Orijinalini görmek için tıklayınız : sv650 F I uyarısı
fesmer17
02.08.2010, 22:31:23
2005 model sv650 s sahibiyim.Motosikletim 150 km/h civarına gelince yağ lambası için yanan kırmızı lamba ile dijital ekranın sol tarafın da F I uyarısı veriyor.motorda herhangi bir ses değişimi yada düzenliksizlik olmuyor.kontak kapatılıp tekrar açılınca ancak tekrar eski haline dönüyor.senkron ayarım yeni yapıldı bujilerim yeni yağım 2000km oldu değişeli.şimdi bu arızanın anlamı nedir ve nerde olduğu arabalardaki gibi bilgisayar ilemi tespit edilir?Samsunda olduğum için yönlendirmelerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim...
altanmotor
03.08.2010, 09:10:34
sn arkadasım
motrunda kı arıza anladıgım kadarıyla 150 km hıza cıkınca yapıyor
bunun sebebı anlamak ıcın ancak bılgısayara baglanması gerek kı ken ne oldugunu
anlayabılelım....
FI GENEL BIR ARIZA UYARI BILDIRGESIDIR...
altanda hangı kotlu arıza oldunu ancak bılgısayar veya arıza kodlama anahtarıyla
yapmak gerekır kı sonuca ulasılsın
saygılar TAMER :tongue3:
0216 3062319
fesmer17
04.08.2010, 15:22:13
tamer bey öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. motoru bir suzuki servisine göstererek ikinci el aldım.38ooo kmde.samsundaki serviste bilgisayar yok anladığım kadarıyla.Çünkü şu an tüm bakımlarını onlar yaptılar.son yapılanlar senkron ayarı,buji değişimi,hava filtresi temizliği,ön amortisör keçesi ve yağı değişimi.Motor yağını ve filtresini bakımdan önce kilometresi geldiği için değil içim ragat olsun diye ben değiştirmiştim.servisin dediği yakıt sisteminde bir düzensizlik yada sorun var ama bilgisayara bağlamadılar deneme yanılma yönteminlede bu işin hallolması da masraflı oluyor oldukça.doğru anlamışmıyım diye tekrar soruyorum ;2002 model vw bora aracımda bir arıza olduğunda pc ye bağlıyarak servisim arızasını hemen buluyor.Aynı durum motorum içinde geçerli ve bu alt yapı servisinizde mevcut öylemi tamer bey? beni yanlış anlamayın kendim oldukça titiz bir araç kullanıcısıyım ve mesleğim gereği bu kadar ince detaya giriyorum.yıllık iznime motorla çıkarak memleketime (çanakkale) gitmeyi düşünüyorum.bu benim ilk büyük motosikletim daha yeniyim anlıycağınız.hayırlı işler bol kazançlar...ferdi esmer.
altanmotor
04.08.2010, 17:18:53
EVET SERVİSİMİZDE BU KONUYLA ILGILI ALT YAPIDA TAMAMEN HERSEY MEVCUT
BILGISAYAR DEGER TEST CIHAZLARI MEVCUT.
ARIZA TESPITI SIRASINDA CIKICAK SONUCA GÖRE YEDEK PARCA STOK DRUMU HAKKINDA ACIL CEVAP VEREMEME DURUMU OLABILR
GECERKEN UGRAMANIZ BIZE YETERLI ARIZANIN NE OLDUGUNU ÖGRENMEK ACISINDAN
SAYGIALR
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.