PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9.500 rpm'de gelen şıkırtı sesi

redfire
27.11.2007, 11:08:59
Arkadaşlar, kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim. Benim makina 2,3 ve 4'üncü viteslerde yaklaşık 9.500 rpm'de bir şıkırtı sesi veriyor. Aslında tam emin değilim. Bu ses gevseyen bir cıvatadan ilan da geliyor olabilir. Sizde de oldu mu hiç böyle bir durum. Önmeli bir şey olduğunu sanmıyorum ama titizlik işte, kafa takıldı bir kere....
Bir arkadaş "Civatalar tam sıkılı olsada iki demirin birleşme yerindeki ara aparat (yağ filtresinin tam önündeki) zamanla boşluk yapıyor. Onu söküp üzerine bildiğimiz siyah elektrik bantıyla sarıp, tekrar iki boruya sıkıca geçmesini sağla. Zırıltıdan eser kalmayacak" dedi. Onu uygulamaya henüz vaktim olmadı. Bir de size sorayım dedim. İlginize şimdiden teşekkürler.:shades:

beetle65
27.11.2007, 11:12:06
Altan motor'a uzmanlık sorusu :shades:

Çözüm adresi Altan Motor bence :good:

sunman
27.11.2007, 12:21:30
Arkadaşlar, kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim. Benim makina 2,3 ve 4'üncü viteslerde yaklaşık 9.500 rpm'de bir şıkırtı sesi veriyor. Aslında tam emin değilim. Bu ses gevseyen bir cıvatadan ilan da geliyor olabilir. Sizde de oldu mu hiç böyle bir durum. Önmeli bir şey olduğunu sanmıyorum ama titizlik işte, kafa takıldı bir kere....
Bir arkadaş "Civatalar tam sıkılı olsada iki demirin birleşme yerindeki ara aparat (yağ filtresinin tam önündeki) zamanla boşluk yapıyor. Onu söküp üzerine bildiğimiz siyah elektrik bantıyla sarıp, tekrar iki boruya sıkıca geçmesini sağla. Zırıltıdan eser kalmayacak" dedi. Onu uygulamaya henüz vaktim olmadı. Bir de size sorayım dedim. İlginize şimdiden teşekkürler.:shades:

Eğer sorun arkadaşının dediği yerde olsa bile bana siyah bant doğru çözüm gibi gelmedi cıvata için özel kaynak tipi yapıştırıcı kullanmanı tavsiye ederim. Doru çözümü T&T bilir tabii ki

tolgabinerbay
30.11.2007, 20:54:29
koruma demirlerinden gelebiliyorr bazenn ben onu yaşamıştım yüksek devirlerde ses çıkıyordu aynen dediğiniz gibi şıkırtı yani ilkbaş civatadan geliyor sanıyordum servise götürdüm koruma demirinin bağlantı yerinden azıcık ayrılama var orayı kaynak yaptırmak lazım dediler bende söktüm yaptırdım ilk önceleri çokk şeyler denedim ama ooo bantlarr filan ama kesemedim yanii civatalarıda hep kontrolederim yani
arkadaşınızın dediği gibi elektrik bantı veya çift taraflı bantta halledebilirr ama birr T&t kardeşlere danışınız saygılarımla

redfire
04.12.2007, 11:02:11
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..