Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda Hava yastıklı kaskıda yapmışlar...
sburgman
11.11.2007, 23:39:58
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Dainese ve benzeri firmaların yaptığı havayastıklı montlardan sonra İspanyol APC Systems firması ise birkaç yıldır motosiklet kaskına entegre ettiği havayastığını tasarlıyor ve test ediyor.
Firma havayastığını kaskın arkasına yerleştirmiş, kaza anında 0.15 saniye içinde açılan havayastığı sürücünün boyun ve sırt bölgesini ciddi yaralanmalara karşı koruyor. Sistem kaska kolayca monte edilebiliyor ve tekrar doldurulması da basit.
Fiyatı henüz belli olmayan ürün yakın zamanda satışa sunulacakmış.
Stingray
11.11.2007, 23:56:22
Süper bir çalışma bence.
Teşekkürler Alper
alinazik
12.11.2007, 00:03:23
selam
sanki ben bu tarz kaskları daha önce duymuştum yeni çıkan bir kask değil sanırım
paylaşım için teşekkürler...
sburgman
12.11.2007, 00:04:44
Belki bu hafta sonu fuarda bir örneği vardır...:cool:
Paylaşım için teşekkür ederiz...
Aslında tam fuarlık bir ürün olsada daha detaylı inceleme sansını yakalasak :)
Sanmam,
İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek zordur. Bu sebeple bu tarz ürünlere rağbet olacağını sanmıyorum.
Buna en güzel örnek Moto-Airbag'tir. O bile Türkiye'de satmadı...
sunman
13.11.2007, 16:36:37
Süper bişi F1 de pilotların kullandığı Hans'ın bir benzeri çok ciddi boyun kırılması sonucu ölümlerin ve bel travmalarının önüne geçer teşekkürler Alper :clap2:
beetle65
13.11.2007, 21:49:34
Paylaşım için tşk.ler :good:
tolgabinerbay
14.11.2007, 13:18:22
paylaşım için teşekürlerr valla güzell bir çalışma
İspanyol APC firması hava yastıklı ürünün hazır olduğunu ve Barcelona Motosiklet Fuarında tanıtılacağını belirtti. Kaza anında 0.15 saniye içinde açılan hava yastığı sürücünün boyun ve sırt bölgesini ciddi yaralanmalara karşı koruyor. Sistem kaska kolayca monte edilebiliyor ve tekrar doldurulması da basit.
Hava yastığına entegre olan gaz kartuşu, kaza anında, ani hızlanma veya frenleme/çarpma durumunda 150 milisaniye içinde şişerek boyun ve omurgayı sarıyor. Kaskın ağırlığı henüz açıklanmadı ancak XS - XL arası ölçülerde üretilen kaskın fiyatı 829 Euro.
Üretici firmanın web sayfasındaki test videoları izlemek için : [<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Güvenlik acısından aşmış durumda güzel bir kask degil 829 bin olsada vermeye deger :)
sburgman
09.05.2008, 10:12:16
Evet sonunda kaskı piyasaya sürmeye karar vermişler.
sunman
09.05.2008, 11:55:13
Sanırım konu duble olmuş !!
Sanırım konu duble olmuş !!
Birleştirdim :friends: :shiny:
Ahmet Taner
09.05.2008, 19:52:21
yolda giderken falan açılır sarsınsıtan nolur ne olmaz çok kişi kullanmadan ben düşünmem ...arkçım arkadan kafama çarpar ki bunu çok yapıyo bazen çok sert foşşşş açıldı al sana kaza yumuşakta olsa düşmek istemiyorum...:)
sburgman
10.05.2008, 10:23:03
yolda giderken falan açılır sarsınsıtan nolur ne olmaz çok kişi kullanmadan ben düşünmem ...arkçım arkadan kafama çarpar ki bunu çok yapıyo bazen çok sert foşşşş açıldı al sana kaza yumuşakta olsa düşmek istemiyorum...:)
Üzerindeki sensörleri dediğin olasıkları dikkate alarak yapmaları gerekir ,:good:bencede katılıyorum.
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.