PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GSX-F (Katana) 600cc,750cc

Yalçın
21.10.2008, 21:42:23
Yer bulamadığım için buraya başlığı açtım. SS bir makine olmamasına karşın. Umarım Yanlış değildir.:whistling:

Türkiye için alışılmamış bir model olduğu için Suzuki sitesinde bile bölümü yok...:)

Hep istediğim Katana kullanıcıları ile bilgi paylaşımına girmekti umarım burada bunu gerçekleştirebilirim.

Zaman içerisinde modelle ilgili teknik ve diğer konuları elimden geldiğince eklemeye çalışacağım...suzukimnet

Suzukinin yaklaşık 20 senedir ufak tefek değişiklikleriyle piyasaya sunulan ve bu sene üretimine son verilip,yerini injeksiyonlu ve kafa grenajını GSXR 600 den alan GSX650F e bırakan modeli;
GSX650F hakkında bilgi için TIKLAYINIZ ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Kuzey Amerika ve Kanada versiyonlarındaki ismiyle KATANA.
Katana ; sıralı 4 silindir ve sıvı soğutmalı bir motor.16 valve(silindir başı 2 adet egzost ve 2adet emme subaplı) DOHC ve karbüratörlü bir motor.soğutma sistemi hava+yağ sogutma.saf kan bir sport touring.oturus pozisyonu uzun yol iiçin ideal ve sehir içinde geniş tork eğrisi nedeniyle devirsiz kullanıma müsait oldugundan oldukça rahat.
600 lük versiyonunun sehir içi yakıt tuketimi ortalama 6 litre.
Bütün modellerdeki ortak sorun 4500 rpm ile 5500 rpm arasındaki titreşim.bu ozellikle sehir içi kullanımda kendini epey hissettiriyor.ama bu titreşim çinli motorlardaki gibi çılgınca bir titreşim değil.

Öncelikle service manual download linkleri;

98 öncesi için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
98 sonrası için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

Biraz da tarihcesine bakalım

GSX600F 1988

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

GSX600F 1990

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

GSX 600 F 1991

GSX 600 F 1997

GSX 600 F 1998

Ara modeller,renk secenekleri ve teknik bilgi için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

locco
21.10.2008, 21:49:25
Ben de bir '06 GSX 600F Kullanıcısıyım.

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] yabancı forumuna üyeyim.

GSX 600F ya da diğer adıyla KATANA türkiyede cok karsılaşamadıgımız bir model.Aldığımdan beri bir tane görmedim :)
Gerci daha 2 ay oldu.Umuyorum karsılaşacağız birgün.
yukarıdaki sitede cok yararlı linkler ve bilgiler bulabilirsin.
88 den beri üretilen katanayı pre 98 ve 98+ olarak ikiye ayırmışlar.
service manual ini de ücretisz buldum ve indirdim.sanırım sitede bir arkadas daha var.gsxf kullanıcısı.

Yalçın
21.10.2008, 22:09:47
Harika,
Şimdiden teşekkürler bilgiler için.
Bende 2006 model 2007 trafik çıkışlı bordosu var.. Zaten bundan sonra kasa değişti. İstanbul'da isen toplantılarda görüşürüz.:friends:

locco
21.10.2008, 22:13:31
acıbademdeyim.gorusuruz toplantılarda

Yalçın
21.10.2008, 22:26:59
Çok yakın kesinlikle...:shades:

caddylac
21.10.2008, 22:33:50
Çok zevk alarak bindiğim 750 F im ile Herekede yim ; ama mutlaka görüşelim. Çok uzak sayılmam.

locco
21.10.2008, 23:09:18
e artık kucuk cc leri yanınıza da almazsınız :)

Hayali
22.10.2008, 02:02:38
Selim kardeşim yeni makinan hayırlı olsun... Cümlenizede Mevlam kaza bela vermesin... Çok hoş Sport Turing makinalar, sadece güzel yurdumda çok bilinip tutulmuyor...

locco
22.10.2008, 02:31:05
sağol Volkan görüşemiyoruz.özledim valla.

007
22.10.2008, 12:44:31
e artık kucuk cc leri yanınıza da almazsınız :)

Biz napalım :shiny:

Şaka bir yana güzel makineler arkadaşlar. Sitede mahşerin 3 atlısı gibi oldunuz :thumbup:

locco
22.10.2008, 20:45:41
Çok zevk alarak bindiğim 750 F im ile Herekede yim ; ama mutlaka görüşelim. Çok uzak sayılmam.
3 senem herekede gect.cok sevdiğim kişiler var orada.uzun zamandır gidip elini opmediğim cemal abi mesela bahceli kıraathanesinin sahibi.
hereke kısa mesafeli bir gezi düzenlemek için cok guzel bir alternatif.sahil kısmı cok guzeldir yazın.

caddylac
22.10.2008, 22:18:20
Evet yazın ve hatta kışın bile sahili güzel olur. Her zaman beklerim. Haberleşelim. Misafirimiz olun . Çok güzel çay bahceleri ve Cafe leri var... Suzikim ailesini hep beraber bekleriz. Bi hafta sonu toplantı düzenleyebilir yeni üyelerin eski üyeler ile tanışmalarını sağlayabiliriz. Site yöneticilerimizin takdiri artık.....

Ahmet Taner
22.10.2008, 23:12:38
Evet yazın ve hatta kışın bile sahili güzel olur. Her zaman beklerim. Haberleşelim. Misafirimiz olun . Çok güzel çay bahceleri ve Cafe leri var... Suzikim ailesini hep beraber bekleriz. Bi hafta sonu toplantı düzenleyebilir yeni üyelerin eski üyeler ile tanışmalarını sağlayabiliriz. Site yöneticilerimizin takdiri artık.....

Ne demek yönetim mutlu olur kesinlikle, bireysel olarakta topik açılabilir resmi olarakta şahsen ben her türlüsüne varım yeterki havalar izin versin hafta sonu sapanca geziside sanki bir hafta daha ertelenecek gibi...suzukimnet

Yalçın
22.10.2008, 23:25:09

Evet harika olur. Benimde sevdiğim bir yer. Hesafede uygun sayılır...:shades:

Hayali
23.10.2008, 00:27:11
çok keyifli olur, Selim kardeşimlede bu sayede tekrar görüşmüş oluruz inşallah. havalar çok bozmadan yapmalı bu yolu. hoş, daha sapanca'ya gidemedik - ki kanımca bu hafta da hava muhalefeti yüzünden iptal olucak gibi.

caddylac
24.10.2008, 00:44:17
Hava durumuna göre ilk fırsatı değerlendirelim derim. 29 Ekim Şile gezisi gerçekleşebilirse rotaya eklenebilir. Her türlü fikre ,öneriye açığım . Mesala Şile -Gebze -Hereke ve dönüş olabilir. Yol çok düzgün.....

locco
24.10.2008, 00:47:12
29 ekimde şilemi var?
benim memleket.iyi iyi.

Sof
24.10.2008, 00:52:12
Bir resim koyunda bizde görelim katanalarınızı.Bilen var bilmeyen var!!

locco
24.10.2008, 01:06:59
@rookie

Yalçın
24.10.2008, 12:36:21
@rookie

Güzel fotograf...:shades:

Benimki bunun Bordosu...:cheers:

Hayali
24.10.2008, 13:22:42
:yahoo:... :clap2:

locco
24.10.2008, 15:37:08
şaka bir yana Katana hakkında biraz bilgi yazalım çizelim.Belki Modlar ilk mesaja taşırlar.

Suzukinin yaklaşık 20 senedir ufak tefek değişiklikleriyle piyasaya sunulan ve bu sene üretimine son verilip,yerini injeksiyonlu ve kafa grenajını GSXR 600 den alan GSX650F e bırakan modeli;
GSX650F hakkında bilgi için TIKLAYINIZ ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Kuzey Amerika ve Kanada versiyonlarındaki ismiyle KATANA.
Katana ; sıralı 4 silindir ve sıvı soğutmalı bir motor.16 valve(silindir başı 2 adet egzost ve 2adet emme subaplı) DOHC ve karbüratörlü bir motor.soğutma sistemi hava+yağ sogutma.saf kan bir sport touring.oturus pozisyonu uzun yol iiçin ideal ve sehir içinde geniş tork eğrisi nedeniyle devirsiz kullanıma müsait oldugundan oldukça rahat.
600 lük versiyonunun sehir içi yakıt tuketimi ortalama 6 litre.
Bütün modellerdeki ortak sorun 4500 rpm ile 5500 rpm arasındaki titreşim.bu ozellikle sehir içi kullanımda kendini epey hissettiriyor.ama bu titreşim çinli motorlardaki gibi çılgınca bir titreşim değil.

Öncelikle service manual download linkleri;

98 öncesi için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
98 sonrası için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

Biraz da tarihcesine bakalım

GSX600F 1988

GSX600F 1990

GSX 600 F 1991

GSX 600 F 1997

GSX 600 F 1998

Şile'ye köye yaptıgım bir geziden fotolar

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

ara modeller,renk secenekleri ve teknik bilgi için TIKLAYIN ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

007
25.10.2008, 02:37:54
Selimcim moderatörümüz ev taşıdığından konuyu ben taşıyacağım :)
Paylaşım için teşekkürler :good:

Yalçın
28.10.2008, 20:02:37
Biraz modifiye ile....:whistling:

Top Speed Suzuki GSX 750 Full Power 306 km/h

***[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]***

Ahmet Taner
29.10.2008, 09:37:26
Biraz modifiye ile....:whistling:

Top Speed Suzuki GSX 750 Full Power 306 km/h

***[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]***

Verdiğin linkteki siteye erişim engellenmiş haberin ola...

Yalçın
30.10.2008, 00:02:59
Youtube girişi için DNS ayarlarınızı değiştirmeniz yeterli olur.

Google da arama yaparak gereken bilgilere ulaşılabilir. :shades:

Site yönetimi için uygun olmayabilir burdan bilgileri aktarmam...:)

Yalçın
15.11.2008, 20:37:31
Sevgili arkadaşlar,

29 Ekim günü şehitlikte karşılaştığım bir 750 kullanıcsı kendi motosikleti ile 260 km ye çıkabildiğini söyledi.

Çeşitli denemelerimde 240 km yi geçemedim...:lac: Motosikletim 9,000 km de. Bunun etkisi olabilirmi? Yada daha devirli kullanıp motoru alıştırmak mı lazım...:confused1: anlamadım....

caddylac
15.11.2008, 21:55:12
Yalçın kardeş ,

Hızı tasvip etmeme rağmen bazen yapmıyoruz desek yalan olur. ( Müsait ortamlarda ) .
Her söylenene inanmamak lazım . Yokuş aşağı filan denemiş olabilir. Aşağıdaki resim son hızı gösteriyor. Ben hiç yapmadım . Ama benim motorla başka bir arkadaşım 245 km yi gördü.

Yalçın
16.11.2008, 00:28:16
Burda her seferde caddeye çıkıp riske girmek olarak yorumlamamak gerekir. Bu hızlara İstanbul-Ankara paralı yolunda ve trafik durumu müsait olduğunda çıkıyorum. Daha doğrusu 3 kere denedim son hızı görmek için...:)

Genelde aklı başında giderim ve riski sevmem...:shades:

Dediğine katılıyorum, en son 240 a çıktım ve devir kesici devreye girmedi, ama dahada hızlanamadım. Belki biraz daha beklesem dediğin hıza çıkabilirdim...Ama trafik bu hızda gitmeme imkan vermediği için normal seyir hızına geri döndüm.

Burda "ben yanlış nı kullandım da motosiklet sağır oldu" moduna geçtim bir anda..:shake2:

Bilgi için teşekkür....:thumbup:

caddylac
16.11.2008, 01:22:53
Yanlış anlama lütfen ... dediğin gibi caddeye çıkıp her seferinde riske girerek hızlı gittiğimiz şeklinde yorumlamadım. Hepimiz aklı başında yaşını almış insanlarız. ...
Bende hız denememi Ankara ya giderken otobanda yaparım. Ve ''biraz daha beklesem daha üst hızlara çıkarım'' sözüne katılıyorum. Ama bu motorların gücü bu . 230 km den sonra daha yavaş hızlanıyorlar , buda son hıza ulaşma süreni uzatıyor. Sonuç olarak önündeki trafiği yakalıyor ve gaz kesmek zorunda kalıyorsun.
Ayrıca motorun sağırlığı konusunda haklısın . Bu trafikte 6 vitesi 4000- 6000 devir arasına sığdırıyoruz . 2-3 hafta önce Altan motorda bakım yaptırdım. Test ettiler ve motorumun çok sağır olduğunu söylediler. Bende bu trafikte benden bu kadar dedim.

locco
16.11.2008, 04:24:54
gsxf ler en azından 600 lukleri devirsiz kullanıma müsait motorlar ama yine de 5000 devir asagısında vites değiştirmemek lazım.
ben daha henus 800 km kadar yaptım ve bir kez 150 ye cıktım.gece gec saatte e5 de.sağırmıdır değilmidir bilmiyorum ama bujileri değiştirdikten sonra bi deneme yapıcam.bu arada hava filtresi olarak ne kullanıyorsunuz.bu motorlar için k&n hava filtreleri gercekten cok basarısız.eger o filtrelerden birini kullanıyorsanız mutlaka orjinal filtreye dönün.yabancı forumlarda basbas bagırıyorlar k&n kullanmayın motoru olduruyor diye.

Yalçın
25.11.2008, 23:34:01
gsxf ler en azından 600 lukleri devirsiz kullanıma müsait motorlar ama yine de 5000 devir asagısında vites değiştirmemek lazım.
ben daha henus 800 km kadar yaptım ve bir kez 150 ye cıktım.gece gec saatte e5 de.sağırmıdır değilmidir bilmiyorum ama bujileri değiştirdikten sonra bi deneme yapıcam.bu arada hava filtresi olarak ne kullanıyorsunuz.bu motorlar için k&n hava filtreleri gercekten cok basarısız.eger o filtrelerden birini kullanıyorsanız mutlaka orjinal filtreye dönün.yabancı forumlarda basbas bagırıyorlar k&n kullanmayın motoru olduruyor diye.

Ben tamamen orjinal olarak kullanıyorum GSXF i. Hiç bir değişiklik yapmadan 235 e çıktım. Devir kesene kadar biraz daha çıkarım sanırım.

Bana yapılan tavsiye vitesleri 9000 devir üstünde değiştirmem tabi devamlı değil. Yolun durumuna göre...Kalkışlarda falan...

Sadece yoshimura egzos düşünüyorum. Bizim motosikletlerde en iyi sesi veren ve bize tam uyan bir marka. Hedef 2010 :shiny:

Birde arka tekerleği 150 den 160 a geçirmeyi. Ama tam karar vermedim...:confused1: Nasıl bir tepki verir bilmiyorum...:whistling:

locco
26.11.2008, 13:30:57
benimkinde akrapovic var.sesi fena değil.ama yoshi cok uygunmus sesini merak ediyorum açıkcası.yakıt sarfiyat durumu nedir?

bu arada ön ve arka amortisör ayarlarının nasıl yapıldıgını indirdim ve ayarlarını yaptım.

ön amortisörlerden biri diğerine göre daha yumusak ayarlanmıştı özellikle düşük hızda bi rahatsızlık hissediyordum o da gecti.
fakat 2 kişi bindiğimizde cukurlarda arkadan bir kuş sesi geliyor.bir yerlerde yaglanmayı bekleyen bir parça var ama ne oldugunu hala çözemedim amortisör saplamalarının kirlenmiş olmasından supheleniyorum.

caddylac
26.11.2008, 13:33:02
Sevgili Yalçın,

Benim 750' de devil eksoz , iridyum buji ve 160'lık lastikler var .Yani senin yapmayı düşündüğün şeyler benim motorda var. Test edebilirsin , görebilirsin... Farkları sorarsan uzun uzun konuşmak lazım... Karşılaştırmak lazım... :shake2:

Yalçın
26.11.2008, 17:52:23
benimkinde akrapovic var.sesi fena değil.ama yoshi cok uygunmus sesini merak ediyorum açıkcası.yakıt sarfiyat durumu nedir?

bu arada ön ve arka amortisör ayarlarının nasıl yapıldıgını indirdim ve ayarlarını yaptım.

ön amortisörlerden biri diğerine göre daha yumusak ayarlanmıştı özellikle düşük hızda bi rahatsızlık hissediyordum o da gecti.
fakat 2 kişi bindiğimizde cukurlarda arkadan bir kuş sesi geliyor.bir yerlerde yaglanmayı bekleyen bir parça var ama ne oldugunu hala çözemedim amortisör saplamalarının kirlenmiş olmasından supheleniyorum.

Bildiğim kadarı ile Yoshimura bizim motosikletlerde (4+1) en iyi sesi veren marka. Sanırım Suzuki ile beraber çalışmalarının bir sonucu.

Eşimle giderken herhangi bir sorun yaşamıyorum. Arka taraf iki kişi için ayarlımı? Kontrol etsen iyi olur.

Korlas Göztepede ki ustanında GSXF i var. Çok sorun olursa ona bir sor. Modele çok hakim..:)

Yalçın
26.11.2008, 17:57:47
Sevgili Yalçın,

Benim 750' de devil eksoz , iridyum buji ve 160'lık lastikler var .Yani senin yapmayı düşündüğün şeyler benim motorda var. Test edebilirsin , görebilirsin... Farkları sorarsan uzun uzun konuşmak lazım... Karşılaştırmak lazım... :shake2:

İlk fırsatta demiyeyim... Fırsat yaratıp buluşalım zaten... :cheers:

locco
26.11.2008, 19:32:17
Bildiğim kadarı ile Yoshimura bizim motosikletlerde (4+1) en iyi sesi veren marka. Sanırım Suzuki ile beraber çalışmalarının bir sonucu.

Eşimle giderken herhangi bir sorun yaşamıyorum. Arka taraf iki kişi için ayarlımı? Kontrol etsen iyi olur.

Korlas Göztepede ki ustanında GSXF i var. Çok sorun olursa ona bir sor. Modele çok hakim..:)

bugun korlasın yanında kahve dunyasındaydım coık gidiyorum oralara bir ugrarım.
damping fabrika ayarı 2 ben 3 e cıkardım.
arka suspansiyon ayarı fabrika cıkısı 4 onu da 6 yaptım.eskisinden daha az ses var.sanırım salınımı kıstıgım için ses azaladı ama yine de var.

yoshimuranın sesi gercekten cok övüyorlar ama dinleme fırsatım olmadı.akrapovic benim motosiklette dusuk devir ve redline a yakın devirlerde guzel ama orta devirlerde ses catallaşıyor.yoshi si olup da akrapovicle değiştiremek isteyen birini bulursam değiştiricem.

sizin yakıt sarfiyatınız nasıl? ben 100 km de yaklaşık 6,5 litre yakıyorum şehiriçi.(yag ve yag filtresi değişti ama henüz bujiler değişmedi)

caddylac
26.11.2008, 22:06:26
Buluşma işine varım. Havanın müsait olduğu bir zamanda istenilen yerde (Cumartesi veya Pazar ) buluşabiliriz veya benim teklifim Hereke tarafına gelirseniz sahildeki Marina cafe de misafirim olursunuz.
Yakıt tüketimine gelince bende de aynı değerler çıkıyor, şehir içi şehir dışı fark etmiyor. Daha azını yakmak için Suzukim ekibiyle geziler yapmak lazım. (Hem şaka hemde ciddi) Daha doğrusu gurup sürüşlerinde daha uslu oluyorsun. Tempo sabit olunca ciddi ölçüde farklar çıkıyor. Haziranda Marmok'a (Marmaris'e ) RR cı 3 arkadaşımla gitmiştim. 1 depo 170 km yol yapmıştım. Suzukim le İznik gezisi yarım depo 175 km. Ne diyelim biraz demode bir motor ama dayanıklı...

