PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon taktıran var mı ?

ashkin
24.04.2008, 18:06:50
merhaba arkadaşlar,
GTS 250 için xenon takan ve sorun yaşayan oldu mu merak ettim ? Takılacaksa nelere dikkat edilmeli sizce ?

007
24.04.2008, 18:25:41
Benim bildiğim sitede 5-6 GTS de xenon var. Hatta sislerine bile takan arkadaşlarımız var. Bir sorun yaşandığını duymadım. Burgmanların zaten en az 15 tanesinde de var. Müracaat Altan Motor. Konuyu en iyi şekilde hallederler :)

Ayrıca aramıza hoşgeldiniz suzukimnet

Blackpanther
24.04.2008, 20:50:08
Uzay...bu konu senin konun....

uzay
24.04.2008, 20:54:49
Kahretsin ihtisas alanım bu benim :shiny: Beyaz Kızan'ımda kısadada uzundada xenon far mevcut . Hatta Pascha nickli Murat arkadasımızın GTS de sislerdede mevcut . Bende su ana kadar problem yasanmadı xenonlara dair 6000 K kullanıyorum . Muratda 4 tane var elektrik aksamına filan dogru takıldıktan sonra zarar verme sansı yok . Artısı fazla görüntü onu gectim trafikte farkedilme .. Bizim makinalarada xenon fazlasıyla yakısıyor zaten .. Xenon tek olmaz kesinlikle havalı kornada siddetle tavsiye ediyorum . Gönül rahatlıgıyla taktırabilirsin :)

ashkin
25.04.2008, 01:53:30
arkadaşlar hoşbukduk, bugun hem uzunlara hem kısaları xenon ile değiştirdim. Bosch 6000K. Işıl ışıl maşallah. Ama kafayı sökmek cidden zaman alıyor. Adamlar en az 20 tane vida takmışlar :) bunun daha kolay yolu var mıydı bilmyiorum ama kafayı hatta camı bile sökmek zorunda kaldık.
Neyse gelelim sorunuma, gayet güzel çalışıyor xenon lar, ortalık ışıl ışıl oldu. amma velakin kısadan uzuna geçtiğimde yada sellektör yaptığımda göstergeler bir an için sapitiyor ve tekrar düzeliyor. Bazende hız gostergesi takılıp 5 sn sonra felan kendinen geliyor. Başka bir forumda göstegelere yakın takmamak lazim felan okumuştum. Balastları söküp çakmak gözünün olduğu yere koyup, çakmağı iptal ederek kabloları da o delikten geçirip montajladım. Başta sorun gitti gibiydi ama tekrar aynı problemi yapmaya başladı.

Elektriği standart ampullerin soketlerinden alıp balastlara verdim (uzunuda kısayıda) acaba bundan dolayı mı problem oluyor ? Bir arkadaşta fazla ışıklandırma konjektöre zarar verebilir deyip uyardı beni ?

yorumlarınızı alabilir miyim ? teşekkrüler,

unutmadan Uzay arkadaşım, senin için bir ÖM atmıştım ama görmedin sanırım. şunu demiştim :
merhaba,

Bir GTS 250 aldık. Rengi GRI. Ama o Beyaz istiyorduk. standardında yok bildigim kadari ile beyaz rengi. Sizden ricam, varsa motorunuzun detaylı fotolarını gorebilir miyim ? boyama işi ne kadara mal oldu, nerede yaptırdınız ?

bilgiler icin tesekkurler

uzay
25.04.2008, 09:11:35
Güle Güle kullan .. SYM kafa grenajını sökmek icin ön camı cıkarken sart .. Kartal Altan Motora göster derim ben en azından boya icinde fiyat alırsın .. Ben gecen yaz Tamer ve Taner Kardesler ( Altan Motor ) ellerine teslim ettim . Kartal Oto Sanayii icinde bulunan yerde boyandı .. Biz sadece düsündük planladık Altan Motor söktü .. Fotolarını gönderebilirim .. Bana özelden mail adresini iletibilirsen .. Kaliperleride biz boyadık :)

ashkin
25.04.2008, 12:05:40
Uzay, mail adresimi gonderdim ÖM ile.

Peki Xenon ile ilgili problemim için ne diyorsunuz ? ? ?

uzay
25.04.2008, 12:08:09
Nick den anladıgım kadarıyla adın Askın mı :)

Altan Motora göster derim bence manyetik bir problem kanımca ..

ashkin
25.04.2008, 12:16:55
evet :) Adım Aşkın. Belki biliyorsunuzdur. FazerTurkiye.Org. klubu başkanıyım. Eşime aldığım SYM motoru tanımaya ve güzelliştirmeye çalışıyorum.
Sen xenonların elektrik tesisatını nasıl yaptın ? standart far soketinden mi aldın elektrigi ? yoksa aku den mi direkt cektin ?

aLien
25.04.2008, 22:39:24
Aşkın selam hoşgeldin aramıza. Doğan ben...

Benim de GTS-250 var Gri. hayırlı olsun öncelikle.. Sorununa gelince, standart tesisatı kullanıyorsan sorun yaşaman normal. Çünkü standart tesisatın kabloları standart ampullerin gücüne göre yapılır. Xenon'ların çektiği akım değeri bildiğin gibi standart ampullerden daha fazladır. Benim motorumda xenon olmamasına karşın elektronik bilgime göre konuşuyorum. Bence xenonlar için elektrik tesisatı direk aküden ve ayrı şekilde çekiliyor olmalı. Sağlıklı kullanabilmek açısından. Uzay'ın da dediği gibi bir bilene danışmalı.

En kısa zamanda tanışmak, görüşmek ümidiyle..

ashkin
26.04.2008, 01:35:13
Doğan bilgiler için teşekkürler. uygun bir vakitte tekrar kafayı sökücez demek :D yinede tecrübe eden arkadaşlar varsa bu xenon konusunu cevap verirlerse haybeye uğraşmış olmayayım :)

007
26.04.2008, 03:27:16
Sevgili Arkadaşlar,

Motosiklette kullanılan normal H4 ampul 35 watt dır. Arabalardaki H4 55/60 watt tır.
8.000 kelvin bir xenon ampul 35 watt elektrik üretimi yapmaktadır. Genelde motosiklet ve arabalarda 6.000 kelvin xenon kullanıldığına göre 25 watt elektrik üretimi söz konusudur. Xenon kitinde 1 adet sistemin kontrolünü yapan dengeleyici beyin ve 1 adet de balast mevcuttur.
Başka bir örnek verecek olursak; fotoğrafçılıkta ışıklı masa adı ile geçen diaların üstüne koyulup bakıldığı ufak masalar vardır. Bu küçük masalar standart 5.500 kelvin ışık verir ve 220 voltu 12 volta düşüren 1 miliamper adaptörler ile çalışırlar.
Motosikletlerimizde minimum 9 amper akülerimiz mevcuttur.
Yani sonuç olarak, xenon motosiklet ve arabaların ya da diğer araçların üzerindeki kablo tesisatına veya şarj dinamosu, alternatör gibi akım işlevi gören elemanlara zararı söz konusu değildir. Xenon, voltajla oluşturulan elektrik arkının, xenon gazı ortamında sağladığı üstün bir aydınlatma sistemidir.
Bilmem örneklerle açıklayıcı olmuşmudur :confused1:

uzay
26.04.2008, 09:14:38
Cüneytcim eline saglık gayet güzel bir acıklama :)

ashkin
27.04.2008, 01:13:10
007, bilgiler için teşekkürler.
Benim bunla ilgili bir yazım vardı. Belki diğer arkadaşlara katkısı olur diye linkini vereyim. [<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Benim merak ettiğim, daha önce GTS ye takan arkadaşlar elektrik beslemesini nereden aldılar ? Yada taktıran herkes serviste mi takdırdı :) kimse ugrasmiyor mu motoru ile :rolleyes:

007
27.04.2008, 02:26:22
Sevgili Aşkın,

Verdiğin linkte xenon kitinde sadece balast gözüküyor. Bizim kullandığımız xenon kitlerinde ayrıca ilave olarak beyinde mevcut ve uzun kısa fonksiyonu çalışmaktadır. Ayrıca Suzukim.net ailesinde bu tür işlerini herkes Yetkili Servis' imiz olan Altan Motor, T&T kardeşlere yaptırmaktadır. Bence git çaylarını, kahvelerini iç, zaten bir daha içten sıcaklıklarından vazgeçemeyeceksin :)

alinazik
27.04.2008, 02:29:15
t&t kardeşler ailemizin servisi özledim kahvelerini havalar açsada bişey bahane edip gitsem :yahoo:

ashkin
27.04.2008, 02:52:34
007, sendekiler sanirim Bi-xenon. Neyse ben biraz kendi işini kendi görenlerdenim, hafifte meraklıyım, bu nedenle sökip takarım sahip olduğum cihazları :) neyse Altan Motor ile kısa zaman içinde tanışacağım ama. ilgine teşekkürler

007
27.04.2008, 03:07:54
Rica ederim. Fazer Türkiye' deki dostlarımıza selamlar... :friends:

uzay
27.04.2008, 12:43:05
Askın İyi Haftasonları ;

Gereken cevabı Cüneyt vermis sanıyorum .. Resimler baska bilgisayarda oldugu icin alır almaz sana gönderecegim aklımda merak etme :)

ashkin
27.04.2008, 15:49:02
ok Uzay, bekliyorum. tesekkurler

beetle65
28.04.2008, 09:09:29
Yetkili servis + Garanti : Huzurlu sürüş keyfi :shades:
O nedenle Altan Cafe'ye uğramanda yarar var :good:

ashkin
28.04.2008, 17:02:41
Ugrayacagim en kısa zamanda. hem alacaklarım var :)

Ama arkadaşlari, herşey içinde servis demek motorun / motorcunun ruhuna biraz ters gibi geliyor bana. (servise giden arkadaslara hakaret degildir -tercih meselesi- ) Once ben anlamaliyim motorumu, elim sagina soluna degmeli, yaglanmaliyim, sokmeliyim, hatta bozmaliyim. :rolleyes:

bir onceki mesajimda dedigim gibi, belki de ben garibim, fazla kurcaliyorum herseyi :shades:

bu arada Altan Motor ile ilgili herkesten o kadar cok olumlu mesajlar geldi ki (sozlu olarakta) demek ki gercekten islerini iyi yapıyorlar. tebrikler :thumbup:

uzay
28.04.2008, 17:13:32
Seni ve degerli SYM kullanıcısı eşinide gezilerimizde görmek istiyoruz :)

beetle65
28.04.2008, 22:18:08
Ugrayacagim en kısa zamanda. hem alacaklarım var :)

Ama arkadaşlari, herşey içinde servis demek motorun / motorcunun ruhuna biraz ters gibi geliyor bana. (servise giden arkadaslara hakaret degildir -tercih meselesi- ) Once ben anlamaliyim motorumu, elim sagina soluna degmeli, yaglanmaliyim, sokmeliyim, hatta bozmaliyim. :rolleyes:

bir onceki mesajimda dedigim gibi, belki de ben garibim, fazla kurcaliyorum herseyi :shades:

bu arada Altan Motor ile ilgili herkesten o kadar cok olumlu mesajlar geldi ki (sozlu olarakta) demek ki gercekten islerini iyi yapıyorlar. tebrikler :thumbup:

Valla bu kadar insan boşuna konuşmaz yada boşuna o cafe ye gitmez :good:
Haklısın aklı başında olan ve gerçekten içinde art niyet olmayan insanların bakış açısı bu :shake2:
Yani dostluk-servis hizmeti ve tabii ki güleryüz ve tatlı sohbetler
İşte bizim Altan Cafe miz :shades: