PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GSX 650 F Görücüye Çıktı...

007
04.09.2007, 14:40:46
Suzuki 2008 yılında piyasa çıkacak 650 cc hacminde yeni bir modeli piyasaya sürüyor...Suzuki' nin bu segmentte varolan Bandit modelinden esintiler taşıdığı söylenilen 650 F 7000 € gibi bir fiyatla satışa çıkacağı tahmin ediliyor... Videosunda manzaralı dağ yollarında oldukça estetik görüntüler veren motosikletin tasarımında egzoz kuyruk tasarımı gibi noktalarda eski modellerden kalan izler göze çarpıyor...
Motosiklet yağ soğutmalı sıralı dört silindir DOHC (üstten egzantirikli) 16 sübaplı 650 cc hacminde yeni nesil bir motora sahip.Teknik verileri incelendiğinde 216 kilogram ağırlığı ile yine 4 silindirli 600 cc 16 sübaplı Honda 600 F (171 kg) modeli ile kıyaslanacak olursa hiçte hafif sayılmaz...Yeni nesil kompak bir yapıya sahip olan motor R modellere göre daha sakin hızlanma verileri olduğu belirtilmiş...

Specs

Engine: 656cc, four-stroke, 4-cylinder, DOHC 16 valve, liquid cooled
Bore Stroke: 65.5 x 48.7 mm
Compression Ratio: 11.5:1
Fuel System: Fuel Injection
Lubrication: Wet sump
Ignition: Digital/Transistorized
Transmission: 6-speed
Final Drive: chain
Overall Length: 2130 mm (83.9 in.)
Overall Width: 760 mm (30.4 in.)
Overall Height: 1225 mm (48.2 in.)
Seat Height: 770 mm (30.3 in.)
Ground Clearance: 130 mm (5.3 in.)
Wheelbase: 1470 mm (57.9 in.)
Dry Weight: 216 kg (475 lbs.)
Suspension Front: Telescopic, oil damped, preload adjustable
Suspension Rear: Link-type suspension, adjustable preload and rebound
Brakes Front: Dual hydraulic disc
Brakes Rear: Single hydraulic disc
Tires Front: 120/70 ZR17
Tires Rear: 160/60ZR17
Fuel Tank Capacity: 19 liter (5.0 gal.) CA Model 18.5 liter (4.9 gal.)
Color: Blue/White, Black/Silver

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])

uzay
04.09.2007, 14:50:12
Cüneytcim ellerine saglık .. Baska bir platformdada inceleme sansını bulmustum .. Harika bir alet .. Bende olsa asfaltları aglatırım :)

007
04.09.2007, 17:13:06
GSR 600 hakkındaki düşüncelerim. GSX 650 F' e doğru yön veriyor... :)

Erkan
04.09.2007, 21:28:26
GSX 650F yarış motoru gibi, beğenmedim, tarzım değil. :thumbdown:

beetle65
04.09.2007, 21:32:45
kafa ve kuyruk kısmı hoş olmuş
ağırlık olarak ta ağır bir makine :good:

bullet
04.09.2007, 23:53:28
benimde çok merak ettiğim bir motosiklet görünüşe göre
bandit'in bütün eksilerini düzeltmişler. sadece 656 cc olması
vergi açısından hoş değil.
beygir gücünü ve torkunu bilen var mı?

Thai
05.09.2007, 01:39:00
Protolar gelsin bir binelim üstüne artık şunun.
Çok şık ve alımlı bir naked,,, görüntü olarak Honda'ya 5 basar. E zaten teknoloji olarak da kalite ortada.
Bayağı alıcısı olacak Türkiye, öyle gibime geliyor.

007
05.09.2007, 02:11:06
benimde çok merak ettiğim bir motosiklet görünüşe göre
bandit'in bütün eksilerini düzeltmişler. sadece 656 cc olması
vergi açısından hoş değil.
beygir gücünü ve torkunu bilen var mı?

77 Hp olarak biliyorum. Fakat Nm değerleri hakkında bilgi edinemedim... Bulursam paylaşırım...
Dediğiniz gibi 656 cc. vergi açısından dezavantaj olarak bir kademe üst seviyede...

Protolar gelsin bir binelim üstüne artık şunun.
Çok şık ve alımlı bir naked,,, görüntü olarak Honda'ya 5 basar. E zaten teknoloji olarak da kalite ortada.
Bayağı alıcısı olacak Türkiye, öyle gibime geliyor.

Ziyacım, poposu biraz bahsettiğin markayı andırsada sonuç olarak K8 ve Suzuki tabi...:cool:

bullet
05.09.2007, 13:15:04
77 beygir şu anki bandit'in sahip olduğu güç. gsx-f'de karbüratör,
yerine enjeksiyon,hava-yağ soğutma yerine,sıvı soğutma, uygulanmış
bu işlemler gücünü arttırmıştır diye düşünüyorum.

Sagitarius
06.09.2007, 01:46:50
Sevgili Bülent;

Düşündüğün gibi güç artmış ancak kağıt üzerinde rakamsal olarak değil. Grafik olarak göstermek gerekirse....

[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Motor güç/devir eğrisinde farkı gözlemleyebilirsin. Bu grafiği yine bu sitede bulunan "exelans" ın göstemiş olduğu bir bağlantıdan aldım. 2008 Bandit 650'ye ait, kasanın farklı ama motorun aynı olduğunu düşünürsek olay budur. Senin de denemiş olduğun Bandit den farklı olarak pek de ilgilenmeyeceğin; daha düşük karbonmonoksit /emisyon oranları, silindir kafalarının genişliklerinde küçülmeler, her silindirdeki dörder subap ın daha dar açıyla ayarlanarak daha rahat nefes alma olayının sağlanması v.b devam ediyor. Yine buradaki GSX650F le ilgili diğer sayfalarda genel detaylar var. Lakin "Bandit'in BÜTÜN eksilerini düzeltmişler" derken nedemek istiyorsun bakayım :boxing:
Hangi bütün? Tutturdunda enjeksiyon, enjeksiyon diye. Enjeksiyon iyidirde aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürdüğü ve bakımını kolaylaştırdığı için de doğal olarak yaygınlaşmıştır. Ben Karburator ile soğuk çalıştırmalarda jikle açmak için harcadığım efor! haricinde ,tüketim dahil hiçbir sorun yaşamadım (20lt ile 350 /400km, sen kullanırsan 250/ 300 km :dpac:), hatta şehir içinde gereksiz zıplama tepkisi olayını hiç bilmem (sen fazerden iyi bilirsin:p). Konumuz pist değil, uzun yol ve şehir içi olduğu için bu "bütün eksiler" konusunda tartışabiliriz, hatta bütün e dahil olan eski 20 yıldır kullanılan ve sorun çıkarmayan yağ/hava soğutma sistemi için bile. Havalı fanlar, üfürükler olmayıncada gidiyor bu motor kardeşim.

Şaka bir yana bir yay burcu olarak her türlü yenilik ve teknolojik gelişmeyi takdir eder ve denemek isterim. Ancak eski topraklara haksızlık olmaz :mad:

Bak Bandit'e bile eski toprak dedirttin. :shake2:

007
06.09.2007, 11:50:57
Specs

Engine: 656cc, four-stroke, 4-cylinder, DOHC 16 valve, liquid cooled
Bore Stroke: 65.5 x 48.7 mm
Compression Ratio: 11.5:1
Fuel System: Fuel Injection
Lubrication: Wet sump
Ignition: Digital/Transistorized
Transmission: 6-speed
Final Drive: chain
Overall Length: 2130 mm (83.9 in.)
Overall Width: 760 mm (30.4 in.)
Overall Height: 1225 mm (48.2 in.)
Seat Height: 770 mm (30.3 in.)
Ground Clearance: 130 mm (5.3 in.)
Wheelbase: 1470 mm (57.9 in.)
Dry Weight: 216 kg (475 lbs.)
Suspension Front: Telescopic, oil damped, preload adjustable
Suspension Rear: Link-type suspension, adjustable preload and rebound
Brakes Front: Dual hydraulic disc
Brakes Rear: Single hydraulic disc
Tires Front: 120/70 ZR17
Tires Rear: 160/60ZR17
Fuel Tank Capacity: 19 liter (5.0 gal.) CA Model 18.5 liter (4.9 gal.)
Color: Blue/White, Black/Silver

bullet
06.09.2007, 15:04:52
tolga,
gönderdiğin grafikte beygir gücünün yükselmiş olduğu
açıkça ortada ama bu artma umarım tork değerlerini
düşürmemiştir.Birde abs yok sanırım, kendi kendime
bir karar almıştım, bundan sonra abs sistemi olmayan
motosiklet almam diye.

aLien
07.09.2007, 00:43:57
Ya benim düşüncem vitesli bir motosiklette ABS fren olmazsa olmaz bir özellik değil. Gerek kullanılan malzeme kalitesi gerekse motorun tork gücü frenlemenin yarısını oluşturuyor. Zaten günümüzde neredeyse tüm motosikletlerde önde çift arkada tek disk var. öndeki çift diske birde tork gücü eklenince yapılacak kompresyon zaten frenlemenin çoğunu karşılıyor. Eğer biraz tecrübeli vede bilinçli kullanıcıysanız vitesli bir motorda ABS fren desteğine ihtiyaç duymazsınız. Tabi ki bu Scooter sınıfı için geçerli değil. Sadece vitesli makineler için konuşuyorum.
Dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim.
Saygılar...

Sagitarius
07.09.2007, 01:03:48
Bülent;

Yabancı sitelerdeki forumlarda 75 HP güç olduğu yazıyor, Bike dergisinde 76 HP, yani beygir gücü artmamış, bu durumda tork daha iyi durumda gibi .......

ABS konusunda haklısın, özellikle alıştıkdan sonra geri dönüş tehlikeli.

007
07.09.2007, 02:53:30
Arkadaşlar, beygir gücüne bu kadar kafayı takmayın! :)

bullet
07.09.2007, 15:21:30
ABS'nin farkı aynı modelde hem ABS'li hemde ABS'siz kullanımda
ortaya çıkıyor,fren manetini ve pedalını ne kadar sıktığını ve bastığınızı
o zaman anlıyorsunuz . hiç hatasız, temiz, kuru asfaltta profösyonel
kullanımda bilinçli frenlemede ABS'ye gerk olmayabilir ama bunu
her seferinde MOTO GP yarışçıları bile başaramıyorlar.
Trafikte kullanırken yol şartlarında ani değişikliklerde, panik frende
virajda frenlemede ve çizgide durabilmek için ABS şart .

İşin gerçeği takık olduğum nokta beygir gücü değil motorun
hangi devirde ne kadar tork ürettiği, önceki motorum Fazer
600'de bunun sıkıntısını çok yaşamıştım, bu yüzden daha
alt devirlerde maksimum torkunu üreten ve 650 cc'nin üzerinde de
silindir hacmi olmayan 4 silindirli bir motosiklet arıyorum.
şu an için benim isteklerime uygun motosiklet daha üretilmedi
bunuda biliyorum,ama Suzuki'nin bunu yapacağına inanıyorum.

007
07.09.2007, 18:01:37
@bullet

Bilgiler için eline sağlık... GSR 600 bence aradıklarını karşılıyor. Şu an Suzuki' nin en dengeli ve sorunsuz motosikleti olarak biliniyor.

bullet
09.09.2007, 16:56:03
GSR 'nin performansı beni de çok etkilemişti. Fazer'le karşılaştırma şansım da olmuştu
ve Fazer'den bir kaç adım önde olduğunu kabullenmiştim. Fakat GSR'nin en büyük
eksikliği tabi bu benim görüşüm, tam bir naked olması, 98 beygir gücünde olan bir
motosikletin çıplak olması sürüş konforu açısından beni rahatsız ediyor. eğer önümüzdeki
yıllarda bandit'de olduğu gibi GSR'yede kafa grenajı yaparlarsa benim idolüm olur.

Daha öncede yazdığım gibi benim hayalimi yine Suzuki yapacak inşallah.

007
09.09.2007, 23:06:03
Cumartesi günü Altan Motor' a gelen bir arkadaşımın GSR 600 ünü kullandım. Dediğin gibi sanki bisiklete motor takmışlar gibi hissettim. Önü bana da boş geldi... :)

sburgman
21.11.2007, 10:10:45

Egzos daha iyi olabilir gibi geldi bana ...

beetle65
21.11.2007, 10:22:30
Paylaşım için tşk.ler :good:

eksoz konusunda haklısın görsel olarak sanayi eksozo gibi durmuş :shutup:

sunman
21.11.2007, 10:44:52
Teşekkür ederiz . Egzost Arabadan çıkma gibi katılıyorum.

Thai
21.11.2007, 11:05:58
Suzukilerin standart egzostları hep böyledir. Hayabusa'dan GSX-R 1000'e kadar. Bu sebeple buna da akrep şart...
Ama makine 10 numara..

gurcan
22.11.2007, 21:02:59
egsoz konusunu acmayın beeeee....

ziya sana hak vermiyorum çünkü benim egsoz aliminyum ve buna göre çok daha güzel duruyor ..

fuardakı sıfır hayabusalarda aliminyum kılıflı egsoz vaarr... bundan değil :)

ama akrep herkeze lazııımmm..

saygılar

Matalay83
21.03.2008, 10:16:38
Arkadaşlar, beygir gücüne bu kadar kafayı takmayın! :)

gerçektan ya beygir gücüne yani maksimum güce hangi devirlerde ulaşabiliyor bu kanalar bizde ne avrupanın pürüzsüz asfaltları ne de amerikanın git git bitmez otobanları mevcut o nedenle ara hızlanmalardaki performansı daha önemli bence.o da tork oluyor sanırım :D

Egzos daha iyi olabilir gibi geldi bana ...

yorumun için

Suzukilerin standart egzostları hep böyledir. Hayabusa'dan GSX-R 1000'e kadar. Bu sebeple buna da akrep şart...
Ama makine 10 numara..

aynı cevabı verecektim bende de aynı egzostan var euro-3 standardında gayet sessiz bir egzost.tabiki akrep, micron yada arrow takviyesi şart ancak asla ve asla çakma egzos kullanmamak lazım

Bu makina için benim en çok gözüme çarpan özellik o grenajın üzerindeki naked makina gidonu.Benim makina da Naked diye geçse de gidobun race ve uzun yolda azcık yoruyor.Ama bu makina için sanırım öyle bi problem olmaz

Ayrıca ABS gerçekten motosiklet için olmazsa olmaz ama sıfır makinalrda %10 a varan farklar yaratabiliyor.Zaten parası yeten abslisini alıyor biz de sevdamıza yenilip parasını yetiştiremeden abs siz olanını alıp gidiyoruz.Bakalım nasip meselesi bi gün benim de absli makinam olacaktır elbet.Ancak sıralı 4 silindir makina çok yakar be.