Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastikte Yeni Teknoloji..!
LAWYER54
10.09.2008, 01:38:16
Michelin firması lastikte devrim yaratacak bir buluş yaptı. Artık kompresör,lastik havası,lastik patlaması derdine son. Darısı Motor başına ....
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Paylasım icin tesekkürler peki arabanın gidisatını etkilemiyormu bu lastikler :blink:
alinazik
10.09.2008, 01:45:11
selam
tipsiz yaww.
Ercan paylaşım için teşekkürler...
Eski dolma lastiklere benziyen bir teknoloji.
Fakat, asfalttan gelen emisyonu, jantın süspanse etmesiyle nötralize eden bir sistemi var.
Michelin yaptıysa vardır bir bildikleri.
Süspansiyon kalitesini merak ediyorum doğrusu :)
DARK1907
10.09.2008, 02:43:22
Süspansiyon kadar ömrü konusunda da düşünceliyim. Görüntüde ayrı bir konu bence:dry:
Karasuzu
10.09.2008, 09:58:30
Ercan paylaşımın için teşekkürler.Enteresan.
Haluk
10.09.2008, 10:30:38
Görüntüden sınıfta kalır bence.
Ercan teşekkürler.
dohtur
10.09.2008, 10:41:11
michelin belki de bunları geliştirmek için mi f1 den çekildi acaba? o zaman yazık olmuş :huh:
Ahmet Taner
10.09.2008, 11:35:36
Ercan abicim paylaşım için teşekkürler. Bence işlevi görüntüsünden çok daha önemli onunda içini boyarlar farklı görüntüler yakalarlar eskiden kaliper boyarlardı şimdide lastik boyarlar..:)
Paylaşım için teşekkürler Ercan :shake2:
Duyduğum bir şeyi sizinle paylaşayım dedim.
Prototip olarak üretilip bir çok deneyden başarıyla çıkmış olan bu lastik tek bir deneyden başarısız çıkmış.
Bu deney sürüş esnasında lastiğin kenarlarından aldığı hava deneyi.Lastiğin heryerinden giren hava lastiği olması gerektiğinden daha fazla soğuttuğu için hem süspansiyona hemde direksiyon kabiliyeti ve hassasiyetine olumsuz yansımış.
Soğuktan çok sertleşen lastikler bilhassa virajlarda ve bozuk yollarda aracın tamamen kontrolden sapmasına neden olmuş.
Sanki doğru gibi çünkü biliriz ki ısınmış lastik herzaman daha iyidir.
Dediğim gibi mış'lı muş'lu konuştuğumdan anlamışsınızdır duyduklarımın doğru olup olmadığını bende bilmiyorum.
Ama bir gerçek var ki benim için lastik accayip çirkin abi.
Sevgilerimle,
Stingray
10.09.2008, 12:49:36
Lastik acayip çirkin.
Ama ilginç bir fikir ben şahsen beğendim fikri.
sburgman
10.09.2008, 17:17:48
Paylaşım için teşekkürler.Performansı bilemem ama esetik olarak çirkinlikte birinci olduğu kesin...
sonseeharay
10.09.2008, 19:00:00
"çok kötü görünüyor ya. güzelim araba faytona dönmüş" diye bir yorum vardı haberin altında. Koptum :-) Ama katılıyorum.
çok güvensiz geldi bana , ne bileyim süs için yapılmışta aslında yola çıkılamazmış türünden.....
scootold
10.09.2008, 22:13:02
Bence lastiğin patlamaması görüntüsünden çok daha önemli...
Bazı arkadaşların görüntüyü beğenmemesi üzerine, otomobillerde ilk aerodinamik çizgiler kullanıldığındaki tepkimiz aklıma geldi. Otomobiller alıştığımız görüntünün dışına çıkmıştı ve biz bunu hiç beğenmemiştik. Ona alıştığımız gibi buna da alışırız...:shiny:
LAWYER54
10.09.2008, 23:11:21
Arkadaşlar unutmayalım ki; ilk tel cant ve bisiklet lastikli arabalardan sonra çıkan günümüz model lastiklerede çirkin-estetik değil gibi eleştiriler yapılmıştı. Bence önemli olan bu versiyonun lastik patlaması ve buna dayalı kazaların önüne geçmesi. Bazı olumsuzluklar ilerleyen teknoloji ile düzeltilebilir ama önce güvenlik....
beetle65
11.09.2008, 01:17:09
Temizlemesi zor :confused1:
Ben beğenmedim :p
Temizlemesi zor :confused1:
Ben beğenmedim :p
Kesinlikle zor.:good:
Bir de lastik ve jant arabayı çok gösterir.
Şimdi bu çirkin şeyin neresine arap sabunu yada silikon çekecen.Şööle simsiyah olsun lastik.
Hem yapı itibarıyla bunun ince yanaklısıda olmaz.
Dolayısıyla büyük inç jantta koyamazsın.
Düşünsene almışsın arabayı çaça yapmışsın altında at arabası tekerleği gibi bişey.Yok be abi çok çirkin olur yaa.
Bu arada bişey soracam millet.Arabalarınızda senede kaç kere lastiğiniz patlıyor:confused1:
Bu lastiğin neresi güvenli:confused1:
İçinde dışarıya çıkacak hava olmadığından mı:confused1:
Bu lastik patlarsa nasıl haberin olacak:confused1:
Bir inşaatın önünden geçerken şöyle 20-25 cm.lik bir demir parçası o kanallardan içeriye girerse hasarınız ne şekilde olur:confused1:
Michelin bunla uğraşacağına Eagle serisini düzeltsin.
Valla bence hem çirkin hemde çok güvensiz.
beetle65
11.09.2008, 03:15:54
Kesinlikle zor.:good:
Bir de lastik ve jant arabayı çok gösterir.
Şimdi bu çirkin şeyin neresine arap sabunu yada silikon çekecen.Şööle simsiyah olsun lastik.
Hem yapı itibarıyla bunun ince yanaklısıda olmaz.
Dolayısıyla büyük inç jantta koyamazsın.
Düşünsene almışsın arabayı çaça yapmışsın altında at arabası tekerleği gibi bişey.Yok be abi çok çirkin olur yaa.
Bu arada bişey soracam millet.Arabalarınızda senede kaç kere lastiğiniz patlıyor:confused1:
Bu lastiğin neresi güvenli:confused1:
İçinde dışarıya çıkacak hava olmadığından mı:confused1:
Bu lastik patlarsa nasıl haberin olacak:confused1:
Bir inşaatın önünden geçerken şöyle 20-25 cm.lik bir demir parçası o kanallardan içeriye girerse hasarınız ne şekilde olur:confused1:
Michelin bunla uğraşacağına Eagle serisini düzeltsin.
Valla bence hem çirkin hemde çok güvensiz.
Lastik parlamaz ise bana uymaz :shades:
aLien
11.09.2008, 21:25:06
Abiler bence biraz geliştirme ile gayet güzel görünümlü ve güvenli bir lastik ortaya çıkabilir. Şöyle ki bu aletin üzerine günümüzdeki lastikleri kapladığımızı düşünürsek gayet estetik ve sağlam birşey olabilir :)
Haluk
11.09.2008, 23:20:52
Lastikmi jant ?jantmı lastik ben anlamadım :p
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.