Ahmet Taner
27.11.2008, 21:00:56
Caddylac sana kesinlikle grup sürüşündeki ekononomik yakıt tüketimi konusunda katılıyorum...en son sapanca gezimizde yaklaşık bir depo ile 400 km giderken tek gittiğimde 285 te benzin almak zorunda kalmıştım....grup sürüşünde 100-110 tek giderken 160-200 aralığında seyrettim ....Benim motordada akrapoviç var sanırım egsozlarımızda yakıtımızın fazla olmasını sağlıyo ama o sese değe bence:)

Havaların müsait olduğu ilk hafta sonunda gezi planlıyoruz sizlerde bir şekilde gelinde artık tanışalım sevgili locco ve caddylac:)

Yalçın
28.11.2008, 12:15:56
Buluşma işine varım. Havanın müsait olduğu bir zamanda istenilen yerde (Cumartesi veya Pazar ) buluşabiliriz veya benim teklifim Hereke tarafına gelirseniz sahildeki Marina cafe de misafirim olursunuz.
Yakıt tüketimine gelince bende de aynı değerler çıkıyor, şehir içi şehir dışı fark etmiyor. Daha azını yakmak için Suzukim ekibiyle geziler yapmak lazım. (Hem şaka hemde ciddi) Daha doğrusu gurup sürüşlerinde daha uslu oluyorsun. Tempo sabit olunca ciddi ölçüde farklar çıkıyor. Haziranda Marmok'a (Marmaris'e ) RR cı 3 arkadaşımla gitmiştim. 1 depo 170 km yol yapmıştım. Suzukim le İznik gezisi yarım depo 175 km. Ne diyelim biraz demode bir motor ama dayanıklı...

Hereke harika olur. Hava yağışsız olunca yapabiliriz. Hafta içi akşamda bana uyar.. Direk işten gelirim...

Yakıttada bir depo ile rezev açmadan 200-220km gidiyorum. Tabi tek sürüşte bu 190km ve altına düşüyor. Sabit 80-90 aralığında 260 a kadar çıkıyor. Ama şimdiye kadar bu hızlarda hiç bir depo bitiremedim...:wink_3:

caddylac
28.11.2008, 13:36:12
Havaların müsait olduğu ilk hafta sonunda gezi planlıyoruz sizlerde bir şekilde gelinde artık tanışalım sevgili locco ve caddylac:)

Yapılacak ilk gezi planınızda çok büyük bir aksilik olmazsa tabiki katılırım. Daha önce bir kere İznik gezinize katılmıştım. Güzel bir gündü ..

Yalçın Kardeş ,

Her zaman beklerim .cep telefonum sitede kayıtlı . Geliyorum diye ararsan ben hafta içi hep Hereke deyim . Hafta sonları bazen dışarılara çıkarım . Önceden haber verirsen . Onuda programlarım.
Dediğin gibi ilk fırsatta değil , fırsatı kendimiz yaratalım.

007
28.11.2008, 13:46:26
Üstüncüm biz grup olarak üye ziyaretlerini severiz bilirsin. Bursa Grubuna ve Sakarya üyemize ziyaret yaptık daha önce, Hereke niye olmasın değil mi :)

Ahmet Taner
28.11.2008, 18:23:05
Evet evet iznikten seni hatırlıyorum sen unutulacak adam mısın:)

scootold
29.11.2008, 19:28:16
Evet Hereke ye gitmeliyiz...Hava izin verirse bayramda olabilir.
Çok şirin bir yerdir. Çok severim...:good:

Yalçın
29.11.2008, 22:48:01
Yapılacak ilk gezi planınızda çok büyük bir aksilik olmazsa tabiki katılırım. Daha önce bir kere İznik gezinize katılmıştım. Güzel bir gündü ..

Yalçın Kardeş ,

Her zaman beklerim .cep telefonum sitede kayıtlı . Geliyorum diye ararsan ben hafta içi hep Hereke deyim . Hafta sonları bazen dışarılara çıkarım . Önceden haber verirsen . Onuda programlarım.
Dediğin gibi ilk fırsatta değil , fırsatı kendimiz yaratalım.

:shades::cheers:

caddylac
01.12.2008, 22:32:43
Hadi arkadaşlar o zaman bayramın 2.gününden sonraya yapın bir programda bizde kendi programlarını ayarlayalım.

locco
06.12.2008, 22:08:48
Sevgili Yalçın,

üstün abi;

sahibinden.com a benim akrapovic egzosu yoshimura ile takas etmek için bir ilan koydum.deville takas etmem için bir teklif geldi.sen devil ın sesinden memnunmusun.bana teklif edilen carbon görünümlü oval bir devil.bir de bu devillar için istendiğinde ucuna takılan silencerlar varoldugunu duydum.senin egzostta bu aparattan var mı?.

s&s

caddylac
07.12.2008, 13:40:20
Sevgili Kardeşim ,

Ben çok iyi anlamamakla beraber çevrendeki arkadaşaların söyledikleri kadar biliyorum. Arkadaşlar motorun sesini çok beğeniyorlar ama bu zevk iyi. Bana güzel gelen başkasına çok iyi gelmeyebilir. Bu nedenle dinlemek lazım derim . Benim eksoz tam açıkmış , devir yükseldikçe ses inanılmazlaşıyor . Dediğim gibi bir araya gelip bunları konuşmamız , karşılaştırmamız lazım. Çünkü benim motorun orijinal sesini bilmiyorum veya başka bir eksozda nasıl ses verir bilmiyorum. Ayrıca bende silencer da yok .

locco
07.12.2008, 15:45:09
sağol abi.havalar duzelsin de su toplantı işini biran önce ayarlıyalım

Yalçın
08.02.2009, 14:18:33
Arkadaşlar;

Bir dostum siyah renk olan Jantlarını boya temizleme sıvıları kullanarak boyalarını soymuş. Boyanın altından parlak bir metal gürünüm çıkmış.

Bizim Jantlara da bu tip bir uyğulama yapsak altından ne çıkar...:confused1:

Uygulama aynen şöyle................

"cantlarda ki boyama işlemini ilk önce boya sökücü kullanarak cantın üzerindeki boyayı kaldırıyoruz daha sonra boyanın altı parlak zaten parlak olmasını istediğimiz bölgenin üstünü kağıt bant kullanarak kapatıyoruz geri kalan kısım boyası bittikten sonra kaldırıyoruz ve daha sonra nikelaj parlatıcı malzemeler var onlardan sürünce daha iyi parlıyor cantlardaki boyasız bölümler tabi bazı cantlar parlak çıkmıyor bunun içinde keçe işlemi yapmak gerekir"

Benim hoşuma gitti...:)

caddylac
12.02.2009, 13:38:10
Bence önce jantı lastikten ayırıp içine bakmak ve iç kısımda denemek lazım. Ne çıkacağı belki orada belli olabilir. Uygulama olumlu olsa bile motora yakışır mı ? bilemiyorum ve kestiremiyorum. Motorda başka kromajlı bölgeler olsa kestirmek daha kolay olurdu , ama hiç yok .

Yalçın
16.02.2009, 14:28:09
Sanırım görüntü bu şekilde olacak ama emin olamadım..

Fena gözükmüyorlar...:whistling:

Yalçın
26.02.2009, 12:18:52
Arkadaşlar bu arada bir arkadaşımın ürün getirttiği bir site adresi..

Buradan "Bar End Sliders" aldı. Teslimat PTT ile 12 günde gelmiş. Sanırım fiyat düşük olduğu için...

Ben "Crash Protectors" sipariş etmeyi düşünüyorum ama gümrüğe takılır diyede korkuyorum açıkçası...:confused1:

007
26.02.2009, 12:31:31
Sevgili Yalçın, yeni kanuna göre 1500 € ya kadar getirilen üründen gümrük %10 vergi alıyor.
Bu sebepten takılıcağını düşünmüyorum...

Yalçın
26.02.2009, 14:36:37
O zaman denemekte fayda var..Yurt içi fiyatlarla bir karşılaştırayım...

Teşekkürler...:rolleyes: