Orijinalini görmek için tıklayınız : YUHHHH SANA TAKSİCİ.. İNSANMISIN SEN?
SAVASXXL
14.10.2007, 00:09:51
ÖNCELİKLE ÖLEN DOSTUMUZA ALLAHTAN RAHMET AİLESİNE SABIR DİLİYORUM..
:thumbdown::thumbdown::thumbdown:
Taksici, kaza yapan motosiklet sürücüsünü ezerek öldürdü
Beşiktaş Balmumcu'da dün gece meydana gelen trafik kazasında, bir ticari taksinin çarptığı motosiklette bulunan34 yaşındaki Sarp Erem, yere düşerek ağır yaralandı. Başka bir taksinin üzerinden geçtiği Sarp Erem, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Beşiktaş Balmumcu'da bulunan tünelde dün gece saat 03.00 sıralarında Beşiktaş yönünde meydana gelen trafik kazası iddialara göre şöyle gelişti: 34 yaşındaki Sarp Erem, 34 ET 7039 plakalı BMW marka motosikletiyle Beşiktaş istikametinde ilerlerken, plakası alınamayan bir ticari taksi çarptı. Bu sırasada yere düşen ve bacağı kırılan Sarp Erem'e yoldan geçen başka bir ticari taksi çarptı. İkinci taksinin de çarpmasıyla ağır yaralanan Sarp Erem'i gören vatandaşlar olay yerine ambulans çağırdı. Ambulansla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Erem, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayı gören vatandaşlar, Sarp Erem'in üzerinden geçen 34 THH 18 plakalı ticari taksinin, çarpmadan sonra durup yardım etmek yerine hızla kayıplara karıştığını söyledi. Plakası alınabilen taksiyi arayan polis, sabah saatlerinde taksiye ulaştı. 34 THH 18 plakalı taksiyle Sarp Erem'in üzerinden geçip kaçtığı iddia edilen Mehmet K.'nin, mesai bitiminde aracını, çalıştığı Seyrantepe Emniyet Taksi Durağı'nda bıraktığı, aynı taksiyi gündüz çalıştıran sürücünün aracı devralırken kaportasındaki kan izlerini fark ettiği, bunun üzerine Mehmet K.'nin kaza yaptığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine taksiyi devralmak üzere olan sürücünün polisi arayarak durumu bildirmesiyle taksiye ulaşıldı.
Seyrantepe Emniyet Taksi Durağı'nda çalışan diğer taksi sürücüleri, arkadaşlarına tepki gösterdi. Kaza yapılması durumunda yaralının hastaneye götürülmesi gerektiğini söyleyen taksi sürücüleri, "Sürekli trafikteyiz. Hepimiz kaza yapabiliriz. Kaçmaması gerekiyordu. Yaralıya yardım etmek insanlık görevidir." şeklinde konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, Mehmet K.'yı bulmak için çalışma başlatı.
CİHAN HABER AJANSI:thumbdown::thumbdown:
taner altan
14.10.2007, 00:46:41
Neler oluyor bu insanlara ,insanlık vasıflarımızı kaybediyoruz ,insan hayatı bukadar ucuz vede hafif olmamalı diyorum hayretler içindeyim,söyliyecek söz bulamıyorum,arkadaşımıza allahtan rahmet diliyorum,bu kişilerede allah akıl fikir versin.:confused1::confused1:
Savaşcım, bir taksici faciyası daha. Necdet' i de bu yüzden kaybetmedik mi? Sesimizi duyurmak için kaç senedir yapmadığımız kalmadı.
Şeytan diyor ki! 29 Ekim de bütün Türkiye' deki motorcuları toplayıp, Anıtkabir' e ordan Cumhurbaşkanlığı' na bağıra çağıra, flama, pankart, korna yeter artıkkk..!
Abi yaaaa yeter ama nedir bu takcilerden minübüslerden cektigimiz :mad: Ne yaplılabilir hazırım
29 Ekim uygun bir zaman dilimi bence. Ben de seve seve katılırım böyle bir etkinliğe.
SAVASXXL
14.10.2007, 05:33:10
Savaşcım, bir taksici faciyası daha. Necdet' i de bu yüzden kaybetmedik mi? Sesimizi duyurmak için kaç senedir yapmadığımız kalmadı.
Şeytan diyor ki! 29 Ekim de bütün Türkiye' deki motorcuları toplayıp, Anıtkabir' e ordan Cumhurbaşkanlığı' na bağıra çağıra, flama, pankart, korna yeter artıkkk..!
Bıktırdılar inanki..
ben daha önce ibrahim mersin kardeşimiz için yaptığımız etkinliktede çok uğraştım sesimizi duyurmak için ..
ama büyük siteyiz diye kasılan kimselerde bırak destek vermeyi katılımda bile bulunmadılar..
40 bin üyen 15 bin üyen olsa ne yazar bu tür şeylere destek vermedikçe?
volkanadart
14.10.2007, 10:22:37
allahım sen büyüksün. Kendini bilmez sürücülerden sen koru yarabbim bizi. Ne zaman geceleri motor kullansam muhakkak taksicilerin bizi yoksayar davranışları ile karşılıyorum.
Yeter artık, gündüzleri bir de buna minübüscüler ekleniyor. Adamların hoşuna gidiyor. Ölen arkadaşımıza allah rahmet eylesin. Umarım o iki taksicide hakettiği cezayı bulur. Gerçi burasaı Türkiye, nerde ceza alacaklar.
Allah hepimizi korusun. İyi pazarlar arkadaşlar.
tolgabinerbay
14.10.2007, 11:38:12
abii valla bıktımm yaa bu taksicilerdenn yuhhhh yaaa yuhhhhh hergün bir motorcu ölüyorrr nedir buu çektiğimizzz sesimizi duyurmamız lazımm hiçkimse trafikte kale almıyor bizi
inşallah Allahtan bir mani çıkmaz ise 29 ekimde bende katılmak istiyorum
Allah hepimizi korusun yardımcısı olsunn
beetle65
14.10.2007, 11:42:08
Sabah gazetede okudum :cray:
Tüylerim diken diken oldu.
Üniversite eğitimi almış,aklı başında,tüm korumaları üzerinde birinin aptal,salak ve cahil 2 taksicinin kurbanı oluşu :mad:
İnanılır gibi değil
Gerçekten insan hayatının bu kadar ucuz olduğu bir ülke zannediyorum dünyada yoktur.
Ne diyeceğimi bilemiyorum
Ancak gerçekten sesimizi duyurmak adına ne yapmamız gerekiyorsa bende hazırım
Cüneyt'in dediği gibi 29 Ekim'de gerekiyorsa Ankara ve gerekli yerlere bir etkinlik düzenleyip sesimizi duyuralım
Çünkü bu olayların maalesef ki sonu gelmeyecek ve her geçen zaman aramızdan farklı değerleri alıp götürecek
O nedenle şimdi birlik ve beraberlik zamanı :good::shake2:
aLien
14.10.2007, 13:10:06
Allah allah yaaa. Nedir bu yaaa. İnsanlıktan çıkmış abicim bunlar. Nasıl yapılır. Bu hayvanlar nasıl yontulur da insan kılığına sokulur bilmiyorum ama 29 Ekim bence de en uygun zaman. Artık ankara mı olur. neresi olursa yapalım bi organizasyon. Duyurabildiğimiz yerlere duyuralım. Toplanalım. Belki bir nebze de olsa birkaç kişinin aklını başına getirebilirsek ne mutlu...
Arkadaslar bilmiyorum ama sanki aralarında sözlesmisler gibi Taksiciler bugünlerde motorlara karsı cephe almıs durumdalar .. Dün aksam Bostancıya arkadaslarımın yanına mac seyretmeye giderken E5 üzerinde en sol seritten sag seride sinyal vermeden ( bu arada bende yagıstan dolayı sag seritte kendi halimde gidiyorum ) kırdı .. Benim zamanlamayı iyi yapmamla ciddi bir kaza atlatılmıs oldu .. Sonrasında agız dadasası basladı .. O anda özür dilemeyi bekliyordum karsımdakinden ama sanki ben suclumusum gibi 10 dakika bunun münakasasını yaptık yagmur altında :mad:
volkanadart
14.10.2007, 14:48:57
Arkadaslar bilmiyorum ama sanki aralarında sözlesmisler gibi Taksiciler bugünlerde motorlara karsı cephe almıs durumdalar .. Dün aksam Bostancıya arkadaslarımın yanına mac seyretmeye giderken E5 üzerinde en sol seritten sag seride sinyal vermeden ( bu arada bende yagıstan dolayı sag seritte kendi halimde gidiyorum ) kırdı .. Benim zamanlamayı iyi yapmamla ciddi bir kaza atlatılmıs oldu .. Sonrasında agız dadasası basladı .. O anda özür dilemeyi bekliyordum karsımdakinden ama sanki ben suclumusum gibi 10 dakika bunun münakasasını yaptık yagmur altında :mad:
Al işte başka bir dengesiz. :thumbdown:
DARK1907
14.10.2007, 14:52:13
Sevgili Uzay, kimden ne özürü bekliyorsunki?En medeni dediğin adam bile bize karşı davranışı olumsuz.Zaten çarptıktan sonra özür dilese ne olur dilemese ne olur.Korkuyu yaşattıktan sonra özür dilese ne olur.Yemin ederim birtanesini birgün ibrete aleme karşı kötü benzeteceğim.Diyecek ki''beni bu kadar dövecek ne yapytım ki''Bilse içimdeki birikimi...Bayram günü kaza yapan çocuğun ailesinin yaşadığı üzüntü zaten yeterde artar bile.
Sevgili Uzay, kimden ne özürü bekliyorsunki?En medeni dediğin adam bile bize karşı davranışı olumsuz.Zaten çarptıktan sonra özür dilese ne olur dilemese ne olur.Korkuyu yaşattıktan sonra özür dilese ne olur.Yemin ederim birtanesini birgün ibrete aleme karşı kötü benzeteceğim.Diyecek ki''beni bu kadar dövecek ne yapytım ki''Bilse içimdeki birikimi...Bayram günü kaza yapan çocuğun ailesinin yaşadığı üzüntü zaten yeterince yeterde artar bile.
Serkancım pardon buranın bir Avrupa ülkesi degilde Türkiye oldugunu unutmusum birden pardon :huh:
Taksiciler Minübüscüler Otobüs söförleri al birini vur ötekini :dry:
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Bu arada ilk sayfada yazılmıs Savas Abi tarafından ama ben düzeltmek istiyorum hayatını kaybeden kardesimiz 34 yasında ..
Bir gün hepimizi bulacak bu tür bir insan. O gün hatırlayacağız burada ve bir çok yerde yazılanı çizileni hayatımız gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçerken.
Denir ki; adam taksici, ekmek parası için yırtınıyor, hoş görmek lazım. Lakin üç kuruş için insan canının feda edilebileceğini vurgulayan bu görüş açısının tam karşısında dikiliyorum. Her ne sebeple olursa olsun insan hayatından daha önemli değildir hiç bir şey.
Biz de motorlu araç kullanıcıları olarak (ayrı tutmaksızın) trafik kurallarına harfiyen uymalıyız. Kendi adıma buna son derece önem veriyorum. Bir gün başıma bişey gelecekse (allah göstermesin) bu kendi hatamdan kaynaklanmayacak.
Geçen akşam başıma gelen küçük bir olayı aktarayım;
Kardeşim son zamanlarda evdeki eski motoru tamir ettirdi ve onunla geziyor. Bende yedekte duran güvenlik malzemelerini kullanması için kendisine verdim. Geçenlerde yolda kalmış; gittim yardım ettim. motoru çalıştırdık eve dönüyoruz. Bu esnada kafasında kask olmadığını, dizlik ve dirseklikleri de kullanmadığını farkettim. İlk ışıklarda derhal durdurup motoru bir benzin istasyonuna bıraktırdım. Kask alıp geldim ve yola öyle devam ettik. Yola devam ettiğimiz sırada kardeşim önde olduğu için döülecek sapağı kaçırdı. Ben de sellektör yapıp döndüm. Lakin gitmekte olduğu şeritten geri döndü ve yanıma geldi (dönünce beklemek için durmuştum). Hemen durdurdum motoru ve indim. Onu da indirdim. Döndüğü yere bir de dışardan bakması için uyardım ve anlattım. Biz de diğer tüm araçlar gibi motorlu taşıtlarız ve motorlu taşıtların tümünün uyması gereken kurallara uymakla beraber ek güvenlik önlemleri almak zorundayız. Bu bizim can ve mal güvenliğimiz için zorunlu. İki tekerlekli vasıtaların küçük de olsa hata yapmamaları gerek. Diğer araçlara nazaran daha fazla ve geri dönülemez sorunlara neden olur. Otomobil ile yaptığınız kazada sıyrık bile almayabilirsiniz ama motosiklette 20 km/s hızla giderken bile düşseniz en iyi ihtimalle bir tarafınız morarır.
Şimdi bu bilgiler doğrultusunda bizi iki tekerlekli bir araç üzerinde gören diğer motorlu taşıt sürücülerinin nedense içlerindeki canavar uyanıyor ve birden bire katil kişilikleri ortaya çıkıyor. Ya da bizi hayalet sanıyorlar galiba. Onlar dönerken biz içlerinden geçip gideceğiz sanıyorlar.
Motosikletlerin manevra kaabiliyetleri araçlara göre daha fazla değildir, aksine daha zor ve zayıftır. Fren yetenekleri de otomobillere göre daha zayıf ve risklidir. Ancak bütün bu durumları bir taksi şöförüne anlatmaya kalkışmak başına gelecekleri baştan kabul etmek demek olacaktır. Hatırlar mısınız; taksici katilleri için bütün taksi şöförleri nasıl birlik olmuş trafiği kapatmıştı. Bir tek can için bile bunu yapmak gerçekten gerekli ve önemlidir. Bir can, bir hayat kolay meydana gelmiyor. Biz de canımızı yolda bulmuyoruz.
Ben harekete geçmek için geç bile kaldığımızı düşünüyorum. Gün geçmiyor ki yeni bir ölümlü kazaya şahit olmayalım. Gün geçmiyor ki yolda üstümüze kıran, bizi yok sayan insanlarla karşılaşmayalım. Evet, belki insanları eylem yaparak düzeltemeyiz. Ama zihniyetlerde yapabileceğimiz en küçük etki can güvenliğimiz için bir önlem olma niteliği taşıyacaktır.
Yolda verdiğimiz sinyale rağmen gelip arkadan çarpanları, verdiğimiz sinyale rağmen geçiş yolumuzu kapatmaya çalışıp hayatımızı tehlikeye sokanları, ilerlemekte olduğumuz şeride sağdan veya sodan girerek bizi yolun veya şeridin dışına çıkmaya zorlayanları, karşımızdan uzun far yakarak gelmekte ısrar ederek hayatımızı riske sokanları, düştüğümüzde üstümüzden araçları ile geçmeye kalkanları, akan trafikte diğer araçların geçmesini beklediği halde tüm sesli ve görsel ikazlara rağmen motosikletlerin geçişini beklemeyenler ve daha sayamadığım birçok tehlikeli durumu kınamak zorundayız artık.
Çok şükür hayatımı riske sokabilecek nitelikte bir kaza yaşamadım ama bu yaşamayacağım anlamına gelmez.
Daha fazla geç kalmadan harekete geçmek zorundayız. Biri bizi düşünmüyorsa, hatırlamıyorsa; hatırlatmamız gerekir.
Stingray
14.10.2007, 16:55:01
Hareketin bir yarar getireceğine inanmıyorum ama hertürlü harekete manevi olarak destek olacağımı belirtirim.
Malesef bir gün bizleri de bu dallamalar bulacak yapılacak bişey yok.
Azami olarak dikkat edip, hiç risk almamaya dikkat edeceğiz.
Tüm araçları kendimize düşman gibi görüp, önlemimizi ona göre alıp gideceğiz.
Tüm araçları kendimize düşman gibi görüp, önlemimizi ona göre alıp gideceğiz.
Bak buna kesinlikle katılıyorum :good:
SAVASXXL
14.10.2007, 18:05:27
Ya trafikteki saygısızlıkları saysam İstanbul a 3. 4. köprüler olur tüp geçite bile yeter..
Cebit fuarına gidiyorum otobandan çıktım büyükçekmece çıkışından 1.ışıkları geçtim en sağ şeritteyim 2.ışıklara geldim
bi marlboro arabası en sol şerittten en sağ şerite çapraz geçmeye başladı bende ne olduğunu anlamadan düz gideceğim halde adamla birlikte döndüm
kadırıma çıkmaz zorunda kaldım korna çalıyorum falan durdu adam ..
işk ağzından çıkan önüne baksene öküz.. demek oldu. sinyal yok,arkaya bakmak yok ama öküz olan biz oluyoruz..
güya bu marlboro plasiyerleri eğitimli kişilerden alınıyor..
ama hikaye adam dünya öküzüyse çare yok..
bu olay yol kenarında durakları olan 3 tane vinç şöförünün gözü önübnde gerçekleşti şöförler girdi araya beni ayırdılar adamı elımden aldılar.. arabauya bindi küfrederek bastı gaza gitti
adamlar benı bırakmadı..
ne denirki bu duruma..??????????
sburgman
14.10.2007, 18:10:26
Maalesefki Türkiye'de motorsiklet sürücüsü olmak bu tür insanlarla aynı trafikte yol almak anlamına geliyor.Sanırım bu taksi ve minibüs şöförlerinin özel bir eğitimden geçirilmeleri ve ufak bir hatada normal sürücülerden çok daha ağır cezalandırılmaları gerekiyorki bu işten para kazandıklarını için kıymetini bilsinler ve diğer trafikteki yayalara ve sürücülere saygı göstersinler.Zaten Türkiye'de ehliyetin gerekli şartlara sahip kişilere verildiğine ve bu insanların bu konuda bilinçlendirildiğine inanmıyorum! 29 Ekim konusuna gelince Tolga ile aynı fikirdeyim hiç bir şeyi değiştireceğine inanmıyorum ama böyle bir etkinlik olursada katılırım.
Savasxxl yaşadığın bu kötü tecrübeyi paylaştığın için teşekkürler.Bence bu tür insanlara ne yapsan boş.Tahsil, çalışılan firma ,kariyer hepsi hikaye adam insan olmadıktan sonra bu tür sonuçlar her zaman karşımıza çıkıyor.Bence bu tür durumlarda sevdiklerimizi düşünüp soğukkanlı davranıp hiç bulaşmamak en iyisi.Özellikle İstanbul bu konuda çok kötü örneklerle dolu...
SAVASXXL
14.10.2007, 18:18:21
29 ekim etkinliği farklı bişey bu olay farklı bişey
gelin 2. köprüyü kapatalım?
4 ytl yi 5 kuruşlar halinde verelim?
amaç aksatmak değilmi
yavaşlatalım trafiği derdimizi dinleyecek kurumlara çıkalım
kimse bize niye 5 kuruşlar halinde veriyorsunuz diyemez
hatta gişelerde ne yazıyor
LÜTFEN BOZUK PARA VERİNİZ.:yahoo:
sburgman
14.10.2007, 19:07:42
Açıkçası birşeyleri birilerine anlatmak için başkalarının seyahat özgürlüğünü ve ahını almak pek mantıklı gelmedi.
yamacayir2828
14.10.2007, 19:53:25
arkadaşlar insan demeyin şu taksicilere nerde katil nerde suçlu hapisden cıkmış hepsi bu şehirde taksici bunlaradan insanlık beklenmez
hayvanlar hayvanlar ne diyemmmmmmmmmmmmmmm içim yanıyorrrrrrrrrrrrrrrrr ne olacak o arkadaşın hali olüp gitti o hayvanlar rahatca gezsinler
aLien
14.10.2007, 22:58:31
Bence köprü olayı çok iyi bi seçim... Bu ülkede insanların işlerinin aksamasını sağlamaktan başka bişeyleri anlatmanın yolu yok.. Basın açıklaması yapsan da tüm haberleri kaplasan da boş. Sadece " aaa haklılar ayol. yazık bunlara da iki teker üstünde hayatları tehlike de" deyip kanal değiştirip dizilere kaldıkları yerden devam ediyolar... Ancak başlarına bi musübet gelmesinden başka anlamalarını sağlayamayız. Ya bikaç taksiciyi çevirip evire çevire döveceğiz. Yada kurunun yanında yaşta yanar deyip tüm trafiğin canına okuyacağız.. Ben varım. hatta peşpeşe bikaç defa geçebilirim 5 kuruşlarla.
beetle65
15.10.2007, 00:00:07
Ne tarz bir etkinlik düşünüyorsanız fikirlerinizi bir an önce belirtin ki
süre kısıtlı gerekli organizasyonu yapma vaktimiz kalsın :shades::good:
alinazik
16.10.2007, 00:39:28
selam
vahşice işlenmiş bu cinayet karşısın da ne denir ki cinayet diyorum çünkü söyleyecek başka bir şey bulamıyorum...
allah vefat eden kardeşimize rahmet eylesin...geride kalanlara da sabırlar diliyorum...
ne zaman gelecek bu cinayet lerin sonu
öyle bir şey yapmalıyız ki kimseyi üzmeden,sıkmadan eylemimiz dünya da konuşulsun duyulmadık yer kalmasın öncelik le türkiye tabiii...
saygılarımla....
Barış
16.10.2007, 00:59:28
İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?Bu kadar ruhsuz,duygusuz olunabilir mi?Bayram günü bir eve daha ateş düştü.Allah ailesine sabırlar versin.
Keşke yapılan eylemler bi işe yarasa bişeyleri düzeltebilsek.Bizim insanlarımızda balık hafızası var bir eylem yapsak on saniye sonra sorsanız hatırlamızlar.
Buarada vefat eden kardeşimizim cenazesinin defin için Marmaris'e gönderildiğini öğrendim.Hemşerim olması beni daha çok üzdü.
Sizleri bilmiyorum ama bu olaydan sonra ekmek parası dahii olsun yanımdan gecen yada benim gectigim taksiciye söyle yan gözle nefret gözlerle bakıyorum :mad:
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.