Orijinalini görmek için tıklayınız : Burgman k7(400) Motor calismiyor ne yapmali?
Selamlar
ben 2007 den beri Suzuki Burgman kullanicisiyim.
Motoru aldigim ilk gun hemen gelip buraya uye olmustum,
bir kac arkadasla tanistik falan ama sonra zaman ayiramadigim icin pek giremedim.
Simdi tabi isim dustu denebilir tabiri caizse,
motorumu kar yagdiginda kapali garaja cektim, dun gece cikarmak icin assagi indigimde motorum calismadi.
kontagi cevrip calistirmak icin tusa bastigimda calisicak gibi oluyor sonra farlarin parlakligi gidiyor ve tiktiktik diye ses yapiyor
heralde akusu bitti diye dusunuyorum yine de birileri oksitlenme falan olabilir dedi, ama emin olamadim.. akusu o kadar zayif gibi gelmedi cunku tusa basmadigim zaman kontak acikken farlar pek titrek ve zayif degil cok guclu yaniyorlar gibi geldi bana.
aslinda servis zamani da geldi motorumun 22.000km civarinda artik. 2007 model AN 400 motorum.
Acaba aku takviyesi yapip calistirmalimiyim yoksa motoru bi sekilde servise tasitmali miyim? Pek teknik konulardan anliyor sayilmam cunku
yardimci olursaniz cok sevinirm, simdiden herkese tesekkurler
Selamlar, farlar açıldığında parlak görünüyor olsa bile marş motorunun ve akünün tetiklenmesi için farlara nazaran daha fazla güç gerekmekte... Uzun süre çalıştırmadığınız için akü zayıflamış gibi görünüyor. Ayrıca motora aktarılan benzin uzun süre çalışmadığında buharlaştığı için marşa daha uzun süre basmak gerekliliği olabiliyor. Bu yüzden takviye yapmak çözüm getirebilir.
Takviye yaptığınızda yine de çalıştırmayı başaramazsanız servise taşıtma alternatifini düşünmeniz gerekecektir.
art vandelay
14.02.2010, 22:28:48
Eğer akü tamamen boşaldıysa takviye pek fayda etmeyecektir muhtemelen, eğer takviyeden sonuç alamazsanız, piyasada 25-30 liraya satılan motosiklet aküsü için sarj cihazları var, onlardan alıp aküyü şarja bırakırsınız. Ama tamamen bitmiş akü bir daha adam gibi sarj da tutmaz, bu durumda yeni akü zamanı gelmiş demektir.
beetle65
14.02.2010, 23:05:51
Eğer takviye sonuç vermezse ki bana göre takviye ile bu işi çözersin gibi geliyor.
Çalıştırdıktan sonra bence yetkili servise gidip hem vakti gelen bakımı hemde bu arada akü kontrolünü yaptırmakta fayda var derim
herkese cevaplari icin cok tesekkur edeirm.
bu sarj aletini nerden bulurum acaba? 20 30 liraysa alip garajda bir adet bulundurmak boyle durumlarda insani bir cok zahmetten kurtarircak gibi
bir de sormayi unuttum
takviyeyi araba akusunden yapsam bi sorunla karsilasirmiyim yani voltajlar falan tutuyor mu asiri yuk bindirirmiyim akulerden birine?
bi sekilde calistirip altan motora goturmek gerekecek heralde motoru.. ilk 1000km bakimini orda yaptirmistim ama bi daha gitme sansim olmamisti cunku butun diger bakimlar zamaninda sehir disindaydim..
Araba aküsünden takviye almanızda bir sorun oluşmaz. Voltajlar tutuyor.
art vandelay
15.02.2010, 14:12:41
Bahsettiğim şarj aleti bu:
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Stingray
15.02.2010, 14:37:11
Murat kullanıyorum pek memnun olduğum söylenemez.
Aküyü şarj etmiyor sadece şarjını koruyor.
10 günde 16 A aküyü marş basacak kadar dolduramadı ona göre kıyas et...
altanmotor
15.02.2010, 15:30:29
alp uzun süre motorun calısmadıgı icin akünün elektirik gücünde düşme olmuştur. akü bu sebeb marş gücünü kaybettıgı icin mars bassa bıle ateşlemeye yetmez ozaman da motorda bogulma olusur ve zor calısır
bir arabadan takviye yaparsan ilk calıstırma icin daha kolay calısır... baska bir sorunu yoksa ....
iso7373
16.02.2010, 15:40:48
Arkadaşlar bendede var burgman 400 k 6 f 1 lanbası yanıyor çalışmıyor 5 veya 10 açık kapatıyorum ondan sonra düzeliyor acaba nerden su giriyor motora veya nasıl hallederiz
Selamlar herkese
dun takviye yaparak motorumu calistirdim ve calistirdigim gibi de bastim solugu altan motorda aldim.
bir kac sene once gittigim yerden farkli bi yerle karsilastim ve acikcasi once baya bi sasirdim motorla hangi dukkana girecegimi, cunku masallah o kadar guzel yapmislar ki, insanin motorla giresi gelmiyo once :)
kapdan girer girmez hemen alp hosgeldin dediler bi daha sasirdim heheh
Tam ben girmeden evvel burdaki mesaji okumuslar meger
biraz muabbet ettikten sonra motoru alip sehpaya cikardilar ve sokmeye basladilar
o kadar bakimsiz ve zavalli bir haldeydi ki motorum acikcasi utandim hava filtresinin falan hali gormeye degerdi.
neyse ki motoruma benden daha iyi baktilar her yerine ayri ilgi gosterdiler
motorun herseyi ya yarim ya eksik ya da bozukmus
tabi ben bunlari duydukca hop oturup hop kalktim her `alpcim bu da degiscek` ya da `bu da bozuk` dediklerinde icimden Ohhh bu da girdi fln diye aglamakli olsam da caktirmamaya calistim, bu arada sburgman( alper abi) de geldi onunla da tanistik muhabbet ettik vs.
Neyse bu icimden aglamakli olusum faturami gorene devam etti, faturayi gorunce derin bi ohh cekip rahatladim.
her neyse
burdan ustalara tamer ve taner abiye cokcok tesekkur ediyorum, kendileri motoruma bebek gibi baktilar
her parcasina ve her yerine ve tabi bana da ayri ilgi gosterdiler
kendimden utanmama sebep oldularsa da pek uzerime gelmediler :)
dukkanin temizligi ve abilerimizin titizligi takdire sayandi, hayatimda pek bi sanayi tecrubem olmasa da daha once bulundugum yerlerden son derece farkliydi.
ellerinde lastik ve fren balatasi kalmadigi icin isin tamamlanmasi 2. bir ziyarete kaldi, ama pek sikayetci oldugum soylenemez, ikinci kez gitmek icin bir bahanem olmus oldu.
Herkese burdan tesekkur ediyorum, yakin zamanda gorusmek uzere.
sburgman
16.02.2010, 17:31:43
Gideceğin zaman haberim olsun Alp.Yaparız bir ortaya karışık.:D
beetle65
16.02.2010, 21:44:26
Selamlar herkese
dun takviye yaparak motorumu calistirdim ve calistirdigim gibi de bastim solugu altan motorda aldim.
bir kac sene once gittigim yerden farkli bi yerle karsilastim ve acikcasi once baya bi sasirdim motorla hangi dukkana girecegimi, cunku masallah o kadar guzel yapmislar ki, insanin motorla giresi gelmiyo once :)
kapdan girer girmez hemen alp hosgeldin dediler bi daha sasirdim heheh
Tam ben girmeden evvel burdaki mesaji okumuslar meger
biraz muabbet ettikten sonra motoru alip sehpaya cikardilar ve sokmeye basladilar
o kadar bakimsiz ve zavalli bir haldeydi ki motorum acikcasi utandim hava filtresinin falan hali gormeye degerdi.
neyse ki motoruma benden daha iyi baktilar her yerine ayri ilgi gosterdiler
motorun herseyi ya yarim ya eksik ya da bozukmus
tabi ben bunlari duydukca hop oturup hop kalktim her `alpcim bu da degiscek` ya da `bu da bozuk` dediklerinde icimden Ohhh bu da girdi fln diye aglamakli olsam da caktirmamaya calistim, bu arada sburgman( alper abi) de geldi onunla da tanistik muhabbet ettik vs.
Neyse bu icimden aglamakli olusum faturami gorene devam etti, faturayi gorunce derin bi ohh cekip rahatladim.
her neyse
burdan ustalara tamer ve taner abiye cokcok tesekkur ediyorum, kendileri motoruma bebek gibi baktilar
her parcasina ve her yerine ve tabi bana da ayri ilgi gosterdiler
kendimden utanmama sebep oldularsa da pek uzerime gelmediler :)
dukkanin temizligi ve abilerimizin titizligi takdire sayandi, hayatimda pek bi sanayi tecrubem olmasa da daha once bulundugum yerlerden son derece farkliydi.
ellerinde lastik ve fren balatasi kalmadigi icin isin tamamlanmasi 2. bir ziyarete kaldi, ama pek sikayetci oldugum soylenemez, ikinci kez gitmek icin bir bahanem olmus oldu.
Herkese burdan tesekkur ediyorum, yakin zamanda gorusmek uzere.
Güle güle kullan
Herhalde bundan sonra daha bir özenle bakarsın ;)
sunman
17.02.2010, 09:28:52
Güle güle kullan
Herhalde bundan sonra daha bir özenle bakarsın ;)
Eskiden şöyle bir söz vardı dimi , Bakarsan bağ olur bakmassan bakma.:cheers:
beetle65
17.02.2010, 09:35:53
Eskiden şöyle bir söz vardı dimi , Bakarsan bağ olur bakmassan bakma.:cheers:
Bak sen demek öyle X_X
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.