PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorlara Hız Sınrılaması

volkanadart
05.02.2008, 11:52:47
Arkadaşlar Merhaba,

Gazeteporttan aldığın bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum. Biz şartların iyleşmesini beklerken onlar şartları daha kötü hale getiriyorlar.

Yorumu size barakıyorum.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ'NDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLE MOTOSİKLETLERE 80 KİLOMETRE HIZ LİMİTİ KONULMAK İSTENMESİNE İSYAN ETTİ. SÜRÜCÜLER, 'BU BİZİ ÖLDÜRÜR' DEDİ.

MOTOSİKLET DERNEKLERİ, KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI TRAFİK GÜVENLİĞİ YÜKSEK KURULU ÖNCESİNDE HAREKETE GEÇTİ. MOTORCULAR, ŞEHİR DIŞI YOLLARDA MOTOSİKLETLERE KONAN 80 KM HIZ LİMİTİNİN KENDİLERİNİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİLER.

EFEKT

ENDURO MOTOSİKLET KULÜBÜ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI EREM YÜCEL YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜKLERİNİ SÖYLEYEREK, "ŞEHİR DIŞI YOLLARDA VE OTOBANDA, OTOMOBİLLER 90-120, OTOBÜSLER 80-100, KAMYON-MİNİBÜSLER 80-90 KM SÜRAT YAPABİLİRKEN, MOTOSİKLETLER İÇİN HIZ SINIRLAMASI 70-80 KM. YANİ KAMYONLARIN MOTOSİKLETLERİ SOLLAMASI GEREKECEK. BU HIZ MOTORCULARI ÖLDÜRÜR" DEDİ.

EFEKT

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU VE AVRUPA MOTOSİKLET DERNEKLERİ FEDERASYON ÜYELERİYLE ANKARA’YA GİDEN EREM YÜCEL, TRAFİK GÜVENLİĞİ YÜKSEK KURULU ÜYELERİNDEN EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCISI CELAL UZUNKAYA’YLA GÖRÜŞTÜ. YÜRÜRLÜKTEKİ KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU VE YÖNETMELİĞİ’NDE, MOTOSİKLET KULLANANLARI İLGİLENDİREN HAYATİ KONULARLA İLGİLİ RAPOR VERDİKLERİNİ BELİRTEN YÜCEL, ŞUNLARI ANLATTI: "80 KM HIZLA SEYREDEN BİR MOTOSİKLETİN ARKASINDAN 90 KM SÜRATLE GELEN BÜYÜK BİR ARAÇ, KARŞI YÖNDEN ARAÇ GELSE BİLE MOTOSİKLETİN HIZINA İNMEK YERİNE, MOTOSİKLETİ İNCE BİR ARAÇ SAYARAK SOLLAMAYA GİRİYOR. MOTOSİKLETLER YOLUN EN SAĞINDA GENELLİKLE MICIRLI VE KAYGAN BÖLGEYE SIKIŞTIRILIYOR. AYRICA GEÇEN ARACIN YARATTIĞI TÜRBÜLANS MOTOSİKLETİN DENGESİNİ BOZUYOR."

EFEKT

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI BEKİR YUNUS UÇAR, YÜRÜRLÜKTEKİ YASA VE YÖNETMELİKLERİN 1960’LARDA KULLANILAN 50 CC’LİK "MOPED"LERİ BAZ ALDIĞINI BELİRTEREK "MOTOSİKLETLER GÜNÜMÜZDE ÇOK HIZLANDI. TABİİ BU HIZLARI YOLLARDA YAPMASINLAR, AMA EN AZINDAN YASAL OLARAK BİR KAMYONDAN DAHA YAVAŞ GİTMEMESİ GEREKİR. MOTOSİKLET KULLANIMI AÇISINDAN DOĞUMUZDA İRAN, BATIMIZDA YUNANİSTAN’IN ÇOK GERİSİNDEYİZ" DEDİ .

suzukimnet

007
05.02.2008, 12:09:32
Volkan kardeşim belki bilmiyosundur diye hatırlatma yapmak istedim. Büyük harfle yazmak forum kurallarımıza göre hatadır.
Okuyucuların okumasını güçleştirmektedir. Dikkat edersen seviniriz...

Forum Kuralları 20.

Tamamı büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir ve fazla kullanmak hem okumayı güçleştirir hem de forumu kirletir.
Kullanıcıların yazdıkları mesajlar anlaşılır olmalıdır. Mesaj başlıklarında "Acele Yardım, Lütfen Yardım Edin, vb..
Üyeleri meraklandırarak başlığın okunmasını sağlamak yasaktır. Boş,anlamsız ve kısa Mesajlar yazılamaz (+1, haklısın, selam, lütfen, yardım,gibi yada sadece Smiley eklemek) ve silinir. "Smiley" "duygu ifade eden küçük resimcikler" forumda duygularınızın ifadesinde "gerektiğinde" kullanmak üzere düşünülmüştür.
Gereksiz yere yazılarınızı smiley ler ile doldurmayın.

volkanadart
05.02.2008, 12:11:30
Volkan kardeşim belki bilmiyosundur diye hatırlatma yapmak istedim. Büyük harfle yazmak forum kurallarımıza göre hatadır.
Okuyucuların okumasını güçleştirmektedir. Dikkat edersen seviniriz...

Forum Kuralları 20.

Tamamı büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir ve fazla kullanmak hem okumayı güçleştirir hem de forumu kirletir.
Kullanıcıların yazdıkları mesajlar anlaşılır olmalıdır. Mesaj başlıklarında "Acele Yardım, Lütfen Yardım Edin, vb..
Üyeleri meraklandırarak başlığın okunmasını sağlamak yasaktır. Boş,anlamsız ve kısa Mesajlar yazılamaz (+1, haklısın, selam, lütfen, yardım,gibi yada sadece Smiley eklemek) ve silinir. "Smiley" "duygu ifade eden küçük resimcikler" forumda duygularınızın ifadesinde "gerektiğinde" kullanmak üzere düşünülmüştür.
Gereksiz yere yazılarınızı smiley ler ile doldurmayın.

Hatırlattığın için teşekkür ederim. Açıkcası bilmiyordum. :good:

uzay
05.02.2008, 12:25:22
Cook sacma bence :mad:

Tesekkürler Volkan :)

007
05.02.2008, 13:05:15
Arkadaşlar bu Suzukim.net e özel bir uygulama değildir.
Bütün forumlarda bu kural uygulanır.
Bilginiz olsun...

Stingray
05.02.2008, 16:17:22
Cüneytcim
Uzay sana saçma demiyor
Gazete Portun haberine diyor :)

beetle65
05.02.2008, 20:13:26
Ne oluyor kim kime ne diyor :confused1:

007
05.02.2008, 21:45:57
Cüneytcim
Uzay sana saçma demiyor
Gazete Portun haberine diyor :)

Biliyorum kanka.
Biz zaten msn de Uzay ile konuşuyorduk o an.
Ben genelleme yapmak istedim :)

omurilik
05.02.2008, 22:48:50
İnadına motorsiklet.
Hergün ceza veririm. Ölmekten iyidir.
Saygılar

gurcan
06.02.2008, 11:36:35
ya arkadaşlar bu hız sınırı bizim ülkemiz için anca denk gelir ..

adamlar hala taşıt olarak görmediği için kenardan yavaş yavaş gitsin konumunda ..

dünya şampiyonu bir sürücü çıkarıyoruz ..ama bu federasyonla değil..

sahibimiz yok malesef...

Stingray
06.02.2008, 12:26:12
İnadına motorsiklet.
Hergün ceza veririm. Ölmekten iyidir.
Saygılar

Havan kime yabancı :)

Thai
06.02.2008, 17:24:41
Yok yok, bunlar bizim kamyonların otobüslerin altında geberip gitmemiz için uğraşıyorlar, bütün sokakları arabalarla dolduracaklar (dolu da zaten)
Ne diyim abuk subuk politik konularla uğraşıp ortamı gereceklerine, işe yarar şeylerle uğraşsalar en azından hayatımızı daha kolaylaştırırlar.
Ama nerde, motorcuysan zaten insanlar sana yarı ölü muamelesi yapıyor.

-Ben motosiklet kullanıyorum,
-Vah vah daha çok da gençsin be oğlum... Vb....

beetle65
06.02.2008, 18:05:49
Yok yok, bunlar bizim kamyonların otobüslerin altında geberip gitmemiz için uğraşıyorlar, bütün sokakları arabalarla dolduracaklar (dolu da zaten)
Ne diyim abuk subuk politik konularla uğraşıp ortamı gereceklerine, işe yarar şeylerle uğraşsalar en azından hayatımızı daha kolaylaştırırlar.
Ama nerde, motorcuysan zaten insanlar sana yarı ölü muamelesi yapıyor.

-Ben motosiklet kullanıyorum,
-Vah vah daha çok da gençsin be oğlum... Vb....

Ben motoru aldığımda apartmandan bir komşu bana aynısını demişti.

''Yazık oğlum iyi çocuksun ve daha çok gençsin'' demişti :shutup::confused1:

Karasuzu
08.02.2008, 20:06:55
Motorcuları bunlar birtek vergi öderken takıyorlar.ÖTV 'yi en çok kime giydirelim diye düşündüklerinde bizi buluyorlar.Aslında bu habere çok şaşırmadım.Bunlar zaten bizi yollarda istemiyorlar ki yaşamımız tehlikedemi değilmi bizi düşünsünler.:mad::mad::mad:

sunman
12.02.2008, 10:14:57
Amaaan dert ettiğiniz şeye bak ülke zaten sahipsiz allahlık olmuş trafikde biz garibanları kim ne yapsın takmayın bildiğinizi okuyun göreceksiniz kimse size dokunmayacak.

Blackpanther
12.02.2008, 13:11:56
Başkasının motorunu bilmem ama bizim SYM ler 150-160 km hız yapmak için tasarlanmış ve üretilmiş motorlardır.Onun için 80 km hız yaparsak motor bozulur ve arıza çıkarır.bunu istemeyiz değilmi?
Bende motorum bozulmasın diye üzülerek sölüyorum ki..kim takar hız sınırını:frantic4yc:

alinazik
18.02.2008, 02:15:44
selam

paylaşım için teşekkürler

bance motorsiklet hız sınırı en az 100 km/h olmalı

sburgman
18.02.2008, 09:38:32
Bu hız sınırı konusu sadece biz motor sürücüleri için değil, araç sürücüleri içinde büyük bir sorun.Binek araçların hızı sınırı da 90 km toleransı ile bazen 99'a kadar müsade ediyorlar.(otoyollarda 120 Km) Bazen de şehir dışında 70 ile giderken meskun saha deyip ceza yazmaya kalkıyorlar.Türkiyede artık öyle yollar varki bırak 90 km yi ben 120-130 ile giderken arabam sanki duruyormuş yada 15-20 km ile gidiyormuş izlenimi veriyor.Birazda yetkililerde haklı; hızın nerede ve nasıl kullanılacağını bilmeyen vatandaşlarımız yüzündende bu sınırlamalar böyle düşük tutuluyor bence.Ama ne olursa olsun motor hız sınırı 120 km olmalı.Bu arada pek kimsenin bilmediği bir trafik kuralını hatırlatmak isterim şehir içinde herhangi bir taşıtı sollarken hız limitiniz 140 km'dir...