Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet seridine ceza geliyor. EDS
sbuyukkilic
08.10.2007, 11:54:33
Belki dıkkatınızı cekmiştir . Emniyet şeridine eds yazıları yazılıyor. Bir arkadaşımın dediğine göre kamerayla cekip adrese cezayı postalıyorlarmış. Bilgisi olan varmı. Kadıköy kartal arası yazılar yerde mevcut.
Haliç Köprüsü' ne inerken sağda da var. Ayrıca Cumartesi günü Altan Motor' dan dönerken Tolva ve Bora' yı takip ediyordum. Carrefour' un önündeki E5 yolunda da var...
Açılımı, Elektronik Denetleme Sistemi...
Evet adrese ceza postalıyorlar, motosikletler için iyi bir haber değil tabii ki...
Yalnız bu konuda sürücüleri bilinclendirmediler .. Görsel basında bu tarz bir yazıya hic rastlamadım .. Ben o yazıların üzerinden gectim bakalım ne kadar gelecek :mad:
alinazik
08.10.2007, 16:16:55
selam
peki farkedilir bir şeymi bu yw ben hiç görmedim ve duymamıştım paylaşım için teşekkürler..
volkanadart
08.10.2007, 16:25:40
Acaba motorlarada kesecekler mi? Polisler göz yumuyor ama bu sistemle nasıl olur bilinmez
Farketmemen mümkün degil Mustafacım .. Emniyet seridi icerisinde koskocaman yazı ile EDS yazıyor .. Ben o gün uyanamadım yoksa gitmezdim .. Bu tarz bir uygulama oluyorsa sayet bunu acık sekilde duyurmaları halkı bilinclendirmeleri lazım nerden bilirim ben bunun bu sekilde bir uygulama oldugunu .. Bence bu eksiklik :)
Farketmemen mümkün degil Mustafacım .. Emniyet seridi icerisinde koskocaman yazı ile EDS yazıyor .. Ben o gün uyanamadım yoksa gitmezdim .. Bu tarz bir uygulama oluyorsa sayet bunu acık sekilde duyurmaları halkı bilinclendirmeleri lazım nerden bilirim ben bunun bu sekilde bir uygulama oldugunu .. Bence bu eksiklik :)
Uygulamayı bil yada bilme kardeşim. Emniyet şeridi zorunlu haller dışında kullanılmaz. Bilinçli bir vatandaş uyarıya aldırmaksızın buna dikkat eder ve etmelidir.
Stingray
08.10.2007, 17:16:33
Aslında çoğu Avrupa ülkesinde yeni cezai yaptırımlar bildiriliyor.
Emniye şeridinin yasak olduğunu bildirmelerine gerek yok ama bunu ihlal ettiğini nasıl tespit ettiğini bildirmek en azında çoğu balta sürücüyü engellemiş olur.
Millet te EDS tarafından cezalar gönderilmeden bunu yapmamayı daha iyi anlar.
Malesef memleketim insanı medeni olarak davranmak yerine ceza ile uyarılmayı sevdiğinden bizim tip ülkede ana haberlerde manken bilgilerini vermek yerine trafikte yeni uygulama EDS sistemi diye haber yapılıp pek tabi bütün baltalara uyarı gitmiş olurdu :)
Uygulamayı bil yada bilme kardeşim. Emniyet şeridi zorunlu haller dışında kullanılmaz. Bilinçli bir vatandaş uyarıya aldırmaksızın buna dikkat eder ve etmelidir.
Sevgili Kardesim trafik kilitti mecburdum :)
Sevgili Kardesim trafik kilitti mecburdum :)
Hepimiz yiyoruz bu haltı. Ama biliyoruz ki yasak. Bizi görüp de örnek alanlar var üstelik. Ben kendi adıma emniyet şeridinden ziyade en soldaki dar boşluğu kullanmayı tercih ediyorum. Evet, daha zor, daha riskli bir seçim. Ama kural dışı değil. Gerçi duran trafiğin içinde hareket ediyor olmak ne kadar kurallar dahilinde tam bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla buna karşı bi kanun yok. Lakin emniyet şeridinin emniyeti bizim yüzümüzden tehlikeye giriyor orası kesin.
Dastini
08.10.2007, 18:54:37
geçen gün ben haberlerde dinlemiştim ve bi arkadaşımdan duymuştum, ama hergün köprüyü kullanıyorum hiç o yazıyı dikkatimi çekmedi ve sürekli emniyet şeridinden gidip geliyorum malum tam trafik saatlerine denk geliyorum inşallah o cezalardan bana gelmez gelemye başlarsa benim k7 asla k8 veya 650 olamaz gibi geliyor bana :p birde eger bu uygulama motorcuları da kapsarsa bence hem motor kaza, sürtme oranları fazlaca artar hemde bizim trafikteki avantajlarımız inanılmaz azalır ne farkımız kalırki trafikte arabalar gibi sürünürsek yandık yandık :angry: yada en iyisi thai gibi davranıp büyük bir bağlama zincirini tam plakanın üzerine asmak lazım :)
Hepimiz yiyoruz bu haltı. Ama biliyoruz ki yasak. Bizi görüp de örnek alanlar var üstelik. Ben kendi adıma emniyet şeridinden ziyade en soldaki dar boşluğu kullanmayı tercih ediyorum. Evet, daha zor, daha riskli bir seçim. Ama kural dışı değil. Gerçi duran trafiğin içinde hareket ediyor olmak ne kadar kurallar dahilinde tam bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla buna karşı bi kanun yok. Lakin emniyet şeridinin emniyeti bizim yüzümüzden tehlikeye giriyor orası kesin.
Saffetcim ben zaten genelde sol seridi kullanan bir adamım .. Hatta o an emniyet seridini kullanan kisilerede kızarım :mad: Yalnız sol seridin en sinir durumu senin dikizden geldigini göre göre sırf gecmeyesin diye kafa cıkarmaları :p Ben sırf o gün gectim zaten baska zaman aslaaaa :)
sbuyukkilic
08.10.2007, 21:47:15
Valla sol serit hareketli ve tehlikeli , sağ şerit barıyer ve demirle dolu.
Mümkün olduğunca trafik dururken kullanmaya gayret edelim. Bütün bu zevk , aşk, heyecanın sürmesi , bizlerin dikkatıne , hızın büyüsüne kapılıp kaza yapmamamıza bağlı. Kazalar cok bilene az bilene değil
dikkatsız ve tedbirsiz olanların başına geldiği gibi cahil bir otomobil sürücüsünün arabasıyla motosiklet sürücüsüne carpmasına da bağlı.
Araba 100-120 km ile giderken frene basınca durmuyorsa motorun duracağını kim düşünebilir. Araba 4 tekerle sağa sola kayar durur.
Motor alttan kaydımı ne motor kalır ne sürücü.
Ben kendim icin konusuyorum sol seridi kullanırken devamlı 40 km hızla ilerliyorum .. Ayrıca az önce baktım bende herhangi bir ceza gözükmüyor .. Simdilik motorlara gözükmüyor ama zaman ne gösterir orasını bilemem :)
EmRaH
08.10.2007, 23:35:48
Açılımı, Elektronik Denetleme Sistemi...
Evet adrese ceza postalıyorlar, motosikletler için iyi bir haber değil tabii ki...
Benim bildiğim kadarıyla trafik kurallarında motorsikletlerin emniyet şeridini kullanmaları sonucu herhangi bir cezai işlem uygulanacağına dair bir madde yok yanlış mı biliyorum acaba :blink:
aLien
08.10.2007, 23:48:24
Emniyet şeridi tüm motorlu taşıtlar için geçerli olmak üzere gerekli durumlar(arıza vb.) hariç kullanımı yasaktır. Trafik kanununda bu böyle geçer. Otomobil yada motosiklet diye ayırım yapılamaz. Bunun dışında EDS sistemi ilk hayata geçirildiğinde sadece bazı bölgelerde trafik ışıklarındaydı. Zamanla emniyet şeritlerine de yerleştirdiler bu kameraları. EDS sisteminin yaptığı kayıtta trafik polislerinin uyguladığı gibi motosikletlere ayırım yapılması sözkonusu değil. Kamera ile tespit edilen görüntü direk emniyetin bilgisayar sistemine kayıt ediliyor ve plakası belirlenen araca cezai işlem uygulanıyor. Yani burada inisiyatif bilgisayar başında oturan memurun elinde değil arkadaşlar. sistemin tespit ettiği olay silinemiyor gözardı edilemiyor.
Bunun içindir ki EDS yazısını gördüğünüz heryerde ( emniyet şeritleri ve trafik ışıkları) lütfen dikkatli olun. Affı yok bunun...
Bir de hayata geçirilen her yeni sistem gibi EDS sisteminde de yapılan iyileştirmeler ve eklenen yenilikler mutlaka haber programlarında yada gazetelerde duyuruluyor...
Sana katılmıyorum .. Bu sistemi Tv de bir kere gecip aynısını gazete sutunlarındada uygularsan kusura bakma ama kimse bilinclenemez .. Örnegin Bogaz Köprüsünde paralı gecis iptal olup KGS ve OGS hayata gecirildiginde bunu insanların kafasına caktılar .. Otoyolların kenarındaki her 1 km deki yazılardan tutun üst gecitlere asılan büyük ( görmemen icin kör olman lazım ) pankartlara kadar ..
Simdi soruyorum EDS sisteminde neden bu sekilde biliclendirme yok ?
aLien
09.10.2007, 00:24:17
Yahu EDS sisteminde nasıl yok bilinçlendirme. Adamlar kamera koydukları her trafik ışığına, kamera koydukları her emniyet şeridine kör abbas'ın bile görebileceği kadar büyük yazılarla EDS yazıyorlar. Daha ne yapsınlar? Hepsine birde pankart mı açsınlar. BURADA KIRMIZIDA GEÇERSEN CEZAYI YERSİN yada EMNİYET ŞERİDİNE GİRME AFFETMEM şeklinde...
Bir de bunun bilinçlendirmesi mi olur allahaşkına. Zaten kırmızıda geçmen yasak. Zaten emniyet şeridine girmen yasak. Ne için bilinçlendirecek adam seni. Halihazırda yasak olan şeyleri yaparsan cezayı yersin'in bilinçlendirmesi mi olur?????
Yahu EDS sisteminde nasıl yok bilinçlendirme. Adamlar kamera koydukları her trafik ışığına, kamera koydukları her emniyet şeridine kör abbas'ın bile görebileceği kadar büyük yazılarla EDS yazıyorlar. Daha ne yapsınlar? Hepsine birde pankart mı açsınlar. BURADA KIRMIZIDA GEÇERSEN CEZAYI YERSİN yada EMNİYET ŞERİDİNE GİRME AFFETMEM şeklinde...
Bir de bunun bilinçlendirmesi mi olur allahaşkına. Zaten kırmızıda geçmen yasak. Zaten emniyet şeridine girmen yasak. Ne için bilinçlendirecek adam seni. Halihazırda yasak olan şeyleri yaparsan cezayı yersin'in bilinçlendirmesi mi olur?????
Harfi harfine katılıyorum. Zaten kural belli, çiğneme kardeşim. Ehliyeti manavdan mı alıyorsun? Adamlar eline bilmem kaç yüz sayfa kitap veriyor, bilmem kaç saat trafik dersi anlatıyor. Sen öğrenmeyip de hala bilinçlendirsinler diye laf söyleyebiliyorsan valla sorunu bi kendinde aramanı öneririm. Cehalet mehalet tamam da, eğitimini zorunlu tutmadığı bi olay değil bu. Ezelden beri bu böyle, yeni değil. Adam seni daha rahat tesbit edebilmek için sistem kurmuş artık. İste yada isteme, bil yada bilme, uy yada uyma. İşine gelirse der çıkar adam işin içinden.
Kural bu kardeşim, senin benim için var. Uyacaksın, başka alternatif yok. Dayatmayla değil, içinden gelerek uyacaksın. Kendi sağlığın, huzurun, yaşamın için.
Basstır! Saffett...:dribble:
Stingray
09.10.2007, 01:21:32
Cücü sende bastır.
Basstır! Saffett...:dribble:
Uyumaktaydınız sanırsam bu saate kadar! :)
Harfi harfine katılıyorum. Zaten kural belli, çiğneme kardeşim. Ehliyeti manavdan mı alıyorsun? Adamlar eline bilmem kaç yüz sayfa kitap veriyor, bilmem kaç saat trafik dersi anlatıyor. Sen öğrenmeyip de hala bilinçlendirsinler diye laf söyleyebiliyorsan valla sorunu bi kendinde aramanı öneririm. Cehalet mehalet tamam da, eğitimini zorunlu tutmadığı bi olay değil bu. Ezelden beri bu böyle, yeni değil. Adam seni daha rahat tesbit edebilmek için sistem kurmuş artık. İste yada isteme, bil yada bilme, uy yada uyma. İşine gelirse der çıkar adam işin içinden.
Kural bu kardeşim, senin benim için var. Uyacaksın, başka alternatif yok. Dayatmayla değil, içinden gelerek uyacaksın. Kendi sağlığın, huzurun, yaşamın için.
Arkadaslar madem genel anlamda konusuyoruz bende altını cizerek sunu hatırlatıyorum .. Burası bir Avrupa ülkesi degil TÜRKİYE .. Trafik kuralları konusunda halkın her daim bilinclendirilmesi gerekiyor .. Bu sart :)
sburgman
15.10.2007, 19:36:02
Bu bilinçlendirmenin özellikle kamyon ve minibüs şöförleri için yapılması şart!!! Eminimki tekrar sınava tabi tutsalar yarısı geçemez.
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.