Orijinalini görmek için tıklayınız : Burgman modifikasyon?
Selam arkadaşlar
Genelde pek modifikasyon seven biri diilimdir. Özellikle burgmanı modifiye etmek konusu bana çok saçma geliyodu. Ama burgman paylaşım konusunda gördüğüm bi resim bi anda beni cezbetti diyebilirim.
"Abi scootera ne yapılabilir ki?" sorusuna çok güzel bi cevap vermiş bu motorun sahibi bence.
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
google'da bişiler arattım ama pek aradığım şeyleri bulamadım açıkcası.
Aramızda motoruna bu tip modifikasyonlar uygulamış olan var mı?
Sadece görüntü değil, performans açısından da çok merak ediyorum. Neler yapılabilir? Neler yapılmalı? Neler yapılmamalı?
Yazan arkadaş type s yazmış ancak hiç type s görmedim şu ana kadar ondan orjinali nasıl bilemiyorum. Motorun üzerinde farklılıklardan hangisi Type S oluşundan hangisi sonradan değiştirilmiş çözemesem de, Gordugum kadarıyla bu arkadaş camı kesmiş ya da kısa cam takmış, film uygulamış, jantlarını değiştirmiş ya da boyamış, biraz alçaltılmış gibi geldi ama bilmiyorum, Frenlerini boyamış ya da özel bi fren takmış önde marka iptali yapmış, farların cam renklerini koyulaştırmış.
Ben bişiyler bulursam buraya yazıcam. Ama bilen varsa da paylaşırsa çok sevinirim.
element
27.04.2007, 15:10:02
bu benim arkadaşımın motoru. type s değil standard 0 km k7 idi ilk geldiğinde. ama şimdi üzerinde "nos" bile var. gp dönüşü 180 yapmışlar temde. motoru görmeniz lazım sesi, görünüşü inanılmaz güzel oldu. biraz da hızlı gidiyor.
Aynaları ve ön camı hoş olmuş bence... :)
element
27.04.2007, 16:03:47
aslında resimde çok net belli olmuyor, gözükmeyen daha ne detayları var
element senle daha detaylı konuşmak isterim. ben de motoru acayip beğendim. gerçekten bi harika olmuş. Allah kaza bela vermesin. İnşallah nazarımız değmez.
msn'e eklersen sevinirim ***********:sana ve arkadaşına sorucak sorularım olucak =)
şimdiden teşekkurler
he bu arada sende başka resimleri varsa ekleyebilir misin?
ön farına yaptığı uygulama çok hoşuma gitti mesela ama acaba aydınlatma mesafesini kısaltır mı? Bi de frenleri sadece boya m? başka neler var? Element detay ver bize=)
Edit Notu: Her ne kadar burada bizbize olsak bile, arama motorlarının spamlarından ve kötü niyetli kişilerden korunmak amacıyla lütfen e-mail adreslerinizi açık forumlarda vermeyiniz. Özel mesaj ile iletmek daha mantıklı.
element
27.04.2007, 17:43:44
alp selam,
ben 18.30 gibi arkadaşımın yanında olacağım.(kadıköy de) eğer vaktin varsa sen de gel hem motoru görmüş olursun hem de sorularını direkt kendisine sorabilirsin. teknik bilgim çok fazla olmadığı için yanlış bişeyler söylemek istemem.(bu arada benim msn im yok)
tüh ya
bugun gelmem mumkun olmayabilir sana ozel mesajdan telefon numaramı yolliyim. sen beni bir çaldırırsan sevinirim.
belki arkadaşının msni fln vardır.
ilgin için çok teşekkurler
bu arada arkadaşını da siteye üye yapsana
beetle65
27.04.2007, 18:36:29
bu motoru yakından görelim:good:
bence de çok hoş olmuş
allah tekerini düz bastırsın:clap2:
zuhtupasa
27.04.2007, 19:25:24
Dünyada çok örnekleri var..Resimdeki motor veya benzeri uygulamalara "şahsi görüşüm" olarak ben sıcak bakmıorum ama bu motoru yolda gördüm bende..Fena degil gercekten ama dediğim gibi tarz olarak bana ters..:blink:
S&S
Foto-Moto
27.04.2007, 20:19:28
Ben Burgman'ın K6 olsun K7 olsun fabrika çıkış dizaynının yeterince şık olduğunu düşünüyorum... Modifikasyon çok sıcak bakmadığım bişidir. Ama tabii herkesin kendi zevki...
Oğuz
ben de cok modifikasyon sevmem aslında apaçi işi gelir
ama biraz kişiselliştirmekte sorun yok bu arkadaş da mod'larını gayet güzel ve zevkli yapmış bence ondan ilgimi çekti.
bende alp g'nin kız arkadası.motorlardan nefret ediyorum.Bu herif motorlar yüzünden yanında ben otururken size mesaj yazıyor.Bıktım!!! rica ediyorum kapatın bu formu hadi kapatmadınız bunu atın hadi onuda yapmadınız ögüt verin bir büyük olarak.Motor ugruna beni kaybedicek haberi yok.Simdiden tesekkürler
duffy
28.04.2007, 01:32:36
ama biraz kişiselliştirmekte sorun yok bu arkadaş da mod'larını gayet güzel ve zevkli yapmış bence ondan ilgimi çekti.
bende alp g'nin kız arkadası.motorlardan nefret ediyorum.Bu herif motorlar yüzünden yanında ben otururken size mesaj yazıyor.Bıktım!!! rica ediyorum kapatın bu formu hadi kapatmadınız bunu atın hadi onuda yapmadınız ögüt verin bir büyük olarak.Motor ugruna beni kaybedicek haberi yok.Simdiden tesekkürler
alp senin durum kötü :clap2:
Bu motosikletten NeCef bahsetmişti ancak ben yakından göremedim. Tanışmak gerek.
Not: Burgman AN400 K6 ve K7 Malossi'nin varyatör kitleri, kayış ve KN filtreler pazartesi itibariyle Altan Motor'a gelecektir. Fiyatlandırma ve detaylı bilgi için T&T ile irtibat kurun.
Foto-Moto
28.04.2007, 12:32:53
[QUOTE=bende alp g'nin kız arkadası.motorlardan nefret ediyorum.Bu herif motorlar yüzünden yanında ben otururken size mesaj yazıyor.Bıktım!!! rica ediyorum kapatın bu formu hadi kapatmadınız bunu atın hadi onuda yapmadınız ögüt verin bir büyük olarak.Motor ugruna beni kaybedicek haberi yok.Simdiden tesekkürler[/QUOTE]
Sen yanmışsın Alp'çiğim. Allah kolaylık versin:p
Alp bana deseler kız arkadasınmı motorunmu tabii motorum derim :p Ama sunuda göz önünde bulundurmak lazım bence sefgilinide ihmal etme yoksa yolunacaksın kaz gibi :p ama bu sevdadanda asla wazgecme :rolleyes:
ahahaha
lan ne ara atmis bu mesaji ya
hahah
neyse ogutler icin tesekkurler =)
her iki sevdam da vazgeçmem ben heheh
bu arada konuya dönersek
bugun gittim motoru element'le birlikte yerinde inceledim.
hasta bir alet resimlerini fln cektim. nos'u var, akrapovic egzost takılmıs, xenonları var, amortisor catalları, jantları kaliperi boyalı bi çok yeri karbon boyalı fln.
Bundan başka bir de k6 burgman var performans varyatoru kiti ve egsozt takılı. o da yakında evrimini tamamlıycak ve canavarların sayısı ikiye cıkıcak.
ve yakında farklı süprizlerde olucakmış. onları ben yazmiyim. motorun sahibi kadıkoy Moto RS'in sahibi. bugun butun gun ordaydım. canavar kardeşlerin sahipleri ve başka motorcularla baya bi muhabbet ettik.
Scooterlara burun kıvıranlar bile motorla bi tur atabilmek için sıra oldular. Ben izlemekle yetindim =) burdan tekrar nazar değmesin ve allah kaza vermesin diyorum.
Valla motorlara bişey olursa sahibi bana kıl olucak heralde =)
ama alet gerçekten inanılmaz. ben de ufak tefek değişikliklerle başlamayı düşünüyorum yakında. hadi hayrılısı diyor ve mesajımı noktalıyorum =)
beetle65
29.04.2007, 09:53:57
en kısa zamanda resimleri görmek istiyoruz :dribble: :dribble:
duffy
29.04.2007, 14:32:50
Resimleri görmek istiyoruz hatta mümkünse videosunu hatta daha mümkünse motorun sahibini aramızda görmek isteriz :)
DARK1907
29.04.2007, 15:15:52
Dünyada çok örnekleri var..Resimdeki motor veya benzeri uygulamalara "şahsi görüşüm" olarak ben sıcak bakmıorum ama bu motoru yolda gördüm bende..Fena degil gercekten ama dediğim gibi tarz olarak bana ters..:blink:
S&S
al benden de o kadar.tabii ki zevk meselesi ama orjinali bozmadan kullanmak bana göre daha güzel:good:
element
30.04.2007, 12:28:19
modifiyeli burgmanın resimlerini buldum ama ben sayfaya resim koyamıyorum, ben birinize mail atsam resimleri sayfaya koyabilir misiniz rica etsem??
teşekkürler..
duffy
30.04.2007, 12:57:14
duffy@suzukim.net bana atarsan eklerim
Stingray
30.04.2007, 14:08:33
ben modifikasyon olarak zarif duran şeyleri seviyorum
abartılı şeyler ters geliyor.
element
30.04.2007, 15:18:44
deniz gönderdim sana resimleri...
duffy
30.04.2007, 15:31:57
Stingray
30.04.2007, 17:20:07
alet balina gibi duruyor :)
ısıtmalı elcik yok.
lastik basınç monitörü yok
ooo yalan bu alet canım. Benim makine daha modifiye :)
sunman
30.04.2007, 17:59:57
usta ben böle bi aletin yanından geçmem delikanlı adam ters
işi şakası bir yere ,
benim merak ettiğim bu arkadaş neden racing falan alıp onla oynamamış bunla tahminim yapıp yapacağı 200-220 dir ki o bile zor racing zati standart 240 + günümüzde bence mantıksız.
onair
30.04.2007, 22:12:10
Plakayı göremedim:cray:
Bilmiyorum sanki oturmamış bişeyler var...
Ama yinede gözle görmeden karar vermemek lazım bi ara kadıköye inip bakmayı düşünüyorum...
BARIS
01.05.2007, 00:58:45
usta ben böle bi aletin yanından geçmem delikanlı adam ters
işi şakası bir yere ,
benim merak ettiğim bu arkadaş neden racing falan alıp onla oynamamış bunla tahminim yapıp yapacağı 200-220 dir ki o bile zor racing zati standart 240 + günümüzde bence mantıksız.
Tamamen katılıyorum.Amaç hız yapmaksa daha hızlı bi makine alıp onunla oynayabilirdi.Tamamen gereksiz ama zevkler ve renkler olayı.Bence k7 nin orjinal hali çok daha güzel.
arkadaşlar aracın sahibinin zaten racingleri enduroları var.
canı bunu da yoldan cıkarmak istemiş ve cıkarmış da.
zevk renk meselesi oldugu dogru
ama bence harika bi görüntüsü var.
bu arada alet cok fotojenik diil bence
resimlerinden daha guzel cunku.
beetle65
01.05.2007, 10:31:28
arkadaşlar aracın sahibinin zaten racingleri enduroları var.
canı bunu da yoldan cıkarmak istemiş ve cıkarmış da.
zevk renk meselesi oldugu dogru
ama bence harika bi görüntüsü var.
bu arada alet cok fotojenik diil bence
resimlerinden daha guzel cunku.
tamamen katılıyorum
arkadaş bir emek harcamış ve bence ortaya hoş birşey çıkmış
emeğe saygı duymak lazım :clap2: :clap2:
ellerine sağlık arkadaşım :shake2:
en kısa zamanda gidip yakından göreceğim :dribble: :yahoo:
bana uyar bu tarz modifikasyonlar :good:
element
01.05.2007, 13:22:56
görüntü bir yana, dün yine başka bir arkadaşımın modifiyeli K6 sını kullandım, alet patinajla kalkıyo... 120 ye kadar sürekli ivmeleniyor, ben bir burgmanın böyle gidebileceğini tahmin etmezdim, bunda "nos" falan da yok üstelik. öbürünü siz düşünün nasıl gidiyo....
Foto-Moto
01.05.2007, 18:15:59
Yaw bence Suzuki mühendisleri bu makinada ölçüp biçip hangi parçaları kullanacaklarına bizden daha iyi karar verebiliyordur diye düşünüyorum, ben Burgman'ın orjinal halinin yeterince şık olduğunu düşünüyorum, performansının da bu sınıftaki bir motor için yeterli olduğunu düşünüyorum. Maxi de olsa scooter bu... Performans yerine güvenlikle ya da konforla ilgili eklentiler benim de ilgimi çekebilir. Bizim makinaları fiyatının üstüne modifiye masrafı eklendiğinde zaten yüksek performanslı race ya da street-bike sınıfı bir makina rahatlıkla alınabiliyor. yapılan modifiyeyi şık da bulmadım.
Zevk tabii tartışılmaz:)
beetle65
01.05.2007, 18:21:19
Yaw bence Suzuki mühendisleri bu makinada ölçüp biçip hangi parçaları kullanacaklarına bizden daha iyi karar verebiliyordur diye düşünüyorum, ben Burgman'ın orjinal halinin yeterince şık olduğunu düşünüyorum, performansının da bu sınıftaki bir motor için yeterli olduğunu düşünüyorum. Maxi de olsa scooter bu... Performans yerine güvenlikle ya da konforla ilgili eklentiler benim de ilgimi çekebilir. Bizim makinaları fiyatının üstüne modifiye masrafı eklendiğinde zaten yüksek performanslı race ya da street-bike sınıfı bir makina rahatlıkla alınabiliyor. yapılan modifiyeyi şık da bulmadım.
Zevk tabii tartışılmaz:)
tamamını düşünürsen haklısın belki ama bazı ayrıntılar bence hoş olmuş be Oğuz :dribble:
Foto-Moto
01.05.2007, 18:34:19
tamamını düşünürsen haklısın belki ama bazı ayrıntılar bence hoş olmuş be Oğuz :dribble:
Yok Zafer abi yaw her arabaya modifiye yakışmadığı gibi her motora da bence yakışmaz... Nitekim estetik durmadığını düşünüyorum... Burgman'ın kendi egzostu örneğin düşün bence çok şık kromajı falan krom değil de siyah olsa örneğin, sence hoş durur muydu... aynaların da krom olması hoşuma gidiyor benim... Klasik bi hava katıyor bizim motorlara.
Yanılıyor olabilirim ama ben Burgman 400'ün tasarımını Burgman 650'den de çok beğeniyorum... Ön far grubu falan, kafa grenajı sınırları çok zorlanmamış öfkeli bi duruşu var. Bi scooterın da bundan fazlasını kaldırmayacağını düşünüyorum...
Bilmem belki de yanlış düşünüyorum. Burgman 400 sülün gibi makina sülün:)
öztarden
01.05.2007, 23:47:40
arkadaslar suphesiz zevk meselesi ama bende zafer abiyle aynı dusundugum bır kac nota var.Ornegın on cam aynalar ve on far karartması bencede gercekten cok hos olmus v e fren blataları sanırım brembo ile degismis veya boyanmıs..banada hos gorunmeyen yerler var mesela arka camurluk cok kısa olmus.Akrapovic anlamsız ve en onemlisi lastıkler degismelıydı ınce yanaklarla...
Ama sonuc olarak genel goruntu bence kotu deil...
exelans
02.05.2007, 00:01:21
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
kral 650 siz olmaz bu da görsel olarak hoş
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Erkan
02.05.2007, 00:59:33
Tamecim, paylaşım için teşekkürler.
Bunlara Burgman demek için 1000 şahit gerek valla..
beetle65
02.05.2007, 09:15:07
Yok Zafer abi yaw her arabaya modifiye yakışmadığı gibi her motora da bence yakışmaz... Nitekim estetik durmadığını düşünüyorum... Burgman'ın kendi egzostu örneğin düşün bence çok şık kromajı falan krom değil de siyah olsa örneğin, sence hoş durur muydu... aynaların da krom olması hoşuma gidiyor benim... Klasik bi hava katıyor bizim motorlara.
Yanılıyor olabilirim ama ben Burgman 400'ün tasarımını Burgman 650'den de çok beğeniyorum... Ön far grubu falan, kafa grenajı sınırları çok zorlanmamış öfkeli bi duruşu var. Bi scooterın da bundan fazlasını kaldırmayacağını düşünüyorum...
Bilmem belki de yanlış düşünüyorum. Burgman 400 sülün gibi makina sülün:)
Kardeşim başta da söyledim
tamamen zevk meselesi
haklı olduğun noktalar var
bence de eksoz güzel durmamış
aynaların nikelaj olan bu tarz küçük olanları var
onlar takılabilirdi
ama ön farların üzerine yapılan,fren kaliperlerinin boyanması gibi küçük detaylar bence hoş olmuş :good:
sevgiler :flowers:
ben aynaların krom olmasını fln zaten pek beğenmiyordum. siyaha boyatmak istiyordum ve biraz çıkık durmaları hiç hoşuma gitmiyordu. küçükle değişmesi çok estetik olmuş.
akrapovic mantıksız desenizde aletin performansını da görüntüsüne yakışıcak şekilde arttırıyo ve görüntü olarak da beğendim ben. zaten dediğim gibi kromaj olayını pek sevmiyorum.
kendi motoruma da önce yanlızca görsel değişimler istesem de ilerde performansa yönelik güçlendirmeler de düşünüyorum. Çünkü her ne kdr kendi mali açıdan bakıldığında mantıksız gözükse de benim bi racing alıp aileme kabul ettirmem mumkun değil. Makinam performans olarak beni tatmin etmemeye başlayınca da yapabileceğim tek şey motor modifikasyonu
cafe_Cen.neT
25.07.2007, 13:26:31
abi bana scooter bir motora modifiye yapmak çok ters geliyor
heleki özellikle racing tarzı görünüm vermek çok anlamsız
öyle birsey isteyen gitsin racing alsın bence.
bizim scooterların en büyük özelliği ; ergonomi !!!
racing ergonomi bence sıfır.
yani aynaların o şekilde yukarıda olması camının yüksek olması vs. hepsi tamamen kullanım kolaylığı arkadaşlar.
ben hız istiyorsam racing alırım
rahatlık istiyorsam scooter alırım
eyer sıradışılık ve toplumdan soyutluyorsam kendimi chooper alırım...
Ersel kardeş, zevk meselesi bu işler. :)
beetle65
25.07.2007, 14:12:30
Ersel kardeş, zevk meselesi bu işler. :)
haklısın
bütünü değil ama bazı ayrıntılar bence hoş olmuş :good::shades:
cafe_Cen.neT
25.07.2007, 14:31:19
yani yine son noktaya geliyoruz
zevk meselesi
ufak tefek değişiklikler hoş tabi
ama burgmanımız kimliğini kaybetmesin bence :good:
beetle65
25.07.2007, 14:44:02
yani yine son noktaya geliyoruz
zevk meselesi
ufak tefek değişiklikler hoş tabi
ama burgmanımız kimliğini kaybetmesin bence :good:
kimlik kaybolmasına bende karşıyım
ama ufak tefek nüanslar ayrı bir güzellik katar
kararını ve yapacağın yeri bilirsen tabii ki :good:
fantom 76
26.07.2007, 21:05:01
ayna nerden markası ne cok beğendim de
Sissy Bar...
Ön cam kısa ve jantlar siyah...
Elcik koruma...
sonburgman
01.08.2007, 15:11:32
Güzelmiş:good: bende bugün bir burgman gördüm, sarı renkti ve modelide eski sanırım cepten resmini çektim
Stingray
01.08.2007, 16:39:44
elcik koruma ve sisy barları beğenmedim
Tolgacım, bende elcik korumaları ve jantları beğenmedim ama sissy bar ve ön cam hoş olmuş... :)
fantom 76
07.08.2007, 19:58:11
peki bu kısa camları nerde ve nasıl yaptırıyorlar
beetle65
07.08.2007, 22:07:46
sissy bar bence sürekli artçısı olmayan biri için hoş
ön cam ise sadece şehir içi kullanımda iyi
ama uzun yolda bence koruma özelliği kalmaz
jantlar ise zevk meselesi
bu jantlara ince kırmızı şerit çekildiği zaman bence hoş olur
değil mi tolga sen bilirsin bu işleri
Stingray
07.08.2007, 22:43:44
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] Z35580QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
alın size K7 ön cam
daha ne yapayım be :)
exelans
07.08.2007, 23:21:23
ön camın kısa oluşu ,motor duruken güzel estetik olabilir ama ssürüş anında çok rüzgar çok rahatsız edebilir dye düşünüyorum
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] Z35580QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
alın size K7 ön cam
daha ne yapayım be :)
Eline sağlık kanka lazım olacak... :good:
senero
08.08.2007, 17:03:13
bıldıgım kadarıyla bu modıfye k7 fenebrhce stadının arka tarafındakı bır motorsıklet satıcısının motoru...
k7 modıfıye bence cok degısık bır fıkır ama vaktı ve parası bol olana..:)
bu arada k7 ıle 180 yapmanız ıcın nos a ıhtıyacınız yok benım motorum her gordugu duzlukte yapıyor o hızı ama o hıza cıkmak ıcın uzun bır duzluge ıhtıyacınız ve bırazda akıldan kıtlıga ıhtıyacınız var...:)
beetle65
08.08.2007, 18:07:05
ARKADASLAR BILDIGIM KADARIYLA BU MODIFYE K7 FENEBRHCE STADININ ARKA TARAFINDAKI BIR MOTORSIKLET SATICISININ MOTORU...
K7 MODIFIYE BENCE COK DEGISIK BIR FIKIR AMA VAKTI VE PARASI BOL OLANA..:)
BU ARADA K7 ILE 180 YAPMANIZ ICIN NOS A IHTIYACINIZ YOK BENIM MOTORUM HER GORDUGU DUZLUKTE YAPIYOR O HIZI AMA O HIZA CIKMAK ICIN UZUN BIR DUZLUGE IHTIYACINIZ VE BIRAZDA AKILDAN KITLIGA IHTIYACINIZ VAR...:)
Akıl kıtlığı konusunu anlamadım arkadaşım
eğer motorun o sürati yapıyor ise (ki sen bunu söylüyorsun) o zaman kıtlık konusunu iyice düşünüp dile getirmen lazım :shades:
ayrıca tanışma topiğine kendin ile ilgili bilgileri yazarsan sitedeki arkadaşların da seni tanıma fırsatları olur :shake2:
zuhtupasa
08.08.2007, 19:18:06
Sevgili senero;
Öncelikle foruma hosgeldin..
Baska topiktede sana söylendiği gibi yazışma ve forum kuralları gereği kesinlikle küçük harf kullanman gerekmektedir.
3. topikte düzeltiyorum..bir defa daha olursa üzülerek cezai forum kurallarını uygulama zorunda kalabiliriz.
bilgine.
cafe_Cen.neT
08.08.2007, 19:31:03
Sevgili senero;
Öncelikle foruma hosgeldin..
Baska topiktede sana söylendiği gibi yazışma ve forum kuralları gereği kesinlikle küçük harf kullanman gerekmektedir.
3. topikte düzeltiyorum..bir defa daha olursa üzülerek cezai forum kurallarını uygulama zorunda kalabiliriz.
bilgine.
abi adam acemi.
banlı adama mesaj yazmış. :p
bir şekilde düzeltilmeli.
art niyet yok yani.
zuhtupasa
08.08.2007, 19:35:15
abi adam acemi.
banlı adama mesaj yazmış. :p
bir şekilde düzeltilmeli.
art niyet yok yani.
Art niyeti olmadıgını anladıgımızdan sadece bilgilendiriyoruz zaten..Öteki türlü farklı yaklasım olurdu..:shades::shades:
Stingray
08.08.2007, 19:56:06
aynen bence de art niyet söz konusu değil :flowers:
bende diğer topikte aynı sorun olduğu için yazdım
:shake2:
beetle65
09.08.2007, 09:51:37
bende eksik bilgilerini düzeltme konusunda yardımcı oldum kendisine :shades:
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.