PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selamlar

Sagitarius
17.08.2007, 00:53:22
Selamlar;

Aranıza yeni katıldım, 2. Motorum olan 2005 model Bandit 650S ile aşağı yukarı 18.000 km yaptım ve sanırım çok uzun bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Her konuda bilgi alışverişi yapmadan önce, başka bir sitede bir arkadaşımı kampanyalı dönemde son kalan Haydutlardan birisini kaçırmaması için yazmış olduğum görüşlerimi bu motoru almayı düşünenler için tekrar aktarıyorum..........

Çok uzun yıllarca kült bir motor olarak kendini kanıtlayıp 2005 yılında arttırılan 56 cc ile çok geniş bir devir bandında atak olabilen (şehir içinde 3 den ikinci vitese alma zorunluluğu çok nadir olarak hissedilebilir) bir hale getirilmiş.

Suzuki nin SCEM (Suzuki Kompozit Elektrokimyasal Materyal) ve SACS (Suzuki gelişmiş soğutma sistemi) gibi buluşları ile donatılan Bandit 650 motoru sportif performans konusunda uzun bir geçmişe sahipmiş.

Her bir pistonun üzerinde bulunan üst sıkıştırma ve yağ kontrol segmanları, elektroliz ile fiziksel buhar kaplama (PVD- Physical Vapor Deposition) sistemi kullanarak, vakumlu bir bölmede uygulanan krom nitrit kaplama geleneksel krom kaplamaya oranla daha sert ve pürüzsüz bu şekilde silindir daha iyi korunarak sürtünme azaltılmış.

Daha sade bir şekilde anlatmak gerekirse 18.000 km lik dönem boyunca 40 derecelik hava şartlarında, sıkışık trafik koşullarında hava ve yağ soğutmalı motorum bir kere gık demedi, yağ yakmadı yani fan gibi bir aparat bile gereksiz kaldı.

Enjeksiyon yerine, karburator sistemi kullanılıyor, ne eksiği var derseniz motor soğukken jikle kullanmak haricinde bir zahmet yaşamadım. Bu arada max torka erken ulaşım nedeniyle çok devir gerekmediğinden 20 lt depo ile 400 KM, zorlanırsa 300 KM çok rahat yapıyor.

656cc motor gerçek hayatta sıkça kullanılan düşük ve orta devir aralıklarında daha fazla güç ve tork sağlayarak başarılı bir güç aktarımı, gaz kolu tepkisi ve güçlü ivmelenme kazandırıyor.

Fazerdan daha güçlümü? Değil tabiki ....... tarafından defalarca tokatlanarak ispatlanmıştır , ancak motorlar değiştirildikten sonra yine sevgili ........ genel kullanım konforu açısından Bandit'i tercih edeceğini itiraf etmiştir.

Gidona geçtiğiniz anda, titreyen aynaların birden durulduğunu altınızdan sıcak hava veren hırçın çocuğun gidip, sen rahat ol baba diyen güven veren ergenlik çağını atlatmış deneyimli bir gencin varlığını herkez hissedebilir. Ayrıca Arkada iki, önde bir farklı amortisor ayarı, Amortisorlerden bağımsız sele ve gidon yükseklik ayarı her beklenti ve fiziksel özelliklere göre flexible bir motor olmasını sağlıyor.

Büyük analog devir göstergesi ve digital hız göstergesi için kimsenin şikayetçi olacağını düşünmüyorum.

-Altlı üstlü yerleştirimiş kısa ve uzun H7 farlar sayesinde kimse - Abi ampülünün teki yanmıyor demiyecektir.

Frenler, diğer ölçüler web sayfalarında var üçaşağı beş yukarı kendi sınıfındaki alternatifleri ile benzer durumda.

Gidon en yüksek açıya ayarlandığında oturma pozisyonu Fazer a göre daha dik. Yakıt deposunun boyutu , önden arkaya 30 mm kısaltılarak 578 mmolmuş ve bu şekilde sele sürücü ile yolcunun birbirine yakın oturmasını sağlayarak konforu arttırmış. Bu arada BIKE dergisinin geçmiş sayılarına yapılan testlerden birisinde artçısı en çok rahat edilen motor seçildi. Arkanızda oturanların rahatına önem verenlerin dikkatine.......

Ayrıca tüm pedler lastik kaplamadır hissedilmeyen titreşimi sıfıra indirgenmektedir.

Koltuk altında kitapçık ve avadanlık setinin konulduğu yer haricinde 7 litrelik ayrı kapaklı bir göz bulunmaktadır.

Dürüst olmak gerekirse eksi olarak belirteceğim tek fark + 6 cc nin getirdiği vergi farkı; 65+65 yerine 164+164 olması yani fark yıllık 198 YTL ayda 16 küsür YTL ye tekamül eder kimseye dokunmaz her kuruşuna değer......

............. sakın bu yazıların reklam koktuğunu düşünmeyin Suzuki bayim değil sadece motorum var. Özellikle bu motora haksızlık yapıldığını yeterli satış grafiğine ulaşamadığını gözlemlediğim için detaylı bilgi vermek istedim.

Birde çantalar için sinyal bağlantısını merak edenler aşağıdaki fotograftan fikir edinebilirler.

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Görüşmek üzere.....

Merhabalar;

Geçde olsa Suzuki sürücülerine ait bir web sitesi olduğunu öğrendim ve aranıza yeni katıldım. 7 yıldır motorsiklet ve getirdiği dostluklar, yolculuklar hayatımızda önemli bir yer tutmakta ve İlk fırsatta sizinlede tanışmak ümidiyle...:good:

007
17.08.2007, 14:42:00
Tolga kardeş, suzukimnet Ailesine hoşgeldin... :)

exelans
18.08.2007, 00:34:41
aramıza hoşgeldin gezi org. buluşup tanışmak dileğiyle

aydınlatıcı güzel bir yazı yazdın teşekkürler bandit deneme fırsatım oldu hem artçı olarak hemde sürerek artçılığı keyifli rahat kullanımı ise güven verici etkileyici çok iyi bir makine motorumu yenileme aşamasındayım düşündüğüm motorların arasında bandit var.

Barış
18.08.2007, 01:55:02
Aramıza hoşgeldiniz.:shake2:
Marmaris'ten selamlar.

taner altan
18.08.2007, 10:52:06
aramıza hos geldın :shake2::flowers:
S&S T&T

cafe_Cen.neT
18.08.2007, 11:09:14
Hoşgeldin arkadaşım.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

uzay
18.08.2007, 11:31:26
Tolga Hosgeldin :friends: Başkente sevgiler :rolleyes:

redfire
18.08.2007, 14:12:28
Aramıza hoşgeldiniz. Bursa'dan selamlar

007
18.08.2007, 16:03:09
suzukimnet ailesine hoşgeldiniz... :)

burgmanbora
18.08.2007, 20:07:13
Tolga, aramıza hoşgeldin.:clap2:

Sagitarius
19.08.2007, 00:35:08
Hepinize teşekkürler.

Bu arada yanlış bir anlaşılma olmasın, "ANKARA" yaşadığım yer değil, soyadım. İstanbuldayım.

beetle65
19.08.2007, 01:47:42
soyadı ANKARA olan ama İSTANBUL'da yaşayan arkadaşım aramıza dolayısı ile suzukimnet ailesine hoş geldin

Thai
19.08.2007, 05:08:30
Hoşgeldin tolga
Umarım aradığını aramızda bulursun...

uzay
19.08.2007, 12:15:01
Hepinize teşekkürler.

Bu arada yanlış bir anlaşılma olmasın, "ANKARA" yaşadığım yer değil, soyadım. İstanbuldayım.

Hadi ya ne güzel ama soyadın baskent yasadıgın yer İstanbul :rolleyes:

Kribensis
19.08.2007, 13:20:17
Aramıza hoşgeldin.

Burada gerçekten çok güzel dostluklar, arkadaşlıkar doğuyor.

Umarım sen de aramızda mutlu olusun. :)

DARK1907
20.08.2007, 16:04:34
Sevgili eşime ben de katılıyorum ve en kısa zamanda seni de aramızda görmek istiyoruz.

josephh
20.08.2007, 16:19:13
aramıza hoşgeldin arkadaşım :)

estemo
20.08.2007, 17:19:51
hoşgeldiniz:shake2::flowers:

Sagitarius
20.08.2007, 23:03:48
Sıcak karşılama için hepinize tekrar teşekkürler;

Özellikle İstanbul içinde buluşma planlarsanız haber verin lütfen; eşimle birlikte sizinle tanışmaktan büyük keyif alacağız. Daha sonra da aranıza başka Suzukicileri eklemeyi planlıyorum.

alinazik
25.08.2007, 02:44:42
selam

aramıza hoşgeldiniz...:shake2:

yamacayir2828
09.09.2007, 01:04:11
hoşgeldin aramıza.umarım hoş vakit geçirirsin kalıcı olursun

sburgman
09.09.2007, 20:42:43
Hoşgeldinizzz