Orijinalini görmek için tıklayınız : Yola Çıkmadan Önce Yapılması Gereken Kontroller
DARK1907
25.09.2008, 23:07:55
Sitemizin; tatlı ve çiçeği burnunda motorcusu olan kızkardeşimiz Berilciğimiz in başına gelenlerden sonra bu konu hakkında bilgilendirme de bulunmak istedim. Sevgilerimle.:friends:
Yola çıkmadan önce motosikletin kontrol edilmesi motosikletten kaynaklanabilecek kazaların önlenmesi bakımından son derece önemlidir Bu nedenle yola çıkmadan önce aşağıdaki kontrolleri yapmayı alışkanlık haline getiriniz
Yakıt : Depo dolu olmalı
Motor Yağı : Tamam olmalı
Lastikler : Lastiklerde yarık, kesik olmamalı, hava basınçları yeterli olmalı
Jantlar : Jant telleri gevşek, jant eğik ya da ezik olmamalı
Zincir : Zincir yağlı olmalı, zincir boşluğu 15-20 mm olmalıdır
Motor : Yağ kaçağı olmamalı, cıvata, somun ya da vidalar gevşek olmamalıdır
Frenler : Balatalar aşınma sınırını aşmamalı, ön fren levye boşluğu 10-20 mm, arka fren pedal boşluğu 20-30 mm olmalıdır
Debriyaj : Debriyaj balataları aşınma sınırını aşmamalı, levye boşluğu 10-20 mm olmalıdır
Far, sinyaller ,korna ve fren lambaları : Tüm elektriksel uyarı ve aydınlatma elemanları çalışır, lambalar yanabilir durumda olmalıdır
Akü : Akü suları tamam olmalı(kuru akü değilse), havalandırma borusu tıkalı olmamalı
Aynalar : Dikiz aynaları sağlam ve arkayı rahatça görebileceğiniz şekilde ayarlı olmalı
Cıvata ve somunlar : Dışardan görülebilen bütün cıvata ve somunlar kontrol edilmeli ve gerekirse sıkılmalıdır
Serkancım paylasım ve uyarıların icin Tesekkürler :)
estemo
25.09.2008, 23:19:04
Sitemizin; tatlı ve çiçeği burnunda motorcusu olan kızkardeşimiz Berilciğimiz in başına gelenlerden sonra bu konu hakkında bilgilendirme de bulunmak istedim. Sevgilerimle.:friends:
Yola çıkmadan önce motosikletin kontrol edilmesi motosikletten kaynaklanabilecek kazaların önlenmesi bakımından son derece önemlidir Bu nedenle yola çıkmadan önce aşağıdaki kontrolleri yapmayı alışkanlık haline getiriniz
Frenler : Balatalar aşınma sınırını aşmamalı, ön fren levye boşluğu 10-20 mm, arka fren pedal boşluğu 20-30 mm olmalıdır
Debriyaj : Debriyaj balataları aşınma sınırını aşmamalı, levye boşluğu 10-20 mm olmalıdır
Far, sinyaller ,korna ve fren lambaları : Tüm elektriksel uyarı ve aydınlatma elemanları çalışır, lambalar yanabilir durumda olmalıdır
Akü : Akü suları tamam olmalı(kuru akü değilse), havalandırma borusu tıkalı olmamalı
Aynalar : Dikiz aynaları sağlam ve arkayı rahatça görebileceğiniz şekilde ayarlı olmalı
Cıvata ve somunlar : Dışardan görülebilen bütün cıvata ve somunlar kontrol edilmeli ve gerekirse sıkılmalıdır
hayırdır ne olmuş beril'e?
DARK1907
25.09.2008, 23:23:24
Beril sen söyle Özcan Amcan a.:whistling:
scootgirl
25.09.2008, 23:27:48
Beril sen söyle Özcan Amcan a.:whistling:
Ay öyle diyince kendimi suçlu hissettim küçükken sen söyle annene/babana falan derlerdi :blink:
Söyledim söyledim :friends:
beetle65
26.09.2008, 08:30:17
Paylaşım için tşk.ler
Ahmet Taner
26.09.2008, 10:45:46
Sevgili Serkancım maddeleri okudumda gevşek egsozdan bahsetmiyo...Hemen ekliyorum
EGSOZ : Özellikle çin malı motorlarda egsoz ön borudan arka sustucudan tutulup sallanarak kontrol edilmeli levye boşluğu 3-5 mm olmalıdır ..boyanan egsozları iki kere kontrol etmek gerekmektedir...Çünkü eski halinde pis ve paslı görünen egsoz boyandıktan sonra çok şık bir görünüme sahip olacaktır ..Etraftaki bazı abilerin görmesi nazarının değmemesi içinde 3 kere maşallah maşallah maşallah denerek binilmesi yapılan araştırmalarda problem yaşama riskini minumuma indirdiği gözlenmektedir..
Saygılar.
Haluk
26.09.2008, 11:03:35
Faydalı uyarın için teşekkürler Serkan:good:
Ahmet Taner
26.09.2008, 11:24:07
Faydalı uyarın için teşekkürler Serkan:good:
Haluk abicim yarın Samsuna gidiyorum bir isteğin varmı
Haluk
26.09.2008, 11:36:52
Ahmetcim düşünmen yeter çok teşekkür ederim.Hayırlısı ile gidip gel kardeşim,Başka bir isteğim yok.:flowers::friends:
İyi bayramlar dilerim.
Sevgili Serkancım maddeleri okudumda gevşek egsozdan bahsetmiyo...Hemen ekliyorum
EGSOZ : Özellikle çin malı motorlarda egsoz ön borudan arka sustucudan tutulup sallanarak kontrol edilmeli levye boşluğu 3-5 mm olmalıdır ..boyanan egsozları iki kere kontrol etmek gerekmektedir...Çünkü eski halinde pis ve paslı görünen egsoz boyandıktan sonra çok şık bir görünüme sahip olacaktır ..Etraftaki bazı abilerin görmesi nazarının değmemesi içinde 3 kere maşallah maşallah maşallah denerek binilmesi yapılan araştırmalarda problem yaşama riskini minumuma indirdiği gözlenmektedir..
Saygılar.
Koptum Ahmet yaa...
Kimseye karışma;güle güle git,güle güle gel.
Yolun açık olsun.
scootold
26.09.2008, 12:06:32
@ Ahmet Taner
Maşallahlara ek olarak Beril 30 cm. çapında bir nazar boncuğu asmayı planlıyor...:shiny:
Ve de yolun açık olsun...:friends:
ruzgarin_torunu
26.09.2008, 12:18:17
bunun bir de burgman 400 için az- öz olan kısa listesi var mı ?
:huh:
:wacko:
scootold
26.09.2008, 13:24:43
Nazarlık asıyorsun, hiçbirine gerek kalmıyor...:yahoo:
DARK1907
26.09.2008, 14:57:09
Saygılar.
Son madde bunuda kapsar susuzum.
@ Ahmet Taner
Maşallahlara ek olarak Beril 30 cm. çapında bir nazar boncuğu asmayı planlıyor...:shiny:
İsabet olur Bülentcim :shiny:
DARK1907
26.09.2008, 16:30:39
Zaten vitesli olmadığı için kendisi kısa ve öz. Yani lastik,frenler,farlar,sinyaller ve tabii ki en önemli ayrıntı (kullandığım için başıma çok geliyordu) yağın kontrolü. Çünkü; yağ eksiltmesi diğer motosikletlere göre biraz fazla. Özellikle yaz aylarında devamlı kontrol etmek gerekiyor. Burda yağın kalitesi de önemli bir ayrıntı.
scootgirl
26.09.2008, 17:01:50
Saygılar.
Lütfen benim sevgili çan çin çon cicozumu kötülemeyelim ... Kendisi alınıp kırılabilir :shiny: Bu durumda alınmış olmalı ki egzozu düşürerek bunu belli etti ...
@ Ahmet Taner
Direk boynuma asacağım o nazar boncuğunu ... Kaç kere istedim almadınız ki :lac:
Ahmet Taner
26.09.2008, 23:09:04
Lütfen benim sevgili çan çin çon cicozumu kötülemeyelim ... Kendisi alınıp kırılabilir :shiny: Bu durumda alınmış olmalı ki egzozu düşürerek bunu belli etti ...
Direk boynuma asacağım o nazar boncuğunu ... Kaç kere istedim almadınız ki :lac:
Beril söz ben sana alıcam o nazar boncuğunu ama söz ver tüm gezi boyunca boynundan çıkarmıcaksın
:yahoo:
scootold
26.09.2008, 23:11:29
Beril söz ben sana alıcam o nazar boncuğunu ama söz ver tüm gezi boyunca boynundan çıkarmıcaksın
Altında çıngırağı da olsun Ahmetcim, böylece kaybolmaz da velet...:yahoo:
Ahmet Taner
26.09.2008, 23:14:28
Son madde bunuda kapsar susuzum.
Bir kerede yaptığım birşeyden hoşnut ol sayın moderatörüm teşekkür et evet ahmetcim atlamışım de iyiki hatırlatmışsın
egsozla ilgili olan kısmı de ne bilim işte beni onure et ne kadar bilimsel paylaşımlarda bulunuyorum...kapsar dediğin son maddeyi bir kez daha okuyup egsozla ne alakası olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim lütfen yalan beyanlarla halkı kandırmıyalım.....meclisten etkilendim sanırım bu aralar ....belgelerle konuşalım serkancım:):boxing::friends:
scootgirl
26.09.2008, 23:15:16
Takarım söz takarım ama kocaman olacak bütün önümü kapayacak :yahoo:
Altında çıngırağı da olsun Ahmetcim, böylece kaybolmaz da velet...:yahoo:
Kendimi inek gibi görebilir miyim babişkommmm :dribble:
Ahmet Taner
26.09.2008, 23:17:24
Takarım söz takarım ama kocaman olacak bütün önümü kapayacak :yahoo:
Kendimi inek gibi görebilir miyim babişkommmm :dribble:
yok çıngırak olayına ben karşıyım kardeşime kimse inek diyemez:shades:
(babası hariç o istediğini der)
scootgirl
26.09.2008, 23:21:43
yok çıngırak olayına ben karşıyım kardeşime kimse inek diyemez:shades:
(babası hariç o istediğini der)
Yok ... Babişko da şimdilik bir şey diyemez bana :lac: Önce motorumu versin sonra çıngırak da takabilir inek de diyebilir :worshippy:
scootold
26.09.2008, 23:22:29
Yok ... Babişko da şimdilik bir şey diyemez bana :lac: Önce motorumu versin sonra çıngırak da takabilir inek de diyebilir :worshippy:
Motosiklet iyice saplantı haline geldi bunda...:boxing:
Ahmet Taner
26.09.2008, 23:27:00
Motosiklet iyice saplantı haline geldi bunda...:boxing:
Eski bir çin atasözü derki ' kojtamo mojiksu tajika el sumoski taijine kutsamoto sumato tatsumoto kujitsı puki da lo..' yani ver kurtul......
scootold
26.09.2008, 23:30:11
Eski bir çin atasözü derki ' kojtamo mojiksu tajika el sumoski taijine kutsamoto sumato tatsumoto kujitsı puki da lo..' yani ver kurtul......
Serkan boşuna "tatsumoto" dememiş...:clap2:
Var bir akrabalık galiba...:thumbup:
DARK1907
26.09.2008, 23:48:35
TATlıSUMOTOrcusu Çinli Ahmet:whistling:
Ahmet Taner
26.09.2008, 23:51:28
TATlıSUMOTOrcusu Çinli Ahmet:whistling:
Arkadaşlar lütfen biz çinlileri hakir görmeyin küçük görmeyin bizlerde insanız ...Tamam ürettiğimiz mallar biraz uyduruk olabilir ama en azından üretebiliyoruz ya siz...
scootold
26.09.2008, 23:52:01
Serkan açıklaman iyi olmuş anlamayanlar olmuştur....:dribble::shiny::dribble:
DARK1907
26.09.2008, 23:56:10
Arkadaşlar lütfen biz çinlileri hakir görmeyin küçük görmeyin bizlerde insanız ...Tamam ürettiğimiz mallar biraz uyduruk olabilir ama en azından üretebiliyoruz ya siz...
Küçük Emrah'ın da Çinlisinide mi yaptılar ne?:blink:
Ahmet Taner
27.09.2008, 00:02:07
Küçük Emrah'ın da Çinlisinide mi yaptılar ne?:blink:
Konuyu saptırmıyalım sayın moderatör ! konumuz üretimken siz yine bu alaycı tavrınızla çinli hemşehrilerime darbe üzerine darbe vuruyosunuz yakıştıramadım kınıyorum...halk herşeyin farkında forum kuralları 108-2 ' FORUMLARDA IRKÇILIK YAPMAK BİR MİLLETİN HALKIYLA ALAY ETMEK ONU KÜÇÜK GÖRMEK SUÇTUR UYARIYA RAĞMEN DEVAM EDEN ÜYEYE ALAY ETTİĞİ ÜLKE YÖNTEMİYLE ÇEZA VERİLİR MESELA ÜLKE ÇİN İSE ÇİN İŞKENCESİ YAPILIR' Forumlarda bile çinle uğraşmışlar ama neyse ben hatırlatim dedim...suzukimnet
DARK1907
27.09.2008, 00:05:47
Konuyu saptırmıyalım sayın moderatör ! konumuz üretimken siz yine bu alaycı tavrınızla çinli hemşehrilerime darbe üzerine darbe vuruyosunuz yakıştıramadım kınıyorum...halk herşeyin farkında forum kuralları 108-2 ' FORUMLARDA IRKÇILIK YAPMAK BİR MİLLETİN HALKIYLA ALAY ETMEK ONU KÜÇÜK GÖRMEK SUÇTUR UYARIYA RAĞMEN DEVAM EDEN ÜYEYE ALAY ETTİĞİ ÜLKE YÖNTEMİYLE ÇEZA VERİLİR MESELA ÜLKE ÇİN İSE ÇİN İŞKENCESİ YAPILIR' Forumlarda bile çinle uğraşmışlar ama neyse ben hatırlatim dedim...suzukimnet
Canım Çinli Küçük Emrahım, Güç Sükunettedir sana ne anımsatıyor.
Ahmet Taner
27.09.2008, 00:10:54
Canım Çinli Küçük Emrahım, Güç Sükunettedir sana ne anımsatıyor.
Neyse kardeş bu kadar geyik yeter onu anımsatıyor...uyumam lazım zaten ....
alinazik
27.09.2008, 03:45:07
selam
paylaşım için teşekkürler bi yağıma bakayım bu arada :):):)
Ahmet Taner
06.01.2009, 21:28:02
havaların soğuduğu bu günlerde motora binen arkadaşlarım olduğunu biliyorum kontrollerimizi yapalım arkadaşlar ufacık bir ihmal çok kötü dönüşümsüz sonuçlar doğurabiliyor...
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.