PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GSR 600fan (fun değil :) )

apranax
08.05.2007, 15:30:01
Sevgili T&T kardeşler,
size birşey danışmak istiyorum, GSR600 kullanma klavuzunda motor harareti 120 dereceyi geçtiğinde tehlikelidir motoru durdurup düşmesini bekleyin diyor.
Ben dün akşam 97 dereceyi gördüm ve fan burada açtı. Bu 97 de fan açması standart mı? Bana biraz yüksek gibi geldi. Fikrinizi almak isterim.

Selamlar.
Melih.

altanmotor
08.05.2007, 21:30:54
Sevgili T&T kardeşler,
size birşey danışmak istiyorum, GSR600 kullanma klavuzunda motor harareti 120 dereceyi geçtiğinde tehlikelidir motoru durdurup düşmesini bekleyin diyor.
Ben dün akşam 97 dereceyi gördüm ve fan burada açtı. Bu 97 de fan açması standart mı? Bana biraz yüksek gibi geldi. Fikrinizi almak isterim.

Selamlar.
Melih.

melıh slm
motorunun sogutma sıvısını kaynama noktası 120 derece cıvarıana ayarlıdır !!!
ve motorunun üstünde bulunan termostat denen parcanın da acılma ısı derecesi 98 derecedır bundan rahasız olma bu derecede aynı xzamanda fanda devreye gırer ve sıvının sogumasını hızlandırır.
daha sıcak havalarda sıkıntı yaratırsa bununda yazlık termostadla degıserek halledılmesı mümkün
S&S TAMER

halil
09.05.2007, 12:02:00
melıh slm
motorunun sogutma sıvısını kaynama noktası 120 derece cıvarıana ayarlıdır !!!
ve motorunun üstünde bulunan termostat denen parcanın da acılma ısı derecesi 98 derecedır bundan rahasız olma bu derecede aynı xzamanda fanda devreye gırer ve sıvının sogumasını hızlandırır.
daha sıcak havalarda sıkıntı yaratırsa bununda yazlık termostadla degıserek halledılmesı mümkün
S&S TAMER

bende bu konuyu merak ediyordum, paylaşım için çok teşekkürler

apranax
09.05.2007, 13:49:54
çok teşekkürler, içime su serptiniz.
Selamlar, iyi çalışmalar
Melih

Potenza
09.05.2007, 23:03:26
97C fazla yüksek bir değer değil.VFR bu işi 103C de yapıyor mesela.Fakat sürekli fan açacak trafik keşmekeşine girmemek makinen için en iyisidir.
Malzemenin 2 büyük düşmanı vardır, oda hararet ve düşük yağ basıncı,yani zamanı geçmiş yada eksilmiş yağ.

Thai
10.05.2007, 01:53:04
97C fazla yüksek bir değer değil.VFR bu işi 103C de yapıyor mesela.Fakat sürekli fan açacak trafik keşmekeşine girmemek makinen için en iyisidir.
Malzemenin 2 büyük düşmanı vardır, oda hararet ve düşük yağ basıncı,yani zamanı geçmiş yada eksilmiş yağ.

Yeni tip teknolojik motorlar (motosikletler değil motorlar :) ) yüksek ısılarda maksimum güç vermek üzere üretilirler. Yani hararet onların sağlıklı çalışması için gereklidir. Kullanılan motor bloğunun, silindir kapağının, hatta civataların bile alaşımı bunu karşılayacak şekilde üretilmiştir.

GSR 600 çok teknolojik bir makineye sahip olup 4 silindirli olmasının avantajıyla otomobil motoru mantığıyla üretilmiştir. Ateşleme sırası, motor duruş pozisyonu, malzeme hamuru gibi konular gözönüne alınıp makine saatlerce çalıştırılarak en iyi gücün ve motor ömrünün hangi ısı derecesinde alınacağına mühendisler , yoğun ve uzun araştırmalar sonucunda ulaşırlar.
Servis manuallerde gözüme çarpan başlıklardan en önemlisi de bu çalışma ısısıdır.
Çoğunlukla service manual'lerde şu ibare dikkatimi çekti, "bulunduğunuz ülkenin iklim koşullarına göre termostatlar monte edilmiştir, mevsimler arası hava sıcaklıkları farklı ise lütfen ana servis müdürü ile irtibata geçiniz"
Sanırım buna benzer birşey di. Yani bu konuyu en iyi Suzuki Servisler Müdürü bilir. Bilebilir demiyorum, bilir.
Ayrıca soğutma sıvısının karışım oranları ve hangi tip olacağı, User Manual'de (kullanıcı el kitabında) yazar. Motosikletinizin uzun yıllar sağlıklı çalışabilmesi için bu tip detaylar önemlidir.

Ancak zaten gerekli eğitimleri almış olan Altan Motor da, bizlere doyurucu cevabı vermiş. Bununla birlikte, ezbere iş yapmak Törkiş sanayi sitelerinde, ben yaptım oldu, canavar gibi de çalışıyor demek, abesle iştigaldir, Çok afedersiniz cahaleti örtme gayretleridir.
Hani cem yılmazın dediği gibi. Eğitim şart.

Not: Sevgili Altan Motor haddim olmayarak konuya biraz turp sıktım galiba, sürçülisan ettiysek affola.... :) Çünkü bu benim hobim, sizlerin ise mesleği.

Potenza
11.05.2007, 00:01:53
Gayet doğru ve aydınlatıcı bir açıklamaydı Ziya :)
Benim yüksek hararetten kastım,sürekli hararet,sürekli termostatın devre girmesi yada hiç girmemesi durumları idi
(yani bence)

halil
11.05.2007, 11:47:26
herkese ilgisinden dolayı biz GSR600 kullanıcıları için, mükemmel bir yazı oldu, elinize sağlık