PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : edirneye gezi planı yaptım uymak istermisiniz?

tolgabinerbay
13.09.2007, 13:06:29
:clap2:Edirneye gezi planı yaptım uymak istermisiniz?

Gezi tarihi:16/9/2007 Pazar
Gidilicek yer :Edirne
Buluşma saati:8:00
İstanbul –edirne:235km
Buluşulucak yer:1-Anadolu yakası carrefour önündeki otobüs durağı
2-mahmutbey gişeler
Not:camiler gezilicek ve geri dönülücek
Gelicekler mutlaka lastik spreyi,yağmurluk alsınlar
dönüş erken yapılır gece yolculuğu tehlike yaratmasın diye
hava durumu:[<a href="register.php"><font color=red>Lütfen üye olun</font></a>]

Edirneye nasıl gidilir:
Edirne-İstanbul 235, Edirne-Ankara 688, Edirne-İzmir 534, Edirne-Tekirdağ 160 km uzaklıkta bulunuyor. Edirne'nin Yunanistan sınırı Pazarkule'ye uzaklığı 13 km, İpsala sınır kapısına 110 km, Bulgaristan sınırı Kapıkule'ye 18 km.
İstanbul'dan özel araçla yola çıkanlar 120 km hız tavsiyeli otoyolda yaklaşık bir buçuk, iki saate Edirne de olabiliyorlar. Yolun üzerinde gidiş ve geliş yönünde Selimpaşa mıntıkasında sadece birer tane Shell akaryakıt istasyonu bulunuyor. Bir çoğu kapalı olan park ceplerinin yanı sıra, satıh ve meyillerde üstün yol kalitesi gözlenirken, yolun ara bölümleri karşıdan gelen araçların far ışıklarını kesen bodur çalılıkların sergilediği renklerle estetik kazanıyor. Çeşitli viyadüklerle düz bir arazi de yol alan sürücüler yolun her iki yanında herhangi bir yapılaşmaya rastlamadan huzurlu bir seyir yapabiliyorlar. Otomobillerin ücret ödedikleri otoyol, Edirne'den Güneşli gişelere kadar otoyol, sonrasında kent içi trafiği olarak kullanılırken daha fazla geç kalmadan Avrupa otoyolunun bu kesimi by pass geçiş hattı gerektiriyor

Nereler gezilir:
Selimiye Cami ,dünyaca Ünlü Türk Mimarı Mimar Koca Sinan'ın bronz heykeli bulunuyor. Selimiye Cami karşısında görülen bir başka eser ise Osmanlılardan günümüze ulaşmış en eski anıtsal yapı olan Eski cami ,Üç Şerefeli Cami, sarayiçi, Tunca üstü Saraçhane köprüsü, Bayezıt Köprüsü,Yalnızgöz Köprüsü, Meriç Köprüsü, Saat Kulesi, Sağlık Müzesi vs.
Katılmak isteyenler lütfen bildirsinler bir eksiğim veya yanlışım varsa kusurumabakmayın

uzay
13.09.2007, 13:14:08
Tolgacım Güle Güle git ve gel kazasız belasız bir yolculuk diliyorum sana .. Edirne benim memlekeT 2 haftada bir oradayım zaten :p Bendende cook selam götür .. Sadece camiler olarak düsünme gittigindede göreceksin gezilecek dünya yer var :)

DARK1907
13.09.2007, 13:14:12
Yeni o taraflardan geldik canım kardeşim.Ramazan sonrası havalar uygun olursa başka bir planda neden olmasın.Sevgilerimle.

tolgabinerbay
13.09.2007, 13:16:40
Tolgacım Güle Güle git ve gel kazasız belasız bir yolculuk diliyorum sana .. Edirne benim memlekeT 2 haftada bir oradayım zaten :p Bendende cook selam götür .. Sadece camiler olarak düsünme gittigindede göreceksin gezilecek dünya yer var :)
tabi abicim selam götürürüm saygılarımla teşekürler

Yeni o taraflardan geldik canım kardeşim.Ramazan sonrası havalar uygun olursa başka bir planda neden olmasın.Sevgilerimle.
tabi serkan abicim başka gezide yaparız inşallah saygılarımla

beetle65
13.09.2007, 13:23:28
Aslında Ramazan ayı münasebeti nedeni ile de hoş bir gezi olabilir
Ancak aynı gün içerisinde gidip dönmek ve ordaki Gezilecek yerler anlamında gün yeter mi acaba ?

exelans
13.09.2007, 13:23:49
tolgacım kazasız belasız gidip dön çok güzelzamanlama yapmışsın havalarda ılık iyi eğlenceler

tolgabinerbay
13.09.2007, 13:30:52
Aslında Ramazan ayı münasebeti nedeni ile de hoş bir gezi olabilir
Ancak aynı gün içerisinde gidip dönmek ve ordaki Gezilecek yerler anlamında gün yeter mi acaba ?

valla abim benim saat sabah erken gidileceği için vakit yeter gibime geliyor esasında orucu orda açalım dicektim ama gece sürüşleri tehlike yaratır diye vaz geçtim saygılarımla

tolgacım kazasız belasız gidip dön çok güzelzamanlama yapmışsın havalarda ılık iyi eğlenceler
çokk teşekürler abicim sağol

Ben gelmek isterim aslında ama o tarihte tatilden dönüyorum yetişmem çok zor.
canın sağolsun tolga abicim

Stingray
13.09.2007, 13:34:08
Ben gelmek isterim aslında ama o tarihte tatilden dönüyorum yetişmem çok zor.

omurilik
13.09.2007, 13:57:21
bizim de tedavi programımıza uymuyor. Yoksa gelirdim. Kaçırmam gezileri...
Saygılar,

007
13.09.2007, 14:57:22
İyi yolculuklar dilerim...

tolgabinerbay
13.09.2007, 15:15:24
bizim de tedavi programımıza uymuyor. Yoksa gelirdim. Kaçırmam gezileri...
Saygılar,

olsun abicim tedavi daha önemli başka sefere inşallah saygılarımla

İyi yolculuklar dilerim...
abicim teşekürler

not:dediğim gibi gelicekleri herzaman beklerimm

zuhtupasa
14.09.2007, 08:31:45
Tolga kardesim
Zamanlama sanki biraz ters gibi oldu:( Başka zaman inşallah..
S&S

tolgabinerbay
14.09.2007, 15:35:31
Tolga kardesim
Zamanlama sanki biraz ters gibi oldu:( Başka zaman inşallah..
S&S
inşallah alican abicim sağlık olsun

yokkmu şimdi koca suzukim .net ten gelen

Karasuzu
15.09.2007, 15:13:54
Tolga süper bir gezi olurdu Edirne gezisi ama bizim için ters bir zamana denk geldi.
Hanımın kursu başlıyor o tarihte.Kısmetse başka sefer inşallah...
Giderseniz size de iyi yolculuklar...

tolgabinerbay
15.09.2007, 18:34:39
Tolga süper bir gezi olurdu Edirne gezisi ama bizim için ters bir zamana denk geldi.
Hanımın kursu başlıyor o tarihte.Kısmetse başka sefer inşallah...
Giderseniz size de iyi yolculuklar...
inşallah beraberde gideriz abicim birdahaki sefere çokk teşekürler saygılarımla

zuhtupasa
17.09.2007, 13:07:17
Tolg naaptın gidip geldinmi?? :blink:Edirnede ciğer yedinmi??:friends:

007
17.09.2007, 14:25:39
Bence gitmekten vazgeçmiş... :p

onair
17.09.2007, 15:09:08

Edirne'ye gitmeye gerek yok, Barboros Bulvarının bitimine yakın sağda Edirne ciğercisi açıldı. Üniversiteyi Edirne'de okumuş biri olarak iyiye yakın sonuç veriyor.
Bilginize:dribble::dribble:

zuhtupasa
17.09.2007, 15:11:12
Edirne'ye gitmeye gerek yok, Barboros Bulvarının bitimine yakın sağda Edirne ciğercisi açıldı. Üniversiteyi Edirne'de okumuş biri olarak iyiye yakın sonuç veriyor.
Bilginize:dribble::dribble:

Tam nokta ve adres aliim..ben hastaym o ciğere..:dribble:

onair
17.09.2007, 15:19:07
Tam nokta ve adres aliim..ben hastaym o ciğere..:dribble:
Beşiktaş Barboros Bulvarın'daki Starbucks'tan yukarı 200 metre çıktığında Edirne Ciğercisi diye görürsünüz:dribble::dribble:
Ben ilk gördüğümde direkt dalıp 1,5 porsiyonu götürmüştüm:yahoo::yahoo:

uzay
17.09.2007, 15:37:39
Bosuna konusmayın .. Ben dogma büyüme Edirne'liyim .. O cigeri memeleketim dısında hicbiryerde yiyemezsiniz .. Cakma cigerdir o .. Kandırmayalım kendimizi :p

tolgabinerbay
17.09.2007, 16:37:41
:cheers:geldim evet geldimm tamm 500km yol yaptık 3 motor cbf 150 cbf 250 (2tane) selimiye camiini gezdik sonra müzeyi gezdik dualarımızı ettik ve ciğer yemeye gittik çınar altı diye biryer var ordada göçürdük sonra çarşıyı gezdik kapalı çarşı gibi bir yer
yolu çokk güzell yalnız acayip rüzharlı valla çokk zevkliydi fotolar arkadaşta yollarsa koyarım saygılarımla herkese teşekürler

geldim abicim yedik tabi yememmi :dpac:

007
17.09.2007, 16:43:27
Hoşgeldin kardeş... :)

zuhtupasa
17.09.2007, 16:43:36
Ohh afiet olsun..Bak Beşiktaş da bir yerde de açılmış çigerci...:)

tolgabinerbay
17.09.2007, 16:48:53
Ohh afiet olsun..Bak Beşiktaş da bir yerde de açılmış çigerci...:)

bence orası kadar güzel olmaya bilir nede olsa edirnede değil dimi inşallah birdahaki sefer hep beraber gideriz

Hoşgeldin kardeş... :)

hoşbulduk cüneyt abicim

uzay
17.09.2007, 16:50:39
Cakma Ciger o kandırmayalım kendimizi :p Yukarıda acıklamasını yaptım :)

Hosgeldin resimde istiyoruz Tolgacım :rolleyes:

tolgabinerbay
17.09.2007, 16:52:55

katılıyorum abicim valla edirnedeki gibi güzel olucağını sanamam valla bir beceremedim fotoları koymayı birine yolliyim koyarsa sevinirim

onair
17.09.2007, 19:29:44

Uzay kardeşim sana katılıyorum...
87 senesinde Alipaşa Çarşısının içindeki küçük dükkanda tattığım ciğeri, hele yanında mis gibi yoğurtla birlikte götürmenin tadı başkaydı. Ne zaman Edirne'ye yolum düşse Alipaşa ciğercisini bulur, 1,5 porsiyonu miğdeye indiririm...
Bu tadı yakalamış bir insanı Beşiktaş'ta aynı ciğeride sunsan ıhh diyecektir. Ama ordan geçerkende ciğer olayını affetmemek gerekir derim. :dribble::dribble::dribble:

007
17.09.2007, 19:52:52
Güçlücüm, ciğer sevmem ama gidip tadına bakıcam... :) O kadar övdün ki... :shades:

uzay
17.09.2007, 20:42:27
katılıyorum abicim valla edirnedeki gibi güzel olucağını sanamam valla bir beceremedim fotoları koymayı birine yolliyim koyarsa sevinirim

Tolgacım resimlerini bekliyoruz .. Zaten 1 aydır gidemiyorum memlekete en azından fotolarla hasret gidereyim :) Unutmayın ne İstanbul ne İzmir hicbiryerdeki cigere Edirne'mdekinin yerini tutamaz :p

Uzay kardeşim sana katılıyorum...
87 senesinde Alipaşa Çarşısının içindeki küçük dükkanda tattığım ciğeri, hele yanında mis gibi yoğurtla birlikte götürmenin tadı başkaydı. Ne zaman Edirne'ye yolum düşse Alipaşa ciğercisini bulur, 1,5 porsiyonu miğdeye indiririm...
Bu tadı yakalamış bir insanı Beşiktaş'ta aynı ciğeride sunsan ıhh diyecektir. Ama ordan geçerkende ciğer olayını affetmemek gerekir derim. :dribble::dribble::dribble:

Güclü Kardesim götürrrrr yakısır :p Ama seninde belirttigin gibi oralarda tattıgımız tadın yerini asla tutamaz :) Ben memlekete gittigimde cigerciden cıkmıyorum zaten yanınada mis gibi pilaki :dpac: