PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Isıtmalı Elcik Install (Fotograflı Anlatım)

Thai
09.01.2007, 18:03:58
Arkadaşlar hepinize merhaba
Bu gün yine rahat durmadım ve ellerim üşüyünce hemen aklıma ısıtmalı elcikler geldi, bende hemen işe giriştim..
Tabi ilk işim Altan Motor'a gidip son takım için sıkı pazarlık yapmak oldu, fiyatta anlaşınca takılmasına giriştik hemen.
İncelemek isteyenler için Isıtmalı Elciklerin Linki

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Kapalı Kutusunda Saito Marka Isıtmalı Elcikler

Paket içeriği, iki adet elcik ve soketli kabloları, kontrol ünitesi ve plastik kelepçeleri.

Burgmanın Orijinal elcikleri sökülüyor

Bağlantıları yapmadan ısıtmalı elciklerimizi gidona takıyoruz

Camım altındaki granaj parçası sökülüyor

Kafa grenajı ve yan marşpiyer grenajları sökülüyor (marşpiyer grenajları sökülmeden kafa grenajı sökülemiyor)

Bağlantıları yapıyoruz, kontağa bağlı bi tane boşta soket bulunuyordu, onu kesmeneden içine elcik ısıtmasının kontrol ünitesini bağlıyoruz, böylece motosikletin elektrik tesisatına da zarar vermemiş oluyoruz.

Sağ taraftaki elcikte bir miktar kabloyu bol bırakıyoruz ki, gaz kolunun dönmesine engel teşgil etmesin.

Diğer sol elciği normal şekilde kabloları gizleyerek yerleştirdik ve soketlerini taktık.

Kontrol ünitesini de gidonun orta kısmına kutunun içinden çıkan çift taraflı bant yardımıyla sabitliyoruz. Aşağıda kablonun gözükmesinin sebebi benim motorun herhangi bir yerini delmeme isteğimdendir, aslında doğru olan kontrol ünitesinin hemen altına bir delik açık kabloyu ordan geçirmek. Bilmiyorum belki daha sonra yapabilirim veya yazın komple üniteyi çıkarabilirim. İşin bu kısmı size kalmış.

Kullanma şekli ise kısaca şöyle:
Kontağı açtığınızda sabahları motor ısınırken bir 5-10 dakika arası start konumuna getiriyoruz, elcikler iyice ısındıktan sonra isteğe göre "Low" veya "High" seçeneği ile istediğimiz ısı derecesini ayarlıyoruz.

Benin yorumum ise şöyle, tahminimden daha iyi ısıtıyor, ancak ellerinizin üstü yine soğuk kalıyor. Bu yüzden ışıklarda ellerimin üstünü elciklere doğru tutuyorum. Avuçlarım ise "High" konumundayken kaynıyor...

Ancak "handguard" ile kullanıldığında daha iyi sonuç vereceğinden hiç şüphem yok.

Umarım işinize yarar...
Sevgiler, saygılar.:)

007
12.01.2007, 00:20:57
Paylaşım için saol Thai... :)

CaptainDG
17.01.2007, 23:08:57
Gule gule kullan :))

alinazik
31.01.2007, 16:20:23
selam

güzel paylaşım teşekkürler thai
çok güzel bir site olmuş bundan sonra bende buradayım

saygılar...

selam

thai şu navigasyon u da burada bi resimli bi paylaşım yapsanda fiyatını falan bi öğrensek şimdiden süper bi paylaşım yapacağına inanıyorum ...

saygılar..

exelans
02.03.2007, 11:51:49
elcikler harika hayırlı olsun güle güle kullan

zuhtupasa
02.03.2007, 13:38:15
selam

thai şu navigasyon u da burada bi resimli bi paylaşım yapsanda fiyatını falan bi öğrensek şimdiden süper bi paylaşım yapacağına inanıyorum ...

saygılar..

Navigasyon herşeyde oldugu gibi Altan Motor da mevcut..T&T kardeşlere müracaaat..:cool:

mikrodalga
02.03.2007, 13:47:28
arkadaşlar bence motor kullanmak herşeyiyle bir zevktir, böyle ufak detaylar rahatlığı getirsede motorcu ruhunu öldürüyor kanaatindeyim.

alinazik
02.03.2007, 19:14:08
selam

saol paşa abi

iso7373
01.06.2007, 12:15:16
nekadar fiyati güzel olmuş

sbuyukkilic
22.11.2007, 19:20:13
Elcık ısıtmada ne derdim:shiny: Altan motor getirtmiş . Dedim hadı havada güzel . Bir işimi halledip tuttum T@t kardeşlerin yolunu. Çayımı içtim. Musaitseniz takalım dedim.,
Cayımı içerken işlem başladı. Bir bucuk saat kadar sürdü.
Altanda olmak keyf verdiğinden hıc sıkılmadım. Ödemeyide yapıp düştüm yola. Ama sıkı sıkı tembih ettiler. Eğer elcik ısıtmada et izgara yapacaksan yağ kullanma.:dpac::p
Hakıkaetten işe yararmı diye düşünürken elcık ısıtmanın kışın olmaması hakıkaten büyük eksiklikmiş. Herkese tavsiye eder daha tecrübeli arkadaşların kullanımla ilgili tecrübelerinide dinlemek isterim.

tolgabinerbay
22.11.2007, 20:15:32
şenol abicim hayırlı olsunn bende inşallah birdahaki motora taktırıcam

sbuyukkilic
22.11.2007, 20:32:14
şenol abicim hayırlı olsunn bende inşallah birdahaki motora taktırıcam

Abi daha yaş genc . Daha iyilerini taktırırsın inşallah.
Ama hakıkatten güzel ve eğlenceli.Bayagı hoşuma gitti.

beetle65
22.11.2007, 21:37:18
Elcık ısıtmada ne derdim:shiny: Altan motor getirtmiş . Dedim hadı havada güzel . Bir işimi halledip tuttum T@t kardeşlerin yolunu. Çayımı içtim. Musaitseniz takalım dedim.,
Cayımı içerken işlem başladı. Bir bucuk saat kadar sürdü.
Altanda olmak keyf verdiğinden hıc sıkılmadım. Ödemeyide yapıp düştüm yola. Ama sıkı sıkı tembih ettiler. Eğer elcik ısıtmada et izgara yapacaksan yağ kullanma.:dpac::p
Hakıkaetten işe yararmı diye düşünürken elcık ısıtmanın kışın olmaması hakıkaten büyük eksiklikmiş. Herkese tavsiye eder daha tecrübeli arkadaşların kullanımla ilgili tecrübelerinide dinlemek isterim.

Güle güle kullan Şenol kardeş :shake2:

sbuyukkilic
23.11.2007, 07:21:37
Güle güle kullan Şenol kardeş :shake2:

Yanlız vucutta isyan cıktı. Nedir bu sadece ele gösterilen ayrıcalık. Bizide ısıt diye.:shiny:

sunman
23.11.2007, 08:11:27
Yanlız vucutta isyan cıktı. Nedir bu sadece ele gösterilen ayrıcalık. Bizide ısıt diye.:shiny:

Güle güle kullan abi . O zaman Bide ısıtmalı sele alıcan alttan hafif hafif ayar vericen başka çare yok . :p

uzay
23.11.2007, 09:00:16
Hayırlı olsun Senol Baba fiyat konusunda bilgilendirirmisin :)

sbuyukkilic
23.11.2007, 09:00:52
Güle güle kullan abi . O zaman Bide ısıtmalı sele alıcan alttan hafif hafif ayar vericen başka çare yok . :p

:thumbup: Ama hakıkaten enteresan bişey. Bugun hava güzel .
Elciklerimi kontrol için biraz gezeyim.:)

uzay
23.11.2007, 09:01:49
Ben SYM degil ama 650 aldıgımda mutlaka edinmek istiyorum :)

DARK1907
23.11.2007, 09:47:20
Allah inşallah ileride Goldwing'e bindiğin günleride göstersin abicim.Şöyle püfür püfür sıcak hava üflemeli.

SaFF
23.11.2007, 13:30:22
Yaz başında SYM'nin elcikleri ince ve gaz yayları sert olduğu için taktırmıştım. Artık bileğim ağrımıyor ama bir hata yapmışız. Elcikler direk aküden beslendiği için açık unutup aküyü boşaltmasına neden oldum. En kısa zamanda düzeltmek lazım.

Karasuzu
23.11.2007, 14:46:49
Şenol abi hayırlı olsun.Kışın kuru havalarda motoru kullanırken büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum.

Bende kısmet olursa yeni motoru alınca hemen taktırmayı düşünüyorum.

Ama bu gidiş ile değil motor elcik bile alamayacağım.

Piyasalar çok kötü çooooooook....:cray:

sbuyukkilic
23.11.2007, 23:20:29
Şenol abi hayırlı olsun.Kışın kuru havalarda motoru kullanırken büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum.

Bende kısmet olursa yeni motoru alınca hemen taktırmayı düşünüyorum.

Ama bu gidiş ile değil motor elcik bile alamayacağım.

Piyasalar çok kötü çooooooook....:cray:

Abicim sağlık sıhat iyi olsunda her şey olur. :friends:

Elcik fiiyatı 120 takma 1.5 saat işcilik bedeli ile toplam 150 ytl . Ama boynumuzu gögsümüzü korumak için boyunluğumuzuda unutmayalım.:thumbup:

tolgabinerbay
24.11.2007, 18:08:39
Abi daha yaş genc . Daha iyilerini taktırırsın inşallah.
Ama hakıkatten güzel ve eğlenceli.Bayagı hoşuma gitti.

teşekürlerr şenol abicimm inşallah

bullet
25.11.2007, 22:40:16
güle güle kullanın. en kısa zamanda bende taktıracağım.

sbuyukkilic
26.11.2007, 21:06:59
güle güle kullanın. en kısa zamanda bende taktıracağım.

Eli ısıtması tabiki güzel ama enterasan geliyor ve adamın hoşuna gidiyor.:thumbup: Yanlız stokta varmı yokmu teyid etmek lazım.

bullet
03.12.2007, 08:35:00
sonunda elcik ısıtmayı taktırabildim. çok faydalı bir alet,yalnız ben çalıştırma aparatını ön sol göze montaj yaptırdım.
göze batmasın diye.

Eşkiya
03.12.2007, 09:04:33
Güle güle kullanın elcik ısıtma Bandit e ben de taktırdım bu havalarda gerçekten çok işe yarıyor..yahu Bullet elcik ısıtmanı ben almıştım sen ne zaman taktırdın ..

bullet
05.12.2007, 10:33:48
eşkiya'cım sana benim burgman'a olmayanı vermiştim ben Altan Motorda biraz daha klasını taktırdım:)