Orijinalini görmek için tıklayınız : önden gelen ugultu sesi ..
teksavasci
14.08.2007, 18:58:41
tamer abi taktığın lastiklerle şimdi motorumu daha keyifli kullanıyor ve kendimi emniyetli hissediyorum. ellerinize saglık fakat 60-70 km hızla düz yolda giderken ön taraftan bir ugultu (vınlama)sesi geliyor, ben rulman sesine benzettim ama bir arkadaşım lastiklerden gelebilecegini söyledi. bende düşündüm taşındım bir bilene sorayım dedim ..
bulgular:
a) 70km sabit hızla ugultu sesi varken, gaz kesildigi anda ugultu (vınlama) sesi aynı hızda devam ediyor. ben bu sesi rahatlıkla duyuyorum. 50km asagı indiginde ses kesiliyor..
teşekkürler iyi calışmalar.
Olcaycım Güle Güle kullan :rolleyes:
altanmotor
14.08.2007, 19:43:17
tamer abi taktığın lastiklerle şimdi motorumu daha keyifli kullanıyor ve kendimi emniyetli hissediyorum. ellerinize saglık fakat 60-70 km hızla düz yolda giderken ön taraftan bir ugultu (vınlama)sesi geliyor, ben rulman sesine benzettim ama bir arkadaşım lastiklerden gelebilecegini söyledi. bende düşündüm taşındım bir bilene sorayım dedim ..
bulgular:
a) 70km sabit hızla ugultu sesi varken, gaz kesildigi anda ugultu (vınlama) sesi aynı hızda devam ediyor. ben bu sesi rahatlıkla duyuyorum. 50km asagı indiginde ses kesiliyor..
OLCAY SELAM
o ugultu sesı ön teker rulmanlarından gelır yorulmaya baslamıslarsa yapar
lastıkler yapmaz o sesı
rulmanlara bakmak gerekır
S&S TAMER :shades::cool:
teksavasci
14.08.2007, 21:04:42
Olcaycım Güle Güle kullan :rolleyes:
tşk uzay
OLCAY SELAM
o ugultu sesı ön teker rulmanlarından gelır yorulmaya baslamıslarsa yapar
lastıkler yapmaz o sesı
rulmanlara bakmak gerekır
S&S TAMER :shades::cool:
lastikleri takarken mi bişi oldu acaba daha önce herhangi bir ses yoktu . 7000km rulmandan ses gelirmi acaba
Haluk
14.08.2007, 21:49:02
Olcay selam
Güle güle kullan,İyi yapmışsın değiştirmekle benimde en kısa sürede değiştirmem lazımm 15000 oldu tırsıyorum kayıcam diye.
Kendine iyi bak görüşmek üzere.
teksavasci
15.08.2007, 11:41:39
bilgilerinin icin tşk tamer abi bir kac soru daha sorayım, rulmanın arızalanması garanti kapsamına giriyormu yok sa biz paşa paşa ödeyip degiştirecekmiyiz..
Boya ve xenon isini hallettim en kısa zamanda lastikleride halletmem lazım maxix'ler pek güvenilir degil :)
beetle65
16.08.2007, 09:27:30
lastikleri takarken mi bişi oldu acaba daha önce herhangi bir ses yoktu . 7000km rulmandan ses gelirmi acaba[/QUOTE]
lastik takılırken rulman yada bilinen adı ile bilyalara birşey olma şansı yok
zamanı gelmiş,miyadı dolmuş
sunman
16.08.2007, 11:24:35
tşk uzay
lastikleri takarken mi bişi oldu acaba daha önce herhangi bir ses yoktu . 7000km rulmandan ses gelirmi acaba
Denk gelmişde olmuştur veya çok tozlu yerlerde gezmek sıkı çukura düşmekde bu gibi durumlarda etken olabilir diye düşünüyorum. Lastik değişimi ile ilgisi olamaz .
gurcan
16.08.2007, 14:01:49
lastik takılırken rulman yada bilinen adı ile bilyalara birşey olma şansı yok
zamanı gelmiş,miyadı dolmuş
abi senin alette 180 den sonra yapıyo diyodun şimdi burda farklı konuşuyosun ayıp ama
:yahoo::worshippy:
saygılar
volkanadart
16.08.2007, 14:24:11
bulgular:
Selam Olcay,
Yeni lastiklerini güle güle kullan.
Eminim şimdi gezmek daha keyifli olacaktır.:flowers:
teksavasci
16.08.2007, 17:30:06
Selam Olcay,
Yeni lastiklerini güle güle kullan.
Eminim şimdi gezmek daha keyifli olacaktır.:flowers:
tşk volkan gercekten cok büyük degişiklik oldu.. darısı sizin başınıza .
beetle65
16.08.2007, 17:36:29
abi senin alette 180 den sonra yapıyo diyodun şimdi burda farklı konuşuyosun ayıp ama
:yahoo::worshippy:
saygılar
kaşınma :shades:
tşk volkan gercekten cok büyük degişiklik oldu.. darısı sizin başınıza .
Caddebosatanda gördüm masallahın var kilo almıs basını yürümüs o kilo ile rulmandanda ses gelir baska yerdende :p
gurcan
17.08.2007, 15:44:19
bence o uğultu egsoz rulmanından geliyor da olabilir.
genelde 80 den sonra başlar 100 -120 gibi keser
bide lastiklere yaz havası başmak lazım kış havası basılmış lastikler
genelde sıcak asfaltta uğuldama yapar
kaska kadar gelir gürültü :)
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.