PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : servis bilgi danışma

öztarden
09.03.2007, 18:24:29
arkadaşlar hepimizin danışmaz istediği bir takım konular olabiliyor.Bu anlamda tamer abilerinde rahatlıkla görebileceği ve takip edebileceği bir başlık aklıma geldi.Bundan sonra burada yazarsak daha iyi olur diye düşünüyorum .Ne dersiniz.

Thai
18.03.2007, 23:45:43
Duffy'nin lastiği niye yarıldı??????

Grup içinde olduğunuzdan olayın canlı şahidisiniz sevdili Tamer usta, sadece 5000 km olan burgman 400'ün arka lastiği lastik uzun yolda ısınınca neden yarılmış olabilir acep?????

beetle65
19.03.2007, 15:06:57
Aha da uzmanlık sorusu
Acep lastik mi kötü?
Deniz çok mu yemek yedi?
Yenge için birşey demiyorum

O Deniz'i yanında artçı bile sayılmaz :yahoo:

öztarden
19.03.2007, 20:43:53
hehehheheeh ben cok biliyorum ya yorum yapayım bilen adam olarak......bence sebep lastiğin hatalı üretiminden havayı fazla basmak lastiğin bu sekilde yarılmasına neden olmaz..ben bugun tamer abilerin orada detaylı inceledim. hava bölgesinin de yacıldıgı görülüyor.aksi takdirde çelik kusağı gecemezdi.

duffy
20.03.2007, 09:50:22
Evet bu konuyu bende düşündüm, etkenleri sıralayacaksak olursak
1- Bu lastiğe basılan hava değeri fazla olabilir
2- Bu lastik yumuşak hamurlu bir lastik kauçuk kalitesinden şüphem yok ama üretim hatası olma ihtimali var.
3- Bu lastiğin yük endeksi orjinal lastiğe göre düşük bunu alırken defalarca düşündüm.
4- Aşırı ısınan lastik genleşti ve otobandaki hafif bir zıplama sonucu daha da genleşerek zayıf yerinden lastiği parçalaya rak zarar verdi
5- Benim acilen kilo vermem gerek

altanmotor
20.03.2007, 10:06:24
Duffy'nin lastiği niye yarıldı??????

Grup içinde olduğunuzdan olayın canlı şahidisiniz sevdili Tamer usta, sadece 5000 km olan burgman 400'ün arka lastiği lastik uzun yolda ısınınca neden yarılmış olabilir acep?????

Arkadaşlar böyle bir olayı oluşmsına bircok dış etken sebep olabilir, burda tabiki olay biraz farklı lastiğin yeni oluşu başka düşünceler doğuruyor,denizin lastiği aldığı yerle görüştük garantiden değişti, tabi bunu yapan firbada nekadar son teknolojide olsa ,küçükte olsa böyle şeyleryaşanma ihtimali herzaman var. şükürki arkadaşımız olaya hakim bir şekilde en az üzülerek kurtuldu,herkese tekrar gecmiş olsun bidaha böyle şeylerin yaşanmaması dileği ile hayırlı sürüşler diliyoruz!!!! ( arkadaslar pazar günü DENİZ İN lastının yarılma sebebı lastık daha önce yarıldıgı yerden derbe almıs ve lastık yarıldıgı yerın ic kısmı zedelenmıs zedelenen yerde ısınmadan dolayı havayı lastık hamurunu arasına sızmasına neden olmus bu sebebten yarılma da sürüş esnasındakı ısınmave esnemeden gerceklesmıs)dün lastıgı frıma yetkilileri tarfından birlikte yaptımız inceleme sonucu ortaya cıan fıkır sonucu bu .... mcıhelın yetkılılerıde böyle bır olayın binde bir de oldunu !!!!!!!! ama her ne sartta olursa olsun gerceklesmesınden cok üzüntü duyduklarını ifade ettıler.) :( :(
NOT BU MARKA LASTIKLEREDE ARKA 34 36 ÖN İCİN SE 30 32 OLARAK AYARLANMASINI UYGUN OLACAGI BELIRTILDI
olaya maruz kalan arkadaslarımıza GECMİŞ OLSUN DILEKLERİNİ İLETTİLER .
GEZİYE GELEN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM UYUMLARINDAN DOLAYI :clap2: :clap2: :clap2:
SAYGILAR TAMER :shake2: :shake2: :flowers: :flowers:

duffy
20.03.2007, 10:40:06
Tamer abim sağolasın
Bu arada lastik yük endeksleri önemli bir konudur bu konu ilgili yaptığım araştırmayı sizinle paylaşmak isterim. Öncelikle linkte bulunan tabloyu incelemenizi öneririm bu tabloda lastik yük endeksi kısmındaki rakamlar sizin lastiğinizin üzerindede mevcut oradaki karşılılığa gelen rakam sizin lastiğinizin maksimum yük kapasitesini (Lastik başına!!) gösterir. Örneğin benim yarılan arka lastik 140/60-13 57P Pilot Sport Scooter 'dı bu ebatta ki son 3 karakter yük endeksi ve hız endeksini belirtir. Yani benim arka lastik için önerilen maksimum taşıma kapasitesi 230kg. olarak belirtilmiş Hız ise 150Km/h olarak belirtilmiş.
Lastik Yük endeksi
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Lastik Hız endeksi
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

beetle65
20.03.2007, 13:25:18
Paylaşım için teşekküler :shake2:

öztarden
22.03.2007, 00:25:56
neyse bu sorunuda cözfük hayırlısıyl kazasız belasız.benim motorun 1000 bakımı gelmiş bulunmakta. sayın T&t brothers ne zaman ziyater edebiliriz sizleri ve ne kadar para getirmeliyiz..500 ytl ye bitermi:) .ayrıca bu parayı verirsek yanında gözleme hediyesi var mı:)

altanmotor
22.03.2007, 15:28:39
neyse bu sorunuda cözfük hayırlısıyl kazasız belasız.benim motorun 1000 bakımı gelmiş bulunmakta. sayın T&t brothers ne zaman ziyater edebiliriz sizleri ve ne kadar para getirmeliyiz..500 ytl ye bitermi:) .ayrıca bu parayı verirsek yanında gözleme hediyesi var mı:)
Valla kardeş 500 ytl ye eh işte bitiririz gözlemede hediyesi ( tükkan sizin ) önemli olan dostluk diyoruz iyi sürüşler herkese:shake2:

öztarden
22.03.2007, 20:50:59
baskın basanındır en kısa zamanda çeteyi toplayıp geliyoruz...

BARIS
06.04.2007, 22:04:28
Burgman 400 ümün saatini nasıl ayarlayabilirim?Adjust düğmesine basıyorum ama bi numara yok.:frantic4yc:

duffy
07.04.2007, 14:15:23
göstergede ki iki düğmeye aynı anda bas sonra kontağı çevir saatin ilk hanesinin yanıp söndüğünü göreceksin saatin altındaki düğme ile ayarlayabilirsin soldaki düğme ile ile dakika bölümüne atla bir daha bastığında saatin ayarlanmış olur

BARIS
08.04.2007, 12:49:37
Saatimi ayarladım.Çok teşekkür ederim.:good:

duffy
08.04.2007, 13:32:28
yardımcı olduysam ne mutlu