Orijinalini görmek için tıklayınız : Burgman K7 ECM VE DEBRİYAJ Prob.
Soydank
05.06.2007, 14:25:02
Merhaba;
Motorda özellikle uzun yolculuklarda kaskıma vuran rüzgar beni oldukça rahatsız ediyor ve sürüş konforunu olumsuz etkiliyor.Aşağıdaki resimde DL için turing camı var.Bunun üstündeki ayarlanabilir aparatın ayrıca bulunabilirliği ve \veya satışı var mıdır?
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Hazır yakalamışken sorayım bari:)
1.K7 için xenon kitinin toplam maliyeti nedir?Bildiğim kadarı ile uzun ve kısanın ampul tipleri farklı...
Yardımınız için şimdiden teşekkürler,kolay gelsin
zuhtupasa
05.06.2007, 14:55:18
Konu ile alakalı olarak link te resimleri görebilirsin..Muhtemelen Korlas bu parcadan getircek.:)
Xenon için Altan Motorun fiyat vermesini beklicen ama laf ramızda 650 YTL.gibi bişiydi.:)
öztarden
05.06.2007, 18:35:10
arkadaslar aynı zamanda yerlı yapım bir parca daha var ve fiyatıda oldukca uygun .Sahibinden .com da satıyorlardı.Fiyatıda 35 ytl ıdı sanırım.Bıraz daha basit ama anlamalı oldugunu dusunuyorum...
exelans
05.06.2007, 22:58:10
giwinin büyük camını takmaktansa bu küçük aparatı takmak hem daha şık hem daha kullanışlı soydan eğer küçük aparattan bulursan telefonlaşalım beraber alalım
Soydank
05.06.2007, 23:41:33
Konu ile alakalı olarak link te resimleri görebilirsin..Muhtemelen Korlas bu parcadan getircek.:)
Xenon için Altan Motorun fiyat vermesini beklicen ama laf ramızda 650 YTL.gibi bişiydi.:)
Paşam,teşekkürler:)
arkadaslar aynı zamanda yerlı yapım bir parca daha var ve fiyatıda oldukca uygun .Sahibinden .com da satıyorlardı.Fiyatıda 35 ytl ıdı sanırım.Bıraz daha basit ama anlamalı oldugunu dusunuyorum...
Sahibinden de baktım ama bulamadım,sevgili Öztarden biliyorsan ilan numarasını gönderebilir misin?
giwinin büyük camını takmaktansa bu küçük aparatı takmak hem daha şık hem daha kullanışlı soydan eğer küçük aparattan bulursan telefonlaşalım beraber alalım
Tamer,zaten istediğim büyük cam değil,üzerindeki ayarlanabilir aparat:)
Sanırım Öztardenin bahsettiği bursa gezisinde Sym nin üzerinde gördüğümüz..
Haberleşiriz.Benim istanbula gitmem farz oldu:shiny:
exelans
05.06.2007, 23:49:44
bu pazar gezi war ben gideceğim gelmek istersen beraber ola çıkalım
Soydank
06.06.2007, 00:13:09
bu pazar gezi war ben gideceğim gelmek istersen beraber ola çıkalım
Kısmet Tamercim,pazar olaa hayırlar ola..Araşırız:)
beetle65
06.06.2007, 08:39:40
K 6 lar için de bu tarz bir rüzgarlık var mı ?
uzun yol için mantıklı gibi ?
ne dersiniz :blink:
exelans
06.06.2007, 09:33:18
K 6 lar için de bu tarz bir rüzgarlık var mı ?
uzun yol için mantıklı gibi ?
ne dersiniz :blink:
illaki wardır zafer abi araştırmak lazım yabancı forumlarda görmüştüm k6 için olanını kullanışlı olacağını düşünüyorum .
beetle65
06.06.2007, 09:39:29
illaki wardır zafer abi araştırmak lazım yabancı forumlarda görmüştüm k6 için olanını kullanışlı olacağını düşünüyorum .
bana uyar valla
keşke bulabilsek
marmaris'e gitmeden önce de şık olurdu valla :yahoo: :yahoo:
sonburgman
06.06.2007, 10:58:35
Sonra süratiniz kesilmesin:p yolda bekletmeyin bizi:p :p
exelans
06.06.2007, 11:08:08
zafer abiyle güçlerimizi birleştirdikmi eee bide artçım wolkansa kim tutar bizi deniz aşarız walla
beetle65
06.06.2007, 14:47:42
hadi len alican gibi konuşma :p :p
Soydank
12.06.2007, 17:56:06
Valla ben bahsettiğin parçayı sahibinden.com da bir türlü bulamadım.
Sirkecide var diyorlar ama ...:cray:
öztarden
16.07.2007, 20:01:46
sevgili arkadaslar bugun suzukı merkez ekıbıyle beraber yasamıs oldugum varyator problemının tesbıtı ıcın once sekerpınar ardından altan motorda bulustuk.Cozum noktasında herhangı bır sey yapılmadı.4 sefer benım onay vermememe ragmen degısım yapıldı.Yapılmıs olan degısımde yenı debrıyaj balatasına basıt bır eğe ıle balatanın ana kasnagına ve karsılıgında bulunan lastık parcanında tepesı kesılerek cozum arayısı ıcıne gırıldı.(motora mudahaleyı suzkı turkıyenın calısanları yaptı.)Persembe gunu suzuki turkıye mekezınde konu ıle ılgılı olarak gorusme yapacagım.Su anda yapılmıs olan ıslem palıyatıf bır cozumdur ve daha once denenmıs ve sorunu cozmemıstır. Gecıcı cozumdur.Konu ıle ılgılı olarak almıs oldugum veya gelecek bılgılerı buradan sızlerle paylasmaya calısacagım..
Su nokta ıtıbarıyle k7 ıle ılgılı durum netlesmedıgı ıcın motorunu degıstırmek ısteyenlerın bıraz daha beklemelerı gerektıgıdır. Benım yapmıs oldugum arastırmalar hemde duyduklarım konunun japonyada da hala cozulemedıgıdır.Soruna ıtalya amerıka almanya ve japonyada da hala cozum bulunamamıstır.Mumkun mertebe bu konuyla ılgılı konusmamaya ozen gostermıstım.Ama bugun ıtıbarıyle yapılan ve cozum dıye onume gosterılenlerden sonra bunları sızlerle paylasmak ıstedım....
k7 kullanan arkadasların cevaplayabılecegım soruları ıcın numaramı asagıya eklıyorum
serhat metın
0533 2870344
Sevgiler saygılar
sonburgman
16.07.2007, 20:16:17
sevgili arkadaslar bugun suzukı merkez ekıbıyle beraber yasamıs oldugum varyator problemının tesbıtı ıcın once sekerpınar ardından altan motorda bulustuk.Cozum noktasında herhangı bır sey yapılmadı.4 sefer benım onay vermememe ragmen degısım yapıldı.Yapılmıs olan degısımde yenı debrıyaj balatasına basıt bır eğe ıle balatanın ana kasnagına ve karsılıgında bulunan lastık parcanında tepesı kesılerek cozum arayısı ıcıne gırıldı.(motora mudahaleyı suzkı turkıyenın calısanları yaptı.)Persembe gunu suzuki turkıye mekezınde konu ıle ılgılı olarak gorusme yapacagım.Su anda yapılmıs olan ıslem palıyatıf bır cozumdur ve daha once denenmıs ve sorunu cozmemıstır. Gecıcı cozumdur.Konu ıle ılgılı olarak almıs oldugum veya gelecek bılgılerı buradan sızlerle paylasmaya calısacagım..
Su nokta ıtıbarıyle k7 ıle ılgılı durum netlesmedıgı ıcın motorunu degıstırmek ısteyenlerın bıraz daha beklemelerı gerektıgıdır. Benım yapmıs oldugum arastırmalar hemde duyduklarım konunun japonyada da hala cozulemedıgıdır.Soruna ıtalya amerıka almanya ve japonyada da hala cozum bulunamamıstır.Mumkun mertebe bu konuyla ılgılı konusmamaya ozen gostermıstım.Ama bugun ıtıbarıyle yapılan ve cozum dıye onume gosterılenlerden sonra bunları sızlerle paylasmak ıstedım....
k7 kullanan arkadasların cevaplayabılecegım soruları ıcın numaramı asagıya eklıyorum
serhat metın
0533 2870344
Sevgiler saygılar
Kardeş bu sinir bozucu durumu inşallah hallederler:angry:
Foto-Moto
16.07.2007, 20:38:34
serhat metın
0533 2870344
Sevgiler saygılar
Suzuki'den beklediğimiz sorunun müsbet ve kalıcı çözümüdür. Gel-geç çözümler değil...
omurilik
16.07.2007, 20:54:16
serhat metın
0533 2870344
Sevgiler saygılar
Serhatçığım,
4 defa aynı problem nedeni ile servise gidiyor isen tüketici kanununa göre sana yeni K7 vermeleri gerekir. Benim 2.değişimimde de problem devam ediyor. Üçten sonra K7'nin değişimini talep edeceğim. Olmaz ise diğer şıkları kullanacağım. Ben sabırla hala bekliyorum. Ancak, sana her noktada destek veririm kardeşim.
Defalarca, her görüşmemde ilgili arkadaşlara dediğim gibi:
"Dünyada henüz bu problemi çözülmüş tek bir K7 bulunmamaktadır. Nerede ise her ülkenin forumlarına girdim. Yapısal bir problem, mühendislik hesaplarında bir hata vardır ve çözüm radikal olacaktır. Palyatif çözümler zaman kazanmak amaçlıdır"
Bu noktada bence servislerin yapabileceği fazla birşey yok. Tamamen Suzuki ile ilgili bir konu.
Saygılar,
öztarden
16.07.2007, 21:10:21
Kardeş bu sinir bozucu durumu inşallah hallederler:angry:
umarım halledilir ama benım bbu konuda pek umudum yok acıkcası...
Suzuki'den beklediğimiz sorunun müsbet ve kalıcı çözümüdür. Gel-geç çözümler değil...
Bızler bır markanın arkasında bu kadar dururken o markanın bızlere bunu yapması ve basını kuma gommesı gercekten uzucu...
Serhatçığım,
4 defa aynı problem nedeni ile servise gidiyor isen tüketici kanununa göre sana yeni K7 vermeleri gerekir. Benim 2.değişimimde de problem devam ediyor. Üçten sonra K7'nin değişimini talep edeceğim. Olmaz ise diğer şıkları kullanacağım. Ben sabırla hala bekliyorum. Ancak, sana her noktada destek veririm kardeşim.
Defalarca, her görüşmemde ilgili arkadaşlara dediğim gibi:
"Dünyada henüz bu problemi çözülmüş tek bir K7 bulunmamaktadır. Nerede ise her ülkenin forumlarına girdim. Yapısal bir problem, mühendislik hesaplarında bir hata vardır ve çözüm radikal olacaktır. Palyatif çözümler zaman kazanmak amaçlıdır"
Bu noktada bence servislerin yapabileceği fazla birşey yok. Tamamen Suzuki ile ilgili bir konu.
Saygılar,
Durumun farkındayım benım zaten motora mudahale etmelerını ıstememe sebebım buydu ve onlarda aynı nedenle mudahale ettıler.Gercı farkeden bır sey yok sonucta 500 km sonra yıne aynı problemler baslayacak ve ılgılı makamları durum tespıtını yaptıracagım...
v_rider
16.07.2007, 21:10:55
Herkese selam serhat arkadaşımın dediği eğe ile müdahele olayı gerçekten içler acısı ve komik bir durum dünyada suzuki gibi büyük bir firmanın Türkiye gibi güzel bir ülkede kimlerin elinde oyuncak olduğunun en güzel ispatı. Bende bugüne kadar pek yaşadıklarımı 3. kişilere yansıtmamaya çalıştım Suzuki almaya hevesli arkadaşlara her zaman Suzuki motorların güzel yönlerinden bahsettim. Böyle bir konu açıldığı için bende sizlere 21- 25 Haziranda Suzukim.net ailesi olarak katıldığımız ve güzel vakit geçirdiğimiz Marmok festivalinde yaşadığım 1-2 olayı aktarıyım. Festivalin 2. gününde Suzuki motorlarını test etmek için ehliyet ve kıyafetlerimiz ile suzuki standına gittik. 1-2 arkadaşım testlerini yaparken bende sıranın kendime gelmesini bekliyordum; Vedat arkadaşım motorun üstüne binince görevli arkadaş (İsmini vermiyorum ama orda olanlar kimden bahsettiğimi biliyorlar...) "Düşürürsen hayırlı olsun derim " şeklinde bir ifade kullandı. Bence böyle büyük bir firmanın temsilcisi ne olursa olsun bu tip bir cümle kurmalı buna karşılık aynı festivalde diğer bir markanın (Yine isim vermiyorum ama hangi markayı kastettiğimi herkes çok iyi biliyor...) tesilcilerinin yaklaşımı "Motor önemli değil nasılsa hepsi kaskolu önemli olan size birşey olmasın..." şeklinde. 2. olaya gelince sıranın bana gelmesini beklerken arkada bayrak asıyordum tam işim bitti sırada yine aynı görevlinin Antalya bayisine "Ya abi artık yeter vermiyelim motorları sıkıldım burda durmaktan hem motorlarda ısındı..." şeklindeki ifadesi ile şok oldum bu nasıl bir manktır anlamam mümkün değil. İki seferdir görevli diyorum ama bazılarınız fark edememiş olabilir doğaldır çünkü görevliler mayo ile dolaşıyorlardı. Sanırım diğer firmanın yetkilileri aptal neden insan gömlek ve pantalon giyerki hem denize girmek varken neden motor tanıtıp test için insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar... Antalya'dan ta Marmaris'e gelen test motorları sadece bir görevli sıkıldı diye teste verilmiyor gerçekten Suzuki markası bunları hak etmiyor... Belki buradaki çoğu insan için bu yazdıklarım ufak ayrıntılar gibi gelebilir ama bence bir markanın müşterilerine ne gözle baktığını ortaya çıkaran olaylar daha bu tip konular üzerinde yazılacak çok şey var özelliklede garanti kapsamı... Saygılar & Sevgiler.
Suzuki çözer kardeşim merak etme... :) Balata 3 tırnaklı, 5 tırnaklıya çevirirlerse sorun ortadan kalkar düşüncesindeyim...
Kaldı ki eski kasalarda artçı ile beraber yokuş çıkarsan ve sonra sıkışık trafiğe girersen debriyaj ısınınca yine ses yapabiliyor.
öztarden
16.07.2007, 22:08:38
Suzuki çözer kardeşim merak etme... :) Balata 3 tırnaklı, 5 tırnaklıya çevirirlerse sorun ortadan kalkar düşüncesindeyim...
Kaldı ki eski kasalarda artçı ile beraber yokuş çıkarsan ve sonra sıkışık trafiğe girersen debriyaj ısınınca yine ses yapabiliyor.
yok cuneytcım bu daha farklı bır problem sorun ses degıl yalnızca alet yerınden kalkmıyor 5000 devırde anca yerınden oynamaya baslıyor...
omurilik
16.07.2007, 22:32:48
Suzuki bu problemi 2-3 ay içerisinde çözemez ise tarih olur. Ben buraya yazıyorum.
Suzuki'ye yeterli kredi açılmıştır. Tüm K7'leri nasıl değiştirecekler merak ediyorum.
Saygılar,
Bazı forumlardan:
öztarden
16.07.2007, 23:52:03
arkadaslar msn adresı serhatmetin5@hotmail.com.
ozellıkle k7 kullanan arkadaslar eklemesınde yarar goruyorum.Su an itibariyle yenı bilgiler aldım.Sizlerle paylasmak ısterım..
s s
@sunman
Suzuki halleder Köksalcım... Marka olmak kolay birşey değil. Tarihte genel olarak eğer marka ise, yapılan sorunlu ürünler hep geri çağırılıp yenileri ile düzeltilmiştir...
Stingray
17.07.2007, 01:16:10
v-rider dediğin olayı ben yaşasam bizzat adamı kovar üzerine de orada test yaptırmak isteyenlerin evine motor göndertip test yaptırırdım.
Türkiye'de hizmetin ne anlama geldiğini anlatmak kadar zor birşey yok malesef. Adam motor satıyor ama en çok hizmet satıyor ama kendinin hizmet yerine motor sattığını düşünüyor.
Serhat abicim, para verdin sonuna kadar uğraş kimseye allah parayı havadan sallamıyor. Suzuki markasının sıkı bağımlısı biri olarak bende senin yerinde olsam hakkımı arardım. Zira sorun burda Suzuki Buzuki değil önemli olan çok basit madem bahsettiğim büyük bir firma, hiç polemiğe girmez verirsin adama yenisini veya parasını sonra da 2-3 defa açar özür diler farklı pazarlama stratejisi belirlersin olur biter. Ucuz hesaplara girip aynı motoru 3-4 defa tamir yoluna giden marka Mondial'den daha kötü marka olmaya muhtaç olur.
007 Abi bu kadar mühendis, makina ve motor ehli insanlar halen bulamadıyla bu iş öyle 3lü 5 li ile değiştirilerek düzeleceğine benzemiyor.Bu arada eski kasada artçı ile ses yapmıyordu bende ama koku yapıyordu. Hergün Barbaros bulvarında 85 kg lik artçımla beraber gittiğim için 5 ay hergün test etmiştim.
Sonuç
Hepimiz Suzuki seviyoruz ve marka bağımlısı olarak bir grup oluşturacak kadar. Fakat yeterince araştırma yapılmadan piyasaya sürülmüş bir model yüzünden A'dan Z'ye tüm Suzuki modelleri sadece Suzuki olduğundan zarar görüyor.
Hepimiz paralarımızı çok zor kazanıyor ve hayatımızda birçok şeyden ödün vererek biriktirdiğimiz paralar ile çok sevdiğimiz hobimizi gerçekleştirmek için motor alıyoruz. Alışım satmak amaçlı olmasa bile bugün allah göstermesin mecbur kalıp satmaya kalksam sırf bu amatörlüğün yüzünden belki de bedelinden 1-2 bin ytl daha düşüğe satacağım.
Peki bunun suçlusu kim ve buna ne yapılacak?
007 Abi bu kadar mühendis, makina ve motor ehli insanlar halen bulamadıyla bu iş öyle 3lü 5 li ile değiştirilerek düzeleceğine benzemiyor.Bu arada eski kasada artçı ile ses yapmıyordu bende ama koku yapıyordu. Hergün Barbaros bulvarında 85 kg lik artçımla beraber gittiğim için 5 ay hergün test etmiştim.
Sevgili Tolgacım, dört sene teknik lisede makine bölümü okuyan biri olarak mantığımı yürütmeye çalıştım sadece. T&T Kardeşler(Altan Motor) en iyisini bilir bence... Ayrıca şimdiye kadar üç kişiye burgman aldıranda benimdir. İkisinin arkasında artçı olarak gittim görüşlerim nacizane bunlardı. Suzuki ye gelince o bir markadır ve en iyisidir...
Kardeş, sevgi ve saygılarımla...
Sevgili arkadaşlar,
Sıkıntılarınızı gayet iyi anlıyorum, ama burada paylaşıp çözüm üretmek en doğrusu gibime geliyor.
Ne şikayetiniz varsa toplu olarak hareket ederseniz sonuca ulaşırsınız kanaatindeyim.
Eğer acımasızca eleştirecekseniz ona da varım ancak,
1) Piyasaya yeni çıkmış bir motosikletin ilk sene problemleri olacaktır, elbet çözülür veya bir çıkar yol bulunur.
2) K7 dediğinizde tüm 2007 kasaları kastedersiniz, lütfen model belirterek yazın ki yanlış anlaşılma olmasın (örneğin burgman an400 k7)
3) Suzuki'nin An400'ünde böyle bir problem varsa bu diğer modelleri bağlamaz.
4) Amacımız sizleri azarlamak sizlere ders vermek değil, sadece sorunu çözümlemeye yöneliktir.
5) Suzuki Türkiye bir veya iki kişiye bağımlı değildir, direk suzuki international'e bağımlıdr. Bir kişinin yaptıığı densizlik tüm suzukiye maledilemez. Ayrıca marmokta suzukim.net üyelerine test için tüm motosikletler verilmiştir. (Bandit 650'nin devamı olmamasına rağmen, sırf bazı arkadaşlarımız denemek istiyorlar diye özel rica ile test etmeleri sağlanmıştır.)
6) Kol kırılır, yen içinde kalır mantığı ile sorunlarımıza çözüm arayıp, açık yüreklilikle gerekli yerlere gerekli müraacatlar yapılıp tüm arkadaşlarımızın mağduriyetinin planlı ve programlı bir şekilde çözülmesini sağlamak artık gereklilik arzetmektedir. Ve unutmayın ki bu sizlerle olacaktır.
Tüm yaşananları, olumlu veya olumsuz şekilde burada paylaşırsanız (gizli saklı olmadan) çözüm üretmeye yönelik çalışabiliriz.
Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur....
Sevgiler , saygılar
v_rider
17.07.2007, 12:59:58
Sevgili arkadaşlar,
5) Suzuki Türkiye bir veya iki kişiye bağımlı değildir, direk suzuki international'e bağımlıdr. Bir kişinin yaptıığı densizlik tüm suzukiye maledilemez. Ayrıca marmokta suzukim.net üyelerine test için tüm motosikletler verilmiştir. (Bandit 650'nin devamı olmamasına rağmen, sırf bazı arkadaşlarımız denemek istiyorlar diye özel rica ile test etmeleri sağlanmıştır.)
Ziya tabikide 1-2 kişnin yaptığı densizlik Tüm Suzkiye maledilemez fakat orda Suzukinin temsilcisi olarak bu densizlikleri yapan görevliler bulunuyorlardı ve insanlar onlarla muhattap oldular akıllarında o davranış biçimi kaldı. Motorların test konusuna gelince "Özel rica ile test etmeleri sağlanmıştır" cümlesi her şeyi açıklıyor sanırım eğer devamı olmayan bir motorsa satılmayada gerek yoktur yani birilerinin test etmesi gerekmez yok eğer test ettirmek için oraya kadar gelmişse o motor daha satılıyor ve test edilmek için gelmiştir bu durumda "Özel ricaya" gerek kalmadan belirlenen test saatlerinde herkese verilemedir.
Stingray
17.07.2007, 13:43:03
Konudan sapma olmasın arkadaşlar
Topiğin genel amacı AN400 K7 için ECM ve Debriyaj sorunları ve bu mağduriyetin nasıl giderileceği.
Konudan sıkıntısı olan arkadaşların yaralarına merhem olmadığı için şahsen konu dışında yazdığım mesaj için özür dilerim.
Gelişmeleri izleyici olarak buradan takip edeceğim.
Sevgiler
öztarden
17.07.2007, 17:21:05
sevgili arkadaslar tabiki amacımız suzukıyı bu kadar ugrasıp boyle bır topluluk olusturduktan sonra alıp yerlere vurmak degıl.Ayrıca senınde dedıgın gıbı baslık buraya tasınmadan once burgman k7 dıye baslık acılmıstı.Hepımızınde amacı bagcı dovmek degıl ama ortada bır sorun varsa tum forum arkadaslarımızında destegını topluluk olarak arkamızda gormektır.Bu konuda yazılarımı yazmadan once gereklı arkadaslara danıstım ve ondan sonra yazmaya basladım.
Ve tabıkı bızler amator olarak suzukının ucret almadan reklamını hem motoru kullanarak hemde cevremızdekı ınsanlara tavsıye ederek yapan kısılerız.Ama elestırılere ne yonden bakıldıgıda gercekten cok onemlı...
Bu anlamda baslatmıs oldugum konuya hem sıte yonetımının hemde buraya yazan arkadasların destegını hıssetmıs olarak ormek guzel.Gonul ısterdıkı tum arkadaslar en azından sozlu dahı olsa bırseyler yazsın ve desteklerını belırtsın..
Bıldıgımız uzere rekabetın bu kadar zorlu oldugu bır pazarda marka ımajı yaratmak zor ama o ımajı korumak cok daha zor..Buradan yasamıs oldugum problemlerı herkesle paylasmak ıstememım sebebı ıse bır ornek olamktır.Aksı halde zaten ben bır sekılde problemımı cozecegım..
Bazı arkadaslarım bu konuda benım don Kısot gıbı ortaya cıktıgı mı dusunsede sonunun ne olacagını gormek artık gurur meselesı oldu benım ıcın..
Zamanınızı aldıgım ıcın hepınızden ozur dılerım..
sevgiler saygılar..
DARK1907
17.07.2007, 17:58:45
Ben kendi adıma şunu söğleyebilirimki buraya yazılmış olan her cümle beni bağlar.Yani kalkıpta benim k7'im yok ne fikri belirteyimki diyemeyiz.Grubumuzda da böyle düşünen arkadaşlar olacağınıda zaten düşünmüyorum.Nasıl biryere gidileceği zaman hepberaber hareket ediliyorsa,nasıl sorunlarımız olduğunda oturup paylaşıyorsak bunun çözümü içinde hepbirlikte hareket edeceğimize eminim.Bugün bana yarın sana mantığını unutmayalım.O yüzden Serhat ve Köksal arkadaşlarımızın sorunlarını veya diğer arkadaşlarımızın sorunlarını en kısa zamanda paylaşıp ortak hareket üzerinde konuşalım derim.Dediğim gibi bu benim nacizane fikrimdir.Kol kırılır yen içinde kalır demiş atalarımız.
omurilik
17.07.2007, 21:34:28
Ben kendi adıma şunu söğleyebilirimki buraya yazılmış olan her cümle beni bağlar.Yani kalkıpta benim k7'im yok ne fikri belirteyimki diyemeyiz.Grubumuzda da böyle düşünen arkadaşlar olacağınıda zaten düşünmüyorum.Nasıl biryere gidileceği zaman hepberaber hareket ediliyorsa,nasıl sorunlarımız olduğunda oturup paylaşıyorsak bunun çözümü içinde hepbirlikte hareket edeceğimize eminim.Bugün bana yarın sana mantığını unutmayalım.O yüzden Serhat ve Köksal arkadaşlarımızın sorunlarını veya diğer arkadaşlarımızın sorunlarını en kısa zamanda paylaşıp ortak hareket üzerinde konuşalım derim.Dediğim gibi bu benim nacizane fikrimdir.Kol kırılır yen içinde kalır demiş atalarımız.
Serkan kardeşim,
Saolasın. Çok güzel yazmışsın. Desteğin için teşekkürler kardeşim:flowers::friends:
Ancak, bir konuya dikkat çekmek isterim. Ben bu problemin Köksal ve Serhat ile kısıtlı olduğunu düşünmüyorum ve hatta biliyorum ki bu sorundan bir şekilde mağdur olmayan tek bir Burgman K7 kullanıcısı bulamazsınız. Bazı Burgman K7 kullanıcıları bizler kadar yol yapmadıkları için şu an bu problemi yaşamıyor olabilirler. Ancak maalesef hepsi yaşayacaklar. Dolayısıyla bu problem nüansları olsa da tüm Burgman K7 kullanıcılarının ortak problemidir ve bence gayet ciddi bir problemdir. Benim görüşüme göre Suzuki bir an önce motorlar yokuşta yanmadan, yolda kalmadan, "Safety Recall" (Güvenlik nedeniyle geri çağırma) yapmalı ve problemi süratle çözmelidir. Neden Güvenlik: Çoğumuz yoğun trafikte ve düşük hızlarda kullanıyoruz ve silkeleme de özellikle artçı varsa seyri gayet kötü etkiliyor. İlk varyatör değişimden önce sanki ata biniyordum.
Biz, Suzukiseverler olarak (şahsen ben K7'ime bayılıyorum, süper bir motor) konuyu görüşebiliyor isek en üst düzey Suzuki yetkilisine ilk elden aktarmalı ve yardımcı olmalıyız ki onlar da doğru teşhislerle hareket edebilsinler.
Somut önerim şudur:
Bu konuyu değerlendirmek için bir Cumartesi Altan Motor'da ilgilenen arkadaşlarla toplanıp, durumu değerlendirelim. Bir rapor hazırlayalım ve altına imzaları çakıp, istek ve yapıcı önerilerimizi bu raporla en üst Suzuki yetkilisine elden ulaştıralım (ki Ziya kardeşim görüşme yapmış idi) Bizim gibi kaliteli bir gruba bu konuda öncü olmak, yapıcı bir şekilde konuya yaklaşmak ve çözüm yaratmak yakışır diye düşünmekteyim.
Saygılarımla,
taner altan
18.07.2007, 00:42:39
Arkadaşlar şöyle desek hafta içi X bir gün ziya EDMONDO beyden randevu alsın ve bizde sitelerle konuşup K7 400 kullanıcılarını toplayıp suzukiye kalabalık bir topluluk oluşturarak orda bulunsak,görsel anlamda bir baskı ve konuya bakış acısını değiştirme anlamında etkili olunmazmı nedrsiniz.Tabi aramızda sözcü oluştup bizi temsil edicek kişiler oluştursak,tabi bir fikir.
@taner altan
Tanercim güzel bir fikir. Bay Edmondo duyarlı biri, kendisi ile fuarda ayak üstü Paşa ile Ziya sayesinde tanışma fırsatı bulmuştum. Duyarlı bir insan olduğunu hissettim ve sorununuza kesin efektif bir çözüm üretecektir. Gözlemlediğim kadarı ile Suzuki' yi bizden çok daha fazla seven ve bahsederken bile içindeki heyacanı dışa yansıtan biri. Bence gidin derim...
omurilik
18.07.2007, 09:37:43
Arkadaşlar şöyle desek hafta içi X bir gün ziya EDMONDO beyden randevu alsın ve bizde sitelerle konuşup K7 400 kullanıcılarını toplayıp suzukiye kalabalık bir topluluk oluşturarak orda bulunsak,görsel anlamda bir baskı ve konuya bakış acısını değiştirme anlamında etkili olunmazmı nedrsiniz.Tabi aramızda sözcü oluştup bizi temsil edicek kişiler oluştursak,tabi bir fikir.
Öncesinde biz kendi aramızda bir araya gelip, konuya nasıl yaklaşacağımızı netleştirelim derim. Sonrasında gidelim Edmondo'ya. Edmondo'ya net bir taleple gitmek lazım diye düşünüyorum. Sözcümüz de görüşmede aldığımız kararı iletir.
Yoksa orada her kafandan ses çıkar, kaos olur.
Saygılar,
Köksalcım ilk buluşma toplantısında konuyu Ziya ile paylaşın. Çözüme yönelik bir sonuç çıkar diyorum...
sbuyukkilic
18.07.2007, 15:47:00
Aslında birde buzdağının alt kısmı ile alakalı bir durum var ama bunu suziki zaten biliyordur. İlgilendiğim bir model olarak halen takıp ediyorum.
Her ne kadar sorunun büyük bir kısmı halledildi gibi gözüksede geri kalan kısmı yeni alıcıları etkilemektedir. İşin acıkcası suziki burgman potansıyel müşterileride tetikte beklemekte ve 2-3 tane ciddi motosiklet sitelerinde yazılanlardan etkilenmektedir. Ama cok net seyler ortaya cıkmadığından şahsen alımı bir başka bahara erteledim. Yamahada, hondada almam ama suzukinin bu sorun yüzünden müşteri kacırdığı acık. Katılacak arkadaşların bu konuyuda gündeme getirip sorunun acilen cözmelerinin _kacan müsteri potansiyelinede engel olacağını bilmeliler._ 2008 ler cıkana ve kullanıcıların yorumları gelmeden mevcutla devam.:)
Arkadaşlar,
Bu konu hakkında araştırmalarımız devam ediyor, aldığımız bazı istihbaratlar var, lütfen beklemede kalın, bireysel hareket edecekseniz siz bilirsiniz ancak şunu da unutmayın "bir elin nesi var iki elin sesi var".
zuhtupasa
18.07.2007, 20:48:01
Arkadaşlar..
Baştan beri burda ve diğer yerlerde herkesin yazılarını sakince okuyorum..
K7 Kullanıcı oldugumun bilinci ve kararlılığı ile tüm K7 kullanıcılarını ortak sorunu olan ve halen reel çözümün üretilmediği varyatör problemi ve takip eden ECM problemi için Suzuki nin Türkiye üstünde çözüm üretmek için yogun cabaları oldugunun bilinciyle diorumki..
Öfke gelir yüz kızarır, öfke gider yüz kızarır...
Tamamıyla haklı oldugumuz bir konuda haksız duruma düşmemek için sakin ve emin adımlarla ve hep birlikte organize hareket ederek konuya yaklaşmak hem süreç içindeki sinir katsayımızın düşmesine, hemde sağlıklı ve mantıklı karalar vermemize yardımcı olacaktır..
Suzuki cok büyük bir markadır ve sadece bir ülkedeki 3-5 basiretsiz yöneticinin yaklaşımıyle marka imajına bir sey olamayacagı gibi konuda asla çözümsüz kalmaz..Zia nında sölediği gibi biraz sabır...:shake2::friends:
S&S
Dastini
18.07.2007, 23:55:59
arkadaşlar ben bu gün tuzla gümrüğüne giderken genel müdürlüğün önünden geçiyordum ve k7 min varyatör problemi tekrarladığından geçerken bi görüşme yapayım oralardan biri ile dedim ve çat kapı daldım içeri; içerde görüştügüm arkadaşa problemimin ikinci kez tekrarladığından bahsettim ve kalıcı olarak bize ne sunabileceklerini sordum, arkadaşta edmomdo beyin bu konularla ilgili olarak yurt dışında olduğunu ve yarın yada öbür gün dönecegini söyledi onun dönüşünden sonra ne yapacaları konusunda karar vereceklerini umuyordu tabi kesin konuşamıyordu bilgilerinize sunarım
Umarım kısa zamanda çözüme ulaşır arkadaşlar. Makine çok şık çünkü...
sunman
19.07.2007, 16:03:39
Arkadaşlar ;
Paşa bir makale bulmuş aynen yayınlıyorum .
Vatandaşın servisi mail atıp detay vercekmiş ancak detay gelene kadar telefonda yarım saatte nlattığı açıklama şöle :
ECM sistemini dağıtmış, hiç bir problem yok kayış iyi durumda ancak burada 4 adet santrifüj hareketli şaft varmış 2 tanesi yukarda 2 tanesi aşağıdahareketi(debriyaj parçaları) bunlardan 3 tanesi düzgün ancak bir tanesinde oyuk bulnuyormuş(Üretim Hatası) bu oyuk içindede naylon parçacıkları sıkışmış dolayısıyla tam santrifüj hareketi garçekleştiremiyor oyuğa dolan naylon parçalar yüzünden ve o santrüfüj hareketi tam sağlanana kadar metal kayışı kaydırıyo ve bu ses ortaya çıkıyor. oyuk içerisindeki parçalar temizlenince sorun tamamen çözülmş.
Bilgilerinize sunarım.
Mert
SUCCESS!!!
I just spent nearly a half-hour on the phone with the mechanic at my Suzuki shop. HE FOUND A PROBLEM and (he thinks) has solved it!
He is going to e-mail me the exact description of what he did, so I can forward it to anyone here who's having the same problem -- so you can share it with your mechanic and "get us all on the same page."
I'll have much more detailed info as soon as he sends me the e-mail, but in a nutshell, after riding around the lot and hearing the squeal himself, he disassembled the entire transmission and found the belt and clutch to be just fine. What he did find, however, is this (and please excuse my layman's attempt at remembering and translating what he said):
There are four shafts that the centrifugal clutch assembly halves ride up and down on. He found a burr (which appeared to be a manufacturing defect) on one of these shafts, which caused the nylon bushing that the assembly rides on to catch on it -- i.e. three of the shafts rode up and down smoothly to engage the clutch face, but the remaining one caught -- causing the clutch face to not seat squarely against the belt -- causing a slipping (and squealing) as the belt "skipped" against the clutch face until, apparently, centrifugal forces exceeded the burr's hold on the shaft and everything slid together. Hence the intermittent characteristic and only at low speeds.
He machined the burr off the shaft, coated the nylon bushings with "never seize" compound, checked everything else out and finished up. No more noise -- and he rode it quite a bit to make sure. He covered this under warranty and had a nice long talk with Suzuki, who claims to have no record of any problems with the K7 400 (naturally -- but keep reading).
My mechanic wants me to share the forthcoming information directly with K7 owners who have the squealing problem, so they can share it directly with their Suzuki shops, and if this burr thing turns up to be found on other bikes, he can then contact Suzuki and provide proof that there's a manufacturing defect. So please -- once I get this info and pass it along to you, PLEASE let me know if your mechanic found the same problem, and provide me with the details on your dealership and mechanic's name.
zuhtupasa
19.07.2007, 16:24:25
Mertcim ellerine saglık..
Küçük bi düzeltme makale omurilik arkadasımızın link verdiği bi yazıdır..
Köksal Amerika daki forumu devamlı takip ediyor... Elinize sağlık...
Soydank
20.07.2007, 00:43:16
Vallahi dört gözle bekliyorum şu gelmeyen çözümü .800 km oldu kavrama değişeli,yenisi de ufak ufak türkü söylemeye başladı.:mad:
Hayırlısı...
@Soydank
Sevgili kardeşim, Suzuki markası var arkanızda. Kaygılanmanıza gerek yok! Cumhuriyet altını gibi bir ürünü kaybeder mi Suzuki? Eninde sonunda çözecektir. Benim bildiğim bir sürü marka (araba, elektronik eşya, lastik v.b.) ürünlerini geri çağırıp yaptığı hatayı düzeltmiştir. İnsan sağlığı için hizmet veren ilaç firmalarında bile bu tür olaylar yaşanıyor ve o ilaç molekülü değiştirilerek yeniden pazara sürülüyor.
Hayırlısı olacaktır merak etmeyin.
zuhtupasa
09.09.2007, 23:34:03
Arkadaşlar
Bugün itibarıyle K7 AN 400 ümü,
K7 AN 650 aldığımdan dolayı satışa cıkarırken, debriyaj, varyatör problemindeki son durumu sizlere "bilgilerim doğrultusunda" açıklamanın doğru olacagını düşündüm..
Olayın ortaya çıktığı günden beri olacağını söylediğim gibi "Suzuki problemi çözmüştür.".. Öncelikle bunu belirteyim..
Gelelim çözüm yolu ve yaklaşımına.
1. 2007 model K7 AN 400 olarak tanımlanan makinelerimizdeki varyatör probleminin çözümü için Suzuki Türkiye şu şekilde bir yol izlemektedir.
a) Bugüne kadar bu şikayet ile servislere gelen tüm motosikletlerin kayıtları Japonya ya iletilmiştir.
b) Bunlar arasında aynı şikayetten dolayı 3 kez parça değişikliği yaşan K7 ler için K8 lerde uygulanmaya başlanan 5 parçalı varyatör, ara mil ve yeni malzemeden üretilen debriyaj tası derhal değiştirilmek üzere servislere çağrılmıştır.
c) 3 den az değişen motosikletler için ise son kez test amaçlı tamamen yeni malzemeden üretilen yine 3 parçalı yeni takım uygulamak için parçalar temin edilmiştir.(Şu an bu parçanın 1. benim motoruma uygulanmış olup, yaklaşık 600 Km. sonunda son derece başarılı netice vermiştir.Ancak testimiz devam etmektedir.)
d) K8 lerde ise problemsiz olan yeni model debriyaj ve varyatör takımı uygulanmıştır.
Öncellikle konuyu merak eden, takip eden ve zaman zaman süreç içinde gereksiz yakıştırmalarda bulunan arkadaşlara duyrulur..
S&S
Bir üst mesajımda zaten yazmışım. Fazla söze gerek yok zaten. Satanlar pişmandır şimdi... :clap2:
gurcan
10.09.2007, 12:52:50
007 seni suzukiden arıyorlarmış ...
teknik bilgileri usb bellekle firmadan kaçırdığın için ...hehe
ve bizlerle paylaştığın için ...
saygılar ....
sburgman
16.09.2007, 22:15:35
Bo konu hakkında o kadar çok söylenti varki.Hangisine inanacağımı şaşırdım.Yalnız suzuki gibi bir markanın böyle bir sorunu bu kadar geç çözmesine anlam veremedim.Ayrıca hala motoru aldığım yer olan Korlas tan bana dönülmedi getirin motorunuzu sorun çözüldü gerekeni yapalım şeklinde.En çokta ona bozuluyorum motoru sattıkları zaman işleri bitiyor gerekeli ilgi alaka satış sonrası servis söz konusu değil bence korlas için
:mad::mad:3800 km ye geldim motor hala düşük devirlerde cayır cayır ötüyor:cray:
sbuyukkilic
17.09.2007, 08:53:44
Bo konu hakkında o kadar çok söylenti varki.Hangisine inanacağımı şaşırdım.Yalnız suzuki gibi bir markanın böyle bir sorunu bu kadar geç çözmesine anlam veremedim.Ayrıca hala motoru aldığım yer olan Korlas tan bana dönülmedi getirin motorunuzu sorun çözüldü gerekeni yapalım şeklinde.En çokta ona bozuluyorum motoru sattıkları zaman işleri bitiyor gerekeli ilgi alaka satış sonrası servis söz konusu değil bence korlas için
:mad::mad:3800 km ye geldim motor hala düşük devirlerde cayır cayır ötüyor:cray:
:cray: Valla bende anlamadım.
2008 le 5 kollu gelecekken k7 lere halen 3 kollu tamır kiti takılıyormuş. Demekki doğrusu 5 kollu.
Çok müşteri kacırdılar.
Bu arada neden Altan motor değilde Korlas.:blink:
omurilik
17.09.2007, 11:24:30
Kimse alınmasın, kusura bakmasın. Çözülmüş birşey yok. Palyatif, zaman kazandırıcı hareketler bunlar. Herkes kendi hakkını arayacak; ortak bir tavır almayı beceremedik. Altan Motor'daki sevgili abilerimiz T&T kardeşlerimiz ve güzel grubumuzda tansiyon yükselmesin hatırına açmıştım bu krediyi. Benim sabır taşım çatladı, Suzuki'ye verdiğim kredinin vadesi çoktan doldu. Yaklaşık 5 aydır arızalı ayıplı motor kullanıyorum. Ha düzeldi, ha düzelecek. Artık ben de hakkımı her şekilde arayacağım ve alacağım. Gelişmeleri de bu başlık altında aktaracağım.
İlgilenen arkadaşlarımın bilgilerine saygı ile sunarım.
DARK1907
17.09.2007, 11:58:33
Valla onu bunu bilmem bu forumda Köksal'ıymış,Ahmet'iymiş,Mehmet'iymiş...bir problemden dolayı kimin canı yanıyorsa ve birliktelikten bahsediyorsak ben o kişinin yanındayım.İsterse k7 im olsun olmasın.Bu birlikteliklerimiz gezi ile sınırlı kalmamalıydı.Belki laflarım rahatsız edebilir ama ortak hareket edilebilseydi bu problem bu kadar uzamazdı gibi geliyor bana.Bugün Ali'nin başına gelenin yarın Veli'nin başına gelmeyeceği ne malum?Saygılarımla.:friends:
zuhtupasa
17.09.2007, 12:31:30
Arkadaşlar
Bugün itibarıyle K7 AN 400 ümü,
K7 AN 650 aldığımdan dolayı satışa cıkarırken, debriyaj, varyatör problemindeki son durumu sizlere "bilgilerim doğrultusunda" açıklamanın doğru olacagını düşündüm..
Olayın ortaya çıktığı günden beri olacağını söylediğim gibi "Suzuki problemi çözmüştür.".. Öncelikle bunu belirteyim..
Gelelim çözüm yolu ve yaklaşımına.
1. 2007 model K7 AN 400 olarak tanımlanan makinelerimizdeki varyatör probleminin çözümü için Suzuki Türkiye şu şekilde bir yol izlemektedir.
a) Bugüne kadar bu şikayet ile servislere gelen tüm motosikletlerin kayıtları Japonya ya iletilmiştir.
b) Bunlar arasında aynı şikayetten dolayı 3 kez parça değişikliği yaşan K7 ler için K8 lerde uygulanmaya başlanan 5 parçalı varyatör, ara mil ve yeni malzemeden üretilen debriyaj tası derhal değiştirilmek üzere servislere çağrılmıştır.
c) 3 den az değişen motosikletler için ise son kez test amaçlı tamamen yeni malzemeden üretilen yine 3 parçalı yeni takım uygulamak için parçalar temin edilmiştir.(Şu an bu parçanın 1. benim motoruma uygulanmış olup, yaklaşık 600 Km. sonunda son derece başarılı netice vermiştir.Ancak testimiz devam etmektedir.)
d) K8 lerde ise problemsiz olan yeni model debriyaj ve varyatör takımı uygulanmıştır.
Öncellikle konuyu merak eden, takip eden ve zaman zaman süreç içinde gereksiz yakıştırmalarda bulunan arkadaşlara duyrulur..
S&S
Sevgili Köksal..
Ben bir k7 kullanıcısı olarak senin bu serzenişlerine son derece katılıyorum ancak;
Yukardaki açıklamada da yazmıstım.
Suzuki öncelikle 3 kez parça değişimi yapılarak sorunu çözülmeyen motorlara hemen 5 kollu varyatör uygulayarak sorunu çözüyor..
Ancak tabiki her türlü kanuni yola başvurmak senin ve tüm k7 kullanıcılarının hakkı.
Ayrıca herkes birlik beraberlikten bahsediyor..
Peki neden sizler önayak olup bir oluşum başlatıp insanlara buyrun demediniz?? İlla başkasının başlattığı bir organizasyonamı katılmak toplu hareket etmek anlamındadır?
Bunu başlatmayan herkes size göre suçlumudur?
Biraz daha sakin olarak gerekli yaklaşımda bulunulabilir..
Konuları, süreçleri ve insanları eleştirmek herkesin en doğal hakkı tabi.Ama özellikle ülkemizdeki spor basını gibi davranarak nalıncı keserini hep kendine yontarak değil...:shake2:
Birisi kalkar şahsi oılanaklarını kullanarak bu süreç içinde de bazı uygulamalar içine girer..Belli bir yol alırda..dahasında etrafındakilere de şöle yapalaım böle yapalım, organize olalım der, kendi problemini çözüp ortadan kaybolur ve taaa en baştan beri birleşelim çığırtkanlığı yapıp ortadan kaybolana kimse bişey demez nedense..Ne tuhaf dimi..:shades:
Ha bundan benim rahatsız oldugum, yada olusan her hangi bir yaklaşıma katılmayacagım anlamına gelmesin...Sizlerle her yerde her sekilde birlikte olmaktan gurur duyarım..:friends:
Dastini
17.09.2007, 12:32:03
Köksal kardeş benim arcımında da geçen hafta ikinci kez garantiden değisim yapıldı ve 100-150 km oldu şimdilik hiç bir problem gözükmüyor taner abinin dedigine göre bu yeni gelen malzeme kalitesi farklı imiş ilerde problem çıkrtırmı bilmiyorum tabi ama bilgi açısından
senin aracın varyatörü kaç kere değişti? en son ne zaman değişti?
garanti kitapçığına hepsinde işlettin mi?
ve değişiklik gerektigi bilğisi verildikten sonra ne kadar süre geçti?
Sorularıma cevap verebilrisen bizde kendi bulunduğumuz durumu açıkça görmüş oluruz ve ona göre davranırız diye düşünüyorum...
sonburgman
17.09.2007, 13:00:48
Acaba bu 3 kez parça değişimi 2 yıllık garanti süresi içinde olmazsa, suzuki senin motorunun garantisi bitti; bu parçanın değişim ücretini cebinden ödemek zorundasın diyebilirmi?
cafe_Cen.neT
17.09.2007, 13:05:46
parça garantisi ile çalışılıyor diye biliyorum. değişen parça tekrardan + 2 yıl garanti alıyor
ama 3 kere değişen parça olduğunda. kanunen bütün haklar tüketiciden yana.
zuhtupasa
17.09.2007, 13:05:50
Acaba bu 3 kez parça değişimi 2 yıllık garanti süresi içinde olmazsa, suzuki senin motorunun garantisi bitti; bu parçanın değişim ücretini cebinden ödemek zorundasın diyebilirmi?
Bu sıkıntı öle bişeyki buna 2 sene dayanabilen varsa zaten o motordan anlamıo demektir..:) Ha sunu dersen olabilir..Böle bi sıkıntı 2 sene cıkmaz sonra cıkar..Oda mümkün degil cunku 2007 modellerin önemli bir bölümünde daha dogrusu Türkiye ye gelenlerin tamamında bu sıkıntı var..Dolayısıyla o süreç içinde zaten problem çıkmış ve çözülmüş olmalı herhalde..:shake2:
Stingray
17.09.2007, 13:06:54
diyemez.
Tüketici kanununa göre aynı arızadan 3 kez değişim yapılırsa tüketicinin malı iade hakkı doğar ve tüm ödediği parayı talep edebilir.
DARK1907
17.09.2007, 13:06:54
Sevgili Köksal..
Ben bir k7 kullanıcısı olarak senin bu serzenişlerine son derece katılıyorum ancak;
Suzuki öncelikle 3 kez parça değişimi yapılarak sorunu çözülmeyen motorlara hemen 5 kollu varyatör uygulayarak sorunu çözüyor..
Ancak tabiki her türlü kanuni yola başvurmak senin ve tüm k7 kullanıcılarının hakkı.
Peki neden sizler önayak olup bir oluşum başlatıp insanlara buyrun demediniz?? İlla başkasının başlattığı bir organizasyonamı katılmak toplu hareket etmek anlamındadır?
Konuları, süreçleri ve insanları eleştirmek herkesin en doğal hakkı tabi.Ama özellikle ülkemizdeki spor basını gibi davranarak nalıncı keserini hep kendine yontarak değil...:shake2:
Birisi kalkar şahsi oılanaklarını kullanarak bu süreç içinde de bazı uygulamalar içine girer..Belli bir yol alırda..dahasında etrafındakilere de şöle yapalaım böle yapalım, organize olalım der, kendi problemini çözüp ortadan kaybolur ve taaa en baştan beri birleşelim çığırtkanlığı yapıp ortadan kaybolana kimse bişey demez nedense..Ne tuhaf dimi..:shades:
Ha bundan benim rahatsız oldugum, yada olusan her hangi bir yaklaşıma katılmayacagım anlamına gelmesin...Sizlerle her yerde her sekilde birlikte olmaktan guru duyarım..:friends:
Sevgili Alican abi Köksal adına konuşmak tabii ki bana düşmez.Benim burada parmak bastığım nokta (yaraya hiçbir zaman tuz basmak değil) Köksal'ın onca beraber gidelim görüşelim,problemleri beraber çözelim yakarışlarına önayak olması gerekenlerin adım atmaması.Çığırtkanlık diye nitelendirdiğin kimler bilmiyorum ama daha önceki yazılara bakarsan kimin ne yazdığını görürsün.Ha o yüzden yazının sonunda belirttiğin üzere Köksal'ın belirteceği bir tarihte istersen seninde bulunacağın bir platformda gidip sorunlarımızı konuşalım derim.Biz de seninle birarada bulunmaktan gurur duyarız.Bizim için seninle olmak önemli.:friends:
omurilik
17.09.2007, 15:13:29
Sevgili Köksal..
Ha bundan benim rahatsız oldugum, yada olusan her hangi bir yaklaşıma katılmayacagım anlamına gelmesin...Sizlerle her yerde her sekilde birlikte olmaktan gurur duyarım..:friends:
Serkan kardeşim,
Saolasın. Çok güzel yazmışsın. Desteğin için teşekkürler kardeşim:flowers::friends:
Ancak, bir konuya dikkat çekmek isterim. Ben bu problemin Köksal ve Serhat ile kısıtlı olduğunu düşünmüyorum ve hatta biliyorum ki bu sorundan bir şekilde mağdur olmayan tek bir Burgman K7 kullanıcısı bulamazsınız. Bazı Burgman K7 kullanıcıları bizler kadar yol yapmadıkları için şu an bu problemi yaşamıyor olabilirler. Ancak maalesef hepsi yaşayacaklar. Dolayısıyla bu problem nüansları olsa da tüm Burgman K7 kullanıcılarının ortak problemidir ve bence gayet ciddi bir problemdir. Benim görüşüme göre Suzuki bir an önce motorlar yokuşta yanmadan, yolda kalmadan, "Safety Recall" (Güvenlik nedeniyle geri çağırma) yapmalı ve problemi süratle çözmelidir. Neden Güvenlik: Çoğumuz yoğun trafikte ve düşük hızlarda kullanıyoruz ve silkeleme de özellikle artçı varsa seyri gayet kötü etkiliyor. İlk varyatör değişimden önce sanki ata biniyordum.
Biz, Suzukiseverler olarak (şahsen ben K7'ime bayılıyorum, süper bir motor) konuyu görüşebiliyor isek en üst düzey Suzuki yetkilisine ilk elden aktarmalı ve yardımcı olmalıyız ki onlar da doğru teşhislerle hareket edebilsinler.
Somut önerim şudur:
Bu konuyu değerlendirmek için bir Cumartesi Altan Motor'da ilgilenen arkadaşlarla toplanıp, durumu değerlendirelim. Bir rapor hazırlayalım ve altına imzaları çakıp, istek ve yapıcı önerilerimizi bu raporla en üst Suzuki yetkilisine elden ulaştıralım (ki Ziya kardeşim görüşme yapmış idi) Bizim gibi kaliteli bir gruba bu konuda öncü olmak, yapıcı bir şekilde konuya yaklaşmak ve çözüm yaratmak yakışır diye düşünmekteyim.
Saygılarımla,
Ben somut önerimi getirmiş olup, defalarca her görüşmemde de toplanmamızı önermiştim. Bize sabır ve bekleme tavsiye edildi. Ben de Bekledim. İki temizlik, 2 parça değişimi, 1,5 ay parça bekleme, 7.800 km. bekledim. Şimdi bekleme bitti. Bu benim yöntemim. Herkesin farklı yaklaşımı olur, saygı duyarım. Polemiğe gerek yok. :shake2:Herkesin yazdıkları bu başlık altında net görülüyor. Kimsenin de konuyu üstüne alınmasına gerek yok. :flowers::shake2:Konu kullanıcı-Suzuki arasındadır. Sadece paylaşıyoruz
Benim açımdan bu başlık işlevini yitirmiştir. Daha fazla uzatmamak adına bu konu ile ilgili başka birşey yazmayacağım. Konu ile ilgilenen arkadaşlar bana cepten ulaşırlar ise her türlü katkıyı ve bilgiyi seve seve veririm.
Saygılarımı sunarım.
öztarden
17.09.2007, 17:33:43
arkadaslar bu sorunu ılk olarak yasayan ve bu konuda gecmıs yazılara bakılırsa anlasılacagı gıbı sadece bır elın 4 parmagını gecmeyecek sayıda destek bulan benım.Buradakı beraberlık malesef lafta kaldıgınıda goren ılk kısı yıne benım.Haa ben sorunumu cozdum ve sorun ortaya cıktıgı zamandan itibarende tum noktalarıyla aynı sorunu yasayan veya yasamaya baslayacak olanlar ıcınde bana destek olanlara (BEN DONKISOT OLARAK basladım dedıgımde ) herkese konu ıle ılgılı bılgılendırmeyı yaptım.Ama bunun dısında kalan ve konuyla ılgılı olarak baslattıgım yazıda hıcbırsekılde destek atmayan hatta kostek olmaya calısanlara da sonuclardan bahsetmedım.Bu da benım en dogal hakkım ne kadar destek o kadar destek anlayacagınız...
Kım ne derse desın k7 burgman 400 problemlıdır.Bunun aksını soyleyen yalan soyler.
Mevcut olarak benım ogrendıgım bılgıler netıcesınde 3 noktadan cekıs saglayan balatası olan her k7 burgman bu problemı yasayacaktır.5 kollu hakkında bılgım olmadıgı ve kendım kullanmadıgım ıcın yorum yapamayacagım.Umarım problemsızdır.
Basta koksal ve k7 kullanan arkadaslar sorunumu nasıl cozdugumu sızler zaten en bastan bu problem basladıgı andan ıtıbaren bılıyorsunuz ..
Destegımın olacagı her noktada o zaman oldugu gıbı bugunde varım.Gerekırse beraber gıder sızlerle sorunu halledebılırız.
sevgıler....
sburgman
21.09.2007, 21:49:47
Motoru aldığım yerde (korlas) debriyaj sorunumu halletmem gerektiğini söylüyorlardı.Bugün Altan Motordan Tamer usta ile görüştüğümde böyle birşeyin doğru olmadığını öğrendim.Artık motorum emin ellerde içim rahat.Umarım sorun kalıcı olarak hallolur...
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.