Orijinalini görmek için tıklayınız : fren balatası
tirevul
16.06.2007, 13:23:21
Sevgili T&T abiler,
Geçen geldiğimde de Taner abi ilgilenmişti ama benim ön frenden gelen sesler bakımdan sonra azalmış olmasına rağmen tekrar başladı. Frene bastığımda bariz bir ötme sesi var ve bu acaip rahatsız ediyor trafikte. Karizma kalmadı be abicim. Sizce bunun sebebi ve çözümü ne olabilir?
exelans
16.06.2007, 13:55:22
benimde başıma gelmişti arka fren balatam bitmişti.ses yapıyordu we çakıl taşıdır tozdur diye umursamadım aradan zaman geçti we bakımdas balatanın bittiği söylendi we disk de zarar görüyor çiziliyor yeni balata takılınca otomatikman daha erken bitiyor tafsiyem diskin çizilmeden balatalarını yenisiyle değiştirmendir
Yıkatınca su sertleştiriyor balataları, birde sıcaklar başlayınca ötüyorlar... Fren spreyi sıkarsan ötme durumu ortadan kalkıyor... :)
BARIS
17.06.2007, 00:07:43
Yıkatınca su sertleştiriyor balataları, birde sıcaklar başlayınca ötüyorlar... Fren spreyi sıkarsan ötme durumu ortadan kalkıyor... :)
Tavsiyen için teşekkürler Cüneyt abi benim frenlerde acayip ötüyo en kısa zamanda sprey alıp bu işkenceye son vericem.:good:
onair
17.06.2007, 22:18:16
Aynı sorun bendede var:mad:
Spreyi nerden bulabiliriz ve fiyatı nedir acep?
Stingray
18.06.2007, 01:56:03
Birde şöyle birşey duymuştum.
Isınmış balata ile ıslak zeminde fren yaptığında fren disklerinde yamulma ve şekil bozukluklarına sebep oluyormuş.
Tabi bu zamanla hissedilen bir titreme ve hafif ses ile arabalarda ortaya çıkıyor diye hatırlıyorum.
Bunun da aklıınızda tutun diye söylüyorum.
Sevgiler
Birde şöyle birşey duymuştum.
Isınmış balata ile ıslak zeminde fren yaptığında fren disklerinde yamulma ve şekil bozukluklarına sebep oluyormuş.
Tabi bu zamanla hissedilen bir titreme ve hafif ses ile arabalarda ortaya çıkıyor diye hatırlıyorum.
Bunun da aklıınızda tutun diye söylüyorum.
Sevgiler
Tolgacım dediğin çok doğru. Hatta sıcak balatalarla yıkmacıya gitmek bile disklerin bozulma sebebi...
beetle65
19.06.2007, 11:39:34
Tolgacım dediğin çok doğru. Hatta sıcak balatalarla yıkmacıya gitmek bile disklerin bozulma sebebi...
kesinlikle haklısın
hatta bazı sivri akıllı yıkamacılar tazzikli suyu jantların içine tutarak balata tozlarını temizlemek adına sana yalakalık bile yapıyorlar :angry:
o nedenle disklere soğumadan su tutulması bile disklerde eğilmelere sebep olabiliyor
BARIS
19.06.2007, 11:40:00
Dün spreyi 10 ytl ye aldım hemen uyguladım sonuç mükemmel sesi tamamen kesti.Frenlerinden ses gelen arkadaşlara tavsiye ederim.:good:
öztarden
19.06.2007, 12:21:21
Ses iyice arttığında yapmak gerçekten gerekiyor.Ama fazla sıkmamaktada fayda var bildiğim kadarıyla fren balatalarının daha cabuk bitmesıne yol acabiliyor.
@öztarden
Kardeşim kayboldun sen nerelerdesin... :friends:
Orion
13.07.2007, 22:33:16
sadece balata spreyı malesef geçici çözüm oluyor.balatayı söküp balata pedleri arasında kalan kısımların icindeki çürüfları temizleyip,pedlerin dışta kaln uçlarını zımparayla hafifce yuvarlaklastırın.sorun cözülecektir.
Sökmeden sprey sıkılmazki zaten... :) Paylaşımın için saol...:shades:
Barış
28.10.2007, 23:27:09
Benim balatalar söküldü,zımparalandı,spreylendi ama hala ön frenden acayip bir cayırtı geliyor.Benim çılgın servisim"havalar sıcak balatalar genleşiyo"gibi bir mazeret uydurdu havalar soğudu sonuç yine aynı.Acaba benim ön frenin derdi nedir?
Stingray
28.10.2007, 23:34:50
Ben balata spreyi sıktığımda gıcırtıyı almıştım Barış
Barış
30.10.2007, 18:28:54
Dün sıktım bugün yine sonuç aynı:cray:
altanmotor
30.10.2007, 18:48:04
Barış kardeş balatalar sıcak soğuk sertleşmiş olabilir,disklerine bak eğer izler oluşmaya başlamışsa balatalarını değiştir derim,evet bazı balatalarda bu ses olayını yaşıyoruz ,cözüm değişim.iyi akşamlar.:shake2:
Stingray
30.10.2007, 18:56:33
Benim motor da 8000 km oldu balataları ne zaman değiştirecez Taner abi?
taner altan
30.10.2007, 20:54:37
Tolga kardeş son hatıladığım kadarı ile balatalrın daha zamanı var sanırım 12000 i bulursun,tabi bu zaman kullanmaya göre değişir .Az frensiz günler diliyorum herkese.:)
Barış
30.10.2007, 22:11:53
Çok teşekkürler Taner Abi:friends:
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.