Orijinalini görmek için tıklayınız : Titreme
ashkin
17.11.2008, 15:49:11
Merhaba arkadaşlar,
eşimin uzun suredir kullandıgı GTS 250 si son 1 aydır ozellikle sabah calıstırıldıgında acayip titreme yapıyor (aynalar zangır zangır) ayrıca ilk sürüşe başlarken de kavrama bir garipleşiyor ve çok fazla bir vibrasyonun ardından yürümeye başlıyor. Yavaşlayıp tekrar gazı açınca da aynı problem belirtisi görülüyor. Kayıştan şüphelendim ama motor daha 6000 km. de. kavrama ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum.
Tahmin yürütecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum. (servise git diye yazmayın ama, servisten önce sorunun ne olduğuna benim ikna olmam lazım :) )
teşekkürler,
En son ne zaman filitreyi temizlettirdin?Hep aynı yerdenmi benzin alıyorsun?
sevgili askhin,
Seleyi kaldır ve içindeki süngeri çıkart. Bagaj içinden plastik küçük bir kapak göreceksin onu yıldız tornavidayla aç. Karşında karbüratör.
Karbüratörün üzerinde bir siyah vida göreceksin onu elinle saat yönüne çevirirsen rolanti düşer, saat yönünün tersine çevirirsen artar. Böylece titreme problemi eğer rolantiden ise çözersin.
Kolay gelsin.
Ahmet Taner
17.11.2008, 17:17:44
O da olmadı en garanti ve kesin çözüm Altan Motor:)
Blackpanther
17.11.2008, 17:34:08
Rolantide değilse büyük ihtimal kayıştandır,6000 km de olması önemli değil.Bunların kayışları çabuk gevşiyor..
aLien
17.11.2008, 20:47:32
Kayışta gevşeme olursa zaten sabah ilk çalıştığında gelen sesten anlıyorsun. Hava filtresinden de olacağını sanmıyorum. Kesin çözüm Altan Cafe gibi görünüyor. :)
Askın Merhaba ;
Aynı senaryo bendede var dedim bu kadar olur resmen beni anlatmıs .. Aynı titreme problemi ile bende karsı karsıyayayım ve son 1 aydır abartı derecede beni rahatsız etmeye basladı bu durum .. Kayıs problemi oldugu zaman zaten bunu net bir sekilde duyabiliyorsunuz .. Benimde aynı sekilde kalkarken aynalardan gelen abartı ses koltuk altındaki abartı titreme ama hızlı gidince bunu hissetmiyorum sadece yavas kullanımlarda .. Devir benimde kalkıs esnasında 3000 gösterebiliyor .. Servis debriaj tasından kaynaklandıgını söyledi ne kadar doğru bilmiyorum .. Tornaya girmesi lazımmıs :huh:
Askın bu konuda baglantıyı koparmayalım lütfen kim önce hallederse digerine haber versin :shades:
Benzer sorunu ben de GTS ile yaşıyorum ara ara. Olay bir arıza değil, soğuk havanın etkisi. Aksam biraz ısınınca kendiliğinden kayboluyor. Deneyin, göreceksiniz. Soğuk nedeni ile ilk 5-10 dakika ısınmak için zamana ihtiyacı var.
Saffet ben yazın dahii motoru ilk 5 dakika çalıstırıp binen bir adamım zannetmiyorum soğuk havanın etkisi olacagını bu daha ciddi baska birsey :huh:
O zaman adres belli... :)
ashkin
18.11.2008, 22:32:13
ilginize teşekkürler arkadaşlar, 1000 km once bakımdan cıktı motor. yağ-filtre değişti. genel temizlik için varyator kısmıda acılıp temizlendi-yaglandı ve takıldı. kayıştan olduğunu zannetmiyorum, rolantiden de değil kontrol ettim, rolantiyi yükseltmeme rağmen halen aynı.
Bence debriyajdan yada o kısımda ki aktarma organlarından kaynaklanıyor. cumartesi uzay la buluşup sorunu çözmeye çalışacağız. buradan sonucu bildiririz.
altanmotor
20.11.2008, 00:23:12
SEVGİLİ AŞKIN !
motorunu yenı bakım yaptırdını söylüyorsun. Bakım sırasında yaglandını ve temızlendini de yazmışın (kullanılan yag yüksek ısıya dayanıklı degilse eriyerek savrulur ve balata ve kayısı nemlendirir)
bu işlem sırasında kayışın aşınma seviyesi balata ve depriyaj tasının ic kısmında ki aşıntı sırasında
kullanıma baglı ovalleşme oluşuyor zamanla bunun kontrol edilmesi gerekir.
eger debriyaj tasının icinde ovalleşme başlamışsa motor kalkarken titreme ve silkeleyerek atmalara sebeb olur ve bahsetiniz şikayetler olur.
yapılan işlemlerin kontrol edilmesinde fayda var bence
S&S:flowers:
TAMER
ashkin
23.12.2008, 23:36:12
Tamer, teşekkürler bilgiler için. yüksek ihtimal ile sizin söylediğiniz gibi. Muhtemelen debriyaj tasından kaynaklanıyor. belki hafif bir talaş ile tornada düzeltilebilir diye düşünüyorum. tabi açınca görücez
arkadaşlar, ben sorunu halledeli bayağı oldu ama buraya yazmayı unuttum :)
Uzay'ın tanıdığı olan arkadaşa gittim debriyaj tası tornada düzeltildi ve sorun halloldu. Hediyesi 50 YTL. bilgilerinize
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.