PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep telofonuyla buluşmaların duyrulması

sbuyukkilic
29.10.2007, 09:00:54
Zaman zaman yapılmış olan duyruları bilgisayardan takip edemiyoruz. Bilgisayarın başına geldiğimizde cok gec olmuş olabiliyor.
Suzukim net in yapmış olduğu gezi ve organizasyolarını cep telefonundan mesaj yoluyla üyelere duyurursak artı bir hizmet yapmış oluruz.
Tabi bunun birde malı bir portresi var. Biz oturduğumuz sitede önemli günlerde bayramlarda bu yöntemi kullanıyoruz. Malı soruna senelik bir katkı düşünülebilir. Zaten diğer giderler içinde bir takım harcamalar yapılıyor.

Mesela 11 gibi dışarı cıkacağım. 12.00 de 29 ekim de yapılacak gezi proğramı acıklanacak. Sokakta bilgisayar bulup siteye girip buluşma ne zaman ve nerde diye bakmak zorundayım. Diger siteyi takıp edemeyen ve aramızda olanlarda bu geziden haberdar olamayacak.:)

alinazik
29.10.2007, 13:54:03
selam

tartışılır olabilir neden olmasın böyle bir konuyu dile getirdiğin için sağol şenol abi

007
29.10.2007, 16:29:35
Zaman zaman yapılmış olan duyruları bilgisayardan takip edemiyoruz. Bilgisayarın başına geldiğimizde cok gec olmuş olabiliyor.
Suzukim net in yapmış olduğu gezi ve organizasyolarını cep telefonundan mesaj yoluyla üyelere duyurursak artı bir hizmet yapmış oluruz.
Tabi bunun birde malı bir portresi var. Biz oturduğumuz sitede önemli günlerde bayramlarda bu yöntemi kullanıyoruz. Malı soruna senelik bir katkı düşünülebilir. Zaten diğer giderler içinde bir takım harcamalar yapılıyor.

Mesela 11 gibi dışarı cıkacağım. 12.00 de 29 ekim de yapılacak gezi proğramı acıklanacak. Sokakta bilgisayar bulup siteye girip buluşma ne zaman ve nerde diye bakmak zorundayım. Diger siteyi takıp edemeyen ve aramızda olanlarda bu geziden haberdar olamayacak.:)

Arkadaşlar böyle bir sistemi siteye software olarak oturtmak, tahminim minimum 50.000 USD lik bir yatırım programı demektir. Ya da bir cep telefonu alıp herkese mesaj atıcaz demektir. Ayrıca normal aktiviteler en az 2-3 gün önce, büyük gezilerde bir hafta önce zaten duyuru yapılmaktadır. Yani tartışılacak bir durum yoktur. :)

sbuyukkilic
29.10.2007, 17:05:41
Arkadaşlar böyle bir sistemi siteye software olarak oturtmak, tahminim minimum 50.000 USD lik bir yatırım programı demektir. Ya da bir cep telefonu alıp herkese mesaj atıcaz demektir. Ayrıca normal aktiviteler en az 2-3 gün önce, büyük gezilerde bir hafta önce zaten duyuru yapılmaktadır. Yani tartışılacak bir durum yoktur. :)

Bügünkü geziye katılmak için 12 ye kadar bilgisayarın başındamı oturmalıydık. :shades: Mesaj sistemi ile gec te olsa duyurabiliriz.

Bizim Estonda Turcell den bir hat aldık. Bayram ve önemli gün ve önemli toplantılar için 524 daireye mesaj atıp site sakinlerini bilgilendiriyoruz. Hata bir para yok. Mesay gönderdinmi her gönderimde belirli bir ücret ödüyoruz. Detayları ögrenip yazarım.

Stingray
29.10.2007, 17:34:42
Şenol abi
Gezileri kaçırmamak için bu kadar talepkar olman çok güzel.

Site içerisindeki aktiviteleri mümkün olduğunca önceden haber vermeye çalışıyoruz. Fakat 29 Ekim ile alakalı gerek hava muhalefeti, gerekse gidilecek yerlerdeki trafik sorunu sebebiyle önceden planladığımız yerin uygun olmadığı görüşü Cuma akşamı ortaya çıkınca Cumartesi yönetimdeki arkadaşlara durumu bahsettim. Çıkan karar "Herkesin önerilerini öğrenelim" olduğu için dün konu hakkındaki görüşlerinizi almak için topik açtım.
Sağolsun bazı arkadaşlar konuya öneri getirdiler.
Bugün sabahtan Taner abiyle konuşup mekanın gerekli detaylarını aldıktan sonra sizlere açıkladım. Sadece topiği gerekli şekilde düzenlemek 45 Dakikayı geçti.
Normalde 2-3 gün öncesi kesinleşen gezi programı bu sebepten dolayı sarkmıştır.

Site içindeki kişilere tek tek mesaj atmaya gelince.
Şenol abi hepimizin bu sitedeki gerekli işleri ticari amaç için değil gönülden yaptığımızı lütfen unutma. Ayrıca hepimizin özel hayatları olduğunu, iş hayatları olduğunu ve sosyalleşmek uğruna bu sitede boş bulduğumuz vakitleri geçirdiğimizi vs..

