Kayalara yazılacak dostluklara
Bugün çok eski Suzukim.net üyesi sevgili Vedat arkadaşımın attığı maili buradan paylaşmak istedim.
Çölde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikaye anlatılır.
Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri ötekine bir tokat atar. Tokadı
yiyenin canı çok yanar ama tek kelime etmez ve kum üzerine şu sözleri yazar
'BUGÜN EN IYI ARKADASIM BANA BIR TOKAT ATTI.'
Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi sürdürürler.Tokadı yiyen yıkanırken bir batağa saplanır, boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır. Boğulmak üzere olan arkadaş tam kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri kazır:
'BUGÜN EN IYI ARKADASIM BENIM HAYATIMI KURTARDI.'
Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ona şöyle der; senin canını yaktığımda bunu kum üzerine yazın ama şimdi kayaya kazıyorsun.NEDEN?
Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir:'Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı estiğinde onu silebilsin. Ama biri bize İYİ bir şey
yaparsa onu kayaya kazımalı ki onu hiçbir rüzgar yok etmesin.'
'INCINMELERINIZI KUMA, GÖRDÜGÜNÜZ IYLIKLERI KAYALARA KAZIMAYI ÖGRENIN.'
Denilir ki özel birini bulmak bir dakikanızı alır,onu değerlendirmeniz bir saat içinde olur,onu sevmek için bir gün yeter ama sonra onu unutabilmek için bir ömrün geçmesi gerekir.
Suzuki Burgman AN650 K7
Kayalara yazılacak dostluklara
Gün Olur Devran Döner
İyi bir cümle yazılmış tek bir kaya, binlerce kötü cümle yazılmış kocaman bir çölden daha kıymetlidir. Kıymetli dostluklara...
Aslında bazen kuma yazılacak şeyleride kayaya yazıyoruz. Ama kuma yazıp zamanla silinip ucacak şeylerde bir defa kayaya yazılıı oldugundan silinmeside zor oluyor. Onun için baştan iyi secmek lazım. Ama hayattan ders alıp mümkün oldugu kadar olayları kendimiz kuma yazıp kendimiz için başkalarına kayaya yazdırmalarına calışmalıyız. Kaya kum umarım fazla karışmamıştır.....))))))))))))
Aslında ben öyle düşünmüyorum,yapılan iyilikleri veya yardımları biryere yazmaktansa yapıldıktan sonra unutmak daha güzel olmazmı,önemli olan o iyilik de yardım de nedersen de o kişinin onu özümsemesi ve anlaması neden yapıldığını düşünmesi vetabi daha önemlisi bu davranıştan iki tarafında bir beklentisi olmaması,sadece kişiler arasındaki maneviyatı güclendirmesi gerektiğine inanıyorum,dostlar veya dostluklar cabuk kazanılır ama önemli olan bunu uzun soluklu yaşaya bilmektir diye düşünüyorum.
Yapılan hiçbir iyiliği ve kötülüğü biryere yazma taraftarı değilim,unutmak engüzeli ,yazsam yazsam sadece kalbime yazarım oda bende saklı.
Bu yazıyı taner altan olrak yazdım abimin nikiyle cıktı özür dilerim.
Konu altanmotor tarafından (09.03.2010 Saat 18:57:37 ) değiştirilmiştir.
Suzuki & SYM Merkez Servis
haklısın altanmotor, bence de iyilik yap, denize at, balık bilmese de halık bilir. önemli olan sana tokat atılsa bile tokat ile değil de gülle yanıt verebilmek, dostun geçinen insan seni arkandan vursa da yaşamaya devam edebilmek. bence bir insana en güzel ceza -gerektiğinde tabii- onu yok sayabilmek, olduğu yere bakınca arkasını görebilmektir.
biz yine de mutlu olması gerekenlerdeniz, çünki dostlarımız sarımsak tarlasını bir tokada satacak insanlar değiller.
sarımsak tarlası hikayesini bilmeyenlere biraraya geldiğimizde hatırlatsınlar da anlatayım![]()
16 SY 027
SİYAH K7
Bu kadar güzel Arkadaşların,arkadaşlıkların keyfini çıkarmakla meşgulüm ne zamandır beri mi? üye kayıt tarihime bakınız.
Hepiniz süper çocuklarsınız.Bu grub şu alemde TEK.
özcan şimşek
HONDA PAN EUROPEAN ST 1300 ABS yan çantalı
kırmızı
A rh(-)
34 DE 9436
Samimiyetle saygısızlığı asla karıştırmayacaksın...
Ben zaten yazıdan anlamıştım Taner Abi; seninle fikir ve ruh yapımız aynı.Zamnında olmuş veya olacaklar için bunu yazıyorum.altanmotor Nickli Üyeden Alıntı [Lütfen üye olun]
Kardeş bile olsa insanlar birbirinin aynısı olamıyorlar.Fikirler,sevgiler,paylaşımlar aklınıza ne geliyorsa hepimiz ayrı ayrı fertleriz.Hem de yaşını başını almış aile kurmuş aklı başında insanlarız.Suzukim.net te birbirimizi tanımaya fırsat tanımış bir aracı forum oldu hepimiz için.Burada olmanın keyfini dostluklar ve ailelerimizle pekiştirmek en güzeli.Bunun tadını çıkaralım bence
Biraz kül biraz duman o benim işte
Kerem misali yanan o benim işte
İnanma gözlerine ben ben değilim
Beni sevdiğin zaman o benim işte
Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya kalp durur, akıl unutur.
Ben dostlarımı ruhumla severim.
O ne durur, ne unutur.
.Mevlana
GÜÇ SÜKUNETTEDİR
selamStingray Nickli Üyeden Alıntı [Lütfen üye olun]
![]()
Mustafa DEMİR
A Rh +
Ümraniye
Burgman an400
Burgman an650
GTS 250 Mavi Dalga
K4 DL650 Mavi Rüya
altanmotor Nickli Üyeden Alıntı [Lütfen üye olun]
Konuyu o kadar güzel özetlemişsinizki sadece sizinle aynı fikirde olduğumu beyan etmekle yetiniyorum.DARK1907 Nickli Üyeden Alıntı [Lütfen üye olun]
İyiki varsınız menfaatsiz ve çıkarsız gerçek dostluklara ve dostlara...![]()
Yamaha FJR 1300
Alper ÖZAL
A RH(+)
Ben bu konuda birazdaha farklı düşünüyorum herne kadar aynı kapıya çıksada.... Ben büyüklerle sohbet etmeyi çok severim, fırsat buldukçada ederim zaten, konu dostluk olunca edindiğim ortak kanı 70 yaşına gelmiş insanlara kaç dostun oldu bu güne kadar gerçek anlamda dediğimde 2-3 ten fazlasını söyliyenini duymadım...keşke her dostum dediğimiz kişiler gerçek anlamda dostlarımız olabilseler biz onlara onlar bize layık olsalar.. ama olmuyo işte 3 gün önce dostluk kardeşlik mesajları veren, birbirlerinin evlerinden çıkmayan insanlar 5 gün sonra kanlı bıçaklı olabiliyor . hatta öyleki sanki kendi meseleri değilmiş gibi birde tüm dünyaya haykırma ihtiyacı hissediyolarki en anlamadığım yanıda bu zaten....babamın bana hep söylediği bir söz vardı küçükken 'ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol ' çok şükür ne isem o olarak yaşamayı öğrendim....Çok uzattım farkındayım ama arkadaşlarımızla dostlarımızı ayıralım, dostum diyosak yarın bozuştuğumuzda haklıda olsak arkalarından utanmadan sıkılmadan gidebileceğimiz insanlara dost diyelim yoksa çok üzülürüz hemde çok bu gün değil belki ama bir gün kesin....
AHMET TANER YÜKSEL....
Güzel yazı Ahmet...
Özellikle birbirinin evlerinden çıkmayan insanlar konusundaki fikrine sonuna kadar katılıyorum....
Ha bu arada iyilik yap denize at ama vefalı ol aklına da yaz ki adam olasın demek istiyor yazıda Kayaya yaz derken....
Mecaz anlamı kaçırmışsınız ...
Yine de sonuçta aynı paydada buluşmak güzel....
Memleket olarak en büyük eksiğimiz VEFA'lı olabilmek. Bunu başarsak aslında zaten Mevlana gibi düşünmez miyiz?
Allah herkesin tekerini düz bastırsın....
Konu Stingray tarafından (10.03.2010 Saat 23:09:12 ) değiştirilmiştir.
Suzuki Burgman AN650 K7
Yazılan bütün yazılardan alıntılı cevap.Güzeeeel, bunu beğendim.Deme ki neymiş. SAMİMİYET o da ayrı bir mesele.
GÜÇ SÜKUNETTEDİR
Sorma en büyük mesele Serkan![]()
Suzuki Burgman AN650 K7
Doğru söylüyorsun Yeğen diyesim geldi sana Serkan yazdığından sonra.Bunlarda Ramiz Dayı'dan paylaşayım dedim ;
Hayatta öyle şeyler var ki mutlaka yapmak gerek ama yalnız yapmak gerek.
Hesap görmek hesap etmekten zordur yeğen.
Geçmişe sorular soran, kendi sesinin yankısını gerçek sanar yeğen.
Senin yerinden oynatamayacağın taşlar var yeğen ama benim yok!
“sadakat sadaka gibi verilmez, tamamını istersin..sana ihanet edenler gün gelir sadakat beklerler..”
Portakalı soymadan içinin iyi olup olmadığını anlayamazsın.
Ben herşeyi olan ve kaybedeceği hiçbirşey olmayan insanım.
Sadakat sevdiğinin kalbini tutup avucunda tutmaktır ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır.
Yamaha FJR 1300
Alper ÖZAL
A RH(+)
Amacı beraberce motosikletle gezip keyif almak isteyen kişiler cok ta fazla kaya ve kumla ugraşmayıp yaşadıgı gunlerin keyfini cıkarsa herkes mutlu olur. Kayaya ve kuma yazılacak arkadaşlıklar ve doslukların hepsi motosiklet caimasından olmayabilir. Bu birliktelik ve beraberliktelikten de yarın musalla taşına yatıldıgı zaman helallık verekcek bir kac dost kazandıysak ne mutlu hepimize. Yok olmadıysada gezi ve ortak toplantılarda cekilen resim karelerinden bile keyif alabiliyorsak yine ne mutlu bize. Tabi bunu motosilket gurupları için söyluyorum. Bir cok motosiklet sitesi ile gezilere gittim. Ama keyif almak için .
Bir şeyler öğrenilecekse, ve arkadaşlıklar dostluklar kazanılacaksa o zaten olur. Sonra bu arkadaşlıklar kuma da yazılır kayayada.
Yaş gelmiş 45 e . Halen kalıcı dostlukları ve arkadaşlıkları motosıklet camıasından arıyorsam o zaman birşeyleri eksik yapmış veya yanlış yerde olmuş olmam gerekir. Bu da böyle bir yorum oldu.
Şimdi burada 2 kişi var. (0 üye, 2 misafir.)