Orijinalini görmek için tıklayınız : burgmanıma halojen far istiyorum (beyaz ışık veren ampul)
darnglove
28.09.2007, 13:47:39
burgmanların ampulleri H7 mi acaba beyaz ışık veren ampullerle değiştirmek istiyorum hangi markanın hangi modelini almalıyım , birde yaklaşık olarak fiyatları nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim nereden temin edebilirm en uygun fiyata...
Birde sormak istediğim birşey daha var üsküdar trafikşubeye gitmem gerekiyor ruhsatı üstüme aldırıcam da hangi evraklar gerekiyor ve bu üsküdar trafik şubeye en yakın nasıl gidebilirim tam yeri nerededir ?
şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler...
Stingray
28.09.2007, 13:59:39
darnglove
3 tip ampül seçeneğin var
1: XENON Sistem
2: Sylvania Silverstar ampüller
3: Philips veya Imtec ampüller
Tavsiyem bütçen uyarsa XENON yoksa Sylvania Silverstar alman.
Bauhaus'ta Sylvania var.
Philips her oto aksesuar satan mağazada var.
Üzerine aldırmak için mal sahibinden vekaletname, ruhsat ve senin kimliğin yeterli diye biliyorum.
Sevgiler
darnglove
28.09.2007, 14:04:28
xenon sistem bana göre maaliyeti yüksek bir sistem sanırım sylvania silverstar in fiyatı nedir acaba yaklaşık olarak , birde bu philips ampüllerin piyasası nedir fiyatları hakkında bir bilgim yok o yüzden soruyorum
Stingray
28.09.2007, 14:06:13
fiyatlar konusunda net bir bilgim yok.
Fakat Sunman arkadaşım Imtec taktırdı, ben çok beğenmiştim.
Halojen farda Dünyanın "EN İYİ" Markası "SYLVANIA SILVERSTAR'dır. " onu net biliyorum.
Ama halojenlerde fiyat 30-50 YTL 'yi geçeceğini sanmıyorum.
darnglove
28.09.2007, 14:10:08
peki burgmana uyan ampül modeli nedir H7 mi acaba birde halojenlerde fiyat 50 ytl demişsiniz bunlar philips ve imtec in fiyatları mı ?
Burgman' ın orjinalinde H4, 3 tırnaklı 35W halogen ampul vardır.
Stingray
28.09.2007, 14:14:46
AN 400 K6 bildiğim kadarıyla H4.
K7 de Kısa H4 uzun H7
Fiyat için taş çatlasa o kadar olur ama belirttiğim gibi spesifik fiyatını bilmiyorum.
IMTEC takan Sunman arkadaşımız daha tecrübeli.
darnglove
28.09.2007, 14:18:56
çok teşekkür ederim
altanmotor
28.09.2007, 14:41:53
burgmanların ampulleri H7 mi acaba beyaz ışık veren ampullerle değiştirmek istiyorum hangi markanın hangi modelini almalıyım , birde yaklaşık olarak fiyatları nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim nereden temin edebilirm en uygun fiyata...
Birde sormak istediğim birşey daha var üsküdar trafikşubeye gitmem gerekiyor ruhsatı üstüme aldırıcam da hangi evraklar gerekiyor ve bu üsküdar trafik şubeye en yakın nasıl gidebilirim tam yeri nerededir ?
şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler...
SEVGİLİ ARKADASIM
MOTORUNA XENON YADA BEYAZ AMPUL TAKTIRABILIRSIN
BEYAZ AMPUL OLARAK PHILIPS OLARAK H4 AMPUL TANESİ 40 YTL DİR
XENON İSTERSEN 600 YTL + 6 TAKSIT WORDKARTA
STOKLARIMIZDA MEVCUDTUR
darnglove
28.09.2007, 20:40:33
bilgi için çok teşekkür ederim
onair
29.09.2007, 12:26:03
Darnglove, Burgmanın üzerindeki orjinal ampuller Halojen diye bildiğimiz TUNGSTEN ampuldür. Halojen ampul sarı ışık verir. Biraz daha teknik olarak baktığımızda 3200 Kelvin renk ısısında ışık üretir. İnsan gözü Gün ışığına (Day light, 5200 Kelvin renk ısısı) duyarlı olduğu için Tungusten ampullerin ürettiği ışığı sarı olarak algılarız. Senin bahsettiğin ampulün üzerinde daylight (gün ışığı) filtresi vardırki biz bunu gece beyaz ışık olarak algılarız. Bu tür halojen ampullerin ürettiği ışık bir filtreden geçtiği için ışığın aydınlatma kuvvetini düşürür. Gece görüşün azalır. Bu yüzden fabrika çıkışı araçların üzerine kesinlikle takılmaz. Kullanışsız bir sistemdir. Trafikte dikkatini çekmiştir Doğan Şahin gibi arabalarda sönük bir beyaz ışık vardır. Bu tür şeyler faça diye tabir ettiğimiz bir durum oluşturmaktan öteye gitmeyeceğini düşünüyorum.
Bu yüzden kişisel tavsiyem riske girmeden ya orjinal sarı ışık veren ampule devam et veya zenon taktır.
Bir uyarı daha motorunun kaç model olduğunu bilmiyorum ama burgmanlardaki orjinal ampul K7 lere kadar 2 tane 35w-35w tır(uzun-kısa).
Bu ampulü servis dışında bir yerde bulabileceğini sanmıyorum. Aman dikkat et benim motora kısa farı bozulduğunda 40w-70w gibi bir ampul takılmıştı. Israrlarım sonucu orjinal ampul bulunamadığı için bir burgmandan sökülüp benim motora takıldı. Orjinal ampulün güç değerlerini kullanma kılavuzunda görürsün bunun dışında takılan daha kuvvetli bir ampul elektrik sistemine zarar verebilir, motorun bile yanabilir aman dikkat.
En iyi bilgiyi sana Altan Motor verecektir.
S&S
darnglove
29.09.2007, 12:48:09
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oldu benim için , eğer dediğin gibi gözle görülür bir şekilde aydınlatma kuvvetini düşürüyorsa bence de pek bir anlamı yok çünkü benim bunu taktırmak istememin sebebi arabaların beni daha rahat görebilmesiydi beyaz ışık daha fazla dikkat çekiyor yolda farkediliyorsunuz ama dediğim gibi işte ışık gücünde gerçekten gözle görülür bariz bir zayıflık olucaksa anlamı yok biraz daha bekleyip xenon düşünebilirim , dediğim gibi amacım gösteriş değil kesinlikle güvenlik açısından istiyorum...
onair
29.09.2007, 12:53:51
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oldu benim için , eğer dediğin gibi gözle görülür bir şekilde aydınlatma kuvvetini düşürüyorsa bence de pek bir anlamı yok çünkü benim bunu taktırmak istememin sebebi arabaların beni daha rahat görebilmesiydi beyaz ışık daha fazla dikkat çekiyor yolda farkediliyorsunuz ama dediğim gibi işte ışık gücünde gerçekten gözle görülür bariz bir zayıflık olucaksa anlamı yok biraz daha bekleyip xenon düşünebilirim , dediğim gibi amacım gösteriş değil kesinlikle güvenlik açısından istiyorum...
Genelde kaybedilen ışık gücünü telafi etmek için daha güçlü ampul takılabiliyor, ama sanırım kimse orjinal ampul yerine daha kuvvetli bir ampul takıp elektrik sistemini riske atmak istemez. Firmalar bildiğim kadarıyla böyle bir durumdan oluşabilecek arızalarıda garanti kapsamı dışında tutuyorlar.
darnglove
06.10.2007, 04:18:07
evet tabi ki elektrik sistemine hasar verme riskine değmez bencede yüksek güçte ampul kullanmak
H4 Philips halojen farlarımı taktırdım altan motorda , gerçekten çok fark etti ve ışık gücü olarakta yeterli gözüküyor bunu şöyle anladım eski far sistemiyle uzunları akşam yakıyordum ama kimseden tepki gelmiyordu fakat yeni farlarla uzunları yaktığım ilk gün belki 5-6 tane araba kapatmam için uyarı verdi bende artık yakmıyorum yani gerçekten kalite farketti bir kez daha tşk altan motor...
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.