PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 MEVSİM KASK

Sagitarius
06.01.2008, 21:19:22
Selamlar;

Motor ON dergisini okurken dikkatimi çeken 2008 model full face "GIVI X.01" kask la ilgili bilgileri paylaşmak istedim...........

Genel olarak güvenliği ön planda tutan ve bilinçli olan tüm arkadaşlar en sıcak yaz aylarında da tam kapalı kask kullanırlar ama kaysı kıvamında haşlanmış yumurta gibi nemli bir kafaya sahip olma dezanantajına maruz kalırlar. Benim ve Bülent gibi dekolte kafalıların bile küresel ısınma sonucu oluşan ekstra sıcak havalardan nasibini aldığını düşünürsek; bu bahsi geçen kask, hava girişi daha çok olan ikinci çene aparatı ve üst kısmında kullanılan hava kanallarının değiştirilmesi ile yetersiz havalandırma soruna çözüm getirecek gibi gözüküyor.....

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Diğer özellikleri;

Polikarbon malzemeden üretilmiş,
1.490 gr.
İç kısımları çıkarılıp yıkanabiliyormuş,
Çizilmez ve buğu yapmaz vizoru varmış,
+ Benim için bir kaskda kesinlikle bulunması gereken koyu renkli güneş vizoru varmış.

Mevcut kaskımın kullanım ömrü dolduktan sonra güneş vizoru olması ve en sessiz kasklardan birisi olması nedeniyle Schubert S1 düşünüyordum.

Ama harici olarak alınabilen aşağıdaki fotografdaki orjinal whisper strip kit benzeri bir aparatı olması nedeniyle, inceledikden sonra bu modele yönelebilirim.

Diğer birçok markada olduğu gibi orjinal bluetooth aparatıda bağlanabiliniyormuş.

Fiyatınında "Schubert" ve diğer reklam yapmaya ağırlık veren firmaların ürünlerine göre daha uygun olacağını düşünüyorum.

Givi firmasının son iki yıldır kask üretiyor olması dezavantaj olarak düşünülebilir, hatta bazılarımız içinde moto gp deki yarışcıların bu markayı tercih etmemesi olumsuz bir etken olacaktır.

Ben bukadar büyük bir firmanın güvenliği göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum. Havalandırmalı çeneliği olan şeklinin görünümü de F 16 pilotlarının kaskına çok benziyor.

Kullanmadığım için şimdilik bir tavsiyede bulunamayacağım ancak denemeye değer gözüküyor...... :good:

Bu arada siyah haricindeki , gri renkli modelini [<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] bağlantsından inceleyebilirsiniz, kask haricinde çok hoşunuza gidecek başka oyuncaklar da göreceksiniz asikoldumm

bullet
06.01.2008, 21:46:08
Tolga,

ben çok beğendim bu kaskı ve TR'de çok satış yapacağına inanıyorum.
şu an için 2 adet kaskım olmasaydı kesin alırdım.:worshippy:

uzay
06.01.2008, 21:55:33
Al bendende o kadar gayet şık bir tasarımı var bende 3 tane kask var ama fiatı uygunsa bunuda alırım dursun bir kösede ne olacak :) Paylasım icin Tesekkürler :rolleyes:

007
06.01.2008, 22:18:06
Tolga dediğin gibi F16 kaskına benziyor :)
Bende girdim siteye. Sidi nin botlarını gördüm. Fuarda bulamadım hep uzun boyu vardı.

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

bullet
07.01.2008, 18:08:30
Tolga dediğin gibi F16 kaskına benziyor :)
Bende girdim siteye. Sidi nin botlarını gördüm. Fuarda bulamadım hep uzun boyu vardı.

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

Korlas bu sene getirecekmiş bu modeli
ama ben yinede tam koruma için uzun
çizme derim.

Stingray
07.01.2008, 18:15:04
abi bot çok alengirli yahu :)
Kaskı beğendim F16 kaskına benzetmedim ama yazın ve kışın farklı çene dizaynının olması güzel.
Fiyatına bakmak lazım.
Alan arkadaşlar burada izlenimlerini yazarsa çok faydalı olur kanımca :)
Sevgiler

007
07.01.2008, 18:50:40
Saol Bülent. Gelirse tercihim yarım olacak :)

Sagitarius
07.01.2008, 20:25:54
Saol Bülent. Gelirse tercihim yarım olacak :)

Hoca;

Kaval kemiğini seviyorsan, ben de daha uzun ve dolayısıyla daha çok korumalı ve güvenli olanını öneririm. Uzun botlarda zaman içinde çorap gibi ayaklara alışıyor ve rahatsız etmiyor.

Nedemek istediğimizi ifade edebilmek için kendi makinamla fotografladığım panik fren çalışmasını ekliyorum. (Motorda seninkin bir önceki versiyonu)

Fotografdaki arkadaş şanslı sayılırdı sadece ayağı burkuldu, muhtemelen 2, 3 gün ızdırap
çekip normal hayatına döndü, ama artık güvenliğe daha çok dikkat ettiğine eminim.

Zevklere karışılmamalı ve asla eleştirilmemeli, beğendiğin bot bencede çok hoş, ama inan genellikle kaza yapdıkdan ve ayaklar şişip, alçıya alındıktan sonra giyim kuşam için tekrar masraf yapıldığını gözlemledim. Dizliği olmadığı için hiç bir suçu olmadığı halde motor üstündeyken ayağına çarpılan bir dostumun günlerce acılardan kıvranarak işe gidemediğini otomatik vitesli araba aradığını hatırlıyorum.

Bu gibi konularda , deneyimlerimizi paylaşmak bence bir zorunluluk. Samimiyetine ve bilmişlik yaptığımı düşünmeyeceğine inanarak fikirlerimi aktarıyorum. Bende motosiklet sürmeye başladıktan 3 yıl sonra Bülent'in tavsiye ettiği bir mekandan tam korumalı bot alarak, kendimi daha güvenli hissetmeye başlamıştım, ama herzaman şanslı olmayacağıma inandığım için son üç yıldır botsuz motor kullanmıyorum.:good:

007
07.01.2008, 20:30:17
Tolga gerekli bilgiler için teşekkür ederiz.
Kimsenin ayağı zarar görmesin dileklerimle.

tolgabinerbay
07.01.2008, 22:57:23
paylaşım için teşekürler gerçekten güzel kullanışlı bir kaska benziyorr bakalım alındıkça kullananların yorumlarını görücezz

beetle65
08.01.2008, 08:53:15
Motor çizilmiştir :sad2:

bullet
09.01.2008, 17:44:06
Tolga'nın bahsettiği kazayı 2005 yılında fazer kullanırken geçirmiştim.
şeridimde 60 km hızla seyrederken ani şerit değiştiren araç sol bacağıma
denk gelecek şekilde çarpmıştı koruma demirim olmasaydı bacağım
ciddi hasar alırdı çünkü çarpan aracın farı kırıldı,tanponu düştü
bu yüzden de kaçamadı zaten . ben yaklaşık 100 metre yalpaladıktan
sonra dengemi sağladım ve düşmeden durabildim. o an için görünürde
bir şey yoktu ucuz atlattığımı düşünürken yaklaşık 2 saat beklediğimiz
trafik memurları yüzünden iç kanama geçiren bacağım davul gibi oldu
ve tam 40 gün beni yatağa bağladı.
iyileştikten sonra dizliksiz motora binmedim .şimdi scooter'da bacaklar
içerde bu tarz bir kaza olmaz diyeceksiniz ama 2006'da ilk göz ağrım
Burgman 400'ümle nakkaş tepe yokuşundan aşağı istikamette seyrederken
tam sağımdaki araç aniden u dönüşü yaparak ön tekerimden bana çarptı
önce sol ayağım motorun altında kaldı sonra motorla beraber yaklaşık
20 metre yokuş aşağı sürüklendik vücudumun hemen, hemen her yeri
asfalta temas etti. full korumam vardı,ayağa kalktım hiç bir yerimde bir
hasar yoktu sadece tekstil olan montumda kısmi erime vardı ama görevini
yerine getirmiş ve diğer ekipmanlarım gibi beni tam anlamıyla korumuştu.
hızım yaklaşık 70 km civarındaydı ve beni düşüren aracın sol dikiz aynası
yoktu (aynayı piyasada bulamıyormuş arkadaş.)
Burgmanım kaza sonrası pert oldu ama tam korumalı giyimim,botlarım ve
fullface kaskım sayesinde bende çizik bile olmadı.
herkese tam korumalı güvenli sürüşler dilerim.
suzukimnet

007
09.01.2008, 18:23:44
Geçmiş olsun Bülent

Dastini
09.01.2008, 20:40:58
Geçmiş olsun arkadaşım Allah hepimizi bu ve benzeri kazalardan korusun.....
Bu arada ben kaskın hastası oldum muhakkak incelemek sonrada sahip olmak isterim bu tip bir fonksyonel kaska

Stingray
09.01.2008, 23:33:11
Tam koruma konusunda senle hemfikirim Bülent.
Tek fark sanırım ben yarım bot kullanıyorum sen tam bot. Onun haricinde her zaman bende full koruma olmaya özen gösteriyorum.
Sadece dizlik te değil hepsinin ayrı ayrı önemi var. Bellik hemen hemen hiçbir arkadaşım her motora binişinde takmıyor.
Eldiven ise keza aynı.
İnsanın başına gelince anlıyor yoksa Türk zihniyeti full devam. Kaza geçirdikten sonra emniyet kemeri takarız, hırsız girdikten sonra alarm takarız, çamaşır makinesi kireç tuttuktan sonra kireç çözücü kullanırız vs vs daha bir çok komik ama gerçek örnek vermek mümkün.
Allah göstermesin ama insanın motor üzerinde bu gibi durumları hayatta atlatacak 1 bilemedin 2 şansı ya var ya yok.
Önemli olan bu durum olduğunda siz ne kadar hazırsınız?
Geçmiş olsun tüm aynı durumu yaşayan arkadaşlara ve allah korusun...

Karasuzu
10.01.2008, 18:34:35
Arkadaşlar yollarda okadar çok kasksız,montsuz ve diğer koruma aksesuarları olamayan motor kullanıcısı varki,onalara bakıp hayretler içerisinde kalıyorum.Ya bu adamlar Süpermen ( Tolga'cım sözüm sana değil...:) ) yada biz bu kadar giyinmekle ahmaklık yapıyoruz.

Zaten hayatımız 5 er santimden 10cm üzerinde geçiyor birde korumalıklar olmadan dolaşmak bence çok büyük risk ve aptallık diye düşünüyorum.

Son söz : Korunmak şart...:)

tolgabinerbay
10.01.2008, 21:08:17
geçmiş olsun bülent abicim

Darkjedi
10.01.2008, 21:54:55
Bu kaskın farkına geçen hafta vardım bende. Yaza doğru J1 almayı düşünuyordum, "yav pahalıda meret, e tabi alternatifi yok ondan" diye düşünürken üzerine bunu gördüm ve yakından incelemeye karar verdim. Türkiye satış fiyatı 320 euro civarındaymış. J1 ile arasında 80-100 euro fark var. Benim hanımın kaskıda givi, bence gayet başarılı kasklar üretiyor, zamanı gelsin görecez bakalım ne alacağımızı :)

bullet
10.01.2008, 21:56:48
Arkadaşlar,
hepinize teşekkür ederim,geçmiş zamanlarda yaptığım
kazalardı.bunları yazmaktaki amacım her ekipmanın
en güvenlisini tercih edip, bilinçsiz,eğitimsiz,insan
görünümlü kafeslilerin arasına öyle çıkmanızdı.
suzukimnet

Darkjedi
13.01.2008, 00:44:26
Arkadaşlar nette biraz araştırma yapınca bu çenesi çıkan kasklardan bayağı olduğunu keşfettem, görüş açıları J1 ve givininki kadar olmasada fena değiller bi inceleyin şu linki [<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] bide [<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] osbe.it ebatın jet madeline.

Dastini
13.01.2008, 13:43:48
Bence kapalı hali Cross motor kaskına benziyor, açık oluncada jet pilotlarının kaskını andırıyor kullanışlı fonksyonel gözükmesine karşın givi nin kaskı daha estetik ve yazlık halide fullface yani daha güvenli diye düşünüyorum.

007
13.01.2008, 16:26:28
Sessizlik, güvenlik, kullanım kolaylığı, iç hava dolaşımı, vizör uzunluğu, antifog (buğu giderici) özelliği ve telsiz kulaklık mikrofon aplikasyonu olarak, en başarılı kask bence J1 Schbubert tir. Plazma ile LCD televizyonu anca yan yana durunca farkına varırsınız. Buda onun gibi birşey...

Darkjedi
14.01.2008, 01:33:12
Sessizlik, güvenlik, kullanım kolaylığı, iç hava dolaşımı, vizör uzunluğu, antifog (buğu giderici) özelliği ve telsiz kulaklık mikrofon aplikasyonu olarak, en başarılı kask bence J1 Schbubert tir. Plazma ile LCD televizyonu anca yan yana durunca farkına varırsınız. Buda onun gibi birşey...

Sence hangisi iyidir, plazmamı lcd mi?

Stingray
14.01.2008, 11:24:30
Bu işlerde iyi diye birşey yok.
Hangisi sizin göz zevkinize, güvenlik anlayışınıza, mantığınıza ve bütçenize uygunsa onu almalısınız.
Ben şahsen Topcase konusunda uzman bir firmanın kaskını tercih etmem ona anca kıyafetlerimi emanet ederim.
Kask konusunda uzman bir firmanın kaskını tercih eder ona da canımı emanet ederim. :shades:
Yıllık cirosunu ve pazar payını arttırmak için 50 çeşit ürün üreten firmaların ürünlerinden hep uzak durmuşumdur ama dediğim gibi hangisi sizin göz zevkinize, güvenlik anlayışınıza, mantığınıza ve bütçenize uygunsa onu almalısınız.:flowers:
Sevgiler

007
14.01.2008, 11:24:34
LCD

Artıları:
- Görüntüler net ve parlaktır.
- Titreşim ve radyasyon yok.
- Az elektrik harcar.
- Ömrü uzundur. (75-80 bin saat)
Eksileri:
- Konstrast seviyesi düşüktür.
- Her açıdan aynı kalitede görüntü alınmaz.
- Hareketli görüntülerde "flu"luk oluşur.

PLAZMA

Artıları:
- 7 milyar renkle mükemmel görüntü.
- Her açıdan aynı kalitede izleme.
- Büyük TV'lerde LCD'den daha ucuz.
- Yüksek kontrast kalitesi.
Eksileri:
- LCD'den daha fazla enerji harcar.
- Ömrü 3 kat daha kısadır. (25-30 bin saat)
- Küçük ve orta boy TV'ler için daha pahalı.

Türkün sen karar ver. Konu dışına çıkmayalım istersen.

beetle65
14.01.2008, 16:05:57
Plazma :shades:

Darkjedi
14.01.2008, 20:12:43
Her zaman LCD'dir, tarafımdan bilimsel olarak testlerden geçirilmiş ve bu konuda makale yazılıp uluslararası konferansta sunulmuştur, bu kısmı şimdi geçelim. Benim lcd mi plazmamı derkenki asıl amacım, kasklardaki seçimimiz nedir diyeydi. J1 aramızdan birçok arkadaş tarafından kullanılmakta ve genelde görüşler olumlu. Givinin yeni kaskınıda inceleyip deneme imkanı olsa güzel olurdu. J1 bayağı başalı ama kaskın camı açıldığında yada hafif aralandığında cam kaskın omurgasından çok uzaklaşıyor, ayrodinamik yapı bozuluyor, yüze giren rüzgar artıyor, ayrıca sağa sola çarpmada kırılma ihtimali beni korkutuyor. Kask alma zamanı hepsini bi elden geçirmek istiyorum.

