PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinyal Veren Mont..!

uzay
16.04.2008, 20:58:17
Enteresan bir fikir, ışıl ışıl dolaşırız artık :shiny:

Bu mont sinyal veriyor

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Motosiklet sürücülerine müjde:

Teknolojik mont daha iyi görülmenizi sağlayacak.

İngiltere'de yaşayan Michael Chen isimli genç mucit, geliştirdiği ilginç motosiklet ve bisiklet montu ile uluslararası bir tasarım yarışmasında tam 6.000 Sterlin kazandı. New York'ta gerçekleştirilen James Dyson Uluslararası Tasarım Ödülleri gecesinde ödülünü alan Chen, montu geliştirirken ülkemizde de çok sık yaşanan bir sorunun önüne geçmeyi amaçlamış: Motosikletlerin trafikte görülmemesi.
Montun içerisine küçük led ışıklar yerleştiren Chen, bu ışıkların hızlanma ve yavaşlama anlarında yanarak diğer sürücüleri uyarmasını sağlıyor. Örneğin karanlık bir yolda motosikletinizle ilerlerken fren yaparsanız, led ışıklar kırmızı bir ışık yayarak diğer sürücüleri uyarıyor. Hızlanma anlarında ise led'ler yeşil ışık saçıyor.
Montun kollarına yerleştirilen led'ler ise sinyal görevi görüyorç Küçük bir düğme yardımıyla sağa ya da sola dönüşlerde bu led'ler ışık saçmaya başlıyor.
Chen, led'lerin duruma göre yanmasını, yine mont içerisine yerleştirdiği küçük bir hız sensörü ile sağlamış.
Michael Chen, yaptığı açıklamada ilk denemeyi Londra'da yaptığını, otomobil sürücülerinin kendisine her zamankinden çok daha dikkatli yaklaştıklarını fark ettiğini söyledi.
Motosiklet sürücülerine gereken saygının gösterilmediği ülkemizde bu montun büyük ilgi göreceğini kestirmek hiç de zor değil. Ancak montun ne zaman üretilmeye başlanacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yok.

Bu yenilik hakkında fikir beyan etmek isteyenler buyursunlar yazsınlar birkac sey :rolleyes:

Stingray
16.04.2008, 21:31:51
Güvenlik için yapılan hertürlü keşfi takdir ediyorum.
Bence yararlı malzeme.
Paylaşım için ellerine sağlık toprak.

alinazik
16.04.2008, 21:35:40
selam

paylaşım için teşekkürler tolganın dediği gibi farkedilmek üzere tasarlanmış ürünler arasında kafayı çeker diye düşünüyürom...

007
16.04.2008, 23:05:51
Uzaycım güzel paylaşım, eline sağlık :shake2:

Haluk
17.04.2008, 00:15:00
Çok dikkat çekici ve faydalı olacağı kesin.:thumbup:
Kardeşim eline sağlık:friends:

beetle65
17.04.2008, 08:27:01
Benim ledler beyaz olsun :dribble:

Şaka bir yana insan sağlığı ve güveni için yapılan yada önerilen her şeye varım :good::shades:

sunman
17.04.2008, 09:11:00
Uzay bilgi için teşekkürler hakikaten ilginç ve yararlı bir fikir.:clap2:

**Bora kolları sıva bakalım bu konuda yap bir güzellik :thumbup:

DARK1907
17.04.2008, 13:11:56
Uzay buu ilk senin denemeni rica ediyorum ve ilk giyeceğin gece lütfen anlamlı bir gece olsun.Yani gel biz buna Saturday Nights diyelim:shiny:

uzay
17.04.2008, 22:24:58
Uzay buu ilk senin denemeni rica ediyorum ve ilk giyeceğin gece lütfen anlamlı bir gece olsun.Yani gel biz buna Saturday Nights diyelim:shiny:

Serkancım seve seve onur duyarım gecenin ismide bence cok özel oldu :clap2:

beetle65
17.04.2008, 22:50:09
Valla o gece süper olur :yahoo::frantic4yc:

sburgman
18.04.2008, 09:59:28
Bencede harika bir buluş yalnız Türkiye için yapılan modellerde Dur , yaklaşma , sağlama , senin yaptığın ayıp , bana son kez bak vb. mesajları da gösterebilmeli :)

DARK1907
18.04.2008, 11:57:50
Serkancım seve seve onur duyarım gecenin ismide bence cok özel oldu :clap2:

Anladım ben onu.Haftaya sipariş verelim kimin giyeceğini anlarız.:pİşin şakası bir yana şimdiden başarılar.Öptüm canım kardeşim.:shake2:

beetle65
18.04.2008, 12:05:03
Bencede harika bir buluş yalnız Türkiye için yapılan modellerde Dur , yaklaşma , sağlama , senin yaptığın ayıp , bana son kez bak vb. mesajları da gösterebilmeli :)

O zaman mont sırf ışık olur :shiny:

uzay
18.04.2008, 12:25:09

Aslında mantıklı .. Bir Avrupa ülkesi trafigi ile İstanbul trafigi arasında bariz farklılıklar var :shiny:

Blackpanther
18.04.2008, 13:16:57
Yaw elektrik melektrik çarpar..montun kabloları felan kafamıza boynumuza dolanır nemelazım.....:rolleyes:

uzay
18.04.2008, 21:05:59
Yaw elektrik melektrik çarpar..montun kabloları felan kafamıza boynumuza dolanır nemelazım.....:rolleyes:

Öyle birsey olma ihtimali yok gibi cünkü kablolar icin montun icine elektrik boruları döseyecegim :shiny:

Ahmet Taner
18.04.2008, 22:50:19
abi bizim yollarda ışık falan kesmez bence direk döven mont üretmek lazım birimi sıkıştırdı mont gidecek dövecek yolda seni yakalıcak haa bu arada ışık ta çıkarabilir sorun değil....

beetle65
20.04.2008, 23:37:38
abi bizim yollarda ışık falan kesmez bence direk döven mont üretmek lazım birimi sıkıştırdı mont gidecek dövecek yolda seni yakalıcak haa bu arada ışık ta çıkarabilir sorun değil....

Hişşşttt :angry:
Dövmek yok
Bize yakışmaz
Direk Allaha havale :good:

Ahmet Taner
21.04.2008, 13:23:16
Hişşşttt :angry:
Dövmek yok
Bize yakışmaz
Direk Allaha havale :good:

biz dövmicezki abi tabikide bize yakışmaz ....suzukimnet