PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WD-40 Problem Çözücü..!

uzay
07.08.2007, 01:27:57
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

ÜRÜN AVANTAJLARI - 5 ANA FONKSİYON

- Nem atar
- Pas çözer
- Pastan korur
- Temizler
- Yağlar

UYGULAMA ALANLARI

- WD-40 formülünde bulunan metale karşı yüksek çekim özelliği sayesind, yüzeyleri nemli koşullar altında bile tamamen kaplar. Püskürtülerek, fırçalı uygulamalarda veya daldırma yönteminde dahi metal yüzey ile nem arasına girerek koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu özelliği ile WD-40, nemle alakalı kısa devreleri hemen ortadan kaldırdığından, elektrik kontağının söz konusu olduğu durumlarda çok kullanışlıdır.

- WD-40 metal çekim özelliği ile paslı ve aşınmış yüzeylere nüfuz ederek, metal, tel, halatlardaki pası çıkarır, sıkışmış somunlar, bağlantılar, kontrol mekanizmaları ve diğer metal parçalardaki aşınmayı ortadan kaldırarak, parçaların serbest bir biçimde çalışmasını sağlar.

- WD-40 metal yüzeylere tamamen yayılarak migroskopik gözenekleri dahi kaplar. Oluşan bu tabaka ve WD-40'ın nem atıcı formülü sayesinde metal yüzey üzerinde neme ve diğer pas oluşturucu maddelere karşı koruma sağlar. Metal düzenli bir şekilde kullanılıyorsa, koruma devam edecektir.

- WD-40 formülü hiçbir aşındırıcı madde içermeksizin çok kalın tabakalı gres yağı ve kiri, etiket ve yapıştırıcı madde kalıntılarını yüzeyden tamamen temizler. Ayrıcı oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve paslanmaya karşı korur.

- WD-40 yüksek çekim özelliği sayesinde içeriğinde bulunan yağlayıcı maddelerin tüm yüzeye yayılarak hareketli parçalara mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlar. WD-40 silikon veya toz ve kir toplayıcı herhangi bir katkı maddesi içermediğinden yüzeyde kir tabakası oluşturmaz.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Görünüm : Berrak ve hafif bulanık
Koku : Çok hafif, karakteristik, hoş koku
Özgül ağırlık : 22°C'de 800 ± 0.020
Viskozite : 22°C'de 27.5 ± 1.0 san zahn %1
Mininum parlama noktası : Açık kapta 43°C
Uçucu olmayan
maddelerin minimum % : Ağırlık başına %22
Uçucu maddelerin max. % : Alifatik petrol damıtması ağırlığına göre %78
Akma noktası : -73°C'den az
Düşük ısı stabilitesi : Mükemmel
Kaplaması : 15 m2 - 26 m2/litre
Kaynama noktası : 149°C minimum
Ağırlık, tatbiki kaplama : 1.7 g/m2
Uygulanmış ürün kalınlığı : 0.00025 - 0.00075 cm

UYGULAMA

- Aerosol veya sprey aplikatörüyle püskürtülerek
- Fırçayla sürülerek
- WD-40 banyosuna daldırma metoduyla

AMBALAJ

- 200 ml ve 400 ml aerosol Sprey
- 5 Lt plastik galon

**Firmayla her hangi bir konuda irtibata geçmek için

TÜRK HENKEL

Kayışdağı Cad. Karaman Çiftliği Yolu
Kar Plaza D Blok 81120 İçerenköy - İstanbul

Ücretsiz Danışma Hattı 0 800 261 6316

Fax: +90 216 579 4061
+90 216 579 4062

musteri.hizmetleri@henkel.com.tr

volkanadart
07.08.2007, 09:52:39
Enteresan bir şeymiş. Sen denedin mi? Bu arada büyük marketlerde varmıdır acaba. Kışa girerken motora adam gibi bir bakım yapmak lazım.

Bütün paslanmaya başlayan yerleri somunları elden geçireceğim.

sunman
07.08.2007, 09:56:39
WD40 tüm yapı marketlerde mevcut ayrıca sadece motosiklet için değil evde sıkışan panjur mekanizmasından tututn gıcırdıyan kapı ve gardrop kapı menteşelerine kadar her yerde rahatlıkla kullanılan bi ürün çok da uzun ömürlü sık unut cinsinden

volkanadart
07.08.2007, 10:00:43
WD40 tüm yapı marketlerde mevcut ayrıca sadece motosiklet için değil evde sıkışan panjur mekanizmasından tututn gıcırdıyan kapı ve gardrop kapı menteşelerine kadar her yerde rahatlıkla kullanılan bi ürün çok da uzun ömürlü sık unut cinsinden

Teşekkür ederim. Gercekten işe yarıyan bir şey gibi.

Teşekkür ederim.
Gerçekten başarılı bir buluş. :good:

Barış
07.08.2007, 10:17:36
Bizim belediyenin araç parkındaki motor ustası bana benzin deposuna 10 saniye kadar WD40 sıkmamı (yarım çay bardağı kadar)söyledi motoru tertemiz yaparmış nekadar doğru bilemiyorum denemedim.

volkanadart
07.08.2007, 10:25:13
Bizim belediyenin araç parkındaki motor ustası bana benzin deposuna 10 saniye kadar WD40 sıkmamı (yarım çay bardağı kadar)söyledi motoru tertemiz yaparmış nekadar doğru bilemiyorum denemedim.

Evet sonuç olark temiz yapar ama nasıl yapar.
Düşünsene "motorum tertemiz oldu artık çalışmıyor"

Belkide sitede deneyen vardır.

uzay
07.08.2007, 11:01:07
Arkadaslar WD-40 su ana kadar makinam üzerinde hic denemedim zaten yukarıda yazdıklarım alıntıdır ilgimi cekti sizinle paylasmak istedim amaa sunuda atlamak istemiyorumki evde kullanmamda % 100 sonuc mükemmel :shades:

gurcan
07.08.2007, 11:32:01
arkadaşlar slm

ben yıllardır kullanırım motorda ve arabamda paslı yerlerde yada paslanma emaresi
gösteren yerlerde kullanırım . ayrıca motor üzerinde temizlik için de kullanıyorum .
birikmiş yağları çözüyor küçük bir fırca darbesi ile de uzaklaştırıyor .özellikle kışa girerken
fren diskleri haricinde heryere sıkmanızı tavsiye edebilirim ..

saygılar
kolay gelsin

007
07.08.2007, 12:01:13
Bende Mert gibi evde ve çeşitli yerlerde bu ürünü kullanıyorum... Motosiklette kullanmak için bir bilene danışıp kullanmanızı tavsiye ederim.... Zamanında fren balatalarına sıkıp freni tutmayan birini hatırlıyorum...

beetle65
07.08.2007, 13:05:02
Arkadaşlar güvenle her yerde kullanabilirsiniz (frenler hariç :p)
gerçekten çok yararlı bir ürün
arabanın üzerindeki kurumuş kuş pisliğine sıkın 5 dk.sonra pislik eğer arabanın eğimli bir yüzeyinde ise kayıp gidiyor
yağlayıcı,koruyucu ve paslanmayı geciktirici inanılmaz ürün
korkusuzca kullanın :good::clap2:

sunman
07.08.2007, 13:20:37
Bende Mert gibi evde ve çeşitli yerlerde bu ürünü kullanıyorum... Motosiklette kullanmak için bir bilene danışıp kullanmanızı tavsiye ederim.... Zamanında fren balatalarına sıkıp freni tutmayan birini hatırlıyorum...

Frenlerde kullanılmamasının sebebi : Fren sistemleri hidrolik yağ dediğimiz DOT4 veya DOT5 olarak viskositelerle tabir edilen yağ kullanılmaktadır. WD40 ve diğer motor yağlarının yapısı ise tamamen farklı mineral yağlardan oluşmaktadır. kimyasal olarak farklı olan bu yağ bileşenleri silinidir ve kaliperlerin içinde çalışan kauçuk aksamı tamamen birbirinden farklı moleküler ve kimyasal yapıya sahiptirler. İşin özeti fren hidroliğinde çalışan kauçuk aksama mineral yağ temas ederse kauçuk parçanın orjinal ebadından 2-3 misli şişerek büyümesini buda fren sisteminin bloke olarak yada kaçırma yaparak tamamen devre dışı kalmasını sağlar. Çok tehlikeli bir durumdur.

Bilgilerinize sunarım.

uzay
07.08.2007, 13:38:30
Frenlerde kullanılmamasının sebebi : Fren sistemleri hidrolik yağ dediğimiz DOT4 veya DOT5 olarak viskositelerle tabir edilen yağ kullanılmaktadır. WD40 ve diğer motor yağlarının yapısı ise tamamen farklı mineral yağlardan oluşmaktadır. kimyasal olarak farklı olan bu yağ bileşenleri silinidir ve kaliperlerin içinde çalışan kauçuk aksamı tamamen birbirinden farklı moleküler ve kimyasal yapıya sahiptirler. İşin özeti fren hidroliğinde çalışan kauçuk aksama mineral yağ temas ederse kauçuk parçanın orjinal ebadından 2-3 misli şişerek büyümesini buda fren sisteminin bloke olarak yada kaçırma yaparak tamamen devre dışı kalmasını sağlar. Çok tehlikeli bir durumdur.

Bilgilerinize sunarım.

Bunuda böylelikle ögrenmis olduK tesekkürler MerT :friends:

Stingray
07.08.2007, 13:58:15
koli bandı ve benzer bantları da yüzeyeden çıkartmada etkili. 6-7 yıldır kullanıyorum çok işe yarıyor

uzay
07.08.2007, 14:01:40
koli bandı ve benzer bantları da yüzeyeden çıkartmada etkili. 6-7 yıldır kullanıyorum çok işe yarıyor

Tesekkürler Tolga .. Yahu bu baslıgı acmakla ne iyi etmisim masallah daha bilmedigimiz bircok noktada etkisi warmıs bu sıvının :rolleyes:

gurcan
07.08.2007, 14:32:43
sölemeyi unuttum bide yanan cakmağa doğru tutarsanız

bu alemde sizden daha güzel ortaya alevli bişiler yapan bulunmaz..
:wish::shades::search:
saygılar ..

volkanadart
07.08.2007, 16:45:30
Valla nu ne marifetli bir ürünmüş. Her eve lazım.

SaFF
08.08.2007, 10:25:18
Arayıp bulamayanlar buradan da alabilir :[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

uzay
08.08.2007, 11:56:03
sölemeyi unuttum bide yanan cakmağa doğru tutarsanız

bu alemde sizden daha güzel ortaya alevli bişiler yapan bulunmaz..
:wish::shades::search:
saygılar ..

Patlamasında :p

gurcan
09.08.2007, 13:41:44
evet arkadaşlar wd - 40 üzerinde uygulama yapanlar

lütfen deneyimlerimizi burada yazalım

yazalım ki herkez faydalansın görsün öğrensin

saygılar :)

007
21.08.2007, 02:21:39
@gurcan

Motosiklet haricinde evdeki bütün dolap kapakları ve çelik kapıya uyguladım. Artık çok sessizler. Schubert J1 kask gibi oldular... :p

Haluk
21.08.2007, 10:24:37
Oksit ve pas gidermede çok başarılı,ben arabamda özellikle motor kısmında elekrikle çalışan her girişe geçen sen uygulamıştım geçenlerde yine kontrol ettim,oksitten eser yoktu.
Üzerindeki ince çubukla erişemediğiniz yerlere bile çok rahat uygulayabiliyorsunuz.
Bence her daim el altında olması gereken bir ürün.