Stingray
14.01.2008, 22:44:14
Türkün'cüm
Kafana takıp test etmediğin sürece asla bilemezsin.
Bu yüzden forumlardaki bilgi her zaman en iyi bilgidir.
Bu yüzden forum mantığı dünyada çok tutar.
Bu yüzden çoğu üretici firma kendi sitelerinde forumlar oluşturup ürünleri ile ilgili feedback almaya çalışır.

Çünkü bilginin en değerlisi TECRÜBEDİR. :shades:
Boşuna demezler bir tecrübe bin nasihattan iyidir diye zaten.
Ne senin LCD Plazma ile ilgili bilimsel sonuçlarının zerre kadar değeri vardır nede kağıt üstünde kıyasladığın kaskların zerre kadar değeri.

Örnek 1: Şu an piyasadaki en iyi anakartlardan birini kullanıyorum markasını boşver. Senin dediğin gibi bilimsel olarak ve spec olarak iyi anakart. Yok şu dergi tarafından ödül almış, yok şu site tarafından yılın anakartı seçilmiş. Açık söyleyeyim verdiğim tüm kuruş ziyan oldu. :sad2:

Niye mi, çünkü almadan evvel speclere bakıp aynı uygulamaları kullanan insanların TECRÜBELERİNE tamah etmeyip bilimsel verilere aldanıp aldım da ondan.
Ki bir sürü forumda yaşadığım sıkıntının paylaşımları olduğunu gördükten sonra almadan evvel niye bakmadım diye kendi kendime sinir oldum.Babamın çok kullandığı bir laf vardır, "Hayatta bedava ders yoktur" diye. Biz de işte kazık yiye yiye ders alıyoruz :)

Sen en iyisini yapıyorsun. Çünkü bir malı almadan evvel yaşayan herkesin tecrübelerine danışıyorsun.

Bunların hepsi insanın kullanımına ve kişilerin beklentilerini karşılamaya yönelik cihazlar olduğu için insanların beklentileri, bütçeleri ve TATMİN sınırıyla doğru orantılıdır.
Örnek 2: Sen tıbben bir ilacın iyi geldiğini bilimsel olarak ispatlarsın. 30 tane konferansta bunu ispatlarsın, o ilaç gelir başkasının ölümüne sebep olur. Bu iş kişiden kişiye nasıl değiştiği gibi hayatın tüm alanında da aynı şekilde devam eder.
Sana yine ufak bir örnek,

Örnek 3: Haftasonu Altan Motorda PDA üzerine senle konuşurken sana işlemcisinin hızını sorduğumda bilmiyorum demiştin. Çünkü senin telefondan beklentinin uyguladığın aplikasyonların işlemci üzerindeki etkisi olmadığı için böyle bir bilginin senin için değeri yoktu. 30 tane bilimsel teste tabi tutsan genel puantajda elindeki PDA benimkinin pabucunu dama atabilirdi ki atarda. Ama kişilerin cihazlardan herşeyden önemlisi hayattan beklentileri farklı düzeylerde olduğu için şu veya bu daha iyi diye birşey söz konusu olmuyor. Sadece seni tatmin ediyormu etmiyor mu önemli olan o. Olsa bile dizaynı hoşuna gitmez yine topu taça atarsın :)

İstediğin Spec'lerine bak istediğin özelliklerde ister LCD al ister Givi al her zaman en iyi mal seni en memnun edendir. O yüzden bak araştır kıyasla en sonunda da göz zevkine göre kararını ver seni en memnun edecek kaskı al.

Öyle bir kask bulursun ki en kralı bile gelse seni memnun etmez bu öyle birşey.

Suzukim.net'te J1'i Mert Serpen'den sonra en eski kullananlardan biri olarak sana alacaksan sorduğun sorulara göre dikkat etmen gereken hususlar şunlar.

