PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üyelerimize Cevap Bildirisi (Forumlar Hakkında)

007
05.10.2007, 12:41:26
Sevgili Suzukim.net üyeleri,
Sizlere geciken bu genel açıklamadan dolayı affınızı isteyerek açıklamamıza başlamayı doğru bulduk.
Geciken dedik çünkü alınan kararlar sonrası yaşanan süreci görüp site içerisinde hangi tip grupların ve arkadaşlıkların oluştuğunu hepinizin ve hepimizin görmesini istedik.
Bu sayede site üyesi olan arkadaşlarımızın haklı olduğu konuları savunurken ne kadar yanlış tutumlar içerisine düşüp düşmeyeceklerini, savunduğu fikirlerin cevabını beklemek yerine erkenden pes edip etmeyeceklerini, sitede kimlerin gerçekten üye kimlerin ise basit çıkarlar uğruna haber amaçlı bu siteyi kullanıp kullanmadıklarını çok net görme fırsatımız oldu.
Sizler bizim bu konuda sessiz kaldığımızı düşünseniz de bizler asla sessiz kalmadık ve hep sizlerin tepkisini ölçtük ve bekledik.
Yola çıkarken asla burasının bir dernek olduğunu veya bütün üyelerimize beklentilerinden fazla bir olgu vaad etmedik. Eğer böyle bir kanıya sizleri kaptırdıysak yaşanılan bu yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileriz. Burası yönetimimizin başında bulunan Ziya arkadaşımızın şahsına ait ve onun kendi belirlemiş olduğu kurallar ile yönetilen bir site olacaktır.
Ziya arkadaşımız fedakarlık göstererek herkesin buluşacağı ve bilgi paylaşımında bulunacağı bir site kurmuş ve bu kurduğu siteyi tüm sitelerde aynen uygulanan kurallar ile sizlere açmıştır. Bunun daha fazla anlam barındırması veya farklı kimliklere büründürülmesi diye birşey söz konusu değildir.
Sizlere bu siteyi bu anlamlara veya formata çektiğiniz için asla kızmıyoruz lütfen yanlış anlamayın. Bilakhis siteyi kendi çocuğunuz gibi sahipleniyor olmaya çalışmanız bizlerin çok ama çok hoşuna gidiyor.

FORUMLAR HAKKINDA adı altında açılan başlık hepinizin tanıdığı Zafer arkadaşınız tarafından yönetimimizden habersiz açılmıştır.
Başlık hakkında samimi olmadığını düşünen arkadaşlarımız olabilir buna saygı duymak esastır fakat samimi olduğuna yönetim olarak ısrarla inandığımızı özellikle belirtmek isteriz. Bu başlık sayesinde fikirlerimize taban tabana zıt olan üyelerimizi tespit etmek fırsatı bulduk.
FORUMLAR HAKKINDA başlığı altına yazı yazan tüm arkadaşlarımıza öncelikle teşekkür ederiz.
Şimdi derinlemesine FORUMLAR HAKKINDA diye adlandırılan başlıktaki talepleri ve sıkıntıları maddelendirelim ve altınada cevaplarımızı belirtelim.

1-Satılıklar bölümünde verilen cevapların konunun amacından saptırması. (Stingray)
Stingray, site içindeki bu başlık, site üyeleri arkadaşlarımızın sattığı motor veya motor aksesuarlarının yine site üyelerinin direkt paylaşabileceği bir yer olsun diye açılmıştır. Burada tüm üye arkadaşlarımızın birbirilerine olan sevgisinden dolayı tamamiyle iyi niye çerçevesinde meydana gelen bu durumu bizde farkediyoruz.
Yönetim olarak tercihimiz, bu konuda herhangi bir yaklaşımda bulunmamak ve takdiri site üyelerine vermekten yanadır.
Şu veya bu şekilde buraya ilanını koyan arkadaşlarımızın, ilanlarının amacından saptığına dair düşüncesini belirten bir özel mesajı bize iletmesi halinde, tüm hayırlı olsun benzeri cevaplar silinecek ilanın sadece kendisi kalacaktır.

2-Türkçe’nin düzgün kullanılması (Stingray)
Site içerisinde Türkçe’nin doğru kullanılması konusunda seninle hemfikiriz. Bu konuda yaptırımı doğru bulmuyoruz. Bu Türkçe hepimizin Türkçe’si ve herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz.
3-Suzuki sempatizanları diye bir başlığın olması (sbuyukkilic)
sbuyukkilic, sitenin kuruluş amacı ve forum kurallarında, marka spesifik bir forum kurduğumuzu belirttik. Bu sana diğer motorsiklet markalarına kapalı olduğumuz anlamını vermemeli. Sadece Suzuki ve SYM’nin tartışılacağı ve bu motorsikletleri kullanan kullanıcıların buluşacağı ortak bir alan yarattık.

4-Diğer motor kullanıcılarının da kullanabileceği bir bölümün açılması. - (Sbuyukkilic)
3.maddede açıklamış olduğumuz gibi farklı modellerin kıyaslanıp tartışılacağı bir platform amacımız dışında olduğu için böyle bir topiğin açılmasını doğru bulmuyoruz.

5-Bilgilerin ve paylaşımların zenginleştirilmesi – (DARK 1907)
DARK1907, bu konuda seninle aynı düşüncelere sahibiz. Sitede kullandığınız motorsikletlerden tutun, herhangi bir konuda da paylaşım yapabilmeniz için çeşitli topikler mevcut. Buraları zenginleştirmek sizlerin elinde.
Bizler sadece zenginleştirirken forum kuralları çerçevesinde davranıp davranmadığınızı denetliyoruz. Gerisi sizlerin paylaşım gücünüze kalmış.

6-Sebebi anlaşılamadan bazı topiklerin kaldırılması veya kapatılması – (DARK 1907)
DARK 1907, sitede topikler kaldırıldığında veya kapatıldığında(bir diğer tabir kilitlendiğinde) şu şekilde bir uygulama yapmayı uygun gördük.
Topik her ne sebeple kaldırılıp, kilitleniyorsa, topiği açan üyemize sebebini belirten özel bir mesaj gönderilecek.

7-Eklenen video’nun keyfi nedenlerle kaldırılması – (vedatarpacı)
vedatarpacı, hiçbir video veya mesajın keyfi nedenlerle kaldırılmasını onaylamıyoruz.
Site içerisinde böyle uygulamaların olması yönetimsel olarak hatamız ve bununla alakalı gereken gelişmeleri yakında buradan açıklayacağız. Burası keyfi hareketlerle yönetilen bir forum olmaktan tam tersi herkesin mesajlarını forum kuralları çerçevesinde yazacağı bir yer olmaya devam edecektir.
Yönetim olarak çalışmalarımız bu yönde olacaktır.

8-Suzuki markasının sürekli vurgulanmasının kaldırılması. –(vedatarpacı)
vedatarpacı,, Suzukim.net Suzuki markasına gönül veren Ziya arkadaşımız tarafından kurulmuştur. Pek tabiki marka spesifik başka klüpler, forumlar ve/veya benzer platformlar olabilir. Fakat bu sitede Suzuki markası sürekli ve özellikle vurgulanmaya devam edeceğiz.
9-Sitedeki üyelerin sıkıntılarında bir araya gelmemeleri. – (vedatarpacı)
vedatarpacı,, Suzukim.net’teki tüm üyelerin iyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de yanlarında olma fikrine katılıyor sonuna kadar destekliyoruz.

10-Site masraflarının herkes tarafından karşılanması. – (vedatarpacı)
vedatarpacı, Suzukim.net kendi ayaklarında duran bir sitedir. Sizin ve diğer tüm üyelerimizin yardım teklifleriniz için teşekkür ederiz. Fakat Suzukim.net asla ve asla maddi amaç güdmeyen, hiçbir çıkar beklemeyen bir forum olarak tüm üyelerinden masraf bedellerini karşılamasını istemeyecektir.

11-Suzuki motorun satılması sonrası kullanıcıların aktif olmama hakkının yumuşatılması. – (vedatarpacı, sbuyukkilic, sunman, OKI, cafe_cen.net, öztarden, foto-moto)
Suzukim.net üyeleri, bu konuda forum kurallarımızın açık ve anlaşılabilir olduğunu sizlere tekrar belirtmek isteriz.
Forum kural 1B aynen şu şekilde konuyu özetlemektedir.
B)12 Eylül 2007 itibarıyle; site üyesi olup, motorunu başka marka ile değiştiren üyelerin üyelikleri devam eder ancak sadece okuyucu olarak foruma girebilirler.Mesaj yazamaz, topic açamazlar.Yeniden Suzuki veya SYM Motosiklet sahibi olmaları halinde bunu yönetime bildirmek suretiyle tekrar aktif üye olabilirler.

12-Cafe resimlerinin reklam amacı güdülmeden yapılmasına rağmen kaldırılması. (cafe_cen.net)
cafe_cen.net, şundan emin olabilirsin ki senin kendi cafe’nin reklamını yapmak için buraya koymadığını biliyoruz. Fakat şunu hatırlatmak isteriz, her üyemizin bir işi veya sahip olduğu bir şirketi var.
Her üyemiz iyi niyeti çerçevesinde buraya resim koyarken özellikle sen aynı şekilde düşünmesende diğer üyelerimiz tarafından yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bu resim kaldırılmıştır. Konu veya durum senin ile iligili özel bir tutum değildir. Bu konuda forum kuralları açıktır.

13- Secret Garden kısmının kaldırılması. (öztarden)
öztarden, site yönetiminin kullandığı özel bir bölgenin her sitede olduğunu belirtmek isteriz.
Burası sitedeki genel konulardan bağımsız işleyen bir ortamdır ve bizim özel bölgemizdir.
Bu bölgenin senin tarafından biliniyor olması ne kadar kuşku verici olsa da bu özel ve bilmemen gereken bölgenin ne yapılacağı konusunda fikir ve takdir hakkının senin elinde veya hiçbir site üyesinde olmadığını özellikle belirtmek isteriz.
Siteyi etkileyen bir bölge olmuş olsa, sitede yazılan mesajların yüzde biri bile etmeyecek bir sayıda yazının bu bölgede olmayacağını ve sitenin tüm paylaşımlarının ortak olanda yapıldığını belirtmek isteriz.

Sizlerin silindi diye tabir ettiği mesajlar aslında silinmemekte ve bu özel bölümde saklanmaktadır.

14-Ziya’nın yönetimde tek başına olması. (öztarden)
öztarden, diğer tüm motorsiklet forumlarında da yönetim kadrosu vardır. Tek başına bir yönetim anlayışı asla uygulanmamaktadır.

15-Kim ne yazarsa yazsın silinmemesi. Ağır itham, küfür ve aşağılayıcı sözler dışında. (öztarden)
öztarden, sitede forum kuralları haricinde yazılan tüm mesajlar silinecek ve forum kuralları uygulanacaktır. Bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi belirtir, kurallarda verilen tavizlerin sonra başka tavizlere örnek teşkil edeceğini önemle vurgulamak isteriz.
Şu konuda sizler ile hemfikiriz, sitede yönetimden bir arkadaşımızın forum kuralları dışında yetkisini ve insiyatifini kullanarak bazı üyelerimizin mesajlarını silmiştir. Bu konuda yönetim olarak gerekli açıklama yapılmış ve bundan sonra asla böyle bir uygulamaya gidilmeyeceğinin kararı verilmiştir.
Ama asla ve asla forum kurallarının aksini teşkil eden mesajlar forumda kalmayacak derhal silinecektir.

16- Suzuki’nin sitede sürekli övülmesin. (sonburgman)
sonburgman, daha evvel de belirtmiş olduğumuz gibi burası marka spesifik bir forum ve temel amacı Suzuki’yi sevdirmektir. Bu konudaki uygulamamız bazı üyelerimize ters gelebilir fakat bu temel kuruluş amacımıza paralel giden bir tutum olması sebebiyle asla taviz verilmeyecektir.

17- Suzuki’de giderilmeyen arızaların foruma yazma konusunda ne olacak diye düşünmeden rahatça yazılabilmesi. (sonburgman)
sonburgman, bu konuda yönetim olarak seninle hem fikiriz. Suzuki sempatizanı olmamız, bu markanın dezavantajlarını veya hatalarını görmezden geleceğimiz anlamına gelmez ve gelmeyecektir.
Bundan sonraki mesajlarınızda da bu konuda gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz.
Ancak konu Burgman K7’nin varyatör problemi ise, bu konuda herkese bekleme tavsiyesinde bulunmamız gayet doğaldır çünkü suzuki’nin böyle ciddi bir problemi ortada bırakmayacağından emindik ve açıklamamamızın doğru olmayacağını düşündüğümüz gelişmeler hakkında yorum yapmama hakkımızı saklı tuttuk.

18- Hiçbir kural tanrı kelamı değil sorgulanmasın. (foto-moto)
foto-moto, forumu ayakta tutan temel kuralları, foruma üye olan herkes baştan okuyup, kabullenip sonradan üye olmaktadır. Sorgulama yapılması gerektiğini düşündüğünüz her maddeyi, üye olmadan evvel kuralları ilk gördüğünüzde belirleyip ondan sonra üyelik sürecinizin başlamasına karar verebilirdiniz.
Forumda kuralları herkese açıkça girildiğinde gösterilmekte ve yapılan hertürlü değişiklik, değişiklik tarihinden hep daha sonra üye olacak kişileri kapsamaktadır.
Yönetim olarak verilen hakkın asla geri alınamayacağı ilkesini kendimize edindiğimizde, başta sizlere üye olurken verilen forum kuralları çerçevesindeki tüm hakların aynen kaldığını önemle vurgularız.

19-Bence sitemizden üst düzeyde yararlanmanın ve bildiklerimizi eğrisi doğrusu ile paylaşmanın birbirimize tüm sorunlarımızda destek vermenin yöntemlerini geliştirmeli bunun üzerine yoğunlaşmalıyız (foto-moto)
foto-moto, bu konuda seninle hemfikiriz.

20-Birlik beraberlik lafları çok güzel ancak site içerisinde bazı gruplaşmaların olup, bu grupların kendi içlerinde daha iyi anlaşması da gayet normaldir. Lütfen bu konuya gerçekçi yaklaşalım ve beklentilerimizi çok yüksek tutup, kendimizi üzmeyelim. (omurilik)
omurilik, site içerisinde bazı arkadaşlarımız birbirileriyle daha samimi olabilir, kendini daha yakın hissedebilir bu çok doğaldır. Bizler yönetim olarak bu samimiyete asla karşı çıkmadık. Ancak hiçbir ilan ettiğimiz toplantıya katılmayıp sadece belli kişilerin açtığı toplantı ve buluşmalara katılan arkadaşlarında birlik beraberlikten bahsetmesi bize biraz abesle iştigal gibi geldi ve samimi olduğuna asla inanmıyoruz.
Forum kuralları 39.maddeyi tekrar belirtmeyi bir defa daha gerekli gördük.
39. Forum içerisinde grup kurmak, ayrımcılık yapmak, diğer forum üyelerini etki altına alarak rahatsız etmek yasaktır.
Bu ve bunun gibi hareket tarzı tespit edilen üyeler süresiz olarak üyelikten çıkarılır.

21-Suzuki markasının sürekli vurgulamanın gereği yok, durup dururken insanlar antikor üretiyor. (omurilik)
omurilik, Suzukim.net olarak Suzuki markası sürekli vurgulanacaktır.
Bizler Suzukiye gönül veren bir topluluğuz ve bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz. Amacımız kimsenin aksini ve markadan nefret etmesine sebep olmak değildir. Eğer bu konuda çizgiyi aştığımız noktalar var ise belirtmenizi özellikle rica ederiz.

22-Övgü kadar problemler de yazılabilmeli. Varyatör problemini nasıl ele aldığımız ilgili başlıktan takip edilebilir. Tam bir vaka analizi örneğidir. Bazı arkadaşlarımız adeta konunun üstünü örtmek için büyük çaba sarfetmişlerdir. Bilerek ya da bilmeyerek konunun çözümü ile ilgili yanlış bilgiler verilmiştir. Yanlıştır. Birlik beraberlik deyip, herkes şimdi kendi başının çaresine bakar duruma gelmiştir (omurilik)
omurilik, K7 ECM ve VARYATÖR problemi ile alakalı başlıkta bu konuda hem teknik servis hemde yönetime ulaşan bilgiler aynen açıklanmıştır.
Yönetim olarak sıkıntısı olan tüm arkadaşlarla beraber hareket etmeyi ve hepsinin haklarını beraberce savunmayı doğru buluyoruz.
Bu konuda bundan sonrada her türlü mücadeleye varız eğer yanlış anlaşılmış ise düzeltmekte fayda görüyoruz.

23-Site yönetiminin keyfi tutumu ile bazı mesajların silinmesi, başlıkların kaldırılması, (hakaret hariç) mesajı yazan arkadaşa bir hakarettir (omurilik)
omurilik, site yönetiminin keyfi tutumu yüzünden bir arkadaşımızın mesajının silinmesini asla onaylamamız mümkün değildir.
Başlıkların kaldırılması ise tamamiyle forum kuralları çerçevesinde yapılacaktır.

24-Konu kitlense dahi bir neden belirtilip, bilgilendirilme yapılması saygı gereğidir. (omurilik)
omurilik, bu konuda seninle aynı düşüncedeyiz. Bugüne kadar yapılan uygulamada böyle bir açığın olduğu tespit edilmiş bundan sonra uygulamalarda, yukarıda detaylarının anlatıldığı şekilde uygulanacaktır.

25-Yeni site kuralları çoğunluğun kararı ile belirlensin. (omurilik)
omurilik, burasının bir dernek veya klüp olmadığını bildirmekte fayda var.
Nasılsa sizler bizlerin göremediği bazı sorunları bizlere bildireceğiniz gibi bizler de sizlerin göremediği bazı sorunları buradan görüp yeni kurallar çerçevesinde sizlere bildiriyoruz. Bunda art niyet olmadığını tekrar tekrar belirtiriz.
Site yöneticileri motorsiklet paylaşım forumlarında en az 3 yıl deneyimli arkadaşlardır. Genel forum kurallarını diğer motorsiklet paylaşım sitelerinden yakından takip edip uygulamaktadırlar.
Buna ek olarak Forum kurallları madde 25 der ki
Hukuk kökenli olmadığımız gibi, bu metinde eksikler bulunabilir. Eksikler bulunması ilgili kuralın geçersiz olduğu anlamına gelmez. suzukim.net yönetimi olarak önceden haber vermeksizin kurallarda değişikliklere gitme hakkımız mahfuzdur. Kurallar ve ilkeler hakkındaki görüşlerinizi-eleştirilerinizi forum yöneticilerine çekinmeden iletebilirsiniz. Bu metin forum üyelerinin istekleri ve taleplerine göre yenilenebilir.

26-Oyla moderatör seçimleri yapılsın. (omurilik)
omurilik, moderatörler kuralları uygulayan arkadaşlarımızdır.
Suzukim.net ‘te kuralları uygulayacak kişilerin oyla seçilmeyip tecrübeli ve forum kurallarını iyi bilen ve herkes tarafından sevilen arkadaşlarımızın atama usulü ile yapıldığı bir yöntem benisenmiştir. Bu konuda çok titiz davrandığımızı bilmenizi isteriz.
Kendimize yakın görmekten ziyade forumda fazla vakit geçiren, iyi insan özelliklerine sahip, herkes tarafından sevilen, forumu kullanmasını iyi bilen, bir miktar da teknik bilgisi olan arkadaşlardan seçmeye özen gösteriyoruz.
Sonuçta bu bir sorumluluk işidir. Teklif götürdüğümüz bazı arkadaşlarımız bu görevi yapamayacağını bizlere bildirip yönetimde bulunmaktan feragat etmişlerdir.
Bu konuyu da belirtmekte fayda var sanırım.
Yeri gelmişken yönetimdeki arkadaşların görevlerinden bahsetmekte fayda var diye düşündük.

Thai (ziya): Administrator ve genel konular.
Burgmanbora (Bora): Moderasyon, mesajlar, cezalar, duyurular, bilgilendirmeler, forum kurallarının duyrulması
007 (cuneyt): Forum düzeni, mesaj moderasyonu.
SaFF (saffet): Teknik konular ve site arayüzü.

Yukarıda adı geçen arkadaşlar sadece kendi işleriyle ilgili uygulamalarda çalışacaklardır yani SaFF üye ile ilgili değişiklik yapamaz, ceza veremez veya 007 cüneyt sitenin görünümüyle ilgili herhangi bir uygulama yapamaz vb….
Üye uzaklaştırma, hosting değişimi, değişimi, logo ile ilgili promosyonel konular vb.. ciddi konularda site yönetimi ortak karar alır ve uygular…
Yukarıda adı geçen yöneticilerin sadece bir oyu vardır. Ve kararlar oy çoğunluğuyla alınır.

27-Suzuki problemleri sabit başlığı altında tüm problemler tartışılsın, toplantılarda seçilen problemler firmaya iletilsin. (omurilik)
omurilik, bu konuda sana yönetim olarak sonuna kadar destek veriyoruz.

28-Üyeliği kabul edilmiş bir kişinin üyelik süreci atılana kadar aynı yetkilerle devam etsin. (omurilik)
omurilik, zaten forum kuralları bu sitenin temel amacını sürekli kılmak amacıyla hazırlanmıştır. Bizler marka spesifik bir forum olma yolunda motorsikletini şu veya bu nedenle başka bir motorsikletle değiştiren ve karma bir motorsiklet grubu olan site şekline karşı bir tutum izliyoruz ve izleyeceğiz.
Bu sizlere ve birçok arkadaşımıza katı bir tutum olarak gelebilir ama bu site
yönetiminin bir duruşu vardır ve bu yöndedir, herkesin saygı duyması temel etik gereğidir.

29-Sitede üyeliği olan, emek veren,arkadaşların da önerilerinin dikkate alınması gerekir diye düşünüyorum. (bullet)
bullet, yönetim olarak bu fikrini sonuna kadar destekliyoruz. Her zaman da desteklemeye devam edeceğiz. Zaten tek tek tüm üyelerimizin bu konuya yazdığı sıkıntıları açıklamaya çalışmak ta bunun ufak bir göstergesi olsa gerek.

30-Mesela, Altan Motor Tamer & Taner (alfabetik sıra ile) in katkısı ile motoruma yan çanta aparatları yapıldı ve maxi scooter kategorisindeki bir motora akabinde profesyonel bir müzik sistemi+ sistemi kumanda eden düğmeler+gps nagivasyon vs vs koyuldu. Bunu sizlerle paylaşmayı çok istedim ama acaba resimleri koysam yaptıklarımı paylaşsam fikirler alıp versem uygun düşermi diye kendime sorup durdum.
Kendi kendime verdiğim cevap site yönetimi acaba uygun görürmü diye düşünüp konuyu fiile geçiremeden hep içimde bıraktım. Bu konuyu Tamer abi ile de konuştum, o da bir başlık altını söyledi ancak yine de çekindim.
Ve belkide forum kuralları gereği bilmediğim bir şekilde ben markası farklı olan bir motorum olmasına rağmen halen bu site de yazabiliyorum.
Bu da uygun değilse ve bir yanlışım var ise kurallara uymak, koyulan kurallar gereğidir,uymakta zorundayımdır, saygı duyarım. (IRoN)

IRoN, bu şekilde hissediyor olman bizleri çok üzdü. Tam tersine böylece yapıcı ve yaratıcı uğraşların her zaman destekçisi olduğumuzu bilmeni isteriz.
Değil rahatsız olmak, bizlerden birçok soru ile karşılaşabilir, merakımızı ve ilgimizi gidermekte zorlanabilirsin çünkü böyle uygulamalara karşı çok ilgiliyiz.
Ama ufak bir tavsiye, en iyisi senin forum kurallarını tekrar bir gözden geçirmen gerekiyor. Oldu ki farklı bir yerde açtın, alır gerekli başlığa taşırız olur biter bunda büyütecek birşey yok bizim açımızdan.

31-en büyük problem sitemizde paylaşımın sponsorlarla ve alican abinin müsaade ettiği ve hoşuna giden konularla sınırlı olduğudur. Bence bu durum bir paylaşım sitesi için çok dar bir alan bırakıyor. Aynı zamanda sponsorlarada yarar değil zarar getiriyor (vedatarpacı)
vedatarpacı, sitenin sponsorları ve veya motorsiklet markaları hakkında diğer forumlarda olduğu gibi site içerisinde rencide edilmesine. gerek birey gerekse yönetim olarak ASLA müsade etmeyeceğiz.
Ancak başka servis ve bayiler hakkında yazı yazmak serbesttir, şunu şurda şu kadara yaptırdım, veya şu fiyata aldım deyip belgelerseniz hiç kimse size bunu paylaştınız diye bir şey söyleyemez, söylerse zaten karşısında tüm forum üyeleri ve bizler oluruz.

32-insanların maddi durumlarını düşünmeden, şu ve diğerleri diyerek, diğer marka ürün kullanan insanlar rencide ediliyor. yok bu kaskın haricindekiler fanus yok bu ve diğerleri diyerek, acaba sonraki aşama shubert kaskı olmayanlar mesaj yazamaz olabilir mi? (vedatarpacı)
vedatarpacı, site içerisinde herkes arkadaş ve çoğu birbirini tanıyan ve samimiyetinden şüphe etmeyen kişilerden oluşmaktadır. Site üyeleri bir konuyu anlatırken çeşitli benzetmeler kullanabilir ama bu asla rencide anlamında değildir.
Bu tip yazıları yazan arkadaşları çok iyi tanıdığımız için yapmış oldukları benzetmenin tamamiyle sizleri doğru yönlendirme amacıyla yapıldığına biz inanıyoruz. Unutmayın ki bunları yazanlarda sizlerin arkadaşlarınızdır. Demogoji yaparak veya gereksiz duygusallık katmak sadece polemik yaratmaya sebep olacaktır.

33-Suzuki'sini satan arkadaşlarımızın yetkilerinde bazı kısıtlamalara gidilir iken, hiç Suzuki sahibi olmamış Cüneyt kardeşimizin moderatör seçilmesinin forumun hangi kuralına dayandırabilirsiniz? (Konu ve saygıdeğer gerçekten de beğendiğim bir kişilik olan Cüneyt'in şahsı ile ilgili kesin değildir, yanlış anlar isen Cüneyt üzülürüm) Bence Cüneyt kişilik, yeti ve siteye olan aktif katılımı ile moderatör olmayı haketmektedir. Ancak kural ile taban tabana zıttır. Hani marka spesifik site? Keyfi uygulamalar beraberliği bozar . (omurilik)

omurilik, forum kuralı şunu diyor
1.A) Forum üyesi olacak kişinin mutlak koşulda SUZUKİ veya SYM Motosiklet kullanıcısı olması zorunludur. Bu koşul 13 Haziran 2007 tarihinde ilave edilmiş olup, bu tarihten sonra bu koşul dısında üye alımı yapılmayacaktır. Bu tarihten önce üyelik işlemini tamamlayanlar için bu koşul geçerli değildir.
B)12 Eylül 2007 itibarıyle; site üyesi olup, motorunu başka marka ile değiştiren üyelerin üyelikleri devam eder ancak sadece okuyucu olarak foruma girebilirler.Mesaj yazamaz, topic açamazlar.Yeniden Suzuki veya SYM Motosiklet sahibi olmaları halinde bunu yönetime bildirmek suretiyle tekrar aktif üye olabilirler.
Cüneyt kardeşimizin forumun 1A maddesine göre motorunu 13 Hazirandan önce almasıdır. Ve kendisi de bu konudaki hassasiyeti göz önünde bulundurarak motorunu Suzuki ile değiştirmiştir.
Kural taban tabana asla zıt değildir eğer biraz daha dikkat edersen kuralların belirli tarihlerden sonra geçerli olduğu gerçeği çok net olarak görülmektedir. Hukukta verilen hak geri alınmaz diye bir kavram vardır ki biz de bunun bilincindeyiz.

34-cafe cennetin resimleri reklamken; kasko konusunda geçen koç alianz,isviçre sigorta... vb. tek tek isimler geçiyor telefonlar yazılıyor bunlar reklam değil mi? (cafe_cen.net)
cafe_cen.net, belirttiğin firmaların hiçbiri Suzukim.net üyesi değildir. Lütfen uygulanan kuralların kimleri kapsadığını tekrar forum kurallarını okuyarak gözden geçiriniz.
Buna ek olarak, Suzukim.net, tüm üyelerine yardımcı olmak amacıyla daha evvel yapmış olduğu bir toplantıda Pasha Sigorta’dan bir yetkiliyi toplantısına çağırıp yine forum üyelerine özel indirim alarak üyelerine desteği vermiştir.

35-Belki birazda kendi yapımla ilgili olarak sınırlamalar özelliklede farklı motorlarla ilgili olarak bilgi paylaşımındaki sınırlamalar beni biraz soğuttu ve uzak kaldım. (Sagitarius)
Sagitarius, forum kurallarımızın sizleri soğutması bizleri üzmektedir fakat bu kurallar, sitenin kuruluş amacına hizmet etmek için revize edilmektedir. Bu sebeple her ne olursa olsun amacımızın sizleri soğutmak olmadığını belirtmekte fayda var diye düşünüyoruz.

36-toplantı yapılsaydı bunların hepsi konusulacaktı, herşey ortaya dökülecekti bence çözüm de bulunacaktı ama bu göze alınamadı. (sonburgman)
sonburgman, forum kurallarının toplantı veya üyelerin tartışmasına açık birşey olduğunu asla sizlerle paylaşmadık.
Hepimiz sıkıntılarınızı bundan sonra yaşanacak ortak platformlarda dinleyip önerilerinizi yüz yüze de almaya devam edeceğiz. Bekleyerek görebilirsin.

37-Benim gücüme giden Zafer (beetle65) abinin üstü çizildiğinde ilk Vedat'ın (vedatarpacı) buna tepki göstermesiydi..
Sitenin kuralları sonuna kadar uygulansın tabiki lakin gönül isterdiki herkese eşit uygulansın.. (sonburgman)
sonburgman, forum üyesi Zafer arkadaşımızın üzerinin çizilmesi kendisinin uyarılar sonucu ısrarla aynı hatayı yaptığının neticesinde kendisine forum kuralları gereği yaptırım uygulanmıştır. Bunları hiçbir site üyemizin savunma veya başkaldırı gibi bir üslupla “Bugün sana yarın bana “ diyerek tepki koymasına hakkı yoktur. Ayrıca gerek te yoktur.
Site kuralları çok açıktır ve herkese eşittir. Zafer arkadaşımız kendi yaptığı yanlışı, medeni bir şekilde anlamış, kabul etmiş ve o tarihten sonra da asla buna karşı bir tavır sergilememiş, “Bana böyle yaptılar “ gibi bir yaklaşım sergileyerek yanına aynı fikirde olduğunu düşündüğü kişileri toplayarak bir gruplaşma veya kutuplaşma şeklini güdmemiştir.
Buna karşı sitenin her zaman yaptırımı aynı şekilde olacaktır.
Ayrıca forumda bazen Ziya’nın mesajları da dahil olmak üzere moderasyon yapılmaktadır. hiç kimseye ayrıcılıklı davranılmadığını bilmenizi isteriz.

Değerli forum üyeleri,

Genel olarak farkediyoruz ki çoğunluk üyelerimiz , forumumuzun kurallarını ya bilmiyor yada yeterince okumuyor.
Lütfen tekrar bu kuralları gözden geçiriniz.
Siteden kendi istekleriyle ayrılan veya bizim tarafımızdan uzaklaştırılan arkadaşlarımızın, kendilerine yakın arkadaşlarının sayesinde kendilerine verilen cevaplardan haberdar olacaklarını bildiğimizden, direkt kendilerine cevap verme şeklini izledik.
Bizler yönetim olarak zaman içerisinde uygulamış olduğumuz yönetim biçimini kuralları değiştirmeden yeniden biçimlendiriyoruz.

Bunu zama içerisinde sizler de göreceksiniz.
Demokrasiler her zaman bulundukları yerlerdeki kurallar çerçevesinde uygulanır. Suzukim.net’te de kurallar çerçevesinde Demokratik bir ortama sahip olduğunuzu asla unutmayınız.

Bizler aranızdan bazı arkadaşları uzaklaştırdık ama asla arkalarından çeşitli platformda forum kuralında açıkça belirtilmiş olan aşağılayıcı, itham edici sözler sarfetmedik. Çünkü hep fikir ayrılıklarının olmasının, karşı tarafı rencide etme ve onların kişilik haklarına saldırma hakkını bizlere vermediğini çok iyi biliyoruz. Aynı durumu siteden ayrıldıktan sonra diğer arkadaşlarımızdan da bekledik.

Bizler yönetim olarak diğer motorsiklet paylaşım sitelerindeki yönetici kişilerle arkadaş olduğumuz ve yeri geldiğinde birbirimize destek olduğumuz gözden kaçmamalıdır.

Aşağıda bir defa daha sizlerle Yeni Türk Ceza Kanununun bizleri bağlayan maddesini paylaşıyoruz.
Site yönetimi kendine bu kanun çerçevesinde davranış sergileyen tüm kişilerden veya gruplardan hakkını, hukuki yol ile arayacaktır. Hiçkimse fikirleri ters düşüyor diye başkalarına iftira veya tehdit etme hakkına sahip değildir.

Hukuk ülkesinde yaşayıp demokrasi diye haykıran ve kimseye eşit davranılmadığını düşünen arkadaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasaları karşısında, Demokrasi kavramını şahsi çıkarlar yüzünden kötüye kullanmanın, kişilerin haysiyetlerini rencide etmenin, tehdit etmenin ne denli yanlış bir davranış olduğunu göstermek için Suzukim.net yönetimi toplamış olduğunu belgeler ile Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmiştir.
İlgili dosya numaraları, konu ile ilgilenen avukatların isimleri ve işleyen tüm süreç buradan sizler ile paylaşılacaktır.

Yeni Türk Ceza Kanunu:

- 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu' nun, internet üzerinden haberleşmeye; yani doğal olarak bize de bir takım etkileri olmuştur. Kısaca forumlar üzerinden yapılan bazı haberleşmelerede ceza verileceği belirtilmiştir:
- Madde 125, 1. Fikra:
"Bir kimseye onur, seref ve sayginligini rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakistirmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, seref ve sayginligina saldiran kisi, üc aydan iki yila kadar hapis veya adlî para cezasi ile cezalandirilir. Magdurun giyabinda hakaretin cezalandirilabilmesi icin fiilin en az üc kisiyle ihtilat ederek islenmesi gerekir."
- Madde 125, 4. Fikra:
"Ceza, hakaretin alenen islenmesi halinde, altida biri; basin ve yayin yoluyla islenmesi halinde, ücte biri oraninda artirilir."
Unutmayınız ki yazdığınız her mesajın IP numarası kayıt edilmektedir, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarda yasakladığı unsurları yazmanız durumunda gerekli bilgiler Cumhuriyet Savcılıklarına verilecek ve hakkınızda işlem yapılması sağlanacaktır.

Sitede oluşan ve bugüne kadar yaşana bu güzel ortam katlanarak daha da büyüyecektir. Site yönetimi ailelerimizin bulunduğu bu nezih ortama uyum sağlayamayacağına inandığı tüm kişileri uzaklaştırmaya devam edecektir. Çünkü Suzukim.net asla ticari amaç güdmeyen bir sitedir ve bu şekilde kalacaktır

. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir uygulamamız yoktur ve olmayacaktır. Bu sitedeki sponsorların amacı diğer motosiklet sitelerinde olduğu gibi aylık ödeme ile para almak değil, tamamen üyelere hizmete yöneliktir.
Hiçbir sponsorumuzdan bugüne kadar nakit para, alınmamıştır.. Onların katkılarıyla bayrak flama, yelek vb.. malzemeler yaptırılıp ya cüzi bir ücret karşılığı veya ücretsiz olarak sizlere dağıtılmıştır. Lütfen eleştiri yaparken daha dikkatli davranınız.

Tekrar ediyoruz hiçbir zaman ticari bir kaygı içerisinde olmadık olmayacağız….

Not: Kendi istekleriyle forumdan ayrılan arkadaşlarımızın isimlerini bilerek yazmadık, belki içinde bulundukları psikolojik durum ve tepkiyle bu kararı almışlardır. Daha sağlıklı düşündükten sonra fikirlerini değiştirebilirler diye düşündük.
Uyarı ve cezalar kısmına bu arkadaşların isteklerini ekledikten sonra bu işlemin dönüşü yoktur.
Çünkü başka isimle üye olsalar bile, aynı kişiler oldukları tespit edildiğinde foruma girişlerine izin verilmeyecektir.

Saygılar

Suzukim.net Yönetimi