PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GTS 250 de Gösterge Problemi ?

ashkin
07.07.2008, 00:54:40
Arkadaşlar,

ne oldu ise birden gösterge panelinde bulunan hız göstergesi sapıttı.
Sürekli sanki kontağı ilk defa açtığımızda ibrelerin check için bir kez sona gidip gelmesi gibi aynı hareketi sürekli tekrarlıyor.
Motoru kontaktan kapatsam dahi devam ediyor hız ibresi check işlemi yapar gibi. Sürekli 0 - 160 ibre gidip gidip geliyor :search:

Var mı başına gelen ? yada onerisi olan ?

Not: Motosikletin uzunlarında Xenon var. Ara sıra gösterge panelide xenonları açtığımda gidip geliyordu, acaba bu mu zarar verdi ? ?

007
07.07.2008, 01:24:35
İki üyemizde aynı problemden şikayetçiydi. Gösterge panelinin içindeki entegreler zamanla bozulup bu arızayı veriyor. 450 YTL fiyatı var. Geçmiş olsun!

Haluk
07.07.2008, 10:34:49
Arkadaşlar,

ne oldu ise birden gösterge panelinde bulunan hız göstergesi sapıttı.
Sürekli sanki kontağı ilk defa açtığımızda ibrelerin check için bir kez sona gidip gelmesi gibi aynı hareketi sürekli tekrarlıyor.
Motoru kontaktan kapatsam dahi devam ediyor hız ibresi check işlemi yapar gibi. Sürekli 0 - 160 ibre gidip gidip geliyor :search:

Var mı başına gelen ? yada onerisi olan ?

Not: Motosikletin uzunlarında Xenon var. Ara sıra gösterge panelide xenonları açtığımda gidip geliyordu, acaba bu mu zarar verdi ? ?

Aşkın Selam
Bu arıza ile ilk olarak benim başıma gelmişti,gösterge sapıttıktan sonra malesef değiştirmekten başka bir çaresi yok pasha nikli murat arakadaşımızında başına geldi tamiri için baya bir koşturdu ama malesef tamir ettiremedik.
Sebebine gelince muratın başına geldikten sonra olayın xenon lardan kaynaklandığını tespit ettik.Benim sana tavsiyem uzunlardaki xenonu söktürmen veya xenon beyinlerini KM saatinden uzaklaştırabildiğin kadar uzaklaştırman ve aliminyum folyo ile iyice izole etmen.
Görüşmek üzere.
Geçmiş olsun

ashkin
07.07.2008, 11:10:15
demeyin yav arkadaşlar. cidden 450 YTL mi simdi masraf :( inanmiyorum yaa. p.tesi cok iyi geldi bu haber :(
Xenon lar zaten gidonun altında bulunan kilitli bolmenin sag tarafındaydı... :(

uzay
07.07.2008, 20:56:39
3 kisiyede aynı problem oldu umarım 4. olmaz önlemimizi alalım Arkadaslar .. Gecmis olsun Askın

ashkin
07.07.2008, 22:45:35
Bugun nihayet Altan motora gidebildim. Göstergenin bağlı olduğu soketi söküp takmamıza rağmen kendine gelmedi. Gösterge paneli sökülüp Motoran a gonderilecek. Garanti dahilinde hallolması ümidi ile.
Sorun tamamen 007, nickli arkadasımızın soyledigi gibi.

Eğer xenon takılacaksa ayrı bir role ve ayrı bir elektrik tesisatı ile beslenmesi tavsiye ediliyor.

Sonucu sizlerle paylaşırım.

Benim gösterge paneli halen kalp atışı gibi yada şöyle demek daha doğru 0160 kmh surate 1 sn. de çıkıyor sürekli :)

uzay
07.07.2008, 22:59:05
Su günlerde feci sekilde kısa ve uzundan sonra sislerede xenon taktırmak istiyorum olurda hayata gecirirsem mutlaka baska bir tesisat ile destekleyecegim :) Yoksa hersey ortada

ashkin
08.07.2008, 18:48:14
uzay, ben sislere xenon takmış gts gördüm. ama adam ayrı bir elektrik tesisatı ve role kullanmış. doğrusuda bu. hatta bence normal farlarada (uzun-kısa) ayrı bir tesisatla takmak ve onları role ile kontrol etmek çok daha mantıklı olacaktır.

uzay
08.07.2008, 21:01:17
uzay, ben sislere xenon takmış gts gördüm. ama adam ayrı bir elektrik tesisatı ve role kullanmış. doğrusuda bu. hatta bence normal farlarada (uzun-kısa) ayrı bir tesisatla takmak ve onları role ile kontrol etmek çok daha mantıklı olacaktır.

Yarın bakmaya gidiorum xenonlara almaya karar verirsem digerinide senin dedigin gibi röle ile beslemek bence en uygunu Askın :)

Ayhan
08.07.2008, 21:40:56
Su günlerde feci sekilde kısa ve uzundan sonra sislerede xenon taktırmak istiyorum olurda hayata gecirirsem mutlaka baska bir tesisat ile destekleyecegim :) Yoksa hersey ortada

tak tak sende alırsın yeni gösterge nolcakki alt tarafı 500ytl:dribble:

uzay
09.07.2008, 00:29:16
tak tak sende alırsın yeni gösterge nolcakki alt tarafı 500ytl:dribble:

İlle bu problem olacak diye birsey yok :)

ashkin
09.07.2008, 12:04:16
uzay, bakma sen Ayhan arkadaşımıza :) adam akıllı bir tesisat ve role ile sorunsuz kullanırsın xenonları. Bu arada Xenon ihtiyacın olur ise haberim olsun. :good:

007
09.07.2008, 12:21:55
@ashkin

Aşkın kardeşim, 20-25 adet Burgman Altan Motor da takılan xenonlar ile yaklaşık 2 senedir yol yapıyor. Bu zamana kadar tesisat ile ilgili bir problem yaşandığını duymadım. Yalnız motorları yıkatırken dikkatli olunmalı fazla tazzikli su aralara girip zamanla oksitlenme yapabilir. Xenon da akım çok geldiği için tesisata zarar verebilir.

uzay
09.07.2008, 12:31:40
uzay, bakma sen Ayhan arkadaşımıza :) adam akıllı bir tesisat ve role ile sorunsuz kullanırsın xenonları. Bu arada Xenon ihtiyacın olur ise haberim olsun. :good:

2 tane sislere rica edeyim .. Özeline msj gönderdim Askın :)

Blackpanther
09.07.2008, 12:43:12
007;
Zaten sorun Altan Motorda değil ki...
Burgmanlarda o sorun yaşanmıyor belki ama,bizim Sym lere xenon takıldığında gösterge paneli gidiyor kimden duyduysam bu böyle olmuş.
Bilmiyorum ama burgmanların tesisat yapısı daha kapsamlı olabilir,ondan burgmanlarda sorun yaşanmayıp symlerde yaşanıyor.
Ne kaa ekmek,ne kaa köfte misali..:shiny:

Sof
09.07.2008, 17:35:52
Benim neredeyse 1 sene oldu xenonlar takılalı.En başta yaptığı terslik haricinde bugüne kadar hiç bir problem çıkarmadı.Takıldığı yer tabiki önemli ve burgmanlar kadar tesisat yapısı iyi olmayabilir fikrini benimsiyorum.
Ancak güvenli ellerde bunun sorun olmadığını gördüm diye düşünüyorum.Yıkama konusuna gelince bence tek sorun sym'lerde alarmın kornasının sudan etkilenmeyecek bir yere monte edilmesi gerekliliği.Bunu ne yazıkki birkaç denemeden sonra doğru yer bulunarak çözebildik.

buenasivassc
11.07.2008, 00:00:25
ben aldığımda üstünde vardı halen var herhangi bir problemle karşılaşmadım. karşılaşacağımı da sanmıyorum.

ashkin
13.07.2008, 22:44:46
arkadaşlar, eşimin SYM sinde meydana gelen gösterge problemni C.tesi günü çözüme kavuşturdum. Bazı arkadaşlarında başına bu olay gelmiş, kimisi garantiden değiştirmeyi başarmış kimisi ise mecburen 485 YTL verip yenisini satın almışlar. Altan motor "Söküp Izmir'e Motoran 'a gönderilecek ve oradan gelecek cevaba göre Garantiden değişme ihtimali olabilir, ama %100 değişir demiyoruz" değiştirmeye çalışacağız demişlerdi sağolsunlar. Ama en az 10 gun motorsuz kalmak işime gelmediği için (eşim her gün işe gidip geliyor motorunla) konuyu bayağı araştırdım ve bir çok yere gittim ve bu işin ustası bir arkadaşa ulaştım. Kilometre saatini söküp kendisine getirmemi söyledi, bende motor nasıl çalışacak sökünce deyince, çalışır motorun merak etmei immobilezer yok bu motorda deyince dank etti banada :) Kendi garajımda söküp götürdüm km. saatini ve 2 saat sonra yapılmış olarak geri aldım. Sonuç harika :) problemsiz bir gösterge paneline kavuştum.
Bu problemi yaşayan birisi olur ise Kızıltoprak'ta bulunan Kilometreci CEM İGE 'ye giderse ve selamımı iletirse yardımcı olacaktır. Fiyatı ise 75 YTL :good: 150 YTL felan çekerse "arkadaşımız gelip yaptırmış, bizede 75 YTL yapacak mısınız" deyin yapacak. söz verdi çünkü :)

İşte bizim kafayı yiyen minicik ( 1 cm çapında) entegremiz. Kırmızı ok ile gösterdiğim bu entegre değişiyor ve baştan kodlanıyor bilgisayara bağlanarak. Cem 'in elinde artık SYM GTS250 'nin kodları mevcut. Yani gidecek arkadaşlar çok daha kısa sürede tamir ettirebilir.

Neden bozulduğuna gelince, herkesin tahmin ettiği gibi Xenon'lar bunun ilk hata vermesine neden olan şeymiş. Ama elktrik tesisatı vs. mevzuundan dolayı değil, Xenon balastları çalıştığında ürettiği çok yüksek akım gösterge paneline etki ediyormuş. Bu nedenle olabildiğince panelden uzağa ve yalıtılması gerekiyormuş. Eğer uzağa ve yalıtım yaparsanız sorun yaşamayacağımızı belirtti. Yalıtım içinde enteresan bir fikir ile "balastı kalın bulaşık eldivenin içine koymak ve iki parmağını keserek bağlantı kablolarını buradan çıkarmak" oldu :)

Neyse arkadaşlar sizleride bilgilendirmek istedim. Benim gibi garantiye beklemek istemeyen yada garanti dışı olanlar için harika bir çözüm :good:

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

beetle65
13.07.2008, 22:50:16
Paylaşım için tşk.ler
Bu tarz sorunları olan arkadaşlarımız için güzel bir paylaşım :good:

ashkin
13.07.2008, 23:07:48
uzay, dün motoru sökmüşken SİS lambalarınıda inceledim. Yuvaları ve soketleri standart ampulden farklı (H4-H7 gibi değil). Bu nedenle xenonları direkt takmak pek mümkün değil gibi.
işte sis lambalarımız.
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Kırmızı ile gösterdiğim yerlerde enteresan şekillerde tırnaklar mevcut. Xenon ampullerinde ise bu şekilde tırnaklar mevcut değil maalesef. hem yuvarlak çapıda xenon ampullere uymuyor boyut olarak. Standart sislerin çapı daha ufak.

ayrıca yapmış olduğum araştırmaya göre, GTS 250 de bulunan uzun ve kısa da Xenon var ise bir de bunun üstüne sis leri xenona bağlamak Akü-Konjektör problemlerine sebebiyet verebileceği. Bu nedenle ben Sis lere xenon takmaktan vazgeçtim, bunun yerine Beyaz standart ampullerden takacağım.

Bilgilerine Uzay'cım

uzay
13.07.2008, 23:12:44
Askın ellerine saglıK duyduk duymadık kalmasın :)

Haluk
14.07.2008, 12:18:31
Aşkın şu km saati olayınna çok sevindim:clap2: paylaşımın için çok teşekkürler.:thumbup::friends:

volkanadart
15.07.2008, 17:30:20
Paylaşım için teşekkürler. Bu bilgi süper oldu.

ulucreis
16.07.2008, 18:43:20
bilgiler için çok teşekkürler.