1-Camı dikkatli açman lazım yoksa kırılıyor menteşe yerlerinden. Ben başaramadım ama Mert Serpen ile konuşurken adam 10 defa kırdığını söyledi :)
2- 40 km hızın üzerinde giderken camı açarsan yine menteşe yerinden çıkıyor. Yani adam motoru kullanırken seni camı kapalı gitmen için resmen zorluyor. Zaten open face kaskta camı neden aralamayı kriter belirlediğini anlamadım.
3- Camı çıkartıp temizleyip yerine takmak çok kolay.
4- Chin Hoop yani ağız koruma çubuğunu yerine sert takarsan içerideki menteşelerine zarar verebiliyorsun. Ben avucumun içiyle hep içeri doğru vurarak taktığım için sağ menteşesinin plastiğini kırmıştım. Gerçi servise götürünce aynı gün yeni parça takıp verdiler ama bu şekilde kullanmamam gerektiğini böyle bir ortamda kimse söylemediği için kabak benim başıma patladı :)

Aerodinamik yapıya takılmışsın, her kaskta aynı şey söz konusu. Hiçbir kask sağı solu açık olarak aerodinamik teste girmediği gibi bu yapı bozulması ile ilgili beklentini anlamadım açıkçası. 30 km hızla cam açık giderken ki göreceli bir kavram olmasına rağmen gayet sessiz bir sürüş sağlıyor. En azından bana göre.

5- Sağa sola çarpmada önü komple cam olduğu için çizilme, kırılma riskin haliyle yüksek. Ama yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç sağa sola çarpacak bir durum olmadı :)
6- Fiyatı yüksek diyeceğim ama Avrupa'da da aynı fiyatlara satıldığını görünce piyasası bu diyorum ister istemez. Ben 750 YTL'ye 3 taksit almıştım şimdi ne kadar bilmiyorum ama bayağı pahalı gelmişti.

Bunun haricinde kafana takılan ve sana yardımcı olabileceğim birşey olursa ister cepten konuşuruz ister buradan yazışırız.

Sevgiler

007
14.01.2008, 23:07:32
Tolga' nın dediği gibi verilere fazla bakmamak gerekiyor.
Kim ne kadar para veriyorsa onun editorial dedikleri; haber niteliğinde reklamı çıkar.
Bu bütün dünyada aynıdır. Kurumsallık, kalite güvencesi ve marka olduktan sonra tabi.
Borsadaki hisse senedi de böyledir, yemeklerde kullandığın nesneler hatta 500 cc ye kadar olan
Honda ve Yamaha motosikletlerin Hindistan' da üretildiği gibidir.

LCD televizyona gelince farkı 4-5 kat fazla olan kontrast oranına sahip plazmanın yanında görüntü kalitesi olarak resmen sırıtmaktadır.
Yan yana koyunca görüntü kalitesini Ray Charles bile anlar :p
Bu arada benim evimde de LCD televizyon var :)

Geçen bir arkadaşa Home Cinema Projektör alıyorduk. Sony Bravia ve Panasonic markaları arasında özelliklerine göre bakalım dedik.
12000:1 kontrast Sony Bravia. 6000:1 Panasonic in yanında sınıfta kaldı.

İşin özü almak istediğin kaskları yan yana koyup bakıp deneyeceksin kardeşim.

tador
14.01.2008, 23:54:36
Arkadaşlar yollarda okadar çok kasksız,montsuz ve diğer koruma aksesuarları olamayan motor kullanıcısı varki,onalara bakıp hayretler içerisinde kalıyorum.Ya bu adamlar Süpermen ( Tolga'cım sözüm sana değil...:) ) yada biz bu kadar giyinmekle ahmaklık yapıyoruz.

Zaten hayatımız 5 er santimden 10cm üzerinde geçiyor birde korumalıklar olmadan dolaşmak bence çok büyük risk ve aptallık diye düşünüyorum.

Son söz : Korunmak şart...:)

Sevgili karasuzu koruma aksesuarı kullanma konusunda haklı olabilirsin ama kullanmadan dolaşanları APTAL olarak nitelemen yanlış oldu bence. Neden üstüne alındın taner amca diye düşünmüşsündür. Anlatayım. Konumuz pizzacılar, sucular falan filan değil tabii ki. Gerçek motor kullanıcılarından bahsediyoruz. Koruyucu malzeme kullanmakla ne sen BUDALA lık yapıyorsun, ne de ben kullanmamakla APTAL lık. Ben 50 yılı aşkın süredir motor kullanan bir kişiyim ve motorumu hemen hemen her gün ve her şartta kullanan bir kişiyim. İşe ve akşam toplantılarına da motorla gidip gelirim. Kask olmadan 10 metre dahi gitmem. Yağmura aldırmam sadece yerde kar varken çıkmam motorla. Bagajımda yağmur için özel giysilerim devamlı durur ama genelde günlük pantolonla üstüne soğuktan koruyan kayak montumu giyerek kullanırım motoru. Ceket ve kravatımı bagaja yerleştirim Ayakkabılarım da normal ayakkabıdır genelde. Çünkü soyunup giyime imkanım yoktur. Sadece montu çıkarır ceketi giyebilirim sokakta. Ayrıca yaz ayları olayı var. Yaz aylarında dizlikler, koruyucu mont, koruyucu pantolon filan düşünemiyorum dahi. Hele yaz aylarında Bodrum da olduğumu düşünürsen. Uzun oldu ama anlatabildiğimi umarım neden tam teçhizatlı gezemediğimi. Bunları yazdım ki yolda yanından filan geçersem APTAL bir sürücü daha diye düşünmeyesin.:)
Sonuç sizler gene de ustanın yaptığını değil söylediğini yapın ve şartlarınız uygun olduğu sürece koruyucu teçhizat olmadan çıkmayın yola. pruvanız daima neta olsun.(biz denizciler öyle deriz ama motorcular için de geçerlidir pruvanın neta olması dileği.)
Sevgiler,
Taner Dora

Darkjedi
15.01.2008, 00:26:13
Tolga sayfalar yazmışsın maşallah nasıl yazayım şimdi, ben üşenirim valla. LCD olayında bir kalibrasyoncu olarak özel ölçüm cihazları ile yaptığım, onlarca cihaza 4 senedir yaptığım testler sonucu bir yargıya varıyorum. Cüneyt herşey kontraslık değildir, ekranlarda doğal görüntü için çok yüksek kontrastlık oranına ihtiyaç yoktur, neyse bi ara yüz yüze karşılaştığımızda açıklarım detayları, buraya yazmaya kalksam sayfalar yetmez.

1988 den beri kask kullanıyorum, uçak paraşütçülüğü, yamaçparaşütü, yelkenkanat hepsinde değişik tip kaslar kullandım. Dediğin gibi Tolga, denemeden bir süre kullanmadan bilemiyorsun. Kaskın vizörünün aralanması konusu ise, valla yaz ayında camı yarı açık kullanıyorum, yoksa çok terletiyor. Ama cam, kaskın üst tarafına tam yapışık olmadığı için aralandığında oluşan (J1 için demiyorum, genelde camı üste oturmayan kasklardan tecrübemden diyorum, belkide bu farklıdır) rüzgar akımı gözlük olmasına rağmen göze gelerek rahatsızlık veriyor, belki rüzgar direnci oluşturacağı için boyun ağrısıda yapabilir azda olsa. J1 ile olan kafamdaki önemli iki sorudan biri bu. E diğeride gene seninde belirttiğin fiyatı.

Stingray
15.01.2008, 11:48:04
Türkün Medium kullanıyorsan benimkini takıp test edebilirsin.

Darkjedi
17.01.2008, 01:10:53
Türkün Medium kullanıyorsan benimkini takıp test edebilirsin.

Eyvallah Tolgacığım, midyum benik kafada, bakarız bi ara :)