PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Durum Motorumdaki

Sof
19.12.2008, 12:15:00
Selam öncellikle herkese

Kışın geldiği şu günlerde motordan hiç inmeyen birisi olarak motorumun son durumunu sizlerle paylaşmak istedim.

18000 km henüz geçen motorum bayramdan önce 18bin bakımına girdi nerde tabiki Altan motorda.Taner abininde dediği gibi yürüyen aksam bomba gibi ufak tefek problemlerim var onlarda çok önemli değil.Mesela alarm her yağmurdan sonra boğuklaşıyor.Bugüne kadar 3 kere yaptı saolsun Altanlar her seferinde değiştirdi (Sattığının arkasında olmak işte böyle bir şey).Son seferde üstüne şapka yaptık sanırım daha uzun ömürlü olacak.

Geçen zamanlarda bir kaç kez kontağı çevirdiğide çalışmama ve alarmın ve göstergenin sapıtması olayları ile karşılaştım.Bir iki telefon konuşmasında muhtemel arızanın sebep olacağı noktaları kontrol etmeme rağmen bir türlü hatayı bulamadık.En sonunda hatanın akü başlarındaki oksitlenme olduğunu keşfettim.Bir sprey ve biraz kazıma ile sorun çözüldü.Aman benim gibi yağmurda kullanıyorsanız arasıra kontrol edin.

Arka lastikteki bir yama ve çatlaklar nedeniyle en sonunda lastiği değiştirdim.Mutlaka ihmal edilmemesi gereken bir konu 30 psi olması gereken arka lastik havamın her seferinde 20 lere kadar düşmesi kazaya sebebiyet verebilirdi.

Şimdilik bu kadar sevgilerimle

scootold
19.12.2008, 21:06:44
Ufak tefek sorunlarını atlatmana sevindim...
Geçmiş olsun Orkan...:good:

Sof
19.12.2008, 21:24:11
Eyvallah abi teşekkürler.

007
19.12.2008, 22:28:04
Orkancım yağmur çamur kullanıyorsun ve ufak tefek arızalar olur. SYM kendini artık kanıtladı bence :)

Sof
19.12.2008, 23:57:53
Bu trafikte başka şansımız yok zaten.Bırak motora binmeyi kullanmayı sevmeyi sırf bunun için bile motor alınır.Araba kullanan insanlara üzülüyorum.
Benim gibi yağmur çamur demeden kullanan adamların motoru ile özel ilgilenmesi lazım.Aklıma gelmişken geçenlerde bir arkadaşıma iki dk montu tutsana dedim eline alır almaz yahu bu
ne kadar ağırmış dedi.Bende doğal bi şekilde o benim kaportam az bile dedim.Yani bunun gibi bi durum işte....

scootold
20.12.2008, 13:24:07
Orkan,
Ben de senin gibi yaz kış kullanıyorum, ama hiç karşılaşamadık...
Avrupa yakasında mı oturuyorsun?