Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Sürüşü Yeniden..
zuhtupasa
10.09.2007, 10:37:27
Sevgili Dostlar..
Dün yine sizlerin sayesinde harika bir birliktelik yaşadık..Hava harikaydı, mekan nefisti, hele yiyecekler mükemmeldi..Üstüne sizlerde olunca her sey 10 numaraydı..
Ancaaaakk..
Üzülerek belirtmekte fayda varki;
Bugune kadar yaptıgımız en kötü grup sürüşünü gerçekleştirdik..
Allah hepimizi korudu..Motorum yeni oldugu için int.com ve telsiz setinin montajını yapmaya vakit olmadıgından telsiz olmadan katıldım ve artçıya yakın arkalarda kalmak zorunda kaldım..
Ve şunu kesinlikle anladımki asla ama asla telsiz ve yeleksiz grup sürüşüne katılmayacagım... Diğer arkadaşlarını düşüneceğinden emin olduğum tüm üyelerimizinde bu şekilde davranacağına adım gibi eminim...
2 kez ciddi tehlike atlatan grubumuzu Allah korudu..Kime sorsam grup sürüşü biliyorum..Okudum..Ancak uygulamaya gelindiğinde özellikle sollamalarda hayati hatalar yüzünden ciddi tehlike atlatıldı..
SONUÇ.:
Bugünden sonra tüm arkadaşlarımızın sağlığı açısından;YELEKSİZ VE TELSİZ SİZ arkadaşlarla grup sürüşü yapılmayacaktır.
Umarım bunları yazmaktaki amacımın kimseyi üzmek kızdırmak olmadığını da anlamışsınızdır.
S&S
beetle65
10.09.2007, 10:49:30
Sevgili Dostlar..
Dün yine sizlerin sayesinde harika bir birliktelik yaşadık..Hava harikaydı, mekan nefisti, hele yiyecekler mükemmeldi..Üstüne sizlerde olunca her sey 10 numaraydı..
Ancaaaakk..
Üzülerek belirtmekte fayda varki;
Bugune kadar yaptıgımız en kötü grup sürüşünü gerçekleştirdik..
Allah hepimizi korudu..Motorum yeni oldugu için int.com ve telsiz setinin montajını yapmaya vakit olmadıgından telsiz olmadan katıldım ve artçıya yakın arkalarda kalmak zorunda kaldım..
Ve şunu kesinlikle anladımki asla ama asla telsiz ve yeleksiz grup sürüşüne katılmayacagım... Diğer arkadaşlarını düşüneceğinden emin olduğum tüm üyelerimizinde bu şekilde davranacağına adım gibi eminim...
2 kez ciddi tehlike atlatan grubumuzu Allah korudu..Kime sorsam grup sürüşü biliyorum..Okudum..Ancak uygulamaya gelindiğinde özellikle sollamalarda hayati hatalar yüzünden ciddi tehlike atlatıldı..
SONUÇ.:
Bugünden sonra tüm arkadaşlarımızın sağlığı açısından;YELEKSİZ VE TELSİZ SİZ arkadaşlarla grup sürüşü yapılmayacaktır.
Umarım bunları yazmaktaki amacımın kimseyi üzmek kızdırmak olmadığını da anlamışsınızdır.
S&S
yazılanlara sonuna kadar katılıyorum
güzel bir günün sonu kötü bitebilirdi
Allah korudu :good:
Bu nedenle lütfen bu konuda eksikleri olan arkadaşlarımızın en kısa sürede bu eksiklerini tamamlamalarını ve grup sürüşü ile ilgili linkleri tekrar tekrar okumalarını rica ediyorum
Saygılarımla :shake2:
Aşağıdakileri boşuna koymuşuz o zaman...
Yol boyunca "mutlaka" toplu sürüş kuralları uygulanacak olup, çok yoğun ve hızlı taşıt trafiği olması nedeni ile şahsi sürüşlere müsade edilmeyecektir.
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>] ([<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>])
Toplu Sürüş İşaretleri
Fermuar Düzeni
Tek Sıra
Sola Dönüş
Sağa Dönüş
Hızlan
Yavaşla
Dur
Stingray
10.09.2007, 12:30:06
Başta yüksek geliyor insanlara 100 € intercom kiti , 50 € telsiz, 30 € montaj, 30 € 2 adet yelek ama canının kıymeti 210€ 'Dan fazla sanırım.
Intercom ile inanılmaz güvenli bir sürüş gerçekleştiriliyor.
Arkadaşlar kendinize önem verin ya bu maliyetin altına girin yada grup sürüşü yapmayın.
Çok önemli arkadaşlar atınızı sağlam kazığa bağlayıp ondan sonra allaha havale edin.
Sevgiler
sbuyukkilic
10.09.2007, 15:45:48
Fermuar ı yapıyoruzda fermuar tersten acılıyor:shades:
Sapancada Önden sollama başlıyordu.
Halbuki yukarıdaki şekilde en arkadan başlıyor .
Birde 1.30 dakikalık gezide bazen eller karıncalaşıyor. İhtiyac olabiliyor.
1 saatten uzun gezilere araya mola konsa iyi olur.
zuhtupasa
10.09.2007, 21:26:37
Uzun lafın kısası;
Yeleği olmayan, telsizi olmayan ile grup sürüşü yapılmayacaktır....
Konu kapanmıştır..
S&S
sbuyukkilic
11.09.2007, 07:15:34
SApancaya gidişte benzin için mola verilmişti. Ancak sapanca dönüşünde direk yola cıkıldı.
Cıkışta ilk benzincide benzin alacak varmıydı bilmiyorum ama dönüşte 10 dk yine benzin ve ihtiyac molası verilse iyi olurdu.
Ogs kgs gişelerden gectikten sonra toparlanma için kısa bir bekleme olması gerekir.
Birde gurup sürüşlerinde geride kalanlara yapılacak uygulama nedir.
Mesala motorda bir arıza var . Ne olduğunu anlatamadan geride kaldı.
Gurupta aldı başını gitti.
Adamda yol kenarında kaldı. Telefonuda kimse duymaz. Mesela sapancada yol kenarında bir motorcu. :shades:
Örnek 007 nin motoru yolda giderken bozuldu. Telsiz yok. Gurupta farkına varana kadar 10 km gitti. :)
Kalabalık sürüşlerde ortaya cıkacak aksaklıklardan bazılarını anlatmaya calıştım.:)
beetle65
11.09.2007, 08:44:25
SApancaya gidişte benzin için mola verilmişti. Ancak sapanca dönüşünde direk yola cıkıldı.
Cıkışta ilk benzincide benzin alacak varmıydı bilmiyorum ama dönüşte 10 dk yine benzin ve ihtiyac molası verilse iyi olurdu.
Ogs kgs gişelerden gectikten sonra toparlanma için kısa bir bekleme olması gerekir.
Birde gurup sürüşlerinde geride kalanlara yapılacak uygulama nedir.
Mesala motorda bir arıza var . Ne olduğunu anlatamadan geride kaldı.
Gurupta aldı başını gitti.
Adamda yol kenarında kaldı. Telefonuda kimse duymaz. Mesela sapancada yol kenarında bir motorcu. :shades:
Örnek 007 nin motoru yolda giderken bozuldu. Telsiz yok. Gurupta farkına varana kadar 10 km gitti. :)
Kalabalık sürüşlerde ortaya cıkacak aksaklıklardan bazılarını anlatmaya calıştım.:)
Günaydın Şenol abi
yazdıklarına kısaca cevap yazmak gerekir ise
giderken hepimiz depolarımızı doldurduğumuz ve dönüşte Opet te durulacağı için normal şartlarda hepimizin benzini oraya kadar yeteceği düşünüldü.(Ki yettide)
Gişeler sonrası ise normal süratin daha düşüğü bir sürat ile bir süre gidilip grubun toplanması sağlanıyor
Grup sürüşlerinde mutlaka öncü ve artçımız oluyor
o nedenle telsizin önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor
artçı arıza yapan arkadaşımızı telsiz vasıtası ile gruba iletecektir.
eğer önemli olmayan küçük bir arıza ise gerekli müdahale yapılacaktır.
grup yola devam edecektir.
şimdiye kadar kimseyi yolda bırakmadık Şenol abi :shake2:
sen merak etme
ancak tüm arkadaşlarımızın telsizleri tamam olmalı
bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz :good:
sunman
11.09.2007, 09:54:30
Arkadaşlar
Söylediklerinizin hepsine katılmamak mümkün değil . Grupda toparlanma için yeteri kadar hız düşürülüp hatta arada sayım yaptığımızı düşünüyorum . Grup sürüşü için eklemek istediğim tek şey motor cc lerine göre bölünmemizin ve 20 motor yerine 4 veya 5 erli gruplar halinde yolda seyretmemeizinde daha güvenli olduğunu düşünüyorum . Her cc Grubunun başına 1 üst cc öncülük edebileceğinin kanaatındayım benim ki sadece bir fikir.
S&S
Mert
sbuyukkilic
11.09.2007, 09:57:52
Günaydın Şenol abi
yazdıklarına kısaca cevap yazmak gerekir ise
giderken hepimiz depolarımızı doldurduğumuz ve dönüşte Opet te durulacağı için normal şartlarda hepimizin benzini oraya kadar yeteceği düşünüldü.(Ki yettide)
Gişeler sonrası ise normal süratin daha düşüğü bir sürat ile bir süre gidilip grubun toplanması sağlanıyor
Grup sürüşlerinde mutlaka öncü ve artçımız oluyor
o nedenle telsizin önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor
artçı arıza yapan arkadaşımızı telsiz vasıtası ile gruba iletecektir.
eğer önemli olmayan küçük bir arıza ise gerekli müdahale yapılacaktır.
grup yola devam edecektir.
şimdiye kadar kimseyi yolda bırakmadık Şenol abi :shake2:
sen merak etme
ancak tüm arkadaşlarımızın telsizleri tamam olmalı
bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz :good:
Sadece tedbir acısında.
Tabi burgman 400 lere göre konuştun:p Benimkisi bir depoyla en fazla 250 km yapar.:cray:
Yoksa gidip geldiğimizde olan birşey yok.:good:
Ama paşa beyenmediyse bir bildiği vardır.:) Gurup sürüşüne katılan kişi o gurubun kurallarını kabul etmiş sayılır.
Yani yeleğiyle ve telsiziyle katılmalıdır.:good:
Bu arada günaydın.:friends:
Konuyu uzatmanın anlamı yok bence arkadaşlar... Sonuç belli zaten!
beetle65
11.09.2007, 10:27:35
Sadece tedbir acısında.
Tabi burgman 400 lere göre konuştun:p Benimkisi bir depoyla en fazla 250 km yapar.:cray:
Yoksa gidip geldiğimizde olan birşey yok.:good:
Ama paşa beyenmediyse bir bildiği vardır.:) Gurup sürüşüne katılan kişi o gurubun kurallarını kabul etmiş sayılır.
Yani yeleğiyle ve telsiziyle katılmalıdır.:good:
Bu arada günaydın.:friends:
Abi ben o gün evden çıkıp eve dönüşüm 275 Km yol yaptım.
benzin almadım
Dönüşte durduğumuz Opet ise yaklaşık 200 km.civarında olması lazım
yani seni benzinsiz bırakmadık :friends:
omurilik
11.09.2007, 13:18:40
Arkadaşlar
Söylediklerinizin hepsine katılmamak mümkün değil . Grupda toparlanma için yeteri kadar hız düşürülüp hatta arada sayım yaptığımızı düşünüyorum . Grup sürüşü için eklemek istediğim tek şey motor cc lerine göre bölünmemizin ve 20 motor yerine 4 veya 5 erli gruplar halinde yolda seyretmemeizinde daha güvenli olduğunu düşünüyorum . Her cc Grubunun başına 1 üst cc öncülük edebileceğinin kanaatındayım benim ki sadece bir fikir.
S&S
Mert
17 motor grup sürüşü mü olur? Mert kardeşime katılıyorum. Telsiz, yelek vb. hepsi güzel, aynen katılırım ama herkes telsizli de olsa 17 motorla bence grup sürüşü tehlikelidir hele grup içerisinde farklı cc'li makinalar varsa.
Saygılar,
zuhtupasa
11.09.2007, 13:40:37
Daha öncede yazdım söledim...Grup sürüşünde cc, motor adedi, kullanıcı faktörleri 1. planda gelir..:shades:
Saolsun arkadaşlar ayrılmak istemedikleri için toplu katılım oluyor..:blink:
Normalde max 7 bilemedin 8 motor ile grup sürüşü yapılır.:shake2:
Bu durumda dahi grubun hem kendi içinde hemde diğer gruplarla haberleşmesi zorunludur.:shake2:
Kötü örnek örnek degildir ancak bilinçli kullanıcılar ile yapılabilen kalabalık sürüşlerde de problem yaşanmadığı olmuştur.
Bknz.: Marmok gidişi farklı cc !!! lerde 12 motor ile yapılan kusursuz grup sürüşü..Hemde yaklasık 1000 Km.:shades:
S&S
beetle65
11.09.2007, 22:57:03
Daha öncede yazdım söledim...Grup sürüşünde cc, motor adedi, kullanıcı faktörleri 1. planda gelir..:shades:
Saolsun arkadaşlar ayrılmak istemedikleri için toplu katılım oluyor..:blink:
Normalde max 7 bilemedin 8 motor ile grup sürüşü yapılır.:shake2:
Bu durumda dahi grubun hem kendi içinde hemde diğer gruplarla haberleşmesi zorunludur.:shake2:
Kötü örnek örnek degildir ancak bilinçli kullanıcılar ile yapılabilen kalabalık sürüşlerde de problem yaşanmadığı olmuştur.
Bknz.: Marmok gidişi farklı cc !!! lerde 12 motor ile yapılan kusursuz grup sürüşü..Hemde yaklasık 1000 Km.:shades:
S&S
Sana kıl olsam da :dribble::p bu konuda ki görüşlerine katılmamak mümkün değil :clap2::good:
Barış
12.09.2007, 11:26:38
...Her grup bu formasyonları uygulayabilir, ancak herhangi bir formasyonu tam olarak uygulayabilmek için en önemli kural, grup üyelerinin bir birini çok iyi tanımaları, bunun üzerinde çalışmış olmaları ve bir birleriyle iyi bir iletişim sağlamalarıyla mümkün olabilir. Ve en önemlisi de grubun gerçek bir DİSİPLİN içinde olmasıdır… En ideal grup sayısı tekli sayılardır, öte yandan grup üye sayısı artıkça kontrol zorlaşacak, risk artacaktır.Türkiye şartlarında, otobanlar haricindeki yollarda nadiren 20 motor bir arada göz temasını kaybetmeden öncü ve artçı arası hareket halinde kalabilmektedir.Bu nedenle, çok virajlı ve dar yollarda, üstelik şerit sayısı az olan yerlerde, grup halinde seyrederken grup içindeki 2'ci veya 3'cü Artçı devreye girer. Bu grup liderinin gerekli gördüğü durumlarda kendi gruplarını ana gruptan ayırabilir, yada farklı komutlar verebilirler.Ancak en kısa zamanda tekrar ana grupla bir araya gelerek birleşirler. Araç solama, hava, yol koşulları, trafik vb.. şartlarda, ki bu şartlar yola çıkılmadan önce grup lideri tarafından daha önce belirlenir.
EmRaH
12.09.2007, 19:51:28
O zaman telsiz kiti olmayan kişiler buluşmalara yada grup sürüşlerine katılamıycak anladığım kadarıyla
O zaman telsiz kiti olmayan kişiler buluşmalara yada grup sürüşlerine katılamıycak anladığım kadarıyla
Telsiz ve reflektif yelek, güvenliğimiz için grup sürüşünde artık mecburidir... :good:
redfire
13.09.2007, 09:34:57
İyi günler sahip olduğunuz intercom ve telsizlerin marka ve modelini bir de nereden temin edebileceğimi yazarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...Herkese Hayırlı Ramazanlar...
Gerekli bilgilerin hepsi aşağıdaki linktedir...
[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]
Sipariş için: DNS Dış Tic Ozan Bey 0533 313 46 83
Montaj için: Altan Motor
redfire
13.09.2007, 10:18:33
Çok teşekkürler
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.