Bu gibi taleplerinin başkalarına maddi külfetinin haricinde, iş yükü olarak geri dönmesi gönülden yapılan işlerde biraz şansı zorlamak olacaktır.
Ayrıca yapılacak her orgnizasyon için siteyi arkadaşlar takip edemiyor diye her defasında en az 30 kişiye toplu mesaj atalım diyorsun 160 karaktere bunu sığdırmaya çalışmak ayrı bir uğraş. Onu da yaptım diyelim, biz her geziyi uydu fotoğraflı yayınlıyoruz ki adres ile sonuca ulaşamayacak arkadaşlar en azından gidilecek yerin resmini görerek yolunu ve güzergahını çizebilsin diye. Şimdi başka bir arkadaş ta çıkıp "Bence haritalar da MMS olarak atılsın " derse ne yapacağız :)? Yada telefon açın derlerse...

Hepinizin katılmasını gönülden istiyorum ama sizler siteyi takip edemiyorsunuz diye fedakarlığı ve uğraşıyı karşı taraftan beklemek biraz haksızlık değil mi?

Bu gibi sebeplerden dolayı sitenin gezilerini sadece siteden yayınlayarak organize edeceğiz bugüne kadar yaptığımız gibi. Münferit geziler için hepimiz 3-5 kişiyle haberleşmek için zaten site üyeleri arkadaşlar telefon açarak iletişimi sağlıyorlar.

Bu arada her etkinlik için siteyi takip edemeyenlere SMS attırmak yerine senin internete giren bir cep telefonu edinmen inan daha kolay ve ucuz yol olacak :good:

Akşam görüşmek üzere
Sevgiler

Tolga

sbuyukkilic
29.10.2007, 17:43:52
Vallahi okurken yorumdum.:) Abi meyve veren ağacı taşlarlar.
Tabiki işin bir maddı boyutu var. Aslında gelmek katılmak isteyen
mektupla bile gelir.:good: Amac daha fazla kişiye nasıl ulaşırız ama bıralım insanlar siteye ulaşsın. :) Bu iş gönül işi. Gelmek katılmak isteyene suzuim net in kapısı daima acık olmuştur.
Ben bugune kadar bunu gördüm. Diger topiktede hareketsiz duran arkadaşları cekmek için forumda kayıp aranıyor diye yazdım. Herkezin amacı tek . Motorsiklet kullanma ve bilgi paylaşımını hep beraber yapmak.

ooo Saat 18 olmuş gec kalıcaz.:frantic4yc:

Stingray
29.10.2007, 17:44:46
Kalmazsın
Gel sen gel :)
Yorulma sana değer verdiğim için oturup uzun uzun yazdm :)

sbuyukkilic
29.10.2007, 17:49:12
Kalmazsın
Gel sen gel :)
Yorulma sana değer verdiğim için oturup uzun uzun yazdm :)

Nede olsa Türkiyeliyiz..

Arabayla cıkıyoruz. :frantic4yc:

Stingray
29.10.2007, 17:52:11
Aman Şenol abi takım olayı yok.
Hepimiz kardeşiz diye değiştir bence :)
Moderasyon olmadan :)

007
29.10.2007, 19:28:43
Sevgili Şenol, forumlara yazı yazmak öyle incedir ki her an birileri kırılabilir. Sitemini içtenlikle anlıyoruz, ama bak! Tolga sana mesaj yazmak için 45 dakikasını vermiş. Demek ki! Fevrana kapılmamak gerekir. :) Bu sitedeki yönetici gurubundaki arkadaşlar, özellikle belirtmek isterim ki en az 3 yıl diğer motosiklet forumlarında tecrübesi olan ve motosiklet camiyasında, tanınan, gerekli konularda donanımlı arkadaşlardır.
Sizlerden gelen istekler mutlak değerlendirilip, yönetim olarak en az ayda bir toplantı yaparak çözüm üretmeye çalışmaktayız. Hepimizin bir işi ve ailesi olduğunu düşünürsek, hobi olarak ilgilendiğimiz ve gönül verdiğimiz suzukim.net e gereken desteği yapmaya çalışıyoruz. Tolga' ya açıklamaları için teşekkür ederim.
Saygılar.

sbuyukkilic
29.10.2007, 22:57:13
Sevgili Şenol, forumlara yazı yazmak öyle incedir ki her an birileri kırılabilir. Sitemini içtenlikle anlıyoruz, ama bak! Tolga sana mesaj yazmak için 45 dakikasını vermiş. Demek ki! Fevrana kapılmamak gerekir. :) Bu sitedeki yönetici gurubundaki arkadaşlar, özellikle belirtmek isterim ki en az 3 yıl diğer motosiklet forumlarında tecrübesi olan ve motosiklet camiyasında, tanınan, gerekli konularda donanımlı arkadaşlardır.
Sizlerden gelen istekler mutlak değerlendirilip, yönetim olarak en az ayda bir toplantı yaparak çözüm üretmeye çalışmaktayız. Hepimizin bir işi ve ailesi olduğunu düşünürsek, hobi olarak ilgilendiğimiz ve gönül verdiğimiz suzukim.net e gereken desteği yapmaya çalışıyoruz. Tolga' ya açıklamaları için teşekkür ederim.
Saygılar.

Bende teşekkür ederim. suzukimnet

Stingray
29.10.2007, 23:01:30
Rica ederim :)
Görevimiz :)

beetle65
29.10.2007, 23:04:07
Bende herkese tşk ediyorum :p

uzay
30.10.2007, 00:01:53
Tolgam Topragım ne yapsa yeridir kutlarım överim ona göre :)

Thai
30.10.2007, 13:44:05
Tolgam Topragım ne yapsa yeridir kutlarım överim ona göre :)

Ulen uzay sende olmasan gülemiycez haa...

uzay
30.10.2007, 22:18:38
Ulen uzay sende olmasan gülemiycez haa...

:p:p:p:p:p:p:p