Orijinalini görmek için tıklayınız : Eve gelen ceza
Herkese selam,
Dün eve posta ile trafik cezam geldi.Bundan önceki motosikletimi vekalet yolu ile mayısta satmıştım(yada sattığımı sanmıştım).Ceza da bu motosiklete gelmiş.Sürücünün ehliyet bilgileri yok ya ehliyetsiz bir kullanıyordu yada eds veyahutta kenarda duran polisler kesti cezayı.İnternette bayağı aracın sahibi sorgulaması hakkında araştırma yaptım ama bir bilgiye ulaşamadım.
Daha da ilginci bu araştırmalar sırasında satmak üzere olduğum arabamın üzerinde haciz olduğunu ve görüldüğü yerde alıkonmasına dair uyarı olduğunu gördüm.Bu arabanın ruhsatı şirkette ki çekmecemde çalınmıştı aradan 2 hafta geçtikten sonra bulunduğuna dair servisime telefon gelmişti bende tembellik edip çalındığına dair bilgileri bildirmediğim için bir angaryadan kurtulduğumu sanmıştım.Görünen o ki başıma daha büyük bir bela almışım.Ancak dün gene satış için temiz kağıdı almaya gittiğimde gene bu araç için temiz kağıdı verdiler.Ne yaman çelişki.
Diyeceğim o ki ardaşlar satışta mutlaka fiziki olarak bulunmak lazım.Ruhsat kaybedilince mutlaka çalındığını ilgili makamlara bildirip yenisini çıkarmak lazım.
Sevgiler
Günün Bonusu murphy'den;bir şey kötü gitmeye başlayınca herşey kötü gider......
beetle65
02.09.2008, 16:51:52
Burası Türkiye dedirtecek olaylar bunlar
Senelerce kullandığım Golf GTI marka aracımın temiz kağıdı sırasında aslında bir Kamyon olduğunu öğrenmiş ve o kamyona kesilen bir çok ceza ile karşılaşmıştım :shutup:
Kesinlikle sonuna kadar Muayene-Satış-Vergi yatırılması gibi kanuni konuları kendiniz yapmaya bakın
Sevgiler
DARK1907
02.09.2008, 17:32:46
Herkese selam,
Dün eve posta ile trafik cezam geldi.Bundan önceki motosikletimi vekalet yolu ile mayısta satmıştım(yada sattığımı sanmıştım).Ceza da bu motosiklete gelmiş.Sürücünün ehliyet bilgileri yok ya ehliyetsiz bir kullanıyordu yada eds veyahutta kenarda duran polisler kesti cezayı.İnternette bayağı aracın sahibi sorgulaması hakkında araştırma yaptım ama bir bilgiye ulaşamadım.
Daha da ilginci bu araştırmalar sırasında satmak üzere olduğum arabamın üzerinde haciz olduğunu ve görüldüğü yerde alıkonmasına dair uyarı olduğunu gördüm.Bu arabanın ruhsatı şirkette ki çekmecemde çalınmıştı aradan 2 hafta geçtikten sonra bulunduğuna dair servisime telefon gelmişti bende tembellik edip çalındığına dair bilgileri bildirmediğim için bir angaryadan kurtulduğumu sanmıştım.Görünen o ki başıma daha büyük bir bela almışım.Ancak dün gene satış için temiz kağıdı almaya gittiğimde gene bu araç için temiz kağıdı verdiler.Ne yaman çelişki.
Diyeceğim o ki ardaşlar satışta mutlaka fiziki olarak bulunmak lazım.Ruhsat kaybedilince mutlaka çalındığını ilgili makamlara bildirip yenisini çıkarmak lazım.
Sevgiler
Günün Bonusu murphy'den;bir şey kötü gitmeye başlayınca herşey kötü gider......
Gerçekten çok büyük geçmiş olsun. İnsanın inanası gelmiyor. Özcan Abi'nin belirttiği gibi tedbiri elden bırakmamak gerekir.
scootold
02.09.2008, 18:18:22
Bana da sattığım motordan dolayı ceza geldi.
Sattığım kişi motoru üzerine almadan, ehliyetsiz olarak kaza yapmış.
Bana cezayı ehliyetsiz kişiye kullandırmaktan kesmişler.
Noter satışım olduğu için pek üzerinde durmadım. Zaman bulursam bir ara uğrayıp düzelttireceğim...
Orkancım bilgilendirme için sağolasın!
Geçmiş olsun kardeşim.
beetle65
02.09.2008, 19:29:52
Gerçekten çok büyük geçmiş olsun. İnsanın inanası gelmiyor. Özcan Abi'nin belirttiği gibi tedbiri elden bırakmamak gerekir.
Özсan abi değil söyleyen bendim Serkan'ım :shades:
Kribensis
02.09.2008, 20:06:18
Geçmiş olsun.
Bizim de başımıza benzer bir olay gelmişti. Yani hatıladığım kadarıyla Motor araba olarak görünüyordu ve Ankara'dan park cezası gelmişti...ya da onun gibi birşey işte...
Güler misin ağlar mısın....:blink:
Canım Türkiyem...:)
Stingray
02.09.2008, 22:49:18
Vallahi çok traji-komik bir durum.
Ne diyim geçmiş olsun Orkan abi.
Sevgiler
Orkancım bu memlekette inan hersey mümkün ..O yüzden pek şaşırmadım desem :)
Al benden de bir hikaye;
1992-93-94 senelerinden biriydi tam hatırlayamıyorum.
Bir müşterim geldi ve yeni arabasını sigortalatmak istediğini söyledi.Bende iyi tanıdığım müşterime ''hayırlı olsun,güle güle kullanın'' dedikten sonra ''niye değiştirdinizki çok güzel arabaydı'' dedim.O zamanlar müthiş bir moda var.Bilenler bilir ki; Şahin (Tofaş) alınır.Hemen ahtapot çelik jant takılır.Ardından tesisat (müzik sistemi) yapılır.Daha neler neler.Süs'te süs...
Müşterimde sahibi olduğu aynı böyle bir araçla haftasonu gezmek olsun diye ailesinide yanına alarak İznik gölüne gidiyor.
Gölün kıyısında bir yerde aracını park ediyor ve iniyor.
Tam önünde kendi aracıyla neredeyse tamamen aynı aksesuarlara sahip başka bir Şahin.Jantlar bile aynı.İçinden bu adamda güzel yapmış diye geçiriyor ve tam ayrılmak üzereyken gözü plakaya takılıyor.
Plakada aynııııı....
Araya taraya diğer arabanın sahibini buluyor küçük bir münakaşa ve polis çağırılıyor.Bu arada müşterim o kadar emin ki kendinden şikayetçi oluyor mahkemeye vermeye kalkıyor falan filan.
Polisin yaptığı araştırmadan gelen sonuç:
Müşterim hemen tututlanıp nezarete atılıyor.
Sebebiyse;çalıntı araç kullanmak.
Başlıkta hikaye demiştim ama bu gerçek bir olaydır.
Ne olursa olsun dikkat etmek lazım.
Hele de bu devirde...
cekkin
03.09.2008, 10:24:10
burası Türkiye bunlara alışkın olmanız lazım :)
Al benden de bir hikaye;
1992-93-94 senelerinden biriydi tam hatırlayamıyorum.
Bir müşterim geldi ve yeni arabasını sigortalatmak istediğini söyledi.Bende iyi tanıdığım müşterime ''hayırlı olsun,güle güle kullanın'' dedikten sonra ''niye değiştirdinizki çok güzel arabaydı'' dedim.O zamanlar müthiş bir moda var.Bilenler bilir ki; Şahin (Tofaş) alınır.Hemen ahtapot çelik jant takılır.Ardından tesisat (müzik sistemi) yapılır.Daha neler neler.Süs'te süs...
Müşterimde sahibi olduğu aynı böyle bir araçla haftasonu gezmek olsun diye ailesinide yanına alarak İznik gölüne gidiyor.
Gölün kıyısında bir yerde aracını park ediyor ve iniyor.
Tam önünde kendi aracıyla neredeyse tamamen aynı aksesuarlara sahip başka bir Şahin.Jantlar bile aynı.İçinden bu adamda güzel yapmış diye geçiriyor ve tam ayrılmak üzereyken gözü plakaya takılıyor.
Plakada aynııııı....
Araya taraya diğer arabanın sahibini buluyor küçük bir münakaşa ve polis çağırılıyor.Bu arada müşterim o kadar emin ki kendinden şikayetçi oluyor mahkemeye vermeye kalkıyor falan filan.
Polisin yaptığı araştırmadan gelen sonuç:
Müşterim hemen tututlanıp nezarete atılıyor.
Sebebiyse;çalıntı araç kullanmak.
Başlıkta hikaye demiştim ama bu gerçek bir olaydır.
Ne olursa olsun dikkat etmek lazım.
Hele de bu devirde...
Adamın halini gözümün önüne getirdimde ne kötü haklıyken fena derecede haksızlıgın dibine vurması :shutup:
sunman
03.09.2008, 18:03:24
Türkiye burası genel 5.000 ytl lik su parasına devlet önce öde sonra itiraz et diyor.
sburgman
04.09.2008, 15:05:47
Geçtiğimiz senelerde aynı olay bir ticari taksinin başına gelmişti.Taksi şöförü çalıştığı arabanın plakasını başka bir takside görünce aracı takibe alıp polisi arıyor.Malum yapılan kontrollerde kendi kullandığı aracın sahte plaka olduğu ortaya çıkıyor...
Karasuzu
04.09.2008, 16:57:14
Geçmiş olsun.Benzer bir dert bir arkadaşımın motor satışından başına bela kalmıştı. 3 sene sonra ortaya çıktı diğer kişinin üstüne almadığı.Neyseki noter satışını atmadığından yırttı.
ne diyorsun 3 sene...................ne kadar tutacağız bu kağıtları böyle ev çöplüğe döner.
scootold
04.09.2008, 18:20:57
ne diyorsun 3 sene...................ne kadar tutacağız bu kağıtları böyle ev çöplüğe döner.
Bildiğim kadarıyla resmi evrakları 5 yıl saklamamız gerekiyor. Gerekli kurum hata yapıp da kaybederse kanıtlamamızı istiyor. Ben hatalıyım demiyor...:boxing:
Sanırım LAWYER54 bu konuda en doğru bilgiyi verecektir...
Kendilerine saygılarımızı sunarız...:shake2:
Başka bir gerçek hikaye;
Yaklaşık bir sene kadar önce kayınpederimin arabasını kasko yaptırdık.Her ne kadar anlamasada prosedür gereği sigortacı bayan şasi ve motor kontrolü yapmak için arabayı görmek istedi.
Kalktık,götürdük.Sigortacı bayan şasi numarası nerede yazıyor dedi.Gösterdik,okudu ve onayladı.Motor numarası nerde?
Gösterdik,okudu ve onaylamadı.Motor numarası yanlış dedi.
Güldük,baktık.Gerçekten yanlış...
Haydaaa
Ona bak buna bak evet yanlış.
Araba 1998 model tipo ve milpa çıkışlı.İlk sahibi 1998 kasım ayında alıyor,1999 yılında mart ayında kayınpederime satıyor.
O zamandan beri sigortalı olan araç;bir kere noterden kati satış görüyor,tam üç kerede hasar nedeniyle sigortadan tazminat alıyor.Düşünün tam on sene boyunca süregelen yanlışlık.Ve motor numarasının nerede yazdığını bilmeyen bir bayan tarafından ortaya çıkartılıyor.Aran taran taa trafik şubelerine kadar git,sonuç yok.Kafayı yiyeceğiz.
Daha önceki senelerden otomotiv sektöründe satış yaptığımdan ve o anda ki işlemleri bildiğimden sesli düşünerek; ''keşke tüm evraklar olsaydı,çözerdim'' dedim.
Kayınpederim'' vaaar'' dedi.:dribble:
Hemen tüm evrakları döktüm ve yanlışlığı buldum.
Tofaş arabayı milpaya verirken herşey düzgün ama milpa faturalandırırken motor numarasını yanlış yazmış.Tabii trafik şubede arabayı tescil ederken faturayı esas aldığından daha bismillah yanlışı yapıvermiş.
On senelik evrak'ı saklamamış olsaydı babam hala o arabaya biniyor olacaktık,bu bir.Hiçbir zaman kasko veya başka bir sigorta yapamayacaktık,bu iki.Asla arabayı satamayacaktık,bu üç.Vee son sahibi olup araba çürüyene kadar seyretmek zorunda kalacaktık ki bu en acısı olacaktı,bu da dört.
Bence alımlı,satımlı,vekaletli kısacası resmi dairelerde yapılabilen işleri hem bizzat yapın hemde bu işlerin evraklarını ciddi bir şekilde saklayın.
Biraz uzun oldu özürdilerim.
Teşekkür ederim.
Sevgiler
:wub:
Ömercim özür dilenecek bir durum yok eline saglık Türkiyenin hali iste Tesekkürler :)
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.