PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DL1000 Soru ?

daral
30.04.2007, 21:53:18
Arkadaşlar merhaba;

Bandit 650S kullanıcısıyım. DL1000 almayı düşünüyorum, gücü ve benzin sarfiyatı ile ilgili kafamda soru işaretleri var.

Virajlı dağ yollarında gücü ile ilgili arka lastikte bir stabilite problemi yaşıyor musunuz ?

Şehir içi ve şehir dışı benzin sarfiyatlarınız nedir ?

Thai
30.04.2007, 23:04:19
Valla sevgili daral, ben DL-650 kullanıyorum, teyzemin oğlu (aslında 48 yaşında kuzenim ama öyle demek garip kaçıyor koca adama) geçenlerde GS-650'yi satıp DL-1000 aldı. GS-650'den sonra tabi ki çok güçlü, bende şöyle bir uzayıp geldim. Kendim DL-650 kullanıyorum ancak DL-650 ile DL-1000 arasında güç ve stabilizasyon açısından büyük farklılıklar var.

Ancak enduro'da şöyle bir kural var eğer arazide kullanacaksan, fazla güçlü bir motora ihtiyaç duymadığın gibi, pek de tercih edilen bir durum değildir.
DL-650 ve DL-1000'i asla enduro diye düşünme, bunlar cadde ve touring motosikletler. En iyi ihtimalle şehir içinde kaldırıma inip çıkarken, ve bozuk köy dağ yollarında kullanmaya uygun. Ama tekrar üstüne basarak söylüyorum. Kesinlikle arazi tipi enduro motosiklet değiller. Enduro istiyorsan DRZ-400 veya KTM'nin yine 400-500 cc arası bir motosikletini tavsiye edebilirim. O da en fazla. Ve V-strom almaya karar verirsen mutlaka ilk işin lastiklerini değiştirmek olsun. Çünkü Bridgestone sert hamurlu ve çok geç ısınan bir lastik. 20-25 bin ömrü var ancak ne kadar yol tutar tartışılır.
Ama cadillac gibi motosiklet orası da ayrı.

Bir kere gaz açtın mı km'de şu anki fiyatlarla yaklaşık 200-220 bin falan yakıyormuş. Ama gidiyor meret.
DL-650 için konuşayım (DL-1000'i uzun süre kullanmadım çünkü) bu benim ikinci V-strom'um, ilki talihsiz bir şekilde çalınmıştı, sonunda gidip DL aldım yine. Arkasında fazla ağırlık olmadığından ve ağırlık merkezi öne yakın olduğundan, ön frene yüklenmek en akıllıcası ve mümkünse ön tekerleğin her zaman asfalta sağlam basıyor olmalı. Eğer arkaya yüklenirsen direk kayma eğiliminde, ha freni bıraktınmı kendini topluyor ama yüksek süratte hiç denemedim.

Frenleme için en doğru yöntem motor freni ve ön frene olabildiğince asılmak, ancak tekrar ediyorum DL-1000'i uzun süreli kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım. Aramızda DL-1000 kullanıcısı arkadaşlar varsa daha aydınlatıcı yorumlar yazabilirler.

Bende Bandit 650'nin enjeksiyonlu modelini bekliyorum, bugün çıksa hiç düşünmeden alacağım motosikletlerin başında geliyor.

Umarım seni biraz da olsa aydınlatabilmişimdir.

Sevgiler, Saygılar

daral
01.05.2007, 21:17:31
Kız arkadaşım DL650 sahibi olduğı için DL650'yi yakından tanıyorum.

Seni bilmem ama ben ön frenle duruyorum ...

Panik frenle ilgili söyleyeceğim şudur "Herşeyi çek, herşeyi aşağı al"

Debiryaj ve ön freni çek (Freni Limon sıkar gibi önce nazik sonra sert...) arka frene da kilitlenmeyecek şekilde progresif çekilde bas...

Limon patlarsa ön kayar... Panik frende motor freni gibi bişey yapma zamanı bile olmuyor zaten.

v_rider
01.05.2007, 23:21:31
Bende 18.000 km Dl 650 kullandım V- Strom malesef durmayan bir motor ne yaparsanız yapın lastikler de iyi durumda olsa arkadaşlarımın dedeği teknikleri de kullansanız sanıyorum ki ağılık merkezinin yukarda olmasından ve balatalarının yeterince (En azından DL 650 için) yumusak olmamasından ötürü motor fren yaptığınız zaman gitmek için çabalıyor sanki altınızda tabi bu frenlerle zor durumda kaldığınızda işler içinden çıkılmaz bir hal alıyıor yaptığım km ler sonunda tek söyleyebileceğim V Strom kullanıyorsanız ne yaparsanız yapın ama kendinizi panik fren yapmayı gerektiricek durumda bırakmayın derim DL 1000 konusuna gelince kullanan bir kaç tane arkadaşım oldu yakıt konusunda diğer 1000 liklere göre daha iyi olduğunu duydum fakat o zaman lar öteki 1000 lik ler mesela Varedero nun daha enjeksiyonlu modeli çıkamıştı ama bunun yanında yine frenler yüzünden 1 2 viraj kacırdıklarını biliyorum

daral
02.05.2007, 22:04:17
Kullandığınız motosiklet ne olursa olsun dediğniz gibi insanın kendini panik frene gerektirecek duruma bırakmaması iyi sürücü olmanın göstergelerinden biri...

v_rider
02.05.2007, 22:29:11
Kullandığınız motosiklet ne olursa olsun dediğniz gibi insanın kendini panik frene gerektirecek duruma bırakmaması iyi sürücü olmanın göstergelerinden biri...

+1000

Kesinlike söylediğim sadece V Strom değil bütün motorlar için gecerli bir durum çok haklısın dostum

Thai
02.05.2007, 22:31:22
DL ile trafiği okumak gerekiyor resmen, kimin ne yapacağını önceden tahmin etmek gerek.
Tabi bu sadece DL için değil, tüm güçlü motosikletler için geçerli.

daral
02.05.2007, 22:54:23
Sanrım zayıf fren sistemleri Suzuki'nin genel problemi... Bandit'in, Burgman'ın, DL650'nin frenleri pek mutlu etmedi beni...

v_rider
02.05.2007, 23:33:59
Yani genel görüş bu yönde ama şunuda göz önünde bulundurmak lazım ki motor lastiklerinin yer ile teması oldukça az Örnek olrak tam yüklü (2 kişi + Bagaj) olan bir Dl nin arka lastiği uygun basınc degerlerinde ise sadece 1.5 cm i yere temas ediyormus buda nerdeyse 450 kg lık bir kutleyı durduracak sürtünme kuvvetının elde edilmesi için oldukça yetersiz ama bu dediğim gibi motorların ortak sorunu ki burda da ön frenin önemi ortaya çıkıyor

tolgabinerbay
02.05.2007, 23:45:25
Yani genel görüş bu yönde ama şunuda göz önünde bulundurmak lazım ki motor lastiklerinin yer ile teması oldukça az Örnek olrak tam yüklü (2 kişi + Bagaj) olan bir Dl nin arka lastiği uygun basınc degerlerinde ise sadece 1.5 cm i yere temas ediyormus buda nerdeyse 450 kg lık bir kutleyı durduracak sürtünme kuvvetının elde edilmesi için oldukça yetersiz ama bu dediğim gibi motorların ortak sorunu ki burda da ön frenin önemi ortaya çıkıyor

kardeşimin dediği gibi baya bir araştırma yaptım bugün dl 650 nin frenleri zayıff
daha çokk dikkat lazım

Sanrım zayıf fren sistemleri Suzuki'nin genel problemi... Bandit'in, Burgman'ın, DL650'nin frenleri pek mutlu etmedi beni...

bence burgman 650 nin frenleri süper yanlışıınız olmalı orda bencee

v_rider
27.05.2007, 23:31:49
Forumumuzda varmı bilmiyorum ama Dl 1000 kullanan arkadaşlardan biri veya bilen biriside olabilir şu vitesteki Overdrive işini açıklarsa sevinirim bizim Dl 650 lerdede ışığı görünüyor ama Overdrive olmadığı için yanmıyor tabi Şimdiden teşekkürler

duffy
28.05.2007, 08:51:56
v_rider, ben DL1000 Kullanmıyorum ama bildiğim kadarı ile yorumlayım DL1000'in vites sistemi için 5+1 diye bahsedilir. 6. vites diye tabir edilen bu vites aslında uzun yolda devir düşürüp yakıt ekonomisi sağlayan bir vites aralığı bir yerde okuduğum kadarıyla 6. Viteste 4500 dev/dk aralığında hız 135km/h yapıyormuş. Bazı otomatik vitesli araçlarda da bu sistem mevcut

sunman
28.05.2007, 09:11:04
Denizcim;

Söylediklerin doğru ancak tam 6. vites olarak düşünmemek lazım gerçek olarak yarım vites gibi algılanabilir ingiliz otomobillerinde çokca kullanılır. Otomobillerde düğme ile devreye sokulur. ( bazen yokuş 2 . vites için hızlı ama 3. vites için yavaştır işte asıl amaç bu gibi durumlarda konforlu sürüş için tasarlanmıştır. )

v_rider
28.05.2007, 15:06:40
Tam benlikmiş o zaman bu sistem az yakma bakımından :dribble: