PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kenan Dünya Şampiyonu Oldu...

007
06.08.2007, 00:54:29
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

Supersport'ta bitime 3 yarış kala İngiltere'de 2. olan Kenan Sofuoğlu, Türk motorsporları tarihinde bir ilke imza atarak dünya şampiyonu oldu.

İngiltere'nin Brands Hatch Pisti'nde yapılan sezonun 10. yarışını 2. sırada bitiren Kenan Sofuoğlu, kazandığı ikincilikle 20 puan alarak 206 puana yükseldi. Kenan, bu sonuçla en yakın rakibi Fransız Fabien Foret'le farkı 80'e çıkartarak zaferini garantiledi.

Kenan geride kalan geride kalan 10 yarışın, altısında 1., ikiside 2., birini de 3. bitirirken sadece İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde kaza geçirdiği için podyuma çıkamadı.

Şampiyonluğu garantileyen Kenan, 9 Eylül'de Almanya, 30 Eylül'de İtalya ve 7 Ekim'de Fransa yapılacak yarışlardan birini 1, bitirmesi halinde, Superspor'ta bir sezonda en çok yarış kazanan sporcu ünvanına ortak olacak. Kalan 3 yarışın ikisini kazanması halinde ise bu alanda dünyada ilk sırada yer alacak.

Öte yandan, Moto GP'nin Türkiye ayağının takvimden çıkartılmasının ardından önümüzdeki sene Kenan Sofuoğlu'nun da mücadele edeceği Supersport Motorsiklet

Şampiyonası'na Türkiye'nin de dahil edileceği bildirildi.

Şampiyonada oluşan puan durumu şöyle:

1. Kenan Sofuoğlu - Türkiye Hannspree Ten Kate Honda 206
2. Fabien Foret - Fransa Team Gil Motor Sport 126
3. Katsuaki Fujiwara - Japonya Althea Honda Team 87
4. Robert Harms - Danimarka Stiggy Motorsport Honda 83
5. Broc Parkes - Avustralya Yamaha World SSP Racing T. 75

uzay
06.08.2007, 01:19:53
KENAN TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR :friends:

beetle65
06.08.2007, 08:12:02
dün tv de canlı seyrettim
seyrederken gurur duydum :good:
kimbilir aramızda ne cevherler var daha
gerçekten :clap2::clap2::clap2::clap2:

altanmotor
06.08.2007, 08:46:24
Abi öncelikle günaydın dediğin gibi gurur duyduğumuz bir yarıştı.:clap2:TANER

beetle65
06.08.2007, 08:47:58
Abi öncelikle günaydın dediğin gibi gurur duyduğumuz bir yarıştı.:clap2:TANER

sana da günaydın ve iyi haftalar kardeşim
gerçekten yarış sonunda türk bayrakları ve kenan gözlerimin yaşlanmasına sebep oldu :cray:
gurur duydum :clap2::clap2::clap2:

sunman
06.08.2007, 10:03:44
sana da günaydın ve iyi haftalar kardeşim
gerçekten yarış sonunda türk bayrakları ve kenan gözlerimin yaşlanmasına sebep oldu :cray:
gurur duydum :clap2::clap2::clap2:

Sen bu aralar bayağı duygusallaştın haa yaşlanıyomusun ne ???

İlerde MotoGP'de başarılarının devamı gelir inşallah

eee yaşlanıyoruz tabii ki :shades:
bu arada seni buralarda görmek ne hoş :friends:

Bak flood yapıyosun yicen fırçayı dikkat et teşekkürler normalleşiyoruz yavaş yavaş çok yakında izlemeye devam edin

beetle65
06.08.2007, 10:06:44
Sen bu aralar bayağı duygusallaştın haa yaşlanıyomusun ne ???

İlerde MotoGP'de başarılarının devamı gelir inşallah

eee yaşlanıyoruz tabii ki :shades:
bu arada seni buralarda görmek ne hoş :friends:

007
06.08.2007, 16:19:01
Bende gurur duydum ve duygulandım ondan topik açayım dedim... :)

uzay
06.08.2007, 17:28:27
Bende bugün seyretme sansı yakaladım gercektende insan gurur duyuyor kendi kendine :)

sbuyukkilic
07.08.2007, 01:01:49
Güzel kardeşimizin Allah yolunu acık etsin. Daha nice başarılara İnşallah:clap2:

uzay
07.08.2007, 02:48:49
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

:clap2::wub::clap2:

josephh
07.08.2007, 10:31:54
Abicim bu ne tutkudur yaa. Baba motosiklet servisliği ve satışı yapıyor, 3 oğuldan büyük olan yarışçı ama bir motosiklet kazasında hayatını kaybetmiş, ortanca oğul Sinan Sofuoğlu Türkiye şampiyonu ve en küçük oğul Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu.

Nice zaferlere nice şampiyonluklara diyorum. Daha önceki yarışlarını da seyrettim kupa töreninde İstiklal Marşı çalıyor arkadaşlar öyle neolduğu belirsiz melodiler değil. :)

Stingray
07.08.2007, 13:31:22
Acayip duygulandım adamın şampiyonluğuna helal olsun.

beetle65
07.08.2007, 17:29:55
Acayip duygulandım adamın şampiyonluğuna helal olsun.

yaşlanıyorsun benim gibi :cray::good::friends:

exelans
07.08.2007, 23:25:32
walla helal olsun gurur duydum tebrik ederim

007
07.08.2007, 23:43:35
yaşlanıyorsun benim gibi :cray::good::friends:

O daha genç...:) Bak uçuooo... :p

senero
08.08.2007, 17:17:35
arkadaslar kenanın bur hollanda fırması adına yarıstıgını ve hayatında bır ekz bıle ıstanbulparkta yarısmayı bırakın antreman bıule yapmadıgını duyunca cıldırdım..bu kadar guru verıcı bır tablonun altında bıle bır vurdumduymazlık yatıyor...koskoca dunya sampıyonu yetıstır ...alsın onun gururunu hollandalılar yesın..sende ıstanbulparka sponsor ve seyırcı bulamayıp gp ye kapattır...bu kadar acızlere kalmamalı yonetım..gecen senekı gp yı beledıye fınanse ettı bu senekı gıttı gıdıyor..gp gıttımı formulada gıttı demektır...

Stingray
08.08.2007, 17:50:01
Sener merhaba,
Düşüncelerinin bazılarına katılıyorum ama yazı yazmadan önce şunlara dikkat etmeni rica ediyorum.

1: Daha yeni olduğun için girdiğin forumda biraz topikleri okursan kimsenin büyük harfle yazmadığını göreceksin. Sanal ortamda büyük harflerin BAĞIRMAK anlamına geldiğini, bununda forumdan atılma sebebi olduğunu hatırlatmak isterim.
2: Yine diğer topikleri de dikkatlice incelersen, herkesin Türkçe'yi olabildiğince düzgün kullandıklarını da göreceksin.
3: Yazını göndermeden evvel 1 defa ön izleme yapma zahmetinde bulunursan yazım hatalarını da görüp sağlıklı iletişim kurabilmemiz için düzeltme fırsatını da kullanabileceksin.

Gelelim GP gitti mi F1 de gitti sözüne.
Bu bilgiyi neye göre yazdığını bilmiyorum. Fakat sana şunu söyleyeyim, Moto GP, Le-Mans, F1 organizasyonlarının Basın Merkezi koordinatörü bizzat ablam ve bunları kendisi organize ediyor. Bu gibi asparagas ve gerçek dışı polemik tarzı sözler ise sadece zarar verecektir. F1 ile GP'nin alakası yoktur. Bunların gitmesinin veya gitme ihtimalinin arkasında 2 sebep vardır. Birincisi politik diğeri ise organizasyon firmalarının istediği astronomik hizmet bedelleri. Bu sebepten dolayı Ecclestone günaşırı Türkiye'ye geliyor ve F1 hazırlıklarını personelden, yemeğe, dekorasyondan bedava bilete kadar başında duruyor.

Kenan'ın İstanbul Park'ta yarışmış olmaması veya altındaki vurdumduymazlık konulu fikrine saygı duyuyor yorum yapmaya gerek bile olmadığını düşünüyorum.

Umarım yazdıklarım sana biraz yardımcı olmuştur.

beetle65
08.08.2007, 17:52:12
Sener merhaba,
Düşüncelerinin bazılarına katılıyorum ama yazı yazmadan önce şunlara dikkat etmeni rica ediyorum.
1: Daha yeni olduğun için girdiğin forumda biraz topikleri okursan kimsenin büyük harfle yazmadığını göreceksin. Sanal ortamda büyük harflerin BAĞIRMAK anlamına geldiğini, bununda forumdan atılma sebebi olduğunu hatırlatmak isterim.
2: Yine diğer topikleri de dikkatlice incelersen, herkesin Türkçe'yi olabildiğince düzgün kullandıklarını da göreceksin.
3: Yazını post etmeden evvel 1 defa ön izleme yapma zahmetinde bulunursan yazım hatalarını da görüp sağlıklı iletişim kurabilmemiz için düzeltme fırsatını da kullanabileceksin.

Gelelim GP gitti mi F1 de gitti sözüne.
Bu bilgiyi neye göre yazdığını bilmiyorum. Fakat sana şunu söyleyeyim, Moto GP, Le-Mans, F1 organizasyonlarının Basın Merkezi koordinatörü bizzat ablam ve bunları kendisi organize ediyor. Bu gibi asparagas ve gerçek dışı polemik tarzı sözler ile sadece zarar verecektir. F1 ile GP'nin alakası yoktur. Bunların gitmesinin veya gitme ihtimalinin arkasında 2 sebep vardır. Birincisi politik diğeri ise organizasyon firmalarının istediği astronomik hizmet bedelleri. Bu sebepten dolayı Ecclestone günaşırı Türkiye'ye geliyor ve F1 hazırlıklarını personelden, yemeğe, dekorasyondan bedava bilete kadar başında duruyor.

:good::shake2::clap2:

007
09.08.2007, 01:28:15
Sener merhaba,

3: Yazını göndermeden evvel 1 defa ön izleme yapma zahmetinde bulunursan yazım hatalarını da görüp sağlıklı iletişim kurabilmemiz için düzeltme fırsatını da kullanabileceksin.

:rolleyes::worshippy::shake2::clap2:

cafe_Cen.neT
09.08.2007, 12:37:20
Arkadaşımızın burayı diyer forumlardan ayıracağını umuyorum. Aslında zamanla bizim burayı sadece forum olarak görmediğimizi de anlıcaktır.
İkazda bulunmak yerinde bence;
ki baştan toparlamış olsun bazı şeyleri...