Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok öfkeliyim Yüksekova'da hain pusu 16 şehit
burgmanbora
21.10.2007, 12:41:45
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Hakkari'nin Irak sınırındaki bölgede devriye gezen askere teröristelerce saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre 16 asker şehit olurken, 17 askerin de yaralı olduğu ve çatışmaların sürdüğü bildirildi.
Yeter artık bu üç beş çapulsuzun dersini versin TÜRKİYE gerekirse bende giderim analar babalar ağlamasın bu vatan bu gencecik yiğitleri kaybetmesin çok öfkeliyim dışarı çıkıp haykırmak istiyorum.
YETER YETER
alinazik
21.10.2007, 12:59:31
selam
ne zaman bitecek bu üzücü olaylar içimiz kan ağlıyor....
allahın cezası terorist ler e lanet ler ediyorum...
allah rahmet eylesin şehit ailelerine sabırlar diliyorum çok zor bir sınav...
Hepimiz seve seve gideriz kardeşim. Düzgün savaşsalar vurup kaçmasalar. Ne yapacağımızı biliyoruzda, kaçıyor şerefsizler...
alinazik
21.10.2007, 13:04:52
selam
bizimkilerde vurup kaçsalar ya onlar bize pusu kurabiliyorlar da biz neden pusu kuramıyoruz...
selam
bizimkilerde vurup kaçsalar ya onlar bize pusu kurabiliyorlar da biz neden pusu kuramıyoruz...
Biz çapulcu gerilla savaşı yapmıyoruzda ondan... Düzenli birliklerimiz, ailemiz, çocuklarımız var...
alinazik
21.10.2007, 13:11:19
selam
abi şehit haberleri duymaktan usandık artık ciğerlerimiz yanıyor...
bunun önüne nasıl geçilecek abi hiç umudum kalmadı benim artık...
burgmanbora
21.10.2007, 13:15:33
Artık kaçırmasınlar herbir teccizatları var yeter bu kaybettiğimiz yiğitler, sönen ocaklar topyekün bir harekat olsun gerkirse savaş olsun bir kerede bitsin bu akan kan. Bu harcanan paraları burdaki yeni açan çiçekler için kullansınlar. 30.000 küsür insan yattıkları yerde rahat ettsin kan yerde kalmasın daha da fazla akmasım. Duygularım çok asi farklı düşünemiyorum.
alinazik
21.10.2007, 13:27:01
Artık kaçırmasınlar herbir teccizatları var yeter bu kaybettiğimiz yiğitler, sönen ocaklar topyekün bir harekat olsun gerkirse savaş olsun bir kerede bitsin bu akan kan. Bu harcanan paraları burdaki yeni açan çiçekler için kullansınlar. 30.000 küsür insan yattıkları yerde rahat ettsin kan yerde kalmasın daha da fazla akmasım. Duygularım çok asi farklı düşünemiyorum.
selam
çok doğru diyorsun....:clap2::clap2:
Stingray
21.10.2007, 13:58:55
Gerilla savaşı konusunda en başarılı ordulardan biriyiz.
Konuyu 1 hafta bile sürmeden bitirecek teknoloji, bilgi ve güce sahibiz ama malesef elimiz kolumuz bağlı.
O bakımdan bu bir oyun.
2 ileri 1 geri 3 sağa 1 iler 2 geri 3 ileri.
Paranın ve imkanın az olduğu bölgelerde bu gibi olayların önüne hiçbir zaman geçemeyeceğiz.
Bu bölgenin kalkınmasını da engelleyen Türkiye'nin sözde müttefikleri, senin enerji ekonomi ve üretim konusunda dışa bağlı olduğun müttefikler olduğu sürece senin silah ve savunma sanayine para harcamaya mecbur kılmaları için bu gibi örgütleri yaratacak besleyecek ve kullanacaklardır.
Konu PKK değil. Hadi bugün PKK'yı bitir, yerine başka örgüt çıkar.
Onları dağda yenerek galip gelemezsiniz. Dağda yenebileceğimizi de tüm Dünya biliyor zaten.
Bunu asla unutmayın arkadaşlar
sbuyukkilic
21.10.2007, 15:40:59
Benim anlamadığım şu. Her türlü teknolojik imkanlarının hepsi ordumuzda mevcut. Şu an hakkarıde bir buluşma yaparız desek Tolga kardeşimiz bize gogıl dan buluşacağımız noktayı şak diye önümüze koyar. Peki yurt topraklarımızda pkk dan başka insan hareketi olmayan arazide nasıl oluyorda bunları tespit edemiyoruz.
Isıya duyarlı geceye duyarlı her türlü tecizat varken.
200 kişi sınırdan giriyor birliği tarıyor. Hatta ntv de askerlerimizi kacırdıkları söyleniyor. Ucak var heligopter var. Admalar kacıp gidiyor.
Ayrıca o birlikler ne yapıyor. Birliğin dibine kadar nasıl geliyor.
Çeşitli zamanlarda sohpetlerdede oralardan bilgi veren arkadaşlar diyorki . Tam sıkıştırıyorsun tarayacaksın bir haber geliyor cekiliyoruz diye. Bunlar ince işler. Benim kafam almıyor.:confused1:
alinazik
21.10.2007, 17:37:28
Benim anlamadığım şu. Her türlü teknolojik imkanlarının hepsi ordumuzda mevcut. Şu an hakkarıde bir buluşma yaparız desek Tolga kardeşimiz bize gogıl dan buluşacağımız noktayı şak diye önümüze koyar. Peki yurt topraklarımızda pkk dan başka insan hareketi olmayan arazide nasıl oluyorda bunları tespit edemiyoruz.
Isıya duyarlı geceye duyarlı her türlü tecizat varken.
200 kişi sınırdan giriyor birliği tarıyor. Hatta ntv de askerlerimizi kacırdıkları söyleniyor. Ucak var heligopter var. Admalar kacıp gidiyor.
Ayrıca o birlikler ne yapıyor. Birliğin dibine kadar nasıl geliyor.
Çeşitli zamanlarda sohpetlerdede oralardan bilgi veren arkadaşlar diyorki . Tam sıkıştırıyorsun tarayacaksın bir haber geliyor cekiliyoruz diye. Bunlar ince işler. Benim kafam almıyor.:confused1:
selam
sana kesinlikle katılıyorum şenol abi
beetle65
21.10.2007, 17:42:49
Pazar sabahının güzelliği gazete ve tv.lerdeki o inanılmaz acı veren haberlerle kabusa dönüştü.
Yine güneydoğu yine haince pusu ve gencecik 17 kardeşimizin şehit olması :cray:
Buna dur diyecek birşeyler yapma zamanı çoktan geldi de geçti
Arkadaşlar ne yapacağız ne edeceğiz bilmiyorum ama sizlerden gelebilecek her türlü öneriye açığım :good:
Bu seferde gezi,piknik v.s. organizasyonu yerine bu konu ile ilgili birşeyler yapalım.
Tepkimizi üzüntümüzü ve öfkemizi bir şekilde dile getirelim
Bize de bu yakışır :clap2:
Hadi arkadaşlar suzukimnet
alinazik
21.10.2007, 17:45:55
:shake2:abi selam
sana tamamıyla katılıyorum fakat bora abi de bu konuyla ilgili topik açmıştı..bilgine..
beetle65
21.10.2007, 17:52:09
Şimdi farkettim
Onlar her iki topiği de birleştirirler artık :good:
Sinir ve öfke ile farkına varmamışım
sbuyukkilic
21.10.2007, 19:17:00
İş komediye döndü. Şimdi haberlerde gelen 200 kişilik köpek gurubu
memleketimize geliyor. Birliği basıyor. 12 şehit 16 yaralı blancosu verip 10 askeride kacırıyor. Aslında kan uykusu diye bir proğramıda sovw tv eski komutanları
konuşturuyor. Anlatıyor bir komutanımız. Özal gelmiş. Diyorki başbakanım pkk nın elindeki silahlar bizim 3 mislimiz. Bize para verin ıraktan silah alalım. Özal parayı gönderiyor. Iraktan silahlar alınıyor.
Biraz okumak proğramları dinlemek lazım. Hayırlısı.
Bizim suzuki k7 gibi. Sonucu belli Birşey olmaz ama canımız yanacak.
Sonunda çözüm var. Ama 3 lu balatayla bir yere kadar cözümü geciktirirsiniz. Kesin cözüm. 5 li balata. Acaba bu pkk yı bitirmenin
çözümü ne. Başımızdakiler biliyor. 5 liyi takmak için ne bekliyorlar.
alinazik
21.10.2007, 19:19:25
selam
abi çok güzel yazmışsın eline emeğine sağlık
Barış
21.10.2007, 20:43:39
İş komediye döndü. Şimdi haberlerde gelen 200 kişilik köpek gurubu
memleketimize geliyor. Birliği basıyor. 12 şehit 16 yaralı blancosu verip 10 askeride kacırıyor. Aslında kan uykusu diye bir proğramıda sovw tv eski komutanları
konuşturuyor. Anlatıyor bir komutanımız. Özal gelmiş. Diyorki başbakanım pkk nın elindeki silahlar bizim 3 mislimiz. Bize para verin ıraktan silah alalım. Özal parayı gönderiyor. Iraktan silahlar alınıyor.
Biraz okumak proğramları dinlemek lazım. Hayırlısı.
Bizim suzuki k7 gibi. Sonucu belli Birşey olmaz ama canımız yanacak.
Sonunda çözüm var. Ama 3 lu balatayla bir yere kadar cözümü geciktirirsiniz. Kesin cözüm. 5 li balata. Acaba bu pkk yı bitirmenin
çözümü ne. Başımızdakiler biliyor. 5 liyi takmak için ne bekliyorlar.
Bu arada olan analara,babalara oluyor.Başka devletlerden izin almak için bekleyeceklerine operasyonu yapsalardı bugün bunlar olmazdı.
yamacayir2828
21.10.2007, 22:34:57
lanet olsun lanet olsun lanet olsun daha ne yazayım ki allahım ne zaman bitecek bu terör belası
Askerlik Şubelerinin önünde, askere gitmek için kuyruklar oluşmuş. Kusura bakmasın demokrat geçinenler. Güneydoğu' ya gidip orda namaz kılmaya, halka yalakalık yapmaya benzemez bu işler. Utanıyorum sizden sayın ampul armalı şizofren kılıklılar. 1989 da ordaydım çekiç güç vardı, şimdi o çekicin sapını yutturmamız lazım. İşi bitiricen kardeşim...
Arkadan seni vuranları, sende gidip kaba etinden vuracaksın. Bayrağına silah sıkılıyorsa, üç beş çapulçu toprağına işiyorsa. Gidip vuracaksın abicim. Artık yeter! Analar babalar saçaklarda göz yaşlarıyla yaslanmışlar. Kafamıza çuval geçirdiler siz hala teskere çıkarın. Toplantı yapın karar alın olur mu?
Thomas Edison, 1878 yılında ilk "ampul" 'u üretmiş ve 1881 yılında da, New York' ta merkezi güç istasyonu kurarak, şehre sürekli ve düzenli elektrik verilmesini sağlamıştır. Şimdi kemikleri sızlıyordur.
Şimdi sorarım, Cumhurbaşkanı ve Başbakanına neyi bekliyorsunuz? Hani biz asker ülkesi değil miyiz? Vurun kahpeye...
Kusura bakmayın!
Saygılar.
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Arkadaslar yarın 22 Ekim Pazartesi sabah saat 1O da Kadıköy İskele Meydan'ındaki ATATÜRK heykelinin önünde Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylü sivil toplum kuruluşları tüm şehitlerimiz için tören yapıyor... Bilginize ..
Dastini
21.10.2007, 23:29:34
allah bellalarını versin bu olayları şiddetle kınıyorum şerefsiz herifler sabahtan beri kafayı yedim sinirim bozuldu biz burada rahat uyuyabiliyorsak bizim için nöbet tutan mehmetçikler sayesindedir allah onlardan razı olsun ailelerine sabır versin eger gerekiyorsa bugün silah altına tekrar gitmeye hazırım muhtaç olduğum kuvvet damarlarımdaki asil kan da mevcut olduğunu biliyorum çünkü
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
alinazik
21.10.2007, 23:43:21
Arkadaslar yarın 22 Ekim Pazartesi sabah saat 1O da Kadıköy İskele Meydan'ındaki ATATÜRK heykelinin önünde Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylü sivil toplum kuruluşları tüm şehitlerimiz için tören yapıyor... Bilginize ..
selam
gruptan giden varmı
selam
gruptan giden varmı
Bilmiyorum Mustafacım gelmek isteyen olursa diye notu düştüm zaten ..
alinazik
22.10.2007, 00:02:08
selam
tamam yarın sabah bakarım giden olursa programa alırım..
Gusta
22.10.2007, 00:18:29
Tüm yurdumuzun başı sağ olsun,Şehitlerimize allahtan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.Bir de rehin alındığı ileri sürülen askerlerimiz söz konusu eğer gerçek ise allah onları korusun en kısa zamanada ailellerine ve vatanımıza kavuştursun.Arkadaşlar bu durumdan herkese vazife çıktığına inanıyorum,örnek:herkez tarafından bu kalleşlere maddi destek sağladığını bildiğimiz bazı market zincinleri var "bim ve for you" lütfen bu marketlerden alış veriş yapmayın ve yapanları yapmamaları için uyarın.
Tabii bunlar çok önemli gibi görünmeye bilir ama sağduyulu olmak ve uygulana bilecek her yerde tepkilerimizi doğru şekilde ortaya koymak gerektiği fikrindeyim..
Benim naçizane bir önerim olacak diğer motorsiklet sitelerinede bir çağrı yapıp 29 ekim öncesi kadıköy belediyesinden izin alarak bir araya gelinip kahraman Türk ordusuna destek ve birlik geçişi organize edilebilinir.Şehitlerimize dua ve minnetten başka yapacak maalesef elimizden gelecek hiç bir şey yok ama şu an görev başında olan tüm güvenlik güçlerimizin arkasında ki gücün gittikçe büyüdüğünü bizi ve vatan toprağından bir karışını bölmeye kimsenin günün yetmeyeceğini anlatmak adına birşeyler yapabiliriz.
Unutmayınki bizler "Ne mutlu Türküm diye" diye bilen tek toplumuz ,çünkü tarimizhe onur duyacak sayısız kahramanlıklara nail olmuş ve dünyaya hükmetmiş tek toplumuz.
Kendi vatan toprağı bile olmayan soyu sopu belli olmayan bir avuç acizin gücü; bizim vatan ,toprak,bayrak ve öz sevgimize yürek gücümüze asla yetmeyecektir.Buna izin verilmez.Verilemez !
Hepimizin başı sağ olsun.
Allah ortdumuzu korusun ve muaffak etsin.
Arkadaşlar Hamdi Yuluğun şiirini sizile paylaşmak istedim bu durum daha güzel anlatılıp yanıtlanamaz
Bu vatan bizim.......
Kimi bölek dedi, kimi yıkalım,
Buralara başka ülke kuralım,
Daha biz ölmedik nasıl duralım,
Ölürüm yıktırmam ülke bizimdir.....
Senelerdir çile ile yoğrulan,
Her gün bir köşede şehit olunan,
Kundakta bebeğe kurşun sıkılan,
Bölmek istenilen vatan bizimdir.....
Türk'ün kaderi bu asırlar boyu,
Çıkmadıkça canı değişmez huyu,
Bizi bölmek isteyen kahpenin soyu,
Bölünmez bu cennet vatan bizimdir.....
Nice canlar gitti çakıl vermedik,
Vatan namus deyip bedel ödedik,
Yıkılmadık bu yoldan geri dönmedik,
Övünülen bu cennet vatan bizimdir....
Kardeşiz dedikçe azıp durdular,
Öğretmeni, çocukları vurdular,
Anama, babama kurşun sıktılar,
Yakılan yıkılan evler bizimdir......
Sakarya, Çanakkale, Gelibolu'da,
Nerede ezan, bayrak, Türkler orada,
Kefensiz yatan o şehitler buarada,
Şehitler diyarı ülke bizimdir......
Bozkurt Hamdi canım feda vatana,
Bu toprakta yatan şehit atama,
Yeminim var vallahi yüce Mevlama,
Ölmek istediğim vatan bizimdir.....
Hamdi Yuluğ
Diğer motosiklet siteleriyle temasa geçip durumu değerlendireceğiz. Mutlaka bir organizasyon olacaktır.
Hepimiz çok kızgın ve tepkiliyiz. Bunu göstermenin gerekliliği şart.
Sevgiler, saygılar
beetle65
22.10.2007, 07:42:31
Diğer motosiklet siteleriyle temasa geçip durumu değerlendireceğiz. Mutlaka bir organizasyon olacaktır.
Hepimiz çok kızgın ve tepkiliyiz. Bunu göstermenin gerekliliği şart.
Sevgiler, saygılar
suzukimnet ailesi olarak bizden de bu beklenir :clap2::clap2:
Timuçin
22.10.2007, 10:15:01
Olanlara sadece basit bir terör olayı olarak bakmak doğru değil. Çok detaylı yapılmış ve belli bir nihayi amacı olan planın parçaları bunlar. Olayların özellikle son zamanlarda şiddetini arttırmasında ve teröristlerin özellikle çekilmek yerine üst üste eylem yapmasında gizli hesapların olduğu ortada. Allah özellikle karar makamlarına doğru kararlar verdirsin, vatanımıza düşman ayağı değdirmesin, milletimize yeni acılar yaşatmasın inşaallah. Halkımızında tek vücut olması gereken bu günlerde, bizlere düşen de haklı tepkimizi ortaya koyarken bölücü provakotörlerin oyununa düşmemektir.Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.
DARK1907
22.10.2007, 10:46:58
VATAN
Kimse söndüremez tüter bu ocak,
Adı türktür Bu vatanın türk kalacak.
Şehit ve gazi bedelidir bu şanlı bayrak,
Adı Türk'tür bu vatanın türk kalacak.
Nice şehitler vermiş bu toprak,
Sahiip çıkılacak vatan ve bayrak.
Tüm gençlik vatan bekçisi olacak,
Adı Türk'tür bu vatanın Türk kalacak.
Her şafakta bir ışık parlayacak,
Tüm gençlik ona sahip çıkacak.
Türk gençliği uşak olmayacak,
Düşman karşısında birlik olacak,
Barış ve kardeşlik ülkümüz olacak.
Huzuru bozana dünya dar olacak,
Yüzlerce Cemal gazi olacak,
Binlerce Mehmet Şehit Olacak.
Tüm gençlik nöbet tutacak,
Cemal MUTLU
E.J.Gazi Ütgm.
1985 Kara Harb Okulu Mezunu
Gerekirse canımızı veririz bu vatan için,bilmiyorlarki tükürüğümüzde boğulurlar.:angry:
Stingray
22.10.2007, 17:14:40
Çeşitli gazetelerdeki muhtelif yazarlara atmış olduğum emaili sizlerle paylaşmak istedim.
Kimse kusura bakmasın ...
Birlik beraberlik mesajları bana garip geliyor.
Çalıştığım ofisin penceresinden bakıyorum 50 kişilik öğrenci grubu ellerinde bayrak yürüyorlar, karşı binamda biri pencerisine Türk Bayrağını asmış.
Sıkıntılı durumlarda saman alevi gibi yanıp sönen birlik beraberlik tavırları esas benim kabullenemediğim.
Bayrağı asmak için veya milliyetçi duygulara kapılmak için birilerinin dağlarda can vermesi gerekmemeli.
Bunun üzerine yapılan hiçbir sosyal dayanışma, protesto, tepki 1 haftayı bulmuyor. Hatta daha bile az.
Böyle olacak diye hiç tepki koymayacakmıyız diyeceksiniz.
Koyacaksınız tabi ama bunun her defasında birileri vurulduktan sonra olması sizce ne kadar doğru?
Birer birer öldüğünde kimse bayrak asmazken 12 kişi öldüğünde bayraklar ile süslenmesini ben anlayamıyorum.
Şu sözü sarfedenlere ise tahammül edemiyorum.
Şehit ailelerinin acısını anlıyor, paylaşıyorum. Dün birçok kanalı arayarak bu saçma sapan lafa tepki koymaya çalıştım ama nafile.
Yahu çekin gidin be! Neyini anlayacak neyini paylaşacaksın? Evlat acısını anlayacak ve paylaşacak iki kişi vardır Anne-Baba gerisi safsata.
Ama milliyetçiliğin sadece sağda solda bayrak asarak, slogan atarak yada birkaç yüz kişinin bir araya gelerek yürümesinden mi ibarettir?
Esas trajik olan, seçimler öncesi Cumhuriyet Mitinglerine giden kimsenin bu gibi mitinglere veya yürüyüşlere gitmemesi.
100Bin'ler güzelim yaz ayında Vatan Caddesinde tepki koymaya gideceğinize şimdi neredesiniz?
Tamam güzel, o dönem çok güzel tepki konmuştu ama şimdiki durumun o dönemden ne eksiği var? Cumhuriyet Mitinglerinin anafikri biz buradayız değil miydi? Peki şimdi nerdesiniz? Orada mı? Şurada mı?
Peki 100Bin kişi Şırnak'ta toplanın nasıl olur? İşinizi kaybetmek pahasına, yada ne pahasına olursa olsun kaybetmeyi göze alıp gelin gidelim binlerce insan Şırnak'a.
Ana meydanında 5 saat 15 saat ne kadar gerekiyorsa durup sesimiz kısılana kadar bağarsak ah birazda lokal halktan kaypak PKK yandaşlarını bulup bir güzel yok etsek nasıl olur?
Gerçek Türkiye'nin bu sosyal ve kültürel olarak bulanmış büyük şehirlerden ibaret olmadığını göstersek bulanık bu kentlerde yaşayan bireyler olarak?
Yada o bölgedeki askeri birliklerden birini ziyarete giderek?
100Bin Şırnak'lı olmayan TC Vatandaşı orda Cumhuriyet Mitingi yapsa sizce Nişantaşı'nda evine bayrak asmaktan daha efektif bir tepki olmaz mı?
Yada oradaki askerlere moralman daha olumlu destek olmaz mı ?
Sizce oradaki askerler "Biz neyin mücadelesini veriyoruz?" diye kendi kendilerine sorarken birliklerinin önünde 100Binlerce insanın ellerinde Türk Bayraklarıyla slogan atıp onlara moral desteği vermeleri bu mücadelenin bir anlamı olduğu ifadesini onların fevkalade bozulmuş olan psikolojilerine ilaç olmaz mı?
Saygılarımla
Tolga TURGAL
TC 10157165972
alinazik
22.10.2007, 17:19:01
selam
çok güzel bir paylaşım teşekkürler tolga.
burgmanbora
22.10.2007, 17:53:02
Ellerine ve yüreğine sağlık kardeşim.
Böyle bir olay gerçekleşirse zannedersem hepimiz katılırız ama bizi oraya götürebilecek bir güç lazım biz kendimiz gitsek yasak bölge diye sokmazlar inşallah sesini birileri duyarda ön ayak olur biz de şahsen bende en önde giderim.
Tebrik ediyorum.
sbuyukkilic
22.10.2007, 20:31:34
:good: Süper bir yazı.:clap2: Banada bir bilet ayırın.
beetle65
22.10.2007, 20:44:13
Seni kucaklayıp öpüyorum kardeşim :friends:
Belki bir çoğumuzun içinden geçen ama telaffuz edemediğimiz bu yüce duyguyu çok güzel dile getirmişsin :good::clap2:
Yapılması gereken her ne ise Bora'nın dediği gibi en ön safta yer almaya hazırım :shake2:
Yüreğine ve klavyene sağlık :clap2:
Stingray
23.10.2007, 00:25:55
merakım bakalım şu yazar kadrosu buna bir cevap verecek mi?
dishyburgman
23.10.2007, 01:20:15
gerçekten çok güzel dile getirmişsin Tolga,doğru söze ne gerek ....dediğin gibi ateş düştüğü yeri yakıyor,giden gittiğiyle kalıyor ,hayat yine devam ediyor,bizlerde her kötü olayın arkasından birkaç gün kenetlenip daha sonra yalan dünyaya kanıp gidiyoruz...iyi geceler....
Tolgam yazmıs oldugun yazıları inan büyük bir keyifle takip ediyorum .. Bu yazı icinde sahsına tesekkürü borc bilirim :)
sbuyukkilic
23.10.2007, 03:17:20
Valla uyku kactı. Rüyamda Şırnağa otobüs ayarlıyorduk. Belkide ona benzer şeyler. Bakıyorum herkesın uykusu kacmış. :)
Sevgili Tolga,
Yazdıkların çok güzel ama duygusal davranmak yerine, sessizce sızıp işlerini bitirmek daha doğru olur. Çünkü memleketin ses çıkarması, onların reklamı ve isteklerine ulaşması anlamına geliyor. Yok! Tezkere, Yok! ABD, felan v.s. Anderson' dan masallar. Senin Başbakan' ın hala bir hafta bekliyelim, birlik olalım diyor. Biz birlik değil miyiz? ABD ile bir görüşelim diye zaman istiyor. Neyin zamanı? Çekiç gücün sapı nerde? Üstünde oturuyoruz...
PKK lıların itiraflarında, silahları ABD araçları tarafından getirdiklerini söylüyorlar. 1995 yılında Kuzey Irak Ejder Operasyonu' nda 6 helikopterimiz, İncirlik' ten kalkan ABD F16 ları tarafından vuruldu. Niye mi? Suriye sınıra gittiğin zaman 1km. karşıda petrol çıkıyor. Bizde ölçüm yapılıyor, yeterli seviyede olmadığı söyleniyor. Hemde öksürsen duyulacak mesafede.
Bu memlekete zamanında Hakkari Bölge Komutanı, Osman Pamukçu Paşa gibi adamlar lazım. O da yetmiyor tabi. Tam İran sınırındaki kampta 350 PKK lıyı kıstırıyor. Demirel emir verip operasyonu durduruyor. Niye mi? İran ile aramız bozulur diye. Sonra o guruptan 150 kişi Hakkari' deki karakolu basıp 20 erimizi şehit ediyor. Sonuç olarak ABD kalkınmamızı istemiyor. İlerde petrolü bittiği zaman Güneydoğu' da nasıl olsa rezerv var. Zamanında asfalt yapmak için inanılmaz bir kredi desteği verip sonra bize 8 silindirli arabalarını okuttukları gibi bu bölgede de hüküm sürmeye çalışıyorlar.
Bu yüzden sokağa dökülmek, işi gücü bırakıp oraya gitmek, bağırmak şehitlerimize çare olmaz. Sessizce, savaşıp pislikleri teker teker yok edeceksin. Ayrıca unutulmaması gereken bir konuda o bölgede ne hayvancılık, nede tarım yapılacak coğrafik konum var. Köylüye 50 YTL verdin mi ne istersen yapar. Çünkü çaresizler. Çay, tütün, sigara, saat v.b. malzemelerin kaçakçılığını yapıp ya da koruyucu olarak devletten maaş alıp geçiniyorlar. Su yok! Yol yok! Okul yapılmış öğretmen yok! Elektirik var TV sadece köy kahvesi ve muhtarın evinde var. O bölgeyi kalkındıramadığın sürece, bu problemler devam edecektir...
@sbuyukkılıc
Şenolcum, bende 2 gecedir uyuyamıyorum. Hala rüyalarıma orada yaşadığım günler, burnumada barut ve ceset kokuları geliyor...:angry:
Gusta
23.10.2007, 20:48:40
Arkadaşlar emin olun bu konular bu kadar basit değil.Birazaraştırıp okuyunca ABD nin gerçek maksadını hemen anlıyor insan. Hep bir avuç ucuza satılan kukla memleketimizi dize getirebilecek ne güçte ne de yürekte burada asıl konu Irak ,Lübnan, Afkanistan gibi ülkelere yapılan içten ülkeleri çürütüp parçalamak ve yönetimi ele almak. Bu gün basılan her pkk lı ininde USD markalı konserveler giysiler ve mühimmat bulunuyor. Bu kalleşlerin ailelerine avrupa ülkeleri her ay 100 € maaş odüyor. Anlayanacağınız bu yaratıkların sülalalesinin fiyatı 100 €.
Irak sınırı USD uydularınca 24 saat gözleniyor bu uydularda ki teknoloji oradaki bir insanın gözündeki gözlü tespit edecek kadar hassas ve bundan da şu sonuç çıkıyor bizim askerlerimiz haince katledilirken bu soysuzlar seyrediyordu ekranlarının başından.
Milli birlikten bahsediyorsunuz ya ben size başka bir riyadan bahsedeyim.Sabah çay ocağında çarşıda askerin sırtını sıvazlayanlar gece onlara kurşun sıkıyor.Mehmetçiğe su vermiyor ama çıkıp dağdan terosist leşi toplayıp cenaze töreni yapıyor.Diyarbakırda bu leşlere kendince şehitlik yapıyor.Bunlar bizim içimizdeki insanlar bizimle aynı havayı soluyorlar bizim ekmeğimizi yiyorlar terorist bizim yeşil kartımızla askerin doktoruna gidiyor.Sanıyormusunuzki bizimle birlik olurlar.
Bu gün ALMAN kanalı ARL9 da adı inga olan bir alman ve sevgilisini anlatıyordu .Belgesel ROJ tv den alıntı .Pkk ya katılmış ve kuzey ırakta dağlarda eğitim alıyorlar.Anlayacağınız bizim bizden başka dostumuz yok .Onunda gerçeğini anlamak çok zor.Çünki onlar her kılıkta ve her yerdeler mecliste üniversitede belki kapı komşunuz.Size dost görünüyor.
Bence bu tepkiler daha çok barzaniye verdiği yeşil pasaportu elinden çekip almaya gücü yetmeyen , Askere kurşun sıkmış teroristin millet vekili olmasına engel olamayan,hala ıraktan para mededi umup ticaretimiz bozulur diye dizleri titreyen lere karşı yapılıyor.Bence daha da katlanarak yapılmalı.
Saygılar
Herkesin içi yanıyor ancak biraz daha sakin olmak gereklidir. Politik yazılar temizlenmiştir, lütfen biraz daha duyarlı ve hassas olunuz. Bu uyarı herkes için geçerlidir, lütfen daha duyarlı ve daha düşünceli yazın, motosiklet sitesinde gündemden uzak kalmamak için ve şehitlerimizin anısına açılmış başlığı kilitlemek istemiyorum....
Saygılarımla
alinazik
24.10.2007, 22:15:34
selam
böylesi en güzeli bencede
teşekkürler ziya abi
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.