Orijinalini görmek için tıklayınız : İleri Sürüş Teknikleri Dersi Alalım.....
Rookie
01.05.2007, 20:10:15
Motosikletime alıştıkça kendimi daha güvende hissettikçe tecrübe artıkça hata yapma riskimde o kadar artıyor.Son viraj kazamdan sonra iyice virajlardan korkar oldum.Hazır onair'de sitemize üye'yken allah rızası için ileri sürüş teknikleri dersi alalım hep beraber.Herkese tamalamak mecbur olsun.Hatta belli bir süre içerisinde tamamlamayanlar tamamlamayana kadar yazı yazamasın gezilere gelemesin gibi yaptırımlarda olsun.Böyle bizim farkımız ortaya çıksın.Eğer Sitem bunu yaparsa minnettar kalacağım.Ama dersenizki herşeyi devletten bekleme ona da eyvallah
Kesin yanlış yere açtım topiği.Gene çevirmeye yakalanacağız.
onair
01.05.2007, 20:33:29
Motosikletime alıştıkça kendimi daha güvende hissettikçe tecrübe artıkça hata yapma riskimde o kadar artıyor.Son viraj kazamdan sonra iyice virajlardan korkar oldum.Hazır onair'de sitemize üye'yken allah rızası için ileri sürüş teknikleri dersi alalım hep beraber.Herkese tamalamak mecbur olsun.Hatta belli bir süre içerisinde tamamlamayanlar tamamlamayana kadar yazı yazamasın gezilere gelemesin gibi yaptırımlarda olsun.Böyle bizim farkımız ortaya çıksın.Eğer Sitem bunu yaparsa minnettar kalacağım.Ama dersenizki herşeyi devletten bekleme ona da eyvallah
Kesin yanlış yere açtım topiği.Gene çevirmeye yakalanacağız.
Sana katılıyorum...
Ben bunu bi ara baya araştırdım ama bizim burgman'larla ilgili ileri sürüş eğitimi veren birine ulaşamadım.
Genelde vitesli motosikletlere yönelik ileri sürüş teknikleri eğitimi veriliyor..
Burgmanların otomotik olması ve aks aralığının uzun olmasından dolayı vitesli motorsikletlerle farklı tepkiler verdiğini düşünüyorum..
Bilmiyorum yanılıyormuyum?
daral
01.05.2007, 21:25:52
Arkadaşlar siz önerim ilk önce OMM veya EMOK'yan ARA-KONTROL eğitimi almanız. 1 gün süren bu eğitimde kapalı bir alanda yavaş hızlarda manevraları, frenleme, viraj dönme ile ilgili çalışmaları güvenli bir ortamda yapabilirsiniz. Konu ile ilgili Scooter sahibi olmanızın kuruluşlar tarafından bir problemi yok. Siz yeterki isteyin.
Burgman olarak almayalım olayı. Maxi Scooterların motosikletlerden en büyük farkı esasında vitesli olmamaları değil bacaklarınızın arasında sıkı sıkı sıkabileceğiniz bir deponun olmamaması. Esasında sürüş dinamikleri scooter ve motosiklet çok ta farklı değil.
Piaggio Beverly 500 le karadeniz turu yaptığımda ( 4 gün 2 kişi 1850 km ) en çok aradığım bacaklarımla sıkmak istediğim depo idi...
Burgman 400 ile de yaptığım uzun yollarda aynı problemi yaşadım. Uzun aks aralığı uzun ve geniş virajlarda gerçekten stabilite sağlıyor.
Stingray
01.05.2007, 23:35:30
Daral düşüncelerine katılıyorum.
Zaten en önemli eğitim frenleme ve viraj dönme değil mi?
Bunun üzerine mutlaka eğilmeliyiz.
Foto-Moto
02.05.2007, 15:32:32
Bence, Fren tekniği, Viraj, Dönüş ve trafikte motor kullanma konusunda eğitim almak şart... İleri sürüş teknikleri belki bunlardan sonra daha verimli olabilir.
Benim en büyük sıkıntım sıkışık trafikte kullanım. Bu konuda ders alabilsem çok iyi olacak.
onair
03.05.2007, 20:15:00
OMM Türkiye'nin Türkçeleştirdiği "Motosiklet Yol Sanatı"(Yazan:Philip Coyne), Motosikletli Polislerin Daha İyi Sürüş Tekniklerinin anlatıldığı kitabı edinmenizi tavsiye ederim...
Güvenli ve Keyifli bir sürüş için size bir "SİSTEM" öğretiyor
Bu bilgileri özümsedikten sonra ileri sürüş eğitimi almak tamamen olayı pekiştirecektir diye düşünüyorum...
Her Motorcunun edinmesi gereken baş ucu kitabı...
daral
03.05.2007, 23:37:21
SİSTEM'le tanışmanızı ve SİSTEM'le sürmeniz ümidiyle
Daral düşüncelerine katılıyorum.
Zaten en önemli eğitim frenleme ve viraj dönme değil mi?
Bunun üzerine mutlaka eğilmeliyiz.
Eğitimi sadece frenleme ve viraj dönme olarak düşünmemekte fayda var.
Planlı ve akıcı bir sürüş olayın sanırım özü
Rookie
04.05.2007, 14:45:55
Evet önce teoride birşeyler öğrenmek iyi peki pratiği nerde yapacağız.Kimle yapacağız.Kaça yapacağız.Hangi makinalarla yapacağız?
Erkan
06.05.2007, 00:01:39
Bencede.. Eğitim şart!.. :good:
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.