PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aksesuarlar Hakkında

Rookie
30.04.2007, 01:16:27
Yeni başlayanlarımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum.Mont,Kask,Eldiven,Dizlik,Pantalon,Bala klava,Vizör, alırken nelere dikkat etmeliyiz?Bunlardan hangileri yazlık hangileri kışlık?Sizin kullandıklarınız ne, neden tercih ettiniz?Şimdiki aklınız olsa ne alırdınız?Bizimle paylaşın lütfen....

AKINidil
30.04.2007, 01:31:31
Sadece simsiyah bir mont tercih etmeyin.
Evet kirlenme kısmında açık renk gerçekten sorun yaratıyor ve bakım gerektiriyor. Ancak gece yolda motordan indiğiniz anda hedef tahtasına dönüşüyorsunuz. O yüzden fosforlu olmasa bile en azından açık renk barındıran bir mont (belki gri veya beyaz alanları olan hem önde hem arkada) bir mont tercih edebilirsiniz.

Bende REVIT 4 mevsim gri siyah kırmızı renkleri barındıran kısa belli bir mont var. Çok memnunum. (yakasındaki logosu sırt çantamın sürtünmesinden sökülmek üzere :) ilk uhu bulduğumda yerine yapıştıracağım,sağlamlaştıracağım)

Güvenli sürüşler

daral
30.04.2007, 22:32:25
KASK
Lütfen kapalı kask kullanın;
Motosiklet kazalarını araştıran ve istatistiksel bilgiler veren Hurt raporuna göre kafaya alınan darbelerin %18 i çeneden alınıyor. O yüzden lütfen açık, yarım kasklardan ve güvenliği kanıtlanmamış flip-up kasklardan uzak durun.

Hangi kask derseniz eğer, yarış pistlerinde olan kaskları kullanın derim, yarışlarda geliştirilen teknoloji günlük yaşamda kullanılan kasklara yansıyor.

Ayrıca DOT ve ECE gibi normlara da dikkat edelim.

Ucuz, düşük kaliteli bir kask almak yerine biraz daha para biriktirin düzgün bir kask alın.

MONT PANTALON
Cordura kumaştan üretilmiş üzerinde CE belgeli korumların olduğu malzeme kullanın, mümkünse mont ve pantalon birbirine fermuarla bağlanabilsin.

Eğer imkanınız var ise tek parça tuluma yönelin.

BOT
Bilek ve kaval kemiği koruması olsun, kaymaz bir tabana sahip olsun

Thai
30.04.2007, 23:40:39
KASK
Lütfen kapalı kask kullanın;
Motosiklet kazalarını araştıran ve istatistiksel bilgiler veren Hurt raporuna göre kafaya alınan darbelerin %18 i çeneden alınıyor. O yüzden lütfen açık, yarım kasklardan ve güvenliği kanıtlanmamış flip-up kasklardan uzak durun.

Hangi kask derseniz eğer, yarış pistlerinde olan kaskları kullanın derim, yarışlarda geliştirilen teknoloji günlük yaşamda kullanılan kasklara yansıyor.

Ayrıca DOT ve ECE gibi normlara da dikkat edelim.

Ucuz, düşük kaliteli bir kask almak yerine biraz daha para biriktirin düzgün bir kask alın.

MONT PANTALON
Cordura kumaştan üretilmiş üzerinde CE belgeli korumların olduğu malzeme kullanın, mümkünse mont ve pantalon birbirine fermuarla bağlanabilsin.

Eğer imkanınız var ise tek parça tuluma yönelin.

BOT
Bilek ve kaval kemiği koruması olsun, kaymaz bir tabana sahip olsun

Kesinlikle katılıyorum, ama çoğu insan (bizim burgman grubunun çoğu hariç)
en azından çene açılır kask kullanıyorlar.
Ancak bende scooter kullanırken bir ara açık kask kullandım, çok rahat özellikle yazın ferah ferah gidiyorsunuz yolda fazla sıkmıyor. Ancak otoriteler çene açılır kasklara bile temkinli yaklaşıyorlar. Mutlaka kapalı kask kullanmak gerek.
Tabi bununla birlikte tulum giymek de gerekli, ancak günlük hayatta bu pek mümkün olmuyor, hatta bazen pantolon bile giymiyoruz. (özellikle yazın)

Olması gerekenler ve yaptıklarımız tezat ama, çene cerrahı bir arkadaşımın dayısı, genellikle motosiklet kazalarından hastalarının olduğunu öğrenmek biraz canımı sıkmadı değil hani....

Not: zuhtupasa Ingiltereye gittiğinde tüm motosiklet kullanıcılarının (en ufaktan en büyüğe) fosforlu, reflektörlü yelek giymelerinin şart olduğunu görmüş. Bizim firmanın da şantiyelerde kullandıkları yelekler bu özlelliklerde. Sanırım biz de suzukim.net olarak bunlardan yaptıracağız ama sıra gelmiyor ki bir türlü.

007
01.05.2007, 00:52:30
Yeni başlayanlarımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum.Mont,Kask,Eldiven,Dizlik,Pantalon,Bala klava,Vizör, alırken nelere dikkat etmeliyiz?Bunlardan hangileri yazlık hangileri kışlık?Sizin kullandıklarınız ne, neden tercih ettiniz?Şimdiki aklınız olsa ne alırdınız?Bizimle paylaşın lütfen....

Güzel bir konuya parmak basmısşın kardeşim... :rolleyes:
Unuttuklarımızdan biri ise bellik... Böbrekleri ve omuriliği koruma açısından önemli bence... Aklıma geldi paylaşayım dedim...:)

Rookie
01.05.2007, 08:41:13
Güzel bir konuya parmak basmısşın kardeşim... :rolleyes:
Unuttuklarımızdan biri ise bellik... Böbrekleri ve omuriliği koruma açısından önemli bence... Aklıma geldi paylaşayım dedim...:)

Saolasın dostum.Hep birlikte daha iyiye inşallah.Öylesine bir motosikletçi olmak istemiyorum.Deneme yanılmada bu iş için oldukça pahalı bir lüks.

Belliklerde merak ettiğim sert olanlarımı yarı sert olanlarımı yoksa yumuşak olanlarımı tercih etmeliyiz.

daral
01.05.2007, 11:29:31
[QUOTE=Thai;3682]
Tabi bununla birlikte tulum giymek de gerekli, ancak günlük hayatta bu pek mümkün olmuyor, hatta bazen pantolon bile giymiyoruz. (özellikle yazın)
[QUOTE]

İnanın bana tek parça tulum giymesi çıkarması en kolay şey.

Rookie
01.05.2007, 11:42:01
Altan motordayken çetin abimiz vardı.Nick'ini gene unuttum ama o pantolonun altına dizlik giyiyordu.Bende bu konuda ufak çaplı araştırma yaptım.Heinz Gericke'den aldığını söylediği bu malzemeyi bir türlü aradığım yerlerde bulamadım.En son Süleyman Memnun'un maslaktaki mağazasında sorduğumda bizzat kendisi dışa takılan dizliklerin aslında hatalı kullanım olduğunu söyledi içe giyilmesi gerekiyormuş.Bunun üzerine doğru yolda olduğumu düşünerek aramaya devam ettim.Ancak bir türlü istediğimi bulamadım.Bunun üzerine kendim bir şeyler yapayım diyerek resimdeki dizlikleri imal ettim.Parçalardan siyah olan yumuşak darbe engelleyici Heinz gericke'den çiftini 15 Euro'ya siyah bildiğimiz voleybol dizliğini ise Eminönü Turanspor'dan çifti 15 liraya aldım ve birleştirdim (clipsleri birlikte veriliyor).Bu yumuşak dizliklerin faydası darbe emici olması.Ve geçen sene bu ürünle bir ödül kazanmışlar.

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

beetle65
01.05.2007, 12:23:23
Altan motordayken çetin abimiz vardı.Nick'ini gene unuttum ama o pantolonun altına dizlik giyiyordu.Bende bu konuda ufak çaplı araştırma yaptım.Heinz Gericke'den aldığını söylediği bu malzemeyi bir türlü aradığım yerlerde bulamadım.En son Süleyman Memnun'un maslaktaki mağazasında sorduğumda bizzat kendisi dışa takılan dizliklerin aslında hatalı kullanım olduğunu söyledi içe giyilmesi gerekiyormuş.Bunun üzerine doğru yolda olduğumu düşünerek aramaya devam ettim.Ancak bir türlü istediğimi bulamadım.Bunun üzerine kendim bir şeyler yapayım diyerek resimdeki dizlikleri imal ettim.Parçalardan siyah olan yumuşak darbe engelleyici Heinz gericke'den çiftini 15 Euro'ya siyah bildiğimiz voleybol dizliğini ise Eminönü Turanspor'dan çifti 15 liraya aldım ve birleştirdim (clipsleri birlikte veriliyor).Bu yumuşak dizliklerin faydası darbe emici olması.Ve geçen sene bu ürünle bir ödül kazanmışlar.

artık seri üretime geçersin kardeşim :shake2:

Rookie
01.05.2007, 14:48:32
Abi valla yapması zor biraz.Biz ancak parelel üretime geçebiliriz. :)

Orion
17.05.2007, 19:25:47
YAKLASIK 1SENE ÖNCESİNCE ŞİLE YOLUNDA ARKADAŞIMIN ÖNÜNE BİR ANDA ARAÇ ÇIKTI.ARACA ÇARPTIKTAN SONRA EŞİ İLE BERABER ÜZERİNDEN UÇTULAR.(40KM/H ÇARPTI).ALDIKLARI YARALAR(YARIM KASK VARDI) ÇENE,OMUZ,DİRSEK VE BACAK ARASI İDİ(DEPOYA GEÇME VASITASIYLA)
BU KAZA SONRASINDA KASKIMI DEGİSTİRDİM.