PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gsr 600 ve uzun yolculuklar



turgut
28.06.2007, 10:08:10
Merhaba Arkadaşlar

Adım Turgut YAŞLICA, yaş 49, 8 yıllık yaz kış %100 motorcuyum. 2 yıldır da dl 650 kullanıyorum. Fakat bu sene , eşim de kullanabilsin diye gsr600 ile değiştirmek istiyorum. Genelde yurtdışı motor seyahatlarımız olur, daha çok Yunanistan taraflarına. Tecrübeli gsr 600 veya benzeri motorları kullanan arkadaşlara sormak istediğim :
- Uzun yolculukta 2 kişi performansı ve konfor durumu ??
- Yan bagajlar ve topcase kullanımı ??
- Uzun yolculukta uslu sürüşteki yakıt performansı ??
- Ve aklıma gelmeyen önerileriniz !!

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Turgut YAŞLICA

007
28.06.2007, 10:56:00
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Yukardaki linkten, GSR 600 paylaşım topiğinde aradıklarınızı bulabilirsiniz.
Bildiğim ve duyduğum kadarı ile çok dengeli yol tutuşu olan teknik problem çıkarmayan bir modeldir. 100 km de, 6-7 litre arası kullanmaya bağlı benzin tüketimi yapıyor... Artçı için, DL 650 kadar rahat olmayabilir fakat naked olduğu için öne eğilmeden oturulabiliyor. Aksesuarlarla ilgili Korlas ile görüşürseniz size bilgi vereceklerdir.

Aramıza hoşgeldiniz... :)

turgut
28.06.2007, 15:40:29
teşekkür ederim
turgut

sunman
28.06.2007, 16:00:24
Merhaba Arkadaşlar

Adım Turgut YAŞLICA, yaş 49, 8 yıllık yaz kış %100 motorcuyum. 2 yıldır da dl 650 kullanıyorum. Fakat bu sene , eşim de kullanabilsin diye gsr600 ile değiştirmek istiyorum. Genelde yurtdışı motor seyahatlarımız olur, daha çok Yunanistan taraflarına. Tecrübeli gsr 600 veya benzeri motorları kullanan arkadaşlara sormak istediğim :
- Uzun yolculukta 2 kişi performansı ve konfor durumu ??
- Yan bagajlar ve topcase kullanımı ??
- Uzun yolculukta uslu sürüşteki yakıt performansı ??
- Ve aklıma gelmeyen önerileriniz !!

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Turgut YAŞLICA


Ben oturuş pozisyonu nedeniyle DL 650 nin daha rahat olduğunu düşünüyorum. ( malum sırt ve bacaklar 90 C açıya ne kadar yakınsa sürüş o kadar rahat olur ancak yol tutuşda da GSR 600 DL650 ye oranla çok daha başarılı olması gerektiğini mantık yoluyla düşünüyorum.
Bu düşüncelerim motorları bizzat tanımkdan değil bu sınıf kullanım tecrübelerime dayanarak yaptığımı belirtir. Yanlış anlamalara yer vermek istemem.

S&S
Mert

ttuncerr
28.06.2007, 23:41:13
merhaba turgut bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz yaklaşık 1 senedir 6000 km.lik gsr 600 kullanıcısıyım. Genelde şehiriçi ve yakın kısa mesafe gezileri dışında bir kere bodrum seyahati yaptım. Motorun performansı mükemmel 600 lük makine olmasına rağmen alt devirleri ve ivmelenmesi çok iyi.Her ne kadar naked ve street tarzı bir motor olsada bir çok özelliği süpersport teknolojisi kullanılarak yapıldığı için kullanımı biraz sertçe.Ayrıca daha çok iki kişi uzun yol yaptığınız göz önüne alınırsa bence dl 650 daha uygun bir makina.
Givinin topcase ve yan çantalarını samura motorda yada korlastan temin edebilirsiniz.Son fiyatları konusunda bir fikrim yok.
Motor full depoyla (16,5 litre) ortalama 250 km civarı yol katediyor. Yakış konusunda çok cimri olduğu söylenemez nede olsa 4 silindirli 98 hp bir makina taşıyor.
Ayrıca naked bir motor olduğu içinde önden ciddi bir rüzgar alıyorsunuz ve bu uzun yolda bir süre sonra çok rahatsız edici bir duruma dönüşüyor. Bunun için suzukinin ürettiği orjinal ön camı var tam olmasada önemli miktarda önden gelen rüzgarı kırıyor. Bu parçada motor renginde geliyor ve korlasta bulunabiliyor.
Artçı içinde dl 650 nin geniş selesinin daha konforlu olduğunu düşünüyorum.
Bence sizin kullanma kriterlerinize en uygun motor dl.

apranax
29.06.2007, 00:08:29
GSR kullanıcısı olarak bir yorumda ben vereyim,
ortağım DL kullanıyor, uzun yolu beraber yapıyoruz, rüzgar konusunda DL ile kıyas olmayacağı kesin, ayrıca Suzukinin ürettiği ekstra aksesuar olarak satılan ön cam bende mevcut, etkisinin olduğu kesin ancak yinede rüzgarı hissetmemek mümkün değil. Yan çantalar konusunda ise monokey Givi 3 çanta set olarak yaklaşık 1400 euro ya mal oluyor.
Motorun yol performansı iseeee tek kelime ile mükemmel ve keyifli diyebilirim.
Çantalar takıldıktan sonra yolcu için konfor sorunu yaşamayacağınız kesin.
Performans sorunu ise mevzu bahis dahi olamaz. Tek sorun rüzgar olur.Bugün motor almak için çıksam yine GSR alır dönerim herhalde :)

Selamlar.

turgut
29.06.2007, 11:04:03
Teşekkürler tekrar.
Rüzgarla ilgili bir sorunum yok, zira dl'mde küçük kendi imal ettiğim plexi ile sürüşteyim, yolu camın içinden izlemek hoşuma gitmez ve daha şık duruyor.
önemli olan 2 saat lık sürüsten sonra kazık durumuna geçermiyim diye düşünüyorum, ayrıca dl de duramamak gibi bir sorunum var
(şahsımla ilgili olabilir, refleks azalması yaşla alakalı olabilir, belkide K&N hava filtresi yüzünden de olabilir aniden gecikmeli hızlandırma yapıyor gibi..)

ttuncerr
29.06.2007, 20:17:30
içiniz rahat olsun dl kullananların çoğu frenlerden şikayetçi