PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorla Yurtdışına Çıkış..!

007
12.10.2007, 01:41:38
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

İşte motorsikletle yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız yapmanız gereken işlemler ve edinmeniz gereken belgeler :

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74 YTL

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir. Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir. Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir. Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.

ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 210 YTL dir.
* 1. notu okuyunuz.

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 116 YTL dir. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir.

ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 43 YTL dir.

ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.

alinazik
12.10.2007, 01:47:00
selam

paylaşım için teşekkürler abi

iyi para gidiyormuş yurt dışı gezisi için ya[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

burgmanbora
12.10.2007, 01:51:47
Abi eline sağlık bayağı uğraşmışsın ama çok değerli bir paylaşım sağol :clap2:

007
12.10.2007, 02:11:24
Abi eline sağlık bayağı uğraşmışsın ama çok değerli bir paylaşım sağol :clap2:

Dedim ki bir ön hazırlık yapayım... :yahoo: :thumbup: :friends:

alinazik
12.10.2007, 02:13:31

selam

yolculuk mu gözüküyor ufukta cüneyt abi eee k7 yi de çektin hayırlısı ile olur bi yurt dışı....:shake2:

uzay
12.10.2007, 02:19:22
Mükemmel bir paylasım Cüneytcim .. Elerine saglıK .. Ben Yunanistan istiyorum kesinlikle adalar filan :)

SAVASXXL
12.10.2007, 02:51:24
Ellerine sağlık
:rolleyes:

007
12.10.2007, 02:55:07
Vayy! Savaş kardeşim. Ekistıralarcım. :) Hoşgelmişsin...:clap2: :flowers:

SAVASXXL
12.10.2007, 02:58:56
Hoşbulduk..
Sitede görünce seni bütün akşam bi bakem dedim..

Stingray
12.10.2007, 14:49:32
Cüneyt'cim çok güzel paylaşım.
Seneye motorla Avrupa turu yapmayı planlayan biri olarak işime acayip yarayacak.
Sevgiler

aLien
12.10.2007, 23:03:21
Cüneyt çok saol ya :) önümüzdeki yaz Yunanistan gezisini bir daha düşünmemi sağladın. Yahu bi yunanistan yapalım diyoduk gidecek paraya bak. Turla gitsek çok daha iyi. orda kiralarız motosiklet gezeriz maksat motorla gezmekse...

beetle65
12.10.2007, 23:09:00

Yapacağız galiba bir gezi bu gidişle :yahoo::worshippy:

Dastini
13.10.2007, 01:39:03
abi bende çok istiyorum motorla yurt dışı. yunanistan hatta ordan italyayı hayal etmişimdir senelerdir bilemiyorum birgün gerçekleştirebilirmiyim ama inşallah banada sizlerle bir organizasyon nasip olur

sburgman
13.10.2007, 14:03:05
Biraz tecrübe ve cesaret isteyen bir iş sağlam ve mümkünse tecrübeli bir kadro ile gitmek şart diye düşünüyorum...

volkanadart
13.10.2007, 14:12:48
valla eline sağlık, çok atdınlatıcı oldu.

cafe_Cen.neT
13.10.2007, 16:18:24
Ben her zaman varım arkadaşlar. Yeterki gerekli altyapı oluşturulsun. Vize problemi olmayacak yerler olmalı ayrıca.

uzay
13.10.2007, 16:26:48
Yunanistana gitmek isteyenler yogunlukta umarım gideriz :)

estemo
31.01.2008, 16:14:10
cuneytcim tesekkurler yalnız benim anlamadığım bir şey var ben şu an mevcut ehliyetimle yurt dışında araba kullanabiliyorum uluslar arası ehliyet çıkartmak şartmıdır?

007
31.01.2008, 17:20:19
Özcancım ben çıkarılması gerekiyor diye biliyorum ama konuyu bir araştıralım :)

Ahmet Taner
02.02.2008, 01:14:32
cüneytcim bilgiler süper benimde planlarım vardı ama sanırım bu sene pas geçerim artık:(

Altug
05.02.2008, 10:53:19
Cüneyt ellerine sağlık, işte bu gibi paylaşımlar sayesinde hastasıyım forumun ve grubun.. :)
Amma ve lakin pek tuzluymuş, hazırlıklı olma açısından bildiğimiz iyi oldu.
Peki buna bir de (gidip görmüş bir arkadaş varsa) Kendi gezisinin benzin, bakım, yedek parça gibi ihtiyaçlar durumunda avrupa (doğu-batı) masraflarını da ortalama yazabilecek olan var mı, tam bir fikir edinebilmek açısından?

Şimdiden teşekkürler, sevgiler, saygılar :)

A.

gurcan
06.02.2008, 11:21:38
güzel güzel hemen bi plan yapmak lazım

fiyatlar biraz yüksek gibi gözüksede değer be arkadaşlar

kaç kere gelicez şu dünyaya :D

saygılar ..